Connect with us

ΒΟΛΕΙ

«Εύχομαι να το πάρετε και φέτος, πάμε ΠΑΟΚάρα!»

Ένα περίπου χρόνο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, οι «παλιόφιλοι» Γκόμες, Σαφράνοβιτς και Ρανγκέλ ξετύλιξαν τις αναμνήσεις και εξέφρασαν την ευχή να στεφθεί και φέτος κυπελλούχος ο Δικέφαλος!

Ελένη Μπούντου

«Εύχομαι να το πάρετε και φέτος, πάμε ΠΑΟΚάρα!»

Αναλυτικά το αφιέρωμα του paokvolley.gr:

«Εύχομαι να το πάρετε και φέτος, πάμε ΠΑΟΚάρα!»

Ο 34χρονος διαγώνιος από τη Βενεζουέλα δεν ξεχνάει τον ΠΑΟΚ και δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά να μιλήσει για τον τίτλο που αποτέλεσε το πρώτο βήμα στην πορεία για το περσινό νταμπλ.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω τους χαιρετισμούς σε όλα τα παιδιά της ομάδας και να τους πω πόσο μου λείπουν όλοι. Είχαμε μια φανταστική χρονιά και μου έρχονται όλες αυτές οι αναμνήσεις και μπορώ να πω ότι ήταν πραγματικά απίστευτο αυτό που κάναμε για τον ΠΑΟΚ. Πήγαμε στη Σύρο με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά σεμνοί και ταπεινοί και φύγαμε με το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου. Πώς μπορείς να το ξεχάσεις κάτι τέτοιο;», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:
«Σας ευχαριστώ που μου δίνετε αυτή την ευκαιρία σήμερα, ένα χρόνο μετά από εκείνες τις μαγικές στιγμές να μπορέσω να μιλήσω ξανά για τον ΠΑΟΚ. Για μένα ήταν μεγάλη ευχαρίστηση να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ, αλλά παράλληλα νιώθω και μεγάλη περηφάνια για το ότι αποτελώ μέρος της ιστορίας του συλλόγου και εύχομαι από την καρδιά μου να κατακτήσουν και φέτος το νταμπλ».

Ο «Χάρι» Γκόμες αναφέρθηκε και στα στοιχεία που νοσταλγεί περισσότερο, καταλήγοντας με μια ευχή και ένα σύνθημα:
«Αυτό που μου λείπει περισσότερο ήταν το απίστευτο δέσιμο που είχαμε ως ομάδα μέσα στο γήπεδο και μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό ήταν το μεγάλο μας όπλο και προσωπικά τη θεωρώ αν όχι την κορυφαία, μία από τις κορυφαίες εμπειρίες που έχω ζήσει στην αθλητική μου καριέρα.
Μου έχει λείψει η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας στο Παλατάκι μετά την Σύρο και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Σας αγαπώ και μου λείπετε και ειλικρινά εύχομαι και φέτος η ομάδα να κάνει την αρχή κατακτώντας το Κύπελλο. Πάμε ΠΑΟΚάρα!»

Άλεξ Σαφράνοβιτς: «Μακάρι το Κύπελλο να μείνει στη Θεσσαλονίκη»

Ο Ισραηλινός ακραίος, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Πολωνία με την φανέλα της Γιαστρέμπσκι, στάθηκε ιδιαίτερα στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας πριν από το μεγάλο ραντεβού της Σύρου.
«Σαν σήμερα ήταν, ε; Περνάει ο χρόνος, αλλά οι αναμνήσεις μένουνε… Ποιος μπορεί να ξεχάσει όλα όσα έγιναν εκεί και ήταν η αρχή των όσων ακολούθησαν; Πήγαμε στην Σύρο αποφασισμένοι να επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη έχοντας μαζί μας την κούπα. Δεν το φωνάζαμε, αλλά το πιστεύαμε όλοι μας γιατί ξέραμε τι ομάδα είχαμε. Φωνάζαμε όμως το βράδυ όταν γλεντήσαμε όλοι μαζί γι’ αυτή την ιστορική επιτυχία!», παραδέχθηκε ο Σαφράνοβιτς, ο οποίος φρόντισε να «καρφώσει» με μαεστρία τον συγκάτοικό του και “MVP” του Κυπέλλου, Βασίλη Κουρνέτα:

«Αυτό που ζήσαμε πέρσι ήταν πραγματικά μαγικό, μοναδικό. Ήταν απίστευτο το δέσιμο που υπήρχε στην ομάδα και παρόλο που δεν συνεχίστηκε, οι αναμνήσεις μας ακολουθούνε. Προσωπικά πάντως μου λείπει το… ροχαλητό του Κουρνέτα, αλλά ο ‘παππούς’ θα ξεκουφαίνει τώρα κάποιον άλλον! Τα φιλιά μου σε όλους και εύχομαι το Κύπελλο και φέτος να μείνει στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ».

Λούκας Βίκτορ Ρανγκέλ: «Το σκέφτομαι και ανατριχιάζω!»

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός, σκόρερ του τελευταίου πόντου στο 4ο σετ (25-22), που σήμανε την κατάκτηση του τροπαίου, ξανάφερε εκείνη την στιγμή στο μυαλό του:
«Σκέφτομαι εκείνο τον πόντο και ανατριχιάζω! Μόλις τελείωσε το παιχνίδι τρελάθηκα, ήταν απίστευτο! Ήμασταν η τέλεια ομάδα, οι παίκτες έπαιξαν τέλεια, όλα ήταν τέλεια… Αυτά που έζησα με τον ΠΑΟΚ ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου. Αισθάνομαι περήφανος που αποτελώ κομμάτι της ιστορίας αυτού του συλλόγου. Μέσα στην καρδιά μου, θα είμαι για πάντα ΠΑΟΚ για πάντα!»

Ο Ρανγκέλ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους πρώην συμπαίκτες του, ενόψει του φετινού φάιναλ φορ:
«Ελπίζω και φέτος η ομάδα να χαρίσει στους φιλάθλους και σ’ όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ το ίδιο δώρο που τους προσφέραμε και πέρσι… Να παίξουν με όλη την καρδιά τους και κανείς δεν θα μπορέσει να τους πάρει το Κύπελλο που τους ανήκει. Εγώ θα αγωνίζομαι στους τελικούς της βραζιλιάνικης Σούπερ Λιγκ, αλλά από εδώ θα στείλω σε όλους τη θετική μου ενέργεια. Εύχομαι να τα καταφέρουν ξανά και να σηκώσουν το τρόπαιο!»

Βασίλης Κουρνέτας: «Αξέχαστη η δίψα όλων μας για το τρόπαιο»

Ο πολυτιμότερος παίκτης στην Σύρο, Βασίλης Κουρνέτας, δεν ήταν καν βέβαιος ότι θα αγωνιζόταν στο «Δημήτριος Βικέλας», όπου πρόσθεσε άλλο ένα τρόπαιο στην τεράστια προσωπική συλλογή του.

«Αυτά που μου έρχονται εντονότερα από εκείνες τις μέρες, είναι η προετοιμασία και η προσμονή για το φάιναλ φορ, η δίψα που είχαμε όλοι μας για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Εγώ είχα πρόβλημα τραυματισμού και είχα μεγάλη πίεση και άγχος για το αν θα προλάβω να αγωνιστώ. Μετά τον Ιανουάριο, είχαμε ήδη αρχίσει να δείχνουμε την κυριαρχία και την ανωτερότητά μας μέσα στο γήπεδο και θέλαμε αυτή την αγωνιστική άνοδο να τη μετουσιώσουμε σε έναν τίτλο. Γι’ αυτό η χαρά ήταν πολύ έντονη για όλους μας, είτε έμπειρους είτε νεότερους, όταν τα καταφέραμε. Όλη αυτή η πορεία θα μείνει σε όλους μας χαραγμένη έντονα», τόνισε ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ.

Όσο για τις «αιχμές» του Σαφράνοβιτς περί… ροχαλητού, δεν θέλησε να διαψεύσει τον πρώην συμπαίκτη του:
«Με έδωσε στεγνά, τι να πω! Με ανεχόταν, τον ανεχόμουν οπότε δεν είχαμε θέμα! Ήμασταν και πολύ καλή παρέα, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, γι’ αυτό και όλες αυτές οι στιγμές σου μένουν ακόμα πιο έντονα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Έτοιμοι να παλέψουμε!»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ για το Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρυθμούς Final-4 κυπέλλου Ελλάδας κινείται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιό της.

Οι «ασπρόμαυροι» το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ερχόμαστε σαν 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε αουτσάϊντερ, αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί στους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κερδίσουμε μια φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δε θα είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τακουρίδης: «Είναι μια νέα πρόκληση»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στο Final-4 κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Λάρισα χτυπάει η «καρδιά» του ανδρικού βόλεϊ εκεί όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Final-4 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, σχολίασε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρίσης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό Final-4, δύο καλοί ημιτελικοί και ένας δυνατός τελικός.

Όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις διεκδικεί κάθε τίτλο. Στο κύπελλο οι πιθανότητες είναι ίσες για όλες τις ομάδες. Εμείς ως περσινοί τροπαιούχοι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά δε μας δίνει κάποιο έξτρα άγχος αυτό. Είναι μια νέα πρόκληση, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, συγκεντρωμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό και αν όλα πάνε καλά το τρόπαιο για μια ακόμη φορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ