Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Το σχόλιο της ημέρας

Τι να πρώτο γράψει κανείς για το Κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε ο Πρωταθλητής ΠΑΟΚ στην Ρόδο.

Άκης Σακισλόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Του Γιάννη Παρασκευαΐδη

Με εντυπωσιακό τρόπο και κόντρα σε όλους και όλα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας δίνοντας το πιο ωραίο δώρο στον κόσμο της ομάδας και μια μέρα μετά τα γενέθλια του συλλόγου.

Εδώ και δέκα ημέρες, δηλαδή πριν γίνει η διοργάνωση αλλά μέχρι και αυτή την ώρα που γράφετε αυτό το άρθρο, έχουν γίνει πάρα πολλά.

Από που να αρχίσει κανείς;

Όλοι κατάλαβαν, ακόμα και αυτοί που παριστάνουν τους… χαζούς, ότι η ΕΟΠΕ δεν ήθελε Κυπελλούχο τον ΠΑΟΚ, άλλωστε ο Δικέφαλος ήταν η μόνη ομάδα που δεν είχε μαζικές προσκλήσεις στον ημιτελικό της περασμένης Παρασκευής.

Η αγωνιστική απάντηση όμως του Πρωταθλητή ήταν η καλύτερη και αυτή που έπρεπε να δοθεί μέσα στο τάραφλεξ, εκεί όπου όποιος παίζει κόντρα στον ΠΑΟΚ θα χάνει. Θα χάνει γιατί αυτό που έκαναν φέτος στο ποδόσφαιρο, θα το βρίσκουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ μπροστά τους και σε ΟΛΑ τα αθλήματα.

Την Παρασκευή στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ζήσαμε τις γνωστές καταστάσεις, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση και οι άνθρωποι της ομάδας που ήταν εδώ, έδωσαν ρεσιτάλ στον τρόπο που διαχειρίστηκαν ειδικά αυτό το παιχνίδι.

Πάνω σε αυτό, αφήνω στην άκρη τα όσα έγιναν στην Γλυφάδα ή πέρυσι στο Αλεξάνδρειο και ανοίγω μια μικρή παρένθεση. Υπήρξαν αρκετά μηνύματα από τον κόσμο που τα «έχωναν» στην διοίκηση για το θέμα με τις προσκλήσεις. Πραγματικά όμως, ότι μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ το έκανε, γιατί ΑΝ πχ δεν κατέβαζε την ομάδα την Παρασκευή, η ποινή ήταν να πάει στην Α2 κατηγορία. Με πρόεδρο της ΕΣΑΠ τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού και με τον Καραμπέτσο στην διοίκηση της ΕΟΠΕ, πιστεύει αλήθεια κανείς, ότι δεν θα έφταναν σε αυτό το σημείο;

Εννοείται πως το προηγούμενο διάστημα έγιναν λάθη από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και σε άλλες διοργανώσεις, ωστόσο πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι πρώτα από όλα, ο Ερασιτέχνης είναι αυτός που θέλει να είναι ΠΑΝΤΟΥ ο κόσμος της ομάδας. Μεγάλη κουβέντα, θα την ανοίξουμε το καλοκαίρι περισσότερο όπου θα γράψουμε κάποια πράγματα για τον Ερασιτέχνη ο οποίος ΠΡΕΠΕΙ από αυτό το καλοκαίρι να «μεγαλώσει» ακόμα περισσότερο σε μέλη.

Από εκεί και πέρα, τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ τον πείραξε ακόμα και το πανό για τον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, το Νάσο. Τι να του απαντήσει κανείς; Πήρε την απάντηση ήδη από τις αντιδράσεις του κόσμου.

Αποδείχθηκε επίσης για ακόμη μια φορά, το πόσο… κομπλεξικό έχει κάνει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό σε αυτό το άθλημα. Αυτοί θα κερδίζουν 30 ματς στην κανονική διάρκεια και στο τέλος ο Δικέφαλος θα τα… σηκώνει ΟΛΑ!

Στο 1-0 στα σετ που έκανε ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» δεν μπορούσαν να… κρατήσουν τα γελάκια τους. Αλήθεια ποιος… γελάει τώρα;

Κατά την δική μου άποψη, αυτό το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ το πήρε επειδή έβγαλε ψυχή, αυτό που μετράει δηλαδή σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια όπως είπε και ο τεράστιος Τακουρίδαρος.

Όσον αφορά τον τελικό, είτε με Αρμενάκη, είτε χωρίς αυτόν, θεωρώ πως ο Δικέφαλος δεν θα έχανε αυτό το Κύπελλο, μετά και από την εικόνα που έβγαλε την περασμένη Παρασκευή.

ΥΓ Η υπόσχεση για τον Ερασιτέχνη και την συζήτηση που θα κάνουμε το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί. Εκεί θα πρέπει να είστε και εσείς όλοι που αγαπάτε τον ΠΑΟΚ γιατί με την συζήτηση και τις προτάσεις, θα έρθουν ακόμα πιο ωραία χρόνια. Για την ώρα, ΠΑΝΑΞΙΟΣ Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ