Connect with us

«Θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Ομάδα Νέων, Ξενοφών Σιορδίλης, δημιούργημα των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, με την επιστροφή του στις προπονήσεις της ομάδας, μίλησε στο acpaok.gr.

Ελένη Μπούντου

«Θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Πόσες συμμετοχές μετράς με την Εθνική Ομάδα;

Πρώτη φορά συμμετείχα με την Εθνική Εφήβων  το 2015 στους πρώτους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, που έγιναν στο Μπακού και πήραμε την Τρίτη θέση. Φέτος, ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα σε αγώνες με την Εθνική Ομάδα Νέων.

Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα…

Είναι το όνειρο κάθε αθλητή να παίξει με την Εθνική Ομάδα, τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά… Όταν παίρνεις μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις  και είσαι εκεί για να εκπροσωπήσεις την χώρα σου, νιώθεις ότι οι κόποι σου ανταμείφθηκαν.

Τη στιγμή που κατακτήσατε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πώς νιώσατε; Ποια ήταν τα συναισθήματά σας;

Η αλήθεια είναι πως δεν το συνειδητοποιήσαμε κατευθείαν, για εμάς ήταν απλά σαν να κερδίσαμε έναν τελικό. Το συνειδητοποιούσαμε μέρα με τη μέρα, ειδικά όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα και αρχίσαμε να δεχόμαστε πολλά συγχαρητήρια. Τότε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε το μεγάλο επίτευγμά μας!

Αυτός ο τίτλος θα αποφέρει και μεγάλη άνοδο στο πόλο…

Μακάρι! Εμείς το ευχόμαστε, μέρα με τη μέρα το πόλο στην Ελλάδα να ανεβαίνει, γιατί δυστυχώς δεν είναι από τα πλέον επαγγελματικά αθλήματα. Εμείς παλεύουμε γι’ αυτό και ευχόμαστε ο κόσμος να δείξει ανταπόκριση, να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το πόλο, καθώς και να βρίσκεται πολύς κόσμος δίπλα μας στα γήπεδα.

Με αφορμή ότι είσαι ο «φύλακας άγγελος» του τέρματος της Ελλάδας, θα κάνουμε ένα throwback στη συμμετοχή σου σε έναν από τους τελικούς που έδωσε πέρυσι ο ΠΑΟΚ…

Πέρυσι στα play-offs, μέσα στη Γλυφάδα στο πρώτο παιχνίδι για την 3η-4η θέση, ο τερματοφύλακάς μας αποβλήθηκε στο 2οοκτάλεπτο και έπρεπε να τον αντικαταστήσω εγώ. ΄Ημουν έτοιμος, μπήκα και τα έδωσα όλα… Φυσικά, πολλοί ήταν εκείνοι που φοβήθηκαν τη δεδομένη στιγμή, καθώς είμαι ο μικρός της ομάδας και θα έπαιζα στη θέση του Φίλιππου, ενός έμπειρου τερματοφύλακα της Α1. Παρ’ όλα αυτά, η ικανοποίησή μου ήταν μεγάλη, καθώς κατάφερα να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες!

Για την προετοιμασία και την νέα αγωνιστική σεζόν…

Εύχομαι να έχουμε υγεία όλοι οι αθλητές και όλα τα υπόλοιπα, με σκληρή δουλειά θα έρθουν…  Θα δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας, θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην τετράδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κέρδισε τη Λαμία ο Ολυμπιακός

Λίγες ημέρες πριν τον ημιτελικό με την Άστον Βίλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το μυαλό να... ταξιδεύει ήδη στο Μπέρμιγχαμ και τον ημιτελικό με την Αστον Βίλα και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική των play-off της Super League.

Ο Τσικίνιο στο 24΄, ο Ναβάρο στο 27΄, ο Ποντένσε στο 52΄ και ο Αλεξανδρόπουλος στο 93΄ πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», που διατηρούν τις λιγοστές ελπίδες τους για τον τίτλο.

Ο Τόσιτς στο 64΄ μείωσε για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, που στο τελευταίο ημίωρο θα μπορούσε να βρει κι άλλα γκολ.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Αμπι - Τερεζίου

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Τσικίνιο (58΄ Αλεξανδρόπουλος), Ορτα (84΄ Ελ Αραμπί), Βέζο, Κίνι, Μασούρας (73΄ Μαρτίνς), Ρίτσαρντς, Ναβάρο (73΄ Ελ Κααμπί), Εσε, Ρέτσος (58΄ Αμπι), Ποντένσε

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν (58΄ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες (46΄ Τερεζίου), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75΄ Τσούκαλος), Λέικ (84΄ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46΄ Βασιλαντωνόπουλος)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ξεκινάει η ΑΕΚ στην Τούμπα

Οι επιλογές του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ματίας Αλμέιδα πορεύεται με ενδεκάδα… Παναθηναϊκού και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αθανασιάδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον να είναι στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Αραούχο πίσω από τον Πόνσε.

Στον πάγκο για την ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιούμπισιτς, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Πάολο Φερνάντες

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ