Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Το μεγάλο βήμα για τη νέα Τούμπα έγινε»

H τροπολογία για την παραχώρηση των στρεμμάτων πέρασε χθες από τη Βουλή με τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο να είναι παρών στη διαδικασία και να μιλάει γι αυτό, στο PAOK24 στο Libero 107,4.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Το μεγάλο βήμα για τη νέα Τούμπα έγινε»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη χθεσινή του παρουσία στη Βουλή στη συζήτηση για την τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ:
«Ήταν πολύ θετικό το κλίμα. Όλοι ήθελαν να έρθουν να συζητήσουν μαζί μας, από όλα τα κόμματα, όχι μόνο από το γραφείο του Πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου. Έκαναν οτιδήποτε δυνατό για να περάσει η τροπολογία με αυξημένη πλειοψηφία, Μου έκανε εντύπωση ο κ. Ψαριανός, ο οποίος έχει ξαναμιλήσει έτσι για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω για ποιους λόγους δε στήριξε το Ποτάμι. Δημοκρατία έχουμε, θα πάρουν την απάντηση τους όταν έρθει η ώρα».

Για την αυξημένη πλειοψηφία:
«Ήταν ένα δίκαιο αίτημα γιατί μας παραχωρήθηκε ο χώρος. Δε μπορούσε να τον κάνει τίποτα το Ταμείο αυτόν το χώρο. Πολύ σωστά σκέφτηκαν οι κυβερνώντες να αναπλαστεί. Θα γίνει κι ένας χώρος πρασίνου, όχι μόνο το γήπεδο. Στεκόταν έτσι, χωρίς το γήπεδο δε θα γινόταν ποτέ τίποτα. Θα υπάρχουν οφέλη για όλο τον κόσμο της περιοχή της Τούμπας».

Για τα επόμενα βήματα της οικογένειας του ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο:
«Δεν τα ξέρω τα επόμενα βήματα. Είναι θέματα μηχανικών, των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά για να συμπληρωθούν τα έγγραφα για να ξεκινήσουν εργασίες. Γίνονται επαφές με Δήμο και Περιφέρεια και είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμαστε».

Για το όριο των τεσσάρων χρόνων της ανάπλασης του στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν:
«Έπρεπε να μπει ένας όρος και θεώρησαν το χρόνομ αυτό εύλογο και τον έβαλαν. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Όπως έχει πει ο κ. Σαββίδης, τελειώστε εσείς με τα χαρτιά και εγώ είμαι έτοιμος για τη νέα Τούμπα. Ό,τι έχει πει ο πρόεδρος μέχρι τώρα, όλα έχουν υλοποιηθεί. Πρώτο και καλύτερο, τα 11 εκατομμύρια μετρητά, για να φύγουν τα χρέη του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε κάλλιστα, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, να μην πληρώσει, να ρίξει την ομάδα και να βγουν αλώβητοι».

Για το όνειρο της νέας Τούμπας:
«Σε ένα γήπεδο που είναι γερασμένο, 59 ετών, θα πάρει θέση ένα γήπεδο ευρωπαϊκων προδιαγραφών στο οποίο θα μπορεί να γίνει μέχρι και τελικός Γιουρόπα Λιγκ. Φανταστείτε πόσο ανεβάζει τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονικη, τη Μακεδονία».

Για το αν το μεγάλο βήμα έγινε χθες:
«Το βασικό ήταν αυτή η νομοθετική ρύθμιση. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα, μπορούμε να τα προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα. Το μεγάλο βήμα έγινε χθες, όχι ότι τα επόμενα δεν είμαι σημαντικά και σοβαρά. Επειδή έχουμε ανθρώπους που ασχολούνται πάρα πολύ με το θέμα αυτά, όπως ο  κ. Δημογιάννης, που το τρέχει πολύ καλά, σε συνεχή συνεννόηση με τον πρόεδρο και με όλα τα στελέχη».

Για το αν υπάρχει έστω και ο παραμικρός κίνδυνος να γίνει κάτι ανάλογο με τη Νέα Φιλαδέλφεια:
«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όταν θα γίνει το πρώτο σκάψιμο, δε θα υπάρχει ούτε 1% πιθανότητα να σταματήσει. Όλα θα γίνουν νόμιμα και ωραία».

Για τα συναισθήματα που μπορούν να έρθουν από ένα γκρέμισμα της Τούμπας:
«Σίγουρα θα είναι δύσκολα, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα κι έγινε η νομοθετική ρύθμιση, όλα μπορούν να πάρουν το δρόμο τους. Επειδή έχουμε όλοι τις αναμνήσεις μας από την Τούμπα και ο πρόεδρος είχε πει ότι το νέο γήπεδο θα γίνει στην Τούμπα. Το συναίσθημα είναι πάνω από όλα και η Τούμπα, θα παραμείνει Τούμπα».

Για την ποδοσφαιρική ομάδα:
«Η ομάδα προχωράει. Πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα της. Το γήπεδο να βγάζει φωτιές, αλλά να μην παρασυρθούμε γιατί όλοι είναι εναντίον μας. Όλοι μαζί για να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία του… νταμπλ. Δεν ξέρω που θα σταματήσει αυτό το τρένο. Ειδικά τώρα που «ξεμπουκώνει» που θα παίξει ακόμα καλύτερα. Και εξωαγωνιστικά, δεν πιστεύω ότι θα τη σταματήσει κάποιος. Πάθαμε και μάθαμε. Ο κόσμος στέκεται δίπλα στην ομάδα και το έχουν αποδείξει με τα 21.000 διαρκείας. Ο κόσμος διψάει για καλό ποδόσφαιρο, θέλει πάλι τους τίτλους και θα είναι και πάλι δίπλα μας, σωστός και όπως αρμόζει σε κάθε ΠΑΟΚτσή».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνούνται τα πάντα οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι και αν τα πειστήρια δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι χούλιγκανς που κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, αρνήθηκαν τα πάντα.

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Αυτή φέρεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή των συλληφθέντων ενώπιον του ανακριτή.

Ο 31 ετών «Κοκός», ένας από τους αποκαλούμενους «μεγάλους», που έδιναν τις εντολές και οργάνωναν τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Τα τελευταία δυόμιση και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δε μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», είπε.

Ένας από τους κατηγορούμενους, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

«Όταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης όπως ακούμπησα στα κάγκελα μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Επιμένοντας στο άλλοθί του, ο 28χρονος «Ομλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ και ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, με κυνικά λόγια φέρεται να αναφέρει, ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν»

Ένας άλλος κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης.

«Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα τι θα έκανα;»

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης.

Αρχηγός της θύρας 7

Οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνείται και ο αρχηγός της θύρας 7 ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών φέρεται να είπε πως… λόγω του θεσμικού του ρόλου φαίνεται πως είναι αντιπαθής σε κάποιους «και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρούν και καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι' αυτό κατονομάζουν εμένα».

Σε σχέση με το ζήτημα της διαπίστευσης που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7, αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο».

Όσον αφορά το πώς κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη» φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε τη διαπίστευση τον άφησαν να περάσει.
«Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δε θα ήμουν χρήσιμος εκεί».

Τέλος, φέρεται να έκανε προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία των λεγομένων των προστατευομένων μαρτύρων, δηλώνοντας πως οι καταθέσεις τους, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Πηγή: Skai.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα ποδοσφαιρική επένδυση από… Ατζούν

Ο Τούρκος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται στη Μάριμπορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Αφού ερευνήσαμε ποιος σύλλογος στη Σλοβενία είναι ο καταλληλότερος για εμάς, αποφασίσαμε ότι αυτός είναι η Μάριμπορ. Ήμουν στο Μάριμπορ την περασμένη εβδομάδα, μου αρέσει πολύ η πόλη, μου αρέσει πολύ το γήπεδο και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο», είπε ο Ατζούν Ιλιτσαλί, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην Ελλάδα, σε ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, ενώ σενάριο τον ήθελε να κινείται για την απόκτηση του Βόλου, αλλά το όλο θέμα δεν προχώρησε.

Στη Σλοβενία, υπήρχαν σενάρια και για την Ολίμπια αλλά και για τη Μούρα, με τον Ατζούν να επιλέγει τη Μάριμπορ. «Είμαι μεγάλος οπαδός της Φενέρμπαχτσε, πήγαινα σχεδόν σε κάθε αγώνα του συλλόγου. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία, έχουμε επεκτείνει την παραγωγή σε 13 χώρες. Το ποδόσφαιρο παρέμεινε μέρος του εαυτού μου. Είμαι απλά τρελός για το ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία έχει μεγάλες δυνατότητες με εγχώριους παίκτες, στους οποίους είναι απαραίτητο να προσθέσουμε κάποια ξένη ποιότητα και να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που μπορεί να είναι επιτυχημένο στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ