Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τσίμιροτ στο PAOK24: Ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου και ο Σαββίδης

Μια καλή κουβέντα για όλους, ένα χαμόγελο στα χείλη φέρνοντας στο μυαλό του τις αναμνήσεις με τον ΠΑΟΚ και μια συνέντευξη με άρωμα… Δικεφάλου από την Λιέγη και τον Γκόικο Τσίμιροτ για το PAOK24.

Ελένη Μπούντου

Ο Τσίμιροτ στο PAOK24: Ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου και ο Σαββίδης

Σε ένα κεντρικό καφέ της Λιέγης, ο σερβιτόρος τον καλωσορίζει ευγενικά και ο Βόσνιος σπεύδει να ζητήσει τον αγαπημένο του καφέ. «Είναι ξεκάθαρο πως έχεις βρει τα πατήματά σου στην πόλη…» του λέω σε μια από τις πρώτες ατάκες της συνάντησης μας. Έχουν περάσει μήνες και θέλοντας και μη, η πόλη του Βελγίου αποτελεί πλέον το… σπίτι του.

Ο Γκόικο Τσίμιροτ μας καλωσορίζει στη Λιέγη και ταξιδεύει νοερά στην Θεσσαλονίκη και στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, στην ιδιαίτερη ενέργεια της Τούμπας και στους φίλους που άφησε πίσω του. Μιλάει για τις προκλήσεις που έχει μπροστά του, τα λεφτά που είδε να στρώνονται στα πόδια του και εκμυστηρεύεται πως θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο PAOK24:

-Πώς είναι η ζωή στη Λιέγη;

Καλά, ευχαριστώ (γέλια). Δεν είναι τίποτα το ξεχωριστό, αλλά εδώ ήρθα για να παίξω ποδόσφαιρο. Είμαι έξι μήνες εδώ και είναι καλά.

-Θεωρείς πως πήρες την σωστή απόφαση να αγωνιστείς στη Σταντάρ;

Ναι, το βελγικό πρωτάθλημα είναι καλό και μπορείς να πας παντού από εδώ…

-Πόσα χρόνια θα μείνεις, καθώς ήδη ακούγονται διάφορα μεταγραφικά σενάρια για εσένα;

Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Για εμένα είναι σημαντικό το ότι παίζω. Αν έρθει κάποια καλή προσφορά για εμένα και το κλαμπ, θα δούμε τι θα γίνει. Μπορεί να μείνω για έξι μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια. Ξέρεις πώς είναι το ποδόσφαιρο…

-Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ακούστηκε το όνομά σου για την Αλ Αχλί, με πολύ καλά χρήματα…

-Ναι, γνωρίζω γι’ αυτή την προσφορά, αλλά μίλησα με τον ατζέντη μου και είπαμε πως η καλύτερη λύση για εμένα και την καριέρα μου είναι να μείνω στη Σταντάρ. Πιστεύω πως είμαι πολύ νέος για εκεί και δεν είναι για τα στάνταρ μου εκείνο το πρωτάθλημα…

-Πόσο εύκολο είναι για εσένα στα 25 σου να ζεις μόνος σε μια άλλη χώρα;

Είναι δύσκολο αλλά όλα αυτά τα ξέρεις όταν επιλέγεις αυτή την καριέρα. Mε επισκέπτονται όμως εδώ οι φίλοι μου, η οικογένειά μου. Έχω και εδώ φίλους… Είναι καλά.

-Αν είχες να επιλέξεις Σταντάρ Λιέγης ή ΠΑΟΚ; 

Δύσκολη ερώτηση, δεν ξέρω. Και τις δυο (γέλια).

-Αποχώρησες τον Γενάρη, ο ΠΑΟΚ σου λείπει;

Ναι, μου λείπει. Ήταν όλα φανταστικά. Η ομάδα, οι οπαδοί, η πόλη. Όλα μου λείπουν πολύ και μια μέρα πιστεύω ότι θα επιστρέψω. Άλλωστε “once PAOK, always PAOK”. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο να παίζεις γι’ αυτή την ομάδα, με αυτή την ιστορία, είναι τρελό να παίζεις στην Τούμπα με αυτούς τους οπαδούς. Ξέρεις έχει κάτι το ξεχωριστό αυτή η ομάδα, μια ενέργεια ιδιαίτερη… Κι εδώ είναι ωραία όμως να παίζεις και οι οπαδοί είναι πολύ υποστηρικτικοί…

-Έπαιξες το τελευταίο σου παιχνίδι στην Τούμπα και μετά από δυο ώρες επέστρεψες στο γήπεδο για τις συζητήσεις της μεταγραφής σου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα…

Ναι, ήταν περίεργη μέρα. Το παιχνίδι ήταν Τετάρτη, η προσφορά ήταν στα χέρια του ατζέντη μου από την Τρίτη, συζητήσαμε, μιλήσαμε με το αφεντικό και τη Μαρία και καταλήξαμε στην απόφαση να δεχτώ και να πάω στο Βέλγιο. Το ερώτημα ήταν: παίζω στο παιχνίδι ή όχι; Ο προπονητής όμως μου είπε ότι μπορώ να παίξω και έτσι και έγινε.

Ήταν δύσκολο εκείνο το παιχνίδι για εμένα, γιατί είχα πάρει την απόφαση ότι θα φύγω και ήξερα πως ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στην Τούμπα. Ξέρεις πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο και να τραυματιστείς αλλά ήθελα να παίξω και ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

-Οι συμπαίκτες σου τι σου είπαν;

Κανείς δεν ήξερε τίποτα. Μόνο ο Πρίγιοβιτς γνώριζε καθώς ήμασταν μαζί στο δωμάτιο όταν ενημερώθηκα για την πρόταση και με άκουγε που μιλούσα…

-Και τι σου είπε;

Μου είπε να πάρω όποια απόφαση θεωρώ καλύτερη για το μέλλον μου, να κάνω αυτό που θέλω.

-Και ο Ράζβαν Λουτσέσκου;

Ο προπονητής είπε ότι δεν ήθελε να φύγω για το καλό της ομάδας αλλά από την άλλη καταλαβαίνει πως έτσι είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι και στους οπαδούς δεν άρεσε, έλαβα μηνύματα. Όλα όμως έγιναν πολύ γρήγορα, σε μια μέρα.

-Ο Λουτσέσκου πώς είναι σαν προπονητής;

Είναι πολύ καλός προπονητής και αυτό το λένε και τα αποτελέσματα. Δίνει μεγάλη σημασία στην πειθαρχία μέσα στο παιχνίδι, ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα γιατί είναι σοβαρός και 100% επαγγελματίας.

-Τον Ιβάν Σαββίδη πως θα τον χαρακτήριζες;

Είναι απίστευτο το τι κάνει για τον ΠΑΟΚ, το τι δίνει στην ομάδα. Ακόμα θυμάμαι τι μας είχε δώσει για το Κύπελλο… Μόνο καλά έχω να πω και του εύχομαι να παίρνει μόνο χαρές. Τα καλύτερα του αξίζουν. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος. Λέει στους παίκτες να δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό κάθε λεπτό. Πέρα από τον ΠΑΟΚ, είναι ένας καλός άνθρωπος.

– Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και τα όσα έγιναν στην Τούμπα, τι θα έλεγες αν σε ρωτούσαν;

Όλοι είδαν και σχολίασαν μια φωτογραφία. Καταλαβαίνω ότι κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο γιατί ήταν πολύ θυμωμένος. Όλοι ξέρουν τι έγινε, τι έκανε ο διαιτητής. Ήθελε να μπει η ομάδα στα αποδυτήρια. Τρελάθηκε, καταλαβαίνω την αντίδρασή του. Δεν θα έκανε όμως ποτέ κακό σε κανέναν, το ξέρω αυτό. Το πιστεύω.

-Ποια είναι η γνώμη σου για εκείνο το παιχνίδι;

Το παρακολούθησα όλο το παιχνίδι. Ήταν ένα ματς τίτλου. Υπήρχε μεγάλη πίεση και στις δυο ομάδες, πάλευαν για κάθε μπάλα. Μπήκε ένα γκολ και μετά από μερικά λεπτά το πήραν πίσω. Δεν το πίστευα. Δεν μπορεί να το έκαναν αυτό! Και τα τελευταία χρόνια συμβαίνει συνέχεια να κλέβουν με τέτοιους τρόπους βαθμούς από τον ΠΑΟΚ αλλά πιστεύω ότι η ώρα του πρωταθλήματος ήρθε..

-Φέτος τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί να τα καταφέρει;

Η ομάδα είναι ίδια, αποχώρησαν κάποιοι παίκτες αλλά ο κορμός παραμένει. Υπάρχει πολύ μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ποιότητα για πρωτάθλημα.

-Πριν ανέφερες πως ο Ιβάν Σαββίδης ήταν πολύ θυμωμένος εκείνο το βράδυ. Εσύ ένιωσες ποτέ θυμωμένος στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο αγωνίστηκες στον ΠΑΟΚ;

Ναι, ένιωσα κι εγώ πολλές φορές θυμωμένος και γι’ αυτό μπορώ να καταλάβω την αντίδρασή του. Αν δεν κάνω λάθος είναι έξι χρόνια στον ΠΑΟΚ και δεν είναι η πρώτη φορά που αδικούν την ομάδα. Ελπίζω να μην επαναληφθεί ποτέ. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν έχει τους τίτλους που του αξίζουν. Η ομάδα όμως τώρα έχει τέτοια ποιότητα, που δεν μπορούν να της στερήσουν τίποτα από όσα αξίζει.

-Πανηγύρισες ένα Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ. Πολλοί ενδεχομένως θα ήθελαν να σε δουν ξανά στα… ασπρόμαυρα για να πανηγυρίσεις περισσότερους τίτλους…

Είπα και πριν ότι πραγματικά θα ήθελα να επιστρέψω μια μέρα. Όλα ήταν υπέροχα. Τους έβαλα μέσα στην καρδιά μου και ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω. Ακόμη παρακολουθώ τα παιχνίδια, όποτε φυσικά μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, αλλά πάντα ξέρω τι συμβαίνει στην ομάδα.

-Πιστεύεις πως ο ΠΑΟΚ σε βοήθησε στην καριέρα σου;

Ναι. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι βήμα προς τα πάνω. Πήρα την καλύτερη απόφαση. Ο ΠΑΟΚ προσφέρει ό,τι θέλει ένας παίκτης. Αν κάποιος με ρωτούσε την γνώμη μου για τον ΠΑΟΚ, θα του έλεγα να πάει με… χίλια. Με τα πόδια!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ξεκίνημα μιας θρυλικής ιστορίας σημάδεψε τη Θεσσαλονίκη στις 20 Απριλίου του 1926, όταν ιδρύθηκε ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τη σημερινή μέρα γράφοντας τα εξής:

«98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων.
98 που κάνεις δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει και να μάθει "τι είσαι για μένα".
98 χρόνια δίπλα σε λύπες, χαρές, επιτυχίες, αποτυχίες, δάκρυα κάθε λογής, μάχες. Πάντα ακολουθώντας έναν δικό μας ξεχωριστό τρόπο ζωής, χωρίς ποτέ να κάνουμε πίσω.
98 χρόνια αρχών, αξιών, πίστης κι αφοσίωσης.
98 χρόνια κι όσο κι αν προσπάθησαν, κάνεις δεν κατάφερε να μας λυγίσει.
98 χρόνια ΠΑΟΚ! Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ μας!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Προπόνηση και αναχώρηση για Αθήνα

Το μυαλό όλων βρίσκεται στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του τον αποκλεισμό από τη Μπριζ και στρέφει πλέον αποκλειστικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Σήμερα (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ