Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Σύμμαχος» του η παράδοση

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο εκτός έδρας την Όλντενμπουργκ (21:00), θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες στο FIBA Champions League.

PAOK24

«Σύμμαχος» του η παράδοση

Ο «Δικέφαλος»  θα αντιμετωπίσει για 12η φορά στην ιστορία του μία γερμανική ομάδα, διατηρώντας τη μερίδα του… λέοντος στις επικρατήσεις, έχοντας έξι σε 11 αγώνες μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά οι «μάχες» με τους Γερμανούς μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μία ομάδα από τη Γερμανία για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Και μάλιστα την ίδια ομάδα! Οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με γερμανικές ομάδες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, είναι συνολικά 11 μέχρι τώρα κι αύριο στην EWE Arena του Oldenburg συμπληρώνεται η πρώτη δωδεκάδα.

Ο απολογισμός του ΠΑΟΚ σε αυτά τα 11 παιχνίδια; Έξι νίκες και πέντε ήττες μετρά ο ΠΑΟΚ, απέναντι σε τρεις μόνο γερμανικές ομάδες. Την Alba Berlin, τους Frankfurt Skyliners και την Oldenburg. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι περσινές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Oldenburg, ήταν οι πρώτες μετά από 11 χρόνια!

H μικρή, αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με ομάδες από τη Γερμανία άρχισε να καταγράφεται την σεζόν 1991-92, όταν στους ομίλους του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει την Alba Berlin. Δύο άνετες νίκες, 83-79 στο Αλεξάνδρειο (πρώτος σκόρερ ο Πρέλεβιτς με 19 πόντους, ενώ ο Zoran Radovic πέτυχε 33 πόντους για την Alba) και 79-65 στο Βερολίνο (23 πόντους ο Πρέλεβιτς και 21 ο Barlow), στο δρόμο για τον τελικό της διοργάνωσης (που έγινε στη Ναντ στις 16/3/1992).

Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους, αλλά χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να συναντηθούν και πάλι. Την σεζόν 1997-98, ΠΑΟΚ και Alba Berlin συναντήθηκαν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, με τον ΠΑΟΚ να χάνει στην παράταση στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Βερολίνο με 77-75 (24 πόντους ο Στογιάκοβιτς και 21 ο Ron Rowan, ενώ 19 πέτυχε για την Alba ο Wendell Alexis), να κερδίζει άνετα με 81-60 στη Θεσσαλονίκη στο δεύτερο παιχνίδι (19 o Rowan και από 17 Στογιάκοβιτς και Shackleford, ενώ για την Alba είχε 14 ο Christian Welp), αλλά να παραδίδεται άνευ όρων (104-71) στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι (o Karasev είχε πετύχει 27 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ για τον ΠΑΟΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Shackleford με 18 πόντους). Αυτή η ήττα του στοίχισε την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Τρία χρόνια αργότερα, ο ΠΑΟΚ ως ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Ευρωλίγκα συμμετείχε στην παρθενική διοργάνωση την σεζόν 2000-01 και αντιμετώπισε τους Frankfurt Skyliners. Δύο εύκολες νίκες, 100-70 στη Θεσσαλονίκη (30 πόντοι από τον Λιαδέλη και 21 από τον Racca, ενώ για τoυς Skyliners 18 είχε ο Taylor) και 80-73 στη Γερμανία (24 πόντοι από τον Λιαδέλη και 17 από τον Daineko για τον ΠΑΟΚ, ενώ για τους Skyliners 19 είχε ο McCoy).

Επόμενο ραντεβού και πάλι με την  Alba Berlin, την σεζόν 2004-05 και στους ομίλους του Uleb Cup. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην παράσταση στο παιχνίδι που έγινε στο PAOK Sports Arena (88-94, με 20 πόντους από τον Bashminov και 19 από τον Mulaomerovic, ενώ για τη Γερμανική ομάδα πρώτος σκόρερ ήταν ο Demirel με 22 πόντους), αλλά πήρε τη ρεβάνς, κερδίζοντας στο Βερολίνο με 68-61 (22 ο Matt Nielsen και 17 ο Βασιλειάδης, ενώ για την Alba o Wright είχε 22 πόντους) στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου.  

Πέρασαν 11 χρόνια για να βρει και πάλι στο δρόμο του μία ομάδα από τη Γερμανία ο ΠΑΟΚ. Πέρσι (2015-16) στους ομίλους του Eurocup, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Oldenburg, από την οποία ηττήθηκε και στις δύο αναμετρήσεις. Πρώτα στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Σχορτσανίτη (απώλεια της τελευταίας στιγμής) και ηττήθηκε 68-81 (Hatcher 17, Μαργαρίτης 11 και για τους Γερμανούς Qvale 15, C. Kramer 12) και στη συνέχεια στη Γερμανία, όπου η Oldenburg επικράτησε με 83-71 (C.Kramer 23 και για τον ΠΑΟΚ από 11 Duvnjak, Markovic). Ο ΠΑΟΚ με την δεύτερη ήττα έχασε ουσιαστικά τις ελπίδες πρόκρισής του (να και το πάλεψε ως το τέλος) και το μόνο που έμεινε από εκείνο το ματς στο Oldenburg ήταν η εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: “Ραντεβού” στο Παλατάκι

Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας και η "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Απόλλων Πατρών Carna, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 18:00, για την 1η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

0210 tickets 

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

Από το PAOK Sports Arena…

Πέμπτη (28/3): 12:00-18:00

Παρασκευή (29/3): 10:00-18:00

Σάββατο (30/3): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

OnLine μέσω του δικτύου της Ticketmaster στη διεύθυνση… https://www.ticketmaster.gr/paokbc-ww/showProductList.html

Τηλεφωνικά στο 2111981535

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 5€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ