Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

"Ένας χρόνος, μία ήττα και μία ισοπαλία! Πιθανόν, ναι, για τους γύρω μας να είμαστε σε κρίση…". Τάδε έφη, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τα είπε όλα! Από το βράδυ της Πέμπτης και μετά, πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθηκαν για τον ΠΑΟΚ της… κρίσης, για τον ΠΑΟΚ που “καιγόταν” για αποτέλεσμα και θέαμα, για τον ΠΑΟΚ που έπρεπε να αποδείξει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο της Λιβαδειάς.

Να αποδείξει πράγματα ο ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, που πριν από το σημερινό παιχνίδι είχε ρεκόρ 12 νίκες και 1 ισοπαλία σε 13 αγώνες και ήταν στο +8 από τον δεύτερο, Ολυμπιακό.

Ο “Δικέφαλος” λοιπόν, το έκανε και αυτό, μπήκε σήμερα αποφασισμένος στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς, έδειξε με το… καλημέρα τις προθέσεις του, είχε σπουδαίες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπίσεσβαρ -που ήταν ο γνωστός και αγαπημένος Μπίσεσβαρ- και κάπου εκεί, ήρθε ο Πρίγιοβιτς να βάλει την υπογραφή με μεγάλα γράμματα, σε ένα ακόμη τρίποντο.

Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη; Γκολ-ποίημα, γκολ-μαγεία. Ο Ζαμπά του έβγαλε ωραία μπαλιά, ο Σέρβος ζύγισε το πόδι του, δεν το σκέφτηκε και ιδιαίτερα και το κοντέρ έγραψε το γκολ Νο9 και… συνεχίζει!

Και ο Σέρβος, δίνει τη σκυτάλη στον Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός έχει μία απίστευτη ικανότητα να κάνει το οτιδήποτε να μοιάζει απλό. Έτσι και τώρα, πλασέ στη γωνία, 0-2 και στα… κάγκελα! Έξαλλοι πανηγυρισμοί, πρόσωπα που έδειχναν σίγουρα, πρόσωπα που έδειχναν αποφασισμένα για το 13/14.

Το γκολ του Ζησόπουλου, ήρθε λίγο να… ταράξει την ηρεμία του ΠΑΟΚ και σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, το γεγονός ότι γνωρίζοντας πως ο Λεβαδειακός μπορούσε να απειλήσει μόνο από στατικές φάσεις, του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες με φάουλ γύρω από την περιοχή, ωστόσο οι “ασπρόμαυροι” έδειξαν καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, διαχειρίστηκαν έξυπνα το χρόνο στο τέλος και “κλείδωσαν” ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Κι αν θέλουμε να σταθούμε ατομικά σε συγκεκριμένους παίκτες, ο Μπίσεσβαρ θύμισε τον παλιό, καλό Μπίσεσβαρ, ο Πρίγιοβιτς ήταν και πάλι “εκτελεστής”, ενώ ο Ουάρντα έδειξε επιτέλους κομμάτι του ταλέντου του, όντας αυτή τη φορά συμμετοχικός -μέχρι ένα βαθμό- και ίσως πιο σοβαρός από ποτέ.

Η δουλειά έγινε και σήμερα για τον ΠΑΟΚ και η επόμενη μέρα έχει… άλλα δύο παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ καλείται την Πέμπτη να “τσεκάρει” και τη θέση του στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, ενώ ο πρώτος γύρος κλείνει την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα, υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Είτε θες να πεις ότι ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, είτε θες να πεις ότι πήρε μία ακόμη απλή νίκη, είτε το βλέπεις σαν… μία ακόμη μέρα στη δουλειά, το 13/14 είναι γεγονός, το +8 από τον δεύτερο, Ολυμπιακό παραμένει και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το φινάλε ενός γύρου που μοιάζει… ολόκληρη χρονιά, αλλά έχουμε ακόμη…

Υ.Γ.1 Δυστυχώς η πρώτη εκτίμηση για τον Βέρνμπλουμ, επιβεβαιώθηκε και μετά το παιχνίδι, με τον Μανώλη Παπακώστα να κάνει λόγο για 4-5 μήνες απουσίας. Η στάση του Σουηδού είναι για… σεμινάριο και πραγματικά αξίζει να διαβάσεις το μήνυμα του, ενώ φυσικά όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι στο πλευρό του και τον περιμένει πίσω πιο δυνατό.

Υ.Γ. 2 Μάλλον θα πανηγύρισαν πολλοί σήμερα στο δοκάρι του Μπίσεσβαρ. Μειώθηκε η διαφορά στη συγκεκριμένη… βαθμολογία. Το λες κι επιτυχία!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784952237728337929

46΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Τσοπούρογλου έκανε το γύρισμα στον Γκούμα, ο οποίος πρόλαβε να κάνει την προβολή, με την άμυνα του Αιολικού να διώχνει σε κόρνερ.

Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Αιολικός - ΠΑΟΚ 1-0

33': 1-0 Ο Αιολικός. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Γιοκέ και Ζάκαριτς, που συνδυάστηκαν και ο Ζάκαριτς με πλασέ άνοιξε το σκορ.

14': Ο ΠΑΟΚ φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μπράντονιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά που έκανε, σε σέντρα τον Μανιωλούδη.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζόαν Σάστρε: Ο… επιζών

Η ξεχωριστή περίπτωση του Ισπανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ζόαν Σάστρε είναι ένα από τα πρόσωπα της χθεσινής βραδιάς και της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει ένα στο κύπελλο και ένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ασπρόμαυρη καριέρα του ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Βόλο, και μάλιστα με γκολ. Ετσι συστήθηκε στο «ασπρόμαυρο» κοινό. Η παρουσία του στον Δικέφαλο έχει περάσει από πολλά κύματα. Στο πρώτο του εξάμηνο έγραψε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Το highlight του ήταν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού με το οποίο είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ακολούθησε η περσινή σεζόν στην οποία μέτρησε 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος, έχει φτάσει αισίως τις 28 συμμετοχές και είναι η πλέον παραγωγική του καθώς μετράει 3 γκολ και 4 ασίστ.

Η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει περάσει από πολλά στάδια, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μιλά για τον Ισπανό: «Ο Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αστον Βίλα: Δύσκολα με Ολυμπιακό ο Μαρτίνες

Ο βασικός κίπερ των Αγγλων βγαίνει νοκ άουτ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Kαλά και κακά νέα ανέδειξαν οι εξετάσεις που υποβλήθηκαν ο Εμιλιάνο Μαρτίνες και ο Γιούρι Τίλεμανς.Οι δύο παίκτες της Άστον Βίλα,τραυματίστηκαν την ισοπαλία (2-2)εναντίον της Τσέλσι, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα να μην επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Βέλγος μέσος αντικαταστάθηκε στο 27ο λεπτό.
Η ιστοσελίδα της Αργεντινής Infobae, αναφέρει ότι ο 31χρονος Μαρτίνες «δεν έχει υποστεί ρήξη αλλά καταπόνηση» στον μηρό του και προσθέτει ότι ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμος έως ότου η ομάδα του αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στις 13 Μαΐου και θα λείψει και από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (9/5) στα ημιτελικά του Conference League.
Ωστόσο ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος θα απουσίαζε από το πρώτο παιχνίδι (2/5) λόγω τιμωρίας (κίτρινες) ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό.
Νέα που φαίνεται να έχει δεκτά με ικανοποίηση την Άστον Βίλα, αφού η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη.
Εν τω μεταξύ, η βελγική εφημερίδα «Het Belang van Limburg» ισχυρίζεται ότι ο Τίλεμανς υπέστη τραυματισμό στη βουβωνική χώρα.
Ο 26χρονος μέσος υποβλήθηκε σε εξετάσεις χθες (28/4) και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι «δεν υπάρχει σοβαρή ζημιά». Αν και ο τραυματισμός δεν φαίνεται να είναι «πολύ άσχημος», ο Ουνάι Έμερι δεν μπορεί να τον υπολογίζει φια το επόμενο διάστημα και τα ματς με τον Ολυμπιακό.
Η Άστον Βίλα είναι αυτή τη στιγμή τέταρτη στην Premier League (67 βαθμοί σε 35 ματς), επτά βαθμούς μπροστά από την -5η- Τότεναμ , η οποία όμως έχει δύο παιχνίδια στο λιγότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ