Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεγάλη στιγμή για τον Σαββίδη

Το θέμα δεν είναι ΠΑΟΚτσήδικο αλλά είναι άκρως προκλητικό για τον ηγέτη του Δικεφάλου

Editorial

Μεγάλη στιγμή για τον Σαββίδη

Θα ήθελα πολύ να γράψω για ποδόσφαιρο και για το πρωτάθλημα που κυλάει και σίγουρα αρέσει με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, αλλά όσα συμβαίνουν και πάλι με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη είναι προκλητικά για σχολιασμό…

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δεδομένο ότι ξένισε για πολλά από όσα έγιναν και τον αφορούν. Πάνω απ’ όλα βέβαια για τον αριθμό αυτών. Έγιναν και πολλά άλλα με εκπρόθεσμα αιτήματα, με παράξενα δικαιολογητικά για πόθεν έσχες και διάφορα τέτοια…

Το πρόβλημα είναι… γιατί όλα αυτά έχουν προκαλέσει τόσο πολλές και μεγάλες επιθέσεις κατά του Ιβάν Σαββίδη;

Ακόμη και σήμερα που ο Καλογρίτσας εκτέθηκε (μαζί και όσοι πιθανώς τον προώθησαν) στο τέλος-τέλος πάλι στον Σαββίδη επιτίθονταν τόσο για τις δηλώσεις του, όσο για την αξιοπιστία του, όσο και για τα σχέδιά του.

Ο Σαββίδης ότι και αν γίνει, ότι κι’ αν κάνει, με ότι και αν καταπιαστεί, είναι ο άνθρωπος που ηγείται του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό τον ξέρουν όλοι στην Ελλάδα. Με τον ΠΑΟΚ συνδυάζεται το όνομά του. Και όπως είδαμε όσοι θέλουν να του επιτεθούν, συχνά πυκνά χρησιμοποιούν και το όνομα της ομάδας.

Εκτός από όλα αυτά, ακόμη και αν κάποιοι δεν ξέφευγαν με τον ΠΑΟΚ, όλοι μας εδώ (έτσι νομίζω) θέλουμε ο ηγέτης του Δικεφάλου να είναι καθαρός και τίμιος και μεγάλος και δυνατός και πανίσχυρος και ηγέτης κάτι που θα αναγνωρίζεται από την Ελληνική κοινή γνώμη. Χρήσιμο θα είναι και αυτό. Και για τον ΠΑΟΚ…

Επειδή λοιπόν όλα αυτά συμβαίνουν, έτσι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό σήμερα και με τον Σαββίδη να έχει την… μπάλα στημένη στο πέναλτι, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία με τις πράξεις του (και πάλι) να δώσει απαντήσεις. Αυτή τη φορά όχι μόνο στους ΠΑΟΚτσήδες όπως έκανε με τα χρέη της ΠΑΕ (απ” όπου και η ιστορική φωτογραφία) αλλά σε όλους τους Έλληνες.

Νομίζω ότι οι ΠΑΟΚτσήδες θέλουν ο ηγέτης της δικής τους ομάδας να αποστομώσει όσους τον κατηγορούν για «λαγό», για λαμόγιο, για απατεώνα, για μπαταξή, για κατευθυνόμενο και πόσα άλλα του έχουν «σούρει» τις τελευταίες εβδομάδες…

Σε ποιον;

Σ’ αυτόν που έβαλε στον ΠΑΟΚ πάνω από 70 εκατομμύρια! Αυτόν που έφερε τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη χώρα, σε περίοδο κρίσης! Λένε «λαγό» αυτόν που προσέφερε για τηλεοπτική άδεια 61,5 εκατομμύρια ευρώ!!

Ναι, φυσικά και συμφωνούμε ότι οι ΠΑΟΚτσήδες θέλουν πολύ περισσότερο να δουν στην ομάδα τους κανέναν καλύτερο παίκτη που θα βάζει πιο εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα… ΟΚ!

Αλλά μην μου πείτε ότι δεν θα ικανοποιηθείτε αν ο Ιβάν Σαββίδης φανεί (και πάλι) δυνατός, συνεπής και με τις πράξεις του (πόθεν έσχες, προκαταβολή και δημιουργία ενός σοβαρού τηλεοπτικού σταθμού) αποστομώσει τόσους κομπλεξικούς που επιτίθενται σε αυτόν και… συχνά-πυκνά στον ΠΑΟΚ…

Επειδή αν συμβεί το αντίθετο, το πλήγμα για το κύρος του θα είναι μεγάλο (και πάρα πολλοί θα το χρησιμοποιήσουν για καιρό) ακριβώς γι’ αυτό, αν κάνει όσα προβλέπονται και τους αποστομώσει, τότε η πανελλήνια αναγνώρισή του θα είναι πρωτοφανής για πολλά-πολλά χρόνια…

Eμείς που τον ξέρουμε από τον ΠΑΟΚ και είμαστε σίγουροι για τη συνέπεια λόγων και πράξεων, περιμένουμε απλά να περάσει ο χρόνος και σε λίγες εβδομάδες ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ (όπως θα είναι) να αναγνωριστεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ ως ένας από τους πιο ισχυρούς και από τους  τίμιους μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας!

(Το τίμιος να το τονίζουμε, γιατί και άλλοι είναι πλούσιοι και δυνατοί και άλλοι έχουν υψηλές θέσεις και άλλοι θα έχουν κανάλια, αλλά αυτοί θα έχουν και ένα βουνό από κατηγορίες στη πλάτη τους. Για πολλά και διάφορα θέματα…).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Οι διεθνείς και οι υποχρεώσεις

Γεμάτο πρόγραμμα, παντού “ασπρόμαυρα” βλέμματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο, ωστόσο, ο Ρουμάνος τεχνικός δε θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Οι διεθνείς έχουν ήδη ενσωματωθεί στις Εθνικές τους ομάδες και οι επόμενες ημέρες έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον γι' αυτούς. Πάμε -όμως- να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Ξεκινώντας από τους Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και Γιάννη Κωνσταντέλια, αμφότεροι έχουν κληθεί στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας από τον Γκουστάβο Πογέτ, με φόντο το μεγάλο παιχνίδι με το Καζακστάν (21/3 21:45) με φόντο την πρόκριση στο Euro 2024.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρίσκεται στην Εθνική Σερβίας και θα μεταβεί στη Μόσχα για το φιλικό παιχνίδι με την Ρωσία στην VTB Arena (21/3), ενώ θα ακολουθήσει ένα ακόμη φιλικό "τεστ" με την Κύπρο (25/3), με τον Σέρβο να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στους... απόντες είναι και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, που κλήθηκε στην Εθνική Κροατίας -πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών- και θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι για διεθνές τουρνουά, ενώ υποχρεώσεις θα έχει με την Εθνική Βουλγαρίας και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, που θα βρει απέναντί του την Τανζανία (22/3) και το Αζερμπαϊτζάν (25/3), σε δύο φιλικά παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανοίγει και δεύτερο πέταλο για το Ελλάδα-Καζακστάν

Αρκετός κόσμος με φόντο το εισιτήριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Εθνική κινείται σε ρυθμούς Καζακστάν, καθώς πλησιάζει το παιχνίδι για τα πλέι οφ του Euro 2024.

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περισσότερα από 18.000 εισιτήρια για τον σημαντικό αγώνα της "γαλανόλευκης", με φόντο το Euro 2024 και για πρώτη φορά αναμένεται να ανοίξει και το δεύτερο πέταλο στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο θα δώσουν το "παρών" και περίπου 200 φίλαθλοι από το Καζακστάν κι όλα δείχνουν, πως θα υπάρχει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα την Πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαρανταλήθειας ξεσπάει για Λουτσέσκου: Ας το καταλάβει επιτέλους!

Tι έχει γράψει πάλι;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

– Καλημέρα αγαπητοί μου αναγνώστες!

– Απέθαντο αποδεικνύεται το ρουμάνικο κουνάβι και σιγά σιγά πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα μας θάψει όλους.

– Δεν λέει να καταλάβει ότι και το Κόνφερενς που θα πάρει, η Τούμπα θα τραγουδάει «τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία».

– Τέτοια επιμονή να μας πείσει ότι είναι καλός προπονητής ο πελάτης του Άκη Μάντζιου ρε παιδί μου;

– Μια που τον ανέφερα τώρα, ο πιο χαρούμενος προπονητής στην Ελλάδα σήμερα είναι ο Μάντζιος.

– Παίζουν οι άλλοι κάτι ψωροευρωπαϊκά, πάει αυτός τους κερδίζει, τσουπ γεμίζει το βιογραφικό του!

– Ο ΠΑΟΚ στους 8 του Κόνφερενς, ο Άρης τον κέρδισε 2 φορές φέτος και πήρε και μια ισοπαλία;

– Άρα; Είμαστε τυχεροί που ο Άρης μας είναι άτυχος στις ευρωπαϊκές κληρώσεις και πέφτει σε κάτι μεγαθήρια, αλλιώς θα ήταν ο ένας απ΄ τους δυο του ευρωπαϊκού τελικού.

– Πάντως να λέμε και του στραβού το δίκιο, καλούτσικα τα πήγε ο Λουτσέσκου με τους Κροάτες.

– Όχι αγαπητοί μου φίλοι, θέλω να είμαστε δίκαιοι.

– Του έκανε καλό η κριτική του libero και το ντου στην προπόνηση.

– Ξεκόλλησε από τα κολλήματά του και έβαλε την ίδια ενδεκάδα με το Ζάγκρεμπ, απλά με τον Σβάμπ και τον Βιειρίνια αντί του Οζντόεφ και του Όττο.

– Μιλάμε ότι αν ανακάτευε λίγο ακόμη την τράπουλα, θα έβγαζε λαγό απ΄ το καπέλο.

– Αυτό μας δείχνει και πόσο απελπισμένος είναι.

– Σε λίγο θα κάνει γκάλοπ για το ποιούς να βάλει. Απλά θα βάζει τους άλλους για να μας σπάσει τα νεύρα.

– Όπως έχουμε σπάσει εμείς τα νεύρα του Αλί Σαμάτα αγαπητοί μου αναγνώστες.

– Με προσφορά μικρότερη από κώνο στο προπονητικό της Μεσήμβριας, άκουσε το όνομά του ρυθμικά στην Τούμπα.

– Προσπαθούσε να θυμηθεί την τελευταία φορά που έβαλε γκολ σ´ αυτό το γήπεδο και δεν μπορούσε.

– Σαν ταινία πέρασαν από μπροστά του το πέναλτι-τάκλιν στη Λεωφόρο και το διώξιμο προ κενής εστίας στη Λαμία.

– Σκέφτηκε ότι στην Τανζανία τους επιθετικούς που τα χάνουν αυτά τους ταΐζουν σε τσιτάχ που έκαναν ένα μήνα ραμαζάνι.

– Το ευχαριστήθηκε σαν παιδάκι το μπιζάρισμα ο Αλί ο Σαμάτα, που αν διαβάζει αυτές τις γραμμές θέλουμε να του πούμε ότι η στήλη τον στηρίζει.

– Κατά τη γνώμη μας είναι η πιο καλή μεταγραφή σέντερ φορ της τριετίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απόλυτα επιτυχημένες επίσης μεταγραφές Τσόλακ και Ολιβέιρα.

– Που όσο ο Τσόλακ έβαλε τα 5 του γκολ με τη Ρέιντζερς βλέπαμε καμιά φωτογραφία του στα ελληνικά σάιτ.

– Πότε ήταν ο λόγος να θεωρούνται εγκληματίας αυτοί που τον πούλησαν, πότε παίζει άσφαιρος στη Β Ιταλίας, χαμπάρι δεν πήραμε.

– Όπως και με τον επαναστάτη χωρίς αιτία Βλάνταν Ίβιτς.

– Κάθε βδομάδα μας θύμιζαν ότι είναι πρωτοπόρος με την Κράσνονταρ.

– Πότε έχασε και την πρωτοπορία και αποκλείστηκε από το Κύπελλο και απολύθηκε, δεν το μάθαμε ποτέ!

– Με το καλό να γυρίσει το παιδί να δώσει μια συνέντευξη στον Σάκη Γκίνα, να μάθουμε ποιός του έστησε σκευωρία να φαγωθεί και από εκεί.

– Λίγο πειστικός να γίνει, βλέπω στα ημιτελικά του Κόνφερενς να ακουστεί και το «Βλάνταν Ίβιτς οέ οέ οέ», όσο ο Λουτσέσκου θα βγάζει σπυριά κάτω από τον σκούφο.

– Το νου σου ρουμανοκούναβο, μην ξαναχάσεις από τον Μάντζιο, δεν σε ξεπλένει ούτε η κατάκτηση στην Παπαρίνα!

Πηγή: FORZA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ