Connect with us

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στο άδειο Καλλιμάρμαρο

Η εξάπλωση του κορωνοϊού επηρέασε και την τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Αντώνης Τσακαλέας

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στο άδειο Καλλιμάρμαρο

Η εξάπλωση του κορωνοϊου δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020». Η Τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κόσμου στο Καλλιμάρμαρο και χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Στην Λαμπαδηδρομία εντός του Σταδίου μετείχαν οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα Σπύρος Καπράλος απεύθυνε χαιρετισμό ενώ μέσω video το δικό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» κ. Yoshiro Mori. Ο κ. Καπράλος παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και την μεταλαμπάδευσε στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» Naoko Imoto, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996». Την τελετή παρακολούθησαν μόνο εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» και επιλεγμένοι εκπρόσωποι του Τύπου. Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στην Ιαπωνία την Παρασκευή (20/3).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Air Porter και στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

Πλησιάζοντας ξανά το triple-double ο Αμερικανός, ο ΠΑΟΚ 77-62 το Μαρούσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι απόλαυση, είναι παίκτης άλλου επιπέδου και όσο υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, είναι ευκαιρία να τον δουν όλοι από κοντά. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 κλεψίματα, 4 λάθη και 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Ο ΜακΝίς ήταν επίσης εξαιρετικός στη ρακέτα, με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Μίχαλακ (12π.) με τα τρίποντα του στην 4η περίοδο, επίσης έπαιξε το ρόλο του για να έρθει η νίκη με 77-62. Ο ΠΑΟΚ έκανε θραύση στα ριμπάουντ, έχοντας 53 (!), 18 εκ των οποίων επιθετικά και πέτυχε το στόχο του στη Γ' φάση, παίρνοντας την πρόκριση για τα πλέι οφ, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στην προημιτελική φάση με μειονέκτημα έδρας.

Ο αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ μπήκε κάπως νωθρά και χωρίς συγκέντρωση στις επιθετικές του αποφάσεις, κάνοντας 5 λάθη στα πρώτα 5 λεπτά. Το Μαρούσι με τον Γιαννόπουλο «ζεστό» έξω από τα 6.75, προηγήθηκε με 7-11, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, έβγαλαν περισσότερη ενέργεια και στις δύο πλευρές, πίεσαν στο επιθετικό ριμπάουντ και το πρώτο δεκάλεπτο, έληξε ισόπαλο (18-18).

Με τον Πόρτερ Τζούνιορ, να ανεβάζει ρυθμούς, τελειώνοντας φάσεις από κοντινή και μέση απόσταση (14π.), ο ΠΑΟΚ πήγε μέχρι και το +10 (33-23) στα μέσα του δεύτερου δεκάλεπτου. Το Μαρούσι έκοψε το ρυθμό και σταδιακά με τον Ραντούλιτσα επέστρεψε, ενώ με νέο τρίποντο του Γιαννόπουλου, το ημίχρονο έληξε 40-36.

Το Μαρούσι πάλι με τρίποντα, από Ραντούλιτσα και Τζούστον, έμεινε κοντά (45-44), αλλά το 4ο φάουλ του Σέρβου και ο ρυθμός που ανέβασε ο ΠΑΟΚ, τον έστειλαν στο +9 (53-44) με ένα σερί 8-0. Ο ΠΑΟΚ είχε μομέντουμ για να ξεφύγει με διψήφιες διαφορές, αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια με την αστοχία του έξω από τα 6.75 (1/11) και το Μαρούσι, με Μπόγρη και Γούνταρντ, μείωσε σε 55-51. Με δύο βολές του Τσαϊρέλη και αστοχία εκατέρωθεν, ο "Δικέφαλος του Βορρά", μπήκε στο 4ο δεκάλεπτο, με διαφορά έξι πόντων (57-51).

Το Μαρούσι σταμάτησε να βάζει από μακριά, παίζοντας με κοντό σχήμα λόγω των φάουλ των Ραντούλιτσα, Μπόγρη, ο ΠΑΟΚ πίεσε στο επιθετικό ριμπάουντ και πήγε ξανά στο +10 (61-51). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο τρίποντα από τον Χιλ, αλλά ο Μίχαλακ και Άλστον με τον ίδιο τρόπο, έκαναν το 69-58, κρατώντας τον έλεγχο. Με ένα ακόμα τρίποντο από τον Πολωνό, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +15 και τελείωσε την υπόθεση νίκη (73-58), με τον Πόρτερ Τζούνιορ να ψάχνει το triple-double αλλά να το χάνει για δύο ασίστ και το τελικό σκορ να γράφει 77-62.

Δεκάλεπτα: 18-18, 40-36, 57-51, 77-62

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ