Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Επιβίωσε» στην παράταση

Με μεγάλα τρίποντα του Μπράιαντ, με τρεις βολές του Πέινερς στο τέλος της κανονικής διάρκειας και με καθοριστικό Τσόχλα στην παράταση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 88-84 της Γκαζιάντεπ, στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Επιβίωσε» στην παράταση

Ο ΠΑΟΚ, επιβίωσε την… τελευταία στιγμή, αφού 13 δευτερόλεπτα, πριν το τέλος, ήταν πίσω στο σκορ με 72-76. Το τρίποντο του Μπράιαντ, όμως και η οξυδέρκεια του Πέινερς, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, εκεί όπου στο τελευταίο δίλεπτο, ο Τσόχλας, με πέντε καθοριστικούς και μια ασίστ που οδήγησε σε καλάθι και φάουλ του Κλάντον.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Μιλιένοβιτς, Μπράιαντ, Πέινερς, Μαργαρίτη, Γλυνιαδάκη, αλλά χωρίς… διάθεση στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, να παίξει άμυνα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Γκαζιάντεπ, η οποία βρήκε σκορ αρχικά από την περιφέρεια από Ράουτινς και Ρούζιτς και με καλάθι του Ερόλ, πήγε μέχρι το 6-17. Κάπου εκεί, ο Μαρκόπουλος άρχισε να αλλάζει τα πρόσωπα στην πεντάδα και η άμυνα του ΠΑΟΚ άρχισε να αποδίδει «καρπούς». Ο Πέινερς τελείωνε καλά τις επιθέσεις (7π.), ο ΠΑΟΚ προσπάθησε όποτε του δόθηκε η ευκαιρία να τρέξει και με ένα σερί , 13-0, πήγε στο 19-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το σερί πήγε μέχρι και το 17-0 (23-17) με καλάθι του Τέιλορ και έπειτα, η Γκαζιάντεπ αντέδρασε ξανά. Σκόραρε μετά από σχεδόν… 8μιση λεπτά και παίρνοντας ενέργεια από την άμυνά της, ισοφάρισε σε 25-25. Ο Μαρκόπουλος ανακάτεψε και πάλι την «τράπουλα», ο Γλυνιαδάκης εκμεταλλεύθηκε δύο miss match για το 32-28 κι έπειτα ανέλαβε ο Μπράιαντ, ο οποίος έφτασε τους 10 πόντους, για το 39-30 του ημιχρόνου.

Οι Τούρκοι, ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος όπως και το πρώτο. Με τον Οζκάν να δίνει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και τον Ράουτινς να συνδέεται ξανά με το καλάθι (15π.), μείωσαν σε 41-38. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να «ακουμπάει» τη μπάλα στον Γλυνιαδάκη, ο οποίος έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα (έφτασε τους 12 πόντους) και με τρίποντο του Μαργαρίτη, πήγε ξανά στο +7 (52-45). Παρά το τέταρτο φάουλ του Γλυνιαδάκη, η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει στη ρακέτα, με τον Κλάντον να είναι πιο συγκεντρωμένος από ότι στο πρώτο μέρος και τον ΠΑΟΚ, να πηγαίνει στο 60-52 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Μαρκόπουλος επέμεινε σε ένα σχήμα με τον Τσόχλα στη θέση του οργανωτή, ωστόσο ο ΠΑΟΚ προβλήματα, κυρίως στην επίθεση. Οι Τούρκοι, αντέδρασαν και πάλι, κυρίως από την άμυνα, ενώ έβαλαν και τον Τσέρι στην επιθετική τους «εξίσωση». Το επιμέρους σκορ στην τέταρτη περίοδο, ήταν 6-17 και η Γκαζιαντέπ πήσε στο 66-69. Ο Μπράιαντ έβαλε το πρώτο μεγάλο σουτ για το 70-71, αλλά ο Τσέρι είχε την απάντηση με τον ίδιο τρόπο (70-74). Ο Αμερικανός της Γκαζιάντεπ έκανε το 72-76, 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και εκεί, οι Τούρκοι ακούμπησαν τη νίκη.

Ο Μπράιαντ είχε διαφορετική άποψη, ευστοχώντας σε ένα γρήγορο τρίποντο για το 75-76, αλλά ο Τσέρι ήταν ψύχραιμος στις βολές για το 75-78. Τρια δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Πέινερς προσποιήθηκε στο βαρύ κορμί του Ιβάνοφ και όντας ψύχραιμος από τις βολές, έκανε το 78-78, με τον Ιβάνοφ να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στο καλάθι, μετά την άστοχη προσπάθεια του Τσέρι κι έτσι, το παιχνίδι πήγε στην παράταση…

Στην παράταση και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα, μέχρι το 80-84 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος. Εκεί, ανέλαβε πρωτοβουλίες ο Τσόχλας, που με τρίποντο μείωσε σε 83-84, ενώ από δική του ασίστ ο Κλάντον, έβαλε το καλάθι, πήρε και το αντιαθλητικό φάουλ για το 86-84. Ο Τσόχλας και πάλι με δική του προσπάθεια, έγραψε το 88-84 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο ΠΑΟΚ είχε για πρώτο σκόρερ τον Μπράιαντ με 20 πόντους και κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος, 14 είχε ο Γλυνιαδάκης, ο οποίος είχε και πρόβλημα με τα φάουλ από τα μέσα της τρίτης περιόδου, από 12 είχαν Πέινερς και Κλάντον και 11 ο Μαργαρίτης.

Το πρόβλημα σε πολλά σημεία του αγώνα, ήταν το οργανωτικό για τον ΠΑΟΚ, καθώς είχε σε μέτρια μέρα Μιλιένοβιτς και Κόνιαρη, ενώ πολλές στιγμές ιδιαίτερα στην τρίτη περίοδο, «ακούμπησε» καλά τη μπάλα στη ρακέτα και πήρε σκορ. Στα θετικά, και τα μεγάλα σουτ που δε φοβήθηκε να πάρει στο τέλος ο Μπράιαντ, όπως βέβαια και η νίκη, απέναντι σε μια ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος, που δεν είχε τον Χέισλιπ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 39-30, 60-52, 78-78, 88-84 (παρ.)

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Μιλιένοβιτς 2, Τσόχλας 7(1), Γλυνιαδάκης 14, Χρυσικόπουλος 8, Τέιλορ 2, Μπράιαντ 20(4), Πέινερς 12(1), Κλάντον 12, Μαργαρίτης 11(1), Σάιμπερτ

Γκαζιάντεπ (Σ. Δέδας): Ράουτινς 21(4), Ερόλ 12, Οζκάν 7, Ρούζιτς 7(1), Μπάλαζιτς 5(1), Τσέρι 16(2), Ιβάνοφ 16, Εριούζ, Οζκανλί

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ