Connect with us

ΑΣ

Προβληματισμός για τη στάση της διαιτησίας

Η απόφαση των διαιτητών της αναμέτρησης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Διομήδη Άργους να διακόψουν το παιχνίδι για λίγα λεπτά πριν το φινάλε και ενώ είχε κριθεί το αποτέλεσμα, δεν πέρασε ασχολίαστη από πλευράς του «ασπρόμαυρου» Ερασιτέχνη.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Προβληματισμός για τη στάση της διαιτησίας

Μάλιστα, οι διαιτητές της συνάντησης κατέγραψαν στο φύλλο αγώνος τα εξής: «Στο 52.00 του αγώνα και στο 56.07 έγινε διακοπή του παιχνιδιού για 2 λεπτά με σκοπό να απομακρυνθούν οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας που βρισκόταν στο τέρμα της φιλοξενούμενης ομάδας μετά από παρέμβαση της αστυνομίας. Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά».

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ με επίσημη ανακοίνωση του αντιδράει απέναντι στη στάση των διαιτητών και αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του:

«Παρά την πολύ καλή εμφάνιση και τη νίκη που κατέκτησε στο κλειστό της Νεάπολης εναντίον του Διομήδη Άργους στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, προβληματισμός υπάρχει στους υπευθύνους του τμήματος χάντμπολ του Συλλόγου μας για τη διαιτητική παρουσία στον αγώνα της πρεμιέρας.

Συγκεκριμένα, στο 56ο λεπτό του παιχνιδιού και, ενώ το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί υπέρ του ΠΑΟΚ, σε ένα γήπεδο, πραγματική εκκλησία, χωρίς ίχνος υβριστικών συνθημάτων ή οποιωνδήποτε άλλων παραβατικών συμπεριφορών, ήρθε σε εκείνο το λεπτό η απόφαση των διαιτητών να διακόψει προσωρινά τον αγώνα, προκειμένου να απομακρυνθούν δυο τρία παιδιά, τα οποία ήταν καθισμένα 4 μέτρα δεξιά πίσω από την εστία και μπροστά στην είσοδο του κυλικείου.

Τέτοιες αποφάσεις, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλούν τη φίλαθλη κοινή γνώμη και τους φιλάθλους, που βρίσκονται εκείνη την ώρα στο γήπεδο, οι οποίοι βλέπουν το άδικο της υπόθεσης, αλλά και τα δύο μετρά και τα δύο σταθμά που εφαρμόζονται στις αποφάσεις, όταν γηπεδούχος είναι ο ΠΑΟΚ και όταν ο ΠΑΟΚ είναι φιλοjενούμενος.

Περιμένουμε να δούμε και φέτος πόσο ευαίσθητοι θα είναι οι διαιτητές στα παιχνίδια στο λεκανοπέδιο της Αττικής απέναντι στους ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

«Αναίτια η διακοπή»

Ο team manager του τμήματος, Γρηγόρης Νατσιόπουλος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό και με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ ΠΑΟΚ υπογράμμισε:

«Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, σε ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν γιορτή και δε συνέβη το παραμικρό τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, αναίτια ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι, με πρόφαση την παρουσία δύο-τριών παιδιών ακριβώς στην πόρτα του κυλικείου, όπου είναι σημείο-πέρασμα για τους φιλάθλους και απαίτησε την απομάκρυνσή τους. Σε ερώτησή μου, γιατί προβαίνει σε αυτήν την κίνηση σε ένα τόσο ήρεμο παιχνίδι, η απάντηση ήταν ότι ”πρέπει να διατηρηθεί ο έλεγχος” της κατάστασης εντός γηπέδου. Θεωρώ ότι, όπως ανέφερα και εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους φιλάθλους να στέκονται σε σημείο-πέρασμα, που αποτελεί ταυτόχρονα και την είσοδο-έξοδο στο γήπεδο και στο κυλικείο.

Επιπλέον, να σημειώσουμε πως είχαμε προνοήσει εξαρχής και στο σημείο εκείνο υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα, καθώς και παρουσία της αστυνομίας και υπαλλήλων security του Σωματείου μας. Επομένως, κατά την άποψή μου, δεν ήταν απαραίτητο να δοθεί τόσο μεγάλη έκταση, η οποία διαστρεβλώνει την φίλαθλη κοινή γνώμη, καθώς έχουμε αποδείξει, με τρανό παράδειγμα το κατάμεστο γήπεδο του Ευόσμου την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, παρουσία των ίδιων διαιτητών, ότι οι φίλαθλοί μας δε δημιουργούν προβλήματα εντός του αγωνιστικού χώρου… Εύχομαι σε όλα τα γήπεδα τη φετινή σεζόν οι διαιτητές να επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία…».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μελετιάδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ για να είναι πρώτος»

Ο προπονητής του Δικεφάλου μιλάει για τη μεγάλη επιτυχία των κορασίδων μπάσκετ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρωταθλήτριες στην ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ που έκαναν το 3 στα 3 στο Final-4.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Ευρυπίδης Μελετιάδης, στις δηλώσεις του ανέφερε:

«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, διότι 10 από τα 14 κορίτσια είναι μικρότερες, έχουμε με διαφορά το νεανικότερο ρόστερ.

Ήθελε πάρα πολύ προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, ώστε να μπουν στις αρχές του πρωταθλητισμού και του μπάσκετ που πρέπει να παίξουμε, αλλά τα καταφέραμε.

Όπως είπαμε, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι εδώ για να είναι πρώτος, και όχι για να συμπληρώνει. Υπομονή, επιμονή, ταπεινότητα, κάτω το κεφάλι, και συνεχίζουμε. Ευχαριστώ τα κορίτσια μου!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΣ: Σε ρυθμούς “τελικού” ο ΠΑΟΚ

Καλούν τον κόσμο να δώσει δυναμικό “παρών” τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Morris μετράει αντίστροφα για τον -σπουδαίο- νοκ άουτ προημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, με φόντο την πρόκριση.

Τα "ασπρόμαυρα" κορίτσια κινούνται σε ρυθμούς ντέρμπι, συνεχίζοντας τη δουλειά για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Ο Θαλής Θεοδωρίδης και οι συνεργάτες του, δουλεύουν σε όλους τους τομείς, με την τακτική να είναι σε πρώτο πλάνο, ενώ όλοι περιμένουν και από τον κόσμο να δώσει δυναμικό "παρών" στους Νέους Επιβάτες, για να πανηγυρίσουν μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει αύριο στο γήπεδο των Νέων Επιβατών και θα ξεκινήσει στις 16:00, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πρωταθλήτριες οι κορασίδες του ΠΑΟΚ!

Μεγάλη επιτυχία για τα κορίτσια του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μπάσκετ κορασίδων του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ για τη φετινή σεζόν.

Ο Δικέφαλος έκανε το 3 στα 3 στο Final-4 και πήρε πανάξια την πρώτη θέση.

Μετά τις επιβλητικές νίκες κόντρα σε Αναγέννηση Νέου Ρυσίου και Άρη το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε το βράδυ της Δευτέρας.

Το σύνολο των Μελετιάδη και Καμπίτση επικράτησαν με 79-51 του Παναθλητικού Συκεών και αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Θεσσαλονίκης!

Δεκάλεπτα: 24-14, 43-24, 63-38, 79-51

Διαιτητές: Σαρακενίδης-Κλεπουσνιώτου-Μιχέλη Ε.

ΠΑΟΚ(Μελετιάδης-Καμπίτση): Τακίδου, Γκαϊτατζή, Μπεκίρη 8, Ζορμπαλά 24(1), Σταμπουλίδου 12, Μπαξεβάνη, Χαϊτόγλου Β. 2, Κουκουναρίδου 7, Χαϊτόγλου Α. 9, Ιτόγια 15, Μποροδήμου 2, Κανλή.

Παναθλητικός (Παπαδόπουλος-Δαμιανού): Ντολοπούλου 5(1), Κισόγλου 2, Κυναμέα 4, Ντοπ Καϊρε 17, Τοπάλογλου, Γερακάρη 4, Ντοκμετζή 3, Ζαχαρία 2, Καπετανικόλα, Καβελίδη 14.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ