Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Του… πάει η Τσεχία

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης, το παρελθόν του Δικεφάλου με ομάδες από την Τσεχία και για τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ελένη Μπούντου

Του… πάει η Τσεχία

Το paokfc.gr σας βάζει στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

#2 φορές έχει υποδεχθεί ομάδα από την Τσεχία ο ΠΑΟΚ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετρά δύο νίκες. Στις 18 Οκτωβρίου 2001 επικράτησε 6-1 της Πρίπραμ για το Κύπελλο UEFA, ενώ στις 28 Νοεμβρίου 2002 επικράτησε της Σλάβια Πράγας με 1-0.

#5 αναμετρήσεις έχει εντός και εκτός έδρας με ομάδες από την Τσεχία μετά τη διάσπαση της και σε αυτές μετρά τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα. Αυτή ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2002 με 4-0 στην Πράγα από την Σλάβια.

#2 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα έχει ο ΠΑΟΚ στις προηγούμενες συμμετοχές του στο Europa League για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η μοναδική του ήττα βέβαια ήταν εντός έδρας από την Γκινγκάμπ την σεζόν 2014-15 με 2-1, ενώ εντός έχει και δύο ισοπαλίες με 1-1 κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν το 2011-12 και με την Αλκμάαρ την σεζόν 2013-14 με 2-2. Οι νίκες είναι με 1-0 εκτός έδρας με την Ντόρτμουντ το 2015-16 και με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 2010-11 πάλι με 1-0.

#8 αναμετρήσεις έχει δώσει στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ στις 8 Δεκεμβρίου και όλες είναι ως γηπεδούχος. Σε αυτές μετρά τέσσερις νίκες, ενώ και οι δύο ισοπαλίες που έχει είναι χωρίς γκολ. Έχει επικρατήσει της Νίκης Βόλου (4-1), της Ξάνθης (2-1), του Ιωνικού (3-0), της Βέροιας (0-0), του Λεβαδειακού (1-0), ενώ οι δύο λευκές ισοπαλίες είναι με Βέροια και Απόλλων Σμύρνης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με «βολίδα» του Σάστρε το 3-2! (vid)

Ο ΠΑΟΚ έφερε… τούμπα το ματς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει... τούμπα το ματς!

Στο 81' ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα (που βρήκε λίγο ανάμεσα σε Μπάμπα - Γιόνσον) στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2.

Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Δείτε όλα τα γκολ του αγώνα στο παρακάτω βίντεο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο «Ντέλιας» το έφερε στα ίσια!

Δεύτερο γκολ του νεαρού στο ματς – Ασίστ ο Σαμάτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άμεση η αντίδραση του ΠΑΟΚ στο προβάδισμα που πήρε η ΑΕΚ με τον Βίντα που έκανε το 1-2 στο 75'.

«Αναμπουμπούλα» στην άμυνα της Ένωσης μετά από λάθος του Κάλενς με τον Σαμάτα να μην παρατάει τη φάση να μπαίνει σε αυτήν και να κάνει κεφαλιά προς τον Κωνσταντέλια.

Εκεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής έπιασε του σουτ και έκανε το 2-2 στο 81' πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα στο σημερινό ματς!

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανατροπή από… δώρο (vid)

Από φάουλ που υπέδειξε ο Σρέντερ το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από ένα φάουλ που καταλόγισε ο Σρέντερ σε βάρος του Κουλιεράκη και ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προήλθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν το φάουλ με τον Σβαμπ στην προσπάθεια του να απομακρύνει να στέλνει τη μπάλα προς την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά στη συνέχεια της φάσης τον Βίντα να σκοράρει από κοντά για το 1-2 στο 75'.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok2.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ