Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Τα είπε όλα ο Παπαδημητρίου!

Τρομερές διαστάσεις παίρνει το θέμα των επτά ξένων στην Volley League, όπου για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς θα ισχύσει.

Άκης Σακισλόγλου

Τα είπε όλα ο Παπαδημητρίου!

Μάλιστα, μετά την αντίδραση των Ελλήνων αθλητών μέσω της ανακοίνωσης που έβγαλε ο ΠΑΣΑΠ, η ΕΣΑΠ προχώρησε σε νέα απάντηση, όπου μεταξύ άλλων προσπάθησε να συγκρίνει το Ελληνικό πρωτάθλημα με το… Γαλλικό!

Χθες, πάνω σε αυτό το θέμα έδωσε απάντηση ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ συνεχίζει εκεί την καριέρα του, αλλά από άλλο πόστο (τεχνικός διευθυντής στη Ναντ).

Πρόκειται για μια απάντηση η οποία δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό βόλεϊ και ΑΞΙΖΕΙ ο καθένας να την διαβάσει ώστε να έχει πλήρη εικόνα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου:

Με αφορμή την παρακάτω επιστολή της ΕΣΑΠ, και επειδή συγκρίνει το Ελληνικό και το Γαλλικο πρωτάθλημα στο οποίο βρίσκομαι από διάφορα πόστα από το 2011 θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους του βόλει ότι:

1) Στη γαλλία ΔΕΝ υπαρχει απεριόριστος αριθμός ξένων όπως αναφέρεται.

2) Υπαρχει τακτικός έλεγχος στους συλλόγους από επιτροπή οικονομικών υποθέσεων όχι μόνο ως προς τις πληρωμές τους προς αθλητές, προπονητές κτλ αλλά κ ως προς τη τήρηση βιβλίων (έσοδα-έξοδα κτλ). Οι ποινές είναι άμεσες..Ας μη ξεχνάμε ότι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Γαλλίας η Poitiers υποβιβάστηκε 3 κατηγορίες χωρίς να έχει χρέη προς αθλητές…όπως και η Beauvais επίσης. Και επειδή γνωρίζω καλά και τα δύο πρωταθλήματα πιστέψτε με αν ίσχυε στην Ελλάδα η γαλλική νομοθεσία, τα τελευταια 20 χρόνια θα γινόταν πρωτάθλημα με 5 ομάδες στην Ελλάδα. Επίσης θα είχε απαγορευθεί σε πολλούς Έλληνες παράγοντες η είσοδος στα γήπεδα και ενασχόληση/απασχόληση με τον αθλητισμό.

3) Όλοι οι αθλητές στη Γαλλία έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη ενώ οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν και συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση. Ο αθλητής επιλέγει το πακέτο ασφάλισης και πληρώνει την αντίστοιχη διαφορά αν υπάρχει.Ακόμα και οι άνδρες αθλητές δικαιούνται γονική άδεια κατα τη διάρκεια του συμβολαίου τους.

4) Όλοι οι αθλητές που έχουν αγωνιστεί έστω και 2 χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα δικαιούνται επίδομα ανεργίας που φτάνει έως και τα 2 χρόνια και είναι αρκετά ικανοποιητικό να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς μέχρι να βρει άλλη απασχόληση.

5) Σχετικά με τις επιτυχίες της εθνικής τους ομάδας πέρα από το γεγονός ότι επιλέγουν απο έναν πληθυσμό 60000000 καλό είναι να μελετήσουμε τα κέντρα ανάπτυξης και τα αθλητικά σχολεία στη Γαλλία κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναπτύξω εδώ καθώς επίσης και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται (έλλειψη βίας, διαφθοράς κτλ)

6) Οι προθεσμίες για τη κατάθεση των συμβολαίων τηρούνται αυστηρά καθώς και κατάθεση πιστοποιητικών υγείας κτλ για την έκδοση αδειών

7) Αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν και γαι τους προπονητές οι οποίοι μπορούν να εργατούν σε υγιές περιβάλλον και να αφοσιωθούν στη παραγωγή αθλητών.

8) Επίσης, υπήρχαν χορηγοί στην Ελλάδα ακόμα και όταν το επίπεδο ήταν υψηλό?Ή περίμεναν οι περισσότερες ομάδες τη κρατική χρηματοδότηση. Δε μιλάω για περιπτώσεις Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού που υπήρχαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

9) Ήταν ποτέ το βόλεϊ στην Ελλάδα “προϊόν”?Πως αξιοποιήθηκαν οι επιτυχίες της εθνικής, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Ηρακλή και άλλων ομάδων στα ευρωπαϊκα κύπελλα τα προηγούμενα χρόνια? 

Αυτά τα λίγα γαι σήμερα γιατί θέλει πολλές σελίδες για να αναπτύξω τις διαφορές κάτι το οποίο θα γίνει άλλη στιγμή. 

Νομίζω λοιπόν ότι είναι ατυχείς οι συγκρίσεις με τέτοιες χώρες και τέτοια πρωταθλήματα πρώτα από ολα λόγω κουλτούρας των παραγόντων και ουδεμία σχέση υπάρχει με τη 2ωρη απασχόληση, υπογραφή συμβολαίου 10 ημέρες πριν το πρωτάθλημα, ανύπαρκτη νοσηλευτική κάλυψη κτλ που βλέπουμε στην Ελλάδα. 

Και επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν και σπουδαίοι άνθρωποι (παράγοντες, αθλητές, προπονητές κτλ) που μπορούν πραγματικά να αναπτύξουν το βόλεϊ, καλώ τους φίλους της ΕΣΑΠ να συνεργαστεί αυτή μαζι τους, να σεβαστεί τη νομοθεσία, τι εργασιακές σχέσεις αλλά πάνω από όλα την αξιοπρέπεια όσων ζουν και εργάζονται στο βόλει αν θέλει πραγματικά το καλό του αθλήματος!

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Έτοιμοι να παλέψουμε!»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ για το Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρυθμούς Final-4 κυπέλλου Ελλάδας κινείται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιό της.

Οι «ασπρόμαυροι» το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ερχόμαστε σαν 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε αουτσάϊντερ, αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί στους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κερδίσουμε μια φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δε θα είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τακουρίδης: «Είναι μια νέα πρόκληση»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στο Final-4 κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Λάρισα χτυπάει η «καρδιά» του ανδρικού βόλεϊ εκεί όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Final-4 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, σχολίασε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρίσης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό Final-4, δύο καλοί ημιτελικοί και ένας δυνατός τελικός.

Όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις διεκδικεί κάθε τίτλο. Στο κύπελλο οι πιθανότητες είναι ίσες για όλες τις ομάδες. Εμείς ως περσινοί τροπαιούχοι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά δε μας δίνει κάποιο έξτρα άγχος αυτό. Είναι μια νέα πρόκληση, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, συγκεντρωμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό και αν όλα πάνε καλά το τρόπαιο για μια ακόμη φορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ