Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Τα σενάρια για την 3η θέση

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 τον Ηρακλή στο "Παλατάκι" έχασε όμως την ευκαιρία να πάρει μια "καθαρή" νίκη που θα τον έφερνε ισόβαθμο με τον Φοίνικα Σύρου στην 3η θέση της βαθμολογίας δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Τα σενάρια για την 3η θέση

Με δεδομένο, ότι η πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας πάει στον Ολυμπιακό και η δεύτερη θέση έχει “κλειδώσει” για την Κηφισιά, το ενδιαφέρον στις επόμενες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος στρέφεται στην “μάχη” Φοίνικα Σύρου και ΠΑΟΚ για την 3η θέση.

Ο Φοίνικας Σύρου έχασε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ και παρέμεινε στους 42 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως το “δώρο” της νησιωτικής ομάδας και με τους δύο βαθμούς που πήρε από το παιχνίδι με τον Ηρακλή έφτασε τους 41 βαθμούς.

Έτσι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν νέα ήττα του Φοίνικα Σύρου την Τετάρτη στην Ορεστιάδα, ενώ οι ίδιοι θα πρέπει να φύγουν με το “διπλό” από του Ρέντη και την έδρα του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής το Σάββατο στις 21:00, που θα είναι και μια… πρόγευση του ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας και πάλι ανάμεσα στις δύο ομάδες, μια εβδομάδα αργότερα.

Την τελευταία αγωνιστική ο Φοίνικας υποδέχεται στη Σύρο τον Ηρακλή, ο οποίος έδειξε και χτες στο “Παλατάκι” ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει “χτυπάει” κάθε παιχνίδι, ενώ ο Δικέφαλος υποδέχεται την Παναχαϊκή.

Πιο συγκεκριμένα η “μάχη” της 3ης θέσης:

3. Φοίνικας Σύρου 42β. : Ορεστιάδα (εκτός), Ηρακλής (εντός)
4. ΠΑΟΚ 41β. : Ολυμπιακός (εκτός), Παναχαϊκή (εντός)

Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας ο Φοίνικας Σύρου έχει το πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ, αφού κατάφερε να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια μέσα στη σεζόν.

Από την πλευρά του ο Γ. Καλμαζίδης τόνισε για μια ακόμη φορά μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ηρακλή, ότι ο ΠΑΟΚ δεν “καίγεται” βαθμολογικά και ότι πρωταρχικός στόχος για τον ίδιο είναι η προετοιμασία της ομάδας μέσω των δυνατών προπονήσεων για τη διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας και στη συνέχεια για τα playoff με την προσδοκία ο Δικέφαλος να είναι έτοιμος σε εκείνα τα κρίσιμα παιχνίδια.

Επιμέλεια: Ραφαήλ Γκαϊδατζής

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Έτοιμοι να παλέψουμε!»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ για το Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρυθμούς Final-4 κυπέλλου Ελλάδας κινείται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιό της.

Οι «ασπρόμαυροι» το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ερχόμαστε σαν 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε αουτσάϊντερ, αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί στους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κερδίσουμε μια φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δε θα είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τακουρίδης: «Είναι μια νέα πρόκληση»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στο Final-4 κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Λάρισα χτυπάει η «καρδιά» του ανδρικού βόλεϊ εκεί όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Final-4 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, σχολίασε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρίσης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό Final-4, δύο καλοί ημιτελικοί και ένας δυνατός τελικός.

Όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις διεκδικεί κάθε τίτλο. Στο κύπελλο οι πιθανότητες είναι ίσες για όλες τις ομάδες. Εμείς ως περσινοί τροπαιούχοι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά δε μας δίνει κάποιο έξτρα άγχος αυτό. Είναι μια νέα πρόκληση, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, συγκεντρωμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό και αν όλα πάνε καλά το τρόπαιο για μια ακόμη φορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ