Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ξεκινάμε με πολλή αυτοπεποίθηση»

O Aμερικανός πλέι μέικερ ξεκίνησε από τα φιλικά να δείχνει τις δυνατότητες του και μιλώντας στο PAOK24, δεν κρύβει την αισιοδοξία του για τη σεζόν που ξεκινάει την Τετάρτη, στο ντέρμπι με τον Άρη για το Κύπελλο.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ξεκινάμε με πολλή αυτοπεποίθηση»

Τα φιλικά προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν, η ομάδα παρά τα όποια προβλήματα της, έδειξε καλό πρόσωπο και ο Ντίλαρντ, βγάζει ένα πρώτο συμπέρασμα, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων. «Στα φιλικά είχαμε οκτώ νίκες και δύο ήττες. Αντιμετωπίσαμε καλές ομάδες και είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον. Ήταν η πρώτη μας φορά που παίξαμε μαζί. Προσωπικά δεν είχα παίξει μαζί με κανέναν από τους συμπαίκτες μου στο παρελθόν και ένιωσα ότι τα πήγαμε καλά. Έχουμε πολλή αυτοπεποίθηση μπαίνοντας στη σεζόν και αισθάνομαι ότι θα είναι μια καλή χρονιά».

Η προσαρμογή των περισσότερων καινούργιων παικτών στην προετοιμασία ήταν ένα εντυπωσιακό στοιχείο με τον Αμερικανό να εξηγεί: «Όταν παίζεις μπάσκετ, θέλεις πάντα να είσαι ο καλύτερος. Είναι εύκολο σε αυτή την ομάδα να βρεις χημεία, γιατί όλοι θέλουν να είναι καλύτεροι, έχουν προσωπικούς στόχους. Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτό, το αφήνουμε στην άκρη για το στόχο της ομάδας, που είναι η νίκη. Αφήνουμε απ’έξω την περηφάνεια μας, αφήνουμε απ’έξω τους όποιους εγωισμούς και ξέρουμε ότι αν κερδίσουμε όλοι μαζί, όλοι θα είναι χαρούμενοι».

Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, οι συνεργασίες του με τον Κλάσεν συνήθως οδηγούσαν σε εντυπωσιακές φάσεις, αλλά ο Καναδός λείπει τον τελευταίο καιρό και είναι ακόμα ερωτηματικό η συμμετοχή του στο ντέρμπι της Τετάρτης με τον Άρη. «Είναι ο… ψηλός μου! Κάνει τα σκριν για μένα, προστατεύει τη ρακέτα της ομάδας, αλλά ακόμα και χωρίς αυτόν, δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε».

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, έδειξε σε αρκετά φιλικά ότι εκτός από το σκοράρισμα, ψάχνει και τη δημιουργία για τους συμπαίκτες του. «Είμαι ένας παίκτης, που απλά… κάνει τη δουλειά του! Φυσικά και μπορώ να σκοράρω και πιστεύω πως έχω μια μοναδική ικανότητα να κάνω και τα δύο. Δεν ξέρω τι από τα δύο θα κάνω, εξαρτάται από το τι μου δίνει η αντίπαλη άμυνα, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, πρέπει να κάνω πάντα τη δουλειά μου» απαντά ο Ντίλαρντ.

Το παιχνίδι με τον Άρη έρχεται, ο αντίπαλος έχει δύο καινούργιους παίκτες που αναμένεται να παίξουν για πρώτη φορά την Τετάρτη, αλλά ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ, δε δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για αυτό. «Σίγουρα θα βγουν στο γήπεδο για να παίξουν δυνατά και σκληρά. Οι δύο καινούργιοι παίκτες που έχουν, μπορεί να τους δώσουν περισσότερη δύναμη, αλλά εμείς, θα είμαστε έτοιμοι. Σε ένα περιβάλλον όπως αυτό, θα είναι διασκέδαση για εμάς. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο μας παιχνίδι, γιατί θα έχουν μαζί τους το κοινό τους. Τα πάντα θα είναι εναντίον μας. Όλα αυτά τα καταλαβαίνουμε και θα είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε».

Σχεδόν σε κάθε ποστάρισμα του στα social media, αναφέρεται σε αυτή τη χρονιά που έρχεται με τον ΠΑΟΚ ως μία «kill season» για τον ίδιο; Πως το εξηγεί αυτό; «Δε μπορώ να… καταστρέψω αυτή τη σεζόν για μένα. Πρέπει να αποδείξω περισσότερα για τον εαυτό μου, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα και θα ήθελα να παίξω στην Ευρωλίγκα κάποια στιγμή. Ο κύριος στόχο μου τώρα, είναι να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε με την ασπρόμαυρη φανέλα!»

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ