Connect with us

Οι πέντε μεγαλύτερες νίκες στο στοίχημα!

Υπάρχουν εκεί έξω, ζουν ανάμεσά μας.

Ελένη Μπούντου

Οι πέντε μεγαλύτερες νίκες στο στοίχημα!

Το Betarades.gr λοιπόν, τους φέρνει στην οθόνη σας! Είναι κάποιοι παίκτες που συμπλήρωσαν, είτε χειρόγραφα, είτε ηλεκτρονικά, κάποια μυθικά δελτία, τόσο στο πάμε στοίχημα ποδόσφαιρο, όσο και σε άλλα σπορ. Δελτία που έγιναν θρύλος, αφού καταγράφηκαν ανάμεσα σε αυτά με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές νίκες όλων των εποχών. Τουλάχιστον από αυτές που δεν μπόρεσαν να κρατηθούν κρυφές. Ας δούμε λοιπόν μαζί κάποιες από αυτές που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο παππούς στον εγγονό

Εξαιρετική ιστορία, ακόμη πιο ευφάνταστο ποντάρισμα. Το 2000, ο Πίτερ Έντουαρντς, παππούς του Χάρι Γουίλσον, ο οποίος τότε ήταν 3 ετών, πήγε στους μπουκ και ζήτησε να κάνει το εξής ποντάρισμα: να παίξει ο εγγονός του στην εθνική ποδοσφαίρου Ουαλίας. Μάλιστα ήθελε να βάλει 50 λίρες σε αυτό. Η απόδοση που του έδωσαν ήταν 2.500! Δηλαδή με 50 λίρες θα έπαιρνε επιστροφή 125.000 λίρες. Όσοι τον πέρασαν τότε για τρελό δεν θα είχαν και άδικο. Το 2013 όμως και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου ήρθε η μαγική στιγμή. Ο Χάρι Γουίλσον σε ηλικία 16 ετών στον προκριματικό αγώνα της Ουαλίας με το Βέλγιο, πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ρόμπσον-Κάνου. Αυτό ήταν! Το στοίχημα διευθετήθηκε ως κερδισμένο. Ο παππούς είχε δύο λόγους να είναι ευτυχισμένος εκείνη τη μέρα. Ο εγγονός του φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και ο ίδιος πήρε 125.000 λίρες επιστροφή με ποντάρισμα μόλις 50 λιρών. Απλά απίστευτο.

Ο πατέρας του Χάμιλτον

Καμιά φορά το να πιστεύουμε ότι το παιδί μας είναι καλύτερο από όλα τα άλλα και ξεχωριστό, αποβαίνει σε μεγάλο καλό. Αυτό συνέβη τουλάχιστον στον πατέρα του Λιούις Χάμιλτον. Ο Έβαν Χάμιλτον, το 1998 είδε τον 13χρονό τότε Λιούις να τρέχει σε αγώνες καρτ. Μετά από αυτήν την κούρσα πήγε στους μπουκμέικερς και τοποθέτησε τρία στοιχήματα. Το πρώτο ήταν 200 λίρες ότι ο γιος του θα κέρδιζε έναν αγώνα Φόρμουλα 1 πριν γίνει 23, το δεύτερο (100 λίρες) ότι θα γινόταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής πριν τα 25 και το τρίτο με 50 λίρες, ότι ο Λιούις θα κατάφερνε και τα δύο. Και τα κατάφερε. Το πρώτο το 2007 στον Καναδά όταν κέρδισε το Γκραν Πριν και ήταν 22, το δεύτερο το 2008 όταν ήταν 24. Και τα δύο μαζί πλήρωσαν και το τρίτο στοίχημα. Συνολικά δηλαδή πόνταρε 350 λίρες και του επεστράφησαν
μετά από 11 χρόνια 165.000!

815.000 σε μία περίοδο

Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ είναι γνωστός όχι μόνο για τις επιδόσεις του μέσα στα ρινγκ αλλά και έξω από αυτά. Ο κορυφαίος πυγμάχος έχει ποντάρει ουκ ολίγες φορές τεράστια ποσά σε στοιχήματα. Αυτό που έκανε όμως το 2014 ξεπερνά κάθε όριο και είναι η πιο μεγάλη του νίκη. Πόνταρε 815.000 δολάρια ότι οι Ντένβερ Μπρόνκος θα κερδίσουν τους Νιου Γιορκ Τζετς με διαφορά 7.5 πόντων. Με ένα touchdown οι Μπρόνκος τα κατάφεραν. Ο Μεϊγουέδερ πήρε πίσω 1.400.000 δολάρια. Μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο θρύλος του Μπίλι Γουόλτερς

Πριν εκτίσει ποινή φυλάκισης 5 ετών και πριν πληρώσει ένα πρόστιμο μαμούθ της τάξεως των 10.000.000 δολαρίων, για εσωτερική πληροφόρηση trading, ο Μπιλ Γουόλτερς είχε γίνει ήδη μύθος για τα στοιχήματα που έπαιζε. Ήταν πολλά αυτά που προκάλεσαν, αλλά το μεγαλύτερο όλων ήταν αυτό που έκανε το 2010. Στο Super Bowl πόνταρε 3.500.000 δολάρια στους Νιου Όρλεαν Σεντς για να κερδίσουν τους Ινδιανάπολις Κολτς. Οι Σεντς ήταν το αουτσάιντερ με τους Κολτς να φαίνονται αχτύπητοι. Κι όμως η έκπληξη έγινε. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς σε τι απόδοση είχε ποντάρει ο Γουόλτερς και πόσα ήταν τα κέρδη του. Προφανώς… αμύθητα.

Ο Μπάρκλεϊ στο Super Bowl

Ο Σερ του αμερικανικού μπάσκετ, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είναι γνωστός για το θέμα που έχει με τον τζόγο. Έχει χάσει μέχρι τώρα τουλάχιστον 30.000.000 δολάρια. Ποντάρει μανιωδώς εδώ και δεκαετίες. Είχε όμως αυτό το διάστημα και νίκες, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους παίκτες του στοιχήματος. Κάπως έτσι λοιπόν ως μεγαλύτερη νίκη του καταγράφεται αυτή που έκανε στο Super Bowl 36, το 2001. Πόνταρε σε αουτσάιντερ, στους Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς να κερδίσουν τους Σεντ Λούις Ραμς. Όπερ και εγένετο με 20-17. Ο μπουκ προσπάθησε να μην πληρώσει τον Σερ Τσαρλς με το αιτιολογικό ότι δεν είχε τόσο μεγάλη πίστωση κι ότι δεν είχε τικάρει σωστά την αγορά. Αυτά όμως δεν περνάνε στον Μπάρκλεϊ και πληρώθηκε ένα ποσό της τάξης των 800.000 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόρτερ: «Αν δεν είμαι στο ΝΒΑ, θέλω μόνο ΠΑΟΚ!»

Σπουδαία ατάκα από τον Αμερικανό για το μέλλον του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απολαμβάνει ξανά το μπάσκετ, έχει πάρει πολλή αγάπη μετά από ένα δύσκολο διάστημα στο οποίο έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και πλέον, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ το λέει ξεκάθαρα. Αν δεν επιστρέψει στο ΝΒΑ την επόμενη σεζόν, δε θέλει να παίξει πουθενά αλλού, εκτός από τον ΠΑΟΚ!

Ο Αμερικανός που «άγγιξε» ξανά το triple double χθες στη νίκη επί του Αμαρουσίου, με 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ (αλλά και 6 κλεψίματα), μίλησε για τα πλέι οφ που έρχονται, για το γράμμα που πήρε από τον Γιαννάκη και τον έκανε να νιώσει ακόμα περισσότερη ευγνωμοσύνη, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα του από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

«Βγαίνοντας στο γήπεδο, ο πρώτος μας στόχος ήταν να περάσουμε στα πλέι οφ. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να συνεισφέρω σε αυτόν το σύλλογο. Όταν ήρθα εδώ, έκανα μία έρευνα και είδα ότι πρόκειται για μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα για τον ΠΑΟΚ. Ήθελα να έρθω και να φέρω θετική ενέργεια. Στο παιχνίδι με το Μαρούσι, βοηθήσαμε όλοι, είμαστε όλοι ένα. Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι και για τον κόσμο. Δεν υπάρχει άλλη πηγή ενέργειας από αυτούς! Είμαι χαρούμενος που προστατέψαμε την έδρα μας στον αγώνα αυτό» ανέφερε αρχικά για τη χθεσινή νίκη και την είσοδο στα πλέι οφ και στη συνέχεια μίλησε για τη 40λεπτη συμμετοχή του…

«Το έχω ξαναπεί, ότι προσπαθούσα να μείνω στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Έχω συνηθίσει να παίζω σε αγώνες 48 λεπτών στο ΝΒΑ, οπότε τα παιχνίδια των 40 λεπτών στην Ευρώπη, είναι κάτι που μπορώ να διαχειριστώ. Ο προπονητής έχει εμπιστοσύνη στη συγκέντρωση μου για 40 λεπτά, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να τα διαχειριστείς, αλλά ο προπονητής με εμπιστεύεται και αυτό, μου δίνει αυτοπεποίθηση».

 

Όσο για τα πλέι οφ που έρχονται κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη «μονομαχία» του με έναν άλλον NBAer, όπως ο Kέντρικ Ναν; «Σίγουρα είμαι ευγνώμων για τη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Θα αντιμετωπίσουμε μια κορυφαία ομάδα, αλλά όταν έρθει η ώρα, θα δούμε το βίντεο και θα τους μελετήσουμε. Τώρα, θα χαρούμε αυτήν τη νίκη που κάναμε, θα ζήσουμε τη στιγμή. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τους περάσουμε!» είπε.

Για την εμπειρία του αυτόν το μήνα στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη και αν θα περνούσε από το μυαλό του, το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ευρώπη, απάντησε… «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Αν εξαρτάται από εμένα, δεν ξέρω τώρα αν θα παραμείνω στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, δεν ξέρω αν θα μείνω εδώ για μια ακόμα χρονιά, αν θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στο ΝΒΑ, κάτι που πιθανόν να κάνω, αν την έχω αυτήν την ευκαιρία. Αν δεν είμαι στο ΝΒΑ, δε θέλω να παίξω πουθενά αλλού εκτός από τον ΠΑΟΚ! Νιώθω ότι με καλωσόρισαν, μου έδωσαν την ευκαιρία όταν πολλοί άνθρωποι δε με έβλεπαν. Είμαι πολύ ευγνώμων και μπορώ να πω ότι είναι σαν οικογένεια εδώ για μένα. Αυτό χρειαζόμουν για να βγω από το «κελί» στο οποίο βρισκόμουν. Δε βλέπω τον εαυτό μου να παίζω σε άλλο σύλλογο εκτός ΗΠΑ, εκτός του ΠΑΟΚ! Δεν έχει σημασία η λίγκα, αν δεν είμαι στο ΝΒΑ, είναι πιθανό να παραμείνω εδώ».

Μιλώντας για τη νοοτροπία του κάθε φορά που μπαίνει για να παίξει, ανέφερε… «Η νοοτροπία μου είναι να παίζω κάθε παιχνίδι, σα να είναι το τελευταίο μου. Να ξέρω πως να διαχειριστώ το κορμί μου, αν συμβεί κάποιος τραυματισμός ή οποιαδήποτε ατυχία. Όταν μπαίνω στο γήπεδο, είμαι διαθέσιμος για όλα, για να βάλω τους συμπαίκτες μου σε ρυθμό, να «διαβάσω» τον αντίπαλο, να το διασκεδάσω, να παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που μπορεί να μην ξεκινάς καλά, υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που μπορούν να σου δώσουν ώθηση. Με το Μαρούσι, ξεκίνησα κάπως ασταθώς, αλλά πήρα ώθηση από την άμυνα μου, που μου έδωσε στη συνέχεια ρυθμό και στην επίθεση. Πρέπει πάντα να τα δίνεις όλα σε αυτό το άθλημα και με αυτήν τη νοοτροπία μπαίνω στο γήπεδο. Να δίνω κάθε φορά τον καλύτερο μου εαυτό».

Σε ερώτηση για τη διακοπή που ακολουθεί μέχρι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, σημείωσε… «Είναι η πρώτη μου εμπειρία, με μία τέτοια μεγάλη διακοπή. Δεν έχω παίξει ποτέ σε πλέι οφ, οπότε όλο αυτό είναι καινούργιο για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος, νιώθω ότι έχουμε την ευκαιρία να βγούμε φρέσκοι στα παιχνίδια αυτά. Να βάλουμε όλοι τα κορμιά μας στο 100% στον πρώτο αγώνα και νομίζω ότι αυτό είναι καλό, γιατί θέλεις να είσαι στην καλύτερη σου κατάσταση. Θα έχουμε πολύ χρόνο για προπόνηση και για δουλειά. Αν εκμεταλλευτούμε αυτές τις 15 ημέρες, τότε το όριο μας είναι ο ουρανός, εννοώντας ότι μπορούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι».

Τέλος, για το αν του έχει συμβεί κάτι περίεργο ή ιδιαίτερο αυτό το διάστημα που είναι στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε… «Υπάρχουν δύο πράγματα… Πήρα ένα πολύ όμορφο γράμμα, από το Νο1 φίλο της ομάδας, τον Γιαννάκη, που γνώρισα στο πρώτο μου παιχνίδι εδώ. Δεν ήξερα την ιστορία του, την έμαθα πριν τρεις ημέρες που μου έδωσε αυτό το γράμμα. Ήταν ένα από τα πιο «γλυκά» πράγματα που μου έχουν συμβεί. Πραγματικά, μου έδωσε μία ώθηση αυτοπεποίθησης. Το δεύτερο, ήταν όταν ήρθα εδώ την πρώτη μέρα. Δεν έχω ξαναδεί φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο, να με καλωσορίζουν. Δεν είχα ξαναζήσει τίποτα τέτοιο. Αυτά ήταν τα δύο κορυφαία που μου έχουν συμβεί εδώ. Όσο καιρό είμαι εδώ, είμαι πολύ ευγνώμων» κατέληξε ο Πόρτερ Τζούνιορ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η μέρα του Γιαννάκη! (pics)

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο πιο πιστός οπαδός του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πάντα δίπλα στην ομάδα, αφοσιωμένος, αγνός, πιστός στην μεγαλύτερη του αγάπη, ο Γιαννάκης έχει σήμερα (28/4) την τιμητική του! Ο γνωστός φίλος του ΠΑΟΚ γιορτάζει τα γενέθλια του με τους ΑΣ και ΚΑΕ να του εύχονται με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χρόνια Πολλά στο Γιαννάκη μας, που έχει σήμερα τα γενέθλια του! Είναι πάντα εδώ, μαζί μας, μαζί με τον ΠΑΟΚ. Ένα φωτεινό παράδειγμα αφοσίωσης, αγάπης, υπομονής και επιμονής» έγραψε από πλευράς του ο μπασκετικός ΠΑΟΚ.

«Γενέθλια έχει, ο πιο πιστός οπαδός μας, ο Γιαννάκης μας! Του ευχόμαστε υγεία, και πολλές «ασπρόμαυρες» χαρές με τον μεγάλο ΠΑΟΚ.
Χρόνια πολλά Γιαννάκη μας!» είναι το μήνυμα του Ερασιτέχνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου vs ΑΕΚ: Απ’ το μεγάλο σερί στην αδυναμία επικράτησης

Τι κάνει ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι Δικεφάλων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα (28/4, 19:30) την ΑΕΚ στην Τούμπα, για την 8η στροφή των Play-Off του πρωταθλήματος Stoiximan Super League. Αυτό θα είναι και το 25 παιχνίδι του Ράζβαν Λουτσέσκου κόντρα στην Ένωση, στην προπονητική του καριέρα.

Η προϊστορία δεν είναι υπέρ του Ρουμάνου τεχνικού και γι' αυτό οφείλονται δυο -κυρίως- παράγοντες. Η παρουσία του Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης, στα πρώτα χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα. Ο Κομίνης. Ο δεύτερος παράγοντας ωστόσο, έχει συνδράμει και σε ένα πολύ μεγάλο αήττητο σερί που έχει «τρέξει» ο Λουτσέσκου με την ΑΕΚ.

Ένα σερί 10 αγώνων, το οποίο ξεκινά από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2018 και ολοκληρώνεται με το ισόπαλο 1-1 της Τούμπας, για τα Play-Off της σεζόν 2021/22. Εκεί ο ΠΑΟΚ μέτρησε συνολικά 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, για τους δυο εγχώριους θεσμούς, χτίζοντας μια τρομερή παράδοση εντός και εκτός έδρας με την ΑΕΚ.

Ό,τι ακολούθησε δεν ήταν αναμενόμενο. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται ιδιαίτερα τα τελευταία δυο χρόνια να επιβληθεί της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στις σεζόν 2022/23 και 2023/24, οι «ασπρόμαυροι» έχουν κερδίσει μόλις μια φορά την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Σε ένα σύνολο 8 αγώνων, η ΑΕΚ μετρά τέσσερις νίκες, ο ΠΑΟΚ μια ενώ ακόμη δυο αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Μάλιστα, από τις 19 Φεβρουαρίου 2023 και την τελευταία νίκη του Δικεφάλου του Βορρά με 2-0 στην Τούμπα, η Ένωση τρέχει το δικό της αήττητο σερί έξι αγώνων.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Λουτσέσκου κόντρα στην ΑΕΚ:

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0
Ξάνθη - ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο)
ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1
ΑΕΚ - Ξάνθη 4-1
Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-3 (στα χαρτιά)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 (τελικός Κυπέλλου)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 (τελικός Κυπέλλου)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0 (Κύπελλο)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2 (Κύπελλο)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1 
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 (τελικός Κυπέλλου)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ