Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ηθικός αυτουργός ο Κομίνης, πρέπει να αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας»

Ο έμπειρος νομικός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Λάκης Σημαιοφορίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό #PAOK24 στον #LIBERO1074.

PAOK24

«Ηθικός αυτουργός ο Κομίνης, πρέπει να αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας»

Ο κ. Σημαιοφορίδης στάθηκε στον ανεπαρκή Κομίνη, τον οποίο χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό όσων έγιναν στο ντέρμπι της Τούμπας, υποστηρίζοντας ότι είναι άμεση η ανάγκη να εναρμονιστεί το σύνολο του πειθαρχικού κώδικα στον ελληνικό ποδόσφαιρο με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, καθώς απαιτείται προσαρμογή στις ανάγκες της εποχής και σαφήνεια που θα διώχνει τις υπόνοιες από τις δικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα: Δυστυχώς θα επαναλάβω όσα λέω χρόνια και δημιουργούν μία αίσθηση ότι τις περισσότερες φορές σε αυτή τη χώρα εξαντλούμε την ενεργητικότητα μας στο λεκτικό πεδίο. Όλα αυτά που ακούω είναι ζητήματα που έχουμε δει στο παρελθόν, είναι αποφάσεις ατελέσφορες, γίνονται για λόγους εντυπώσεων. Τα ουσιαστικά ζητήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι άλλα και για συγκεκριμένους λόγους δεν τα αγγίζουν. Αν δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα αυτή η απόφαση ποια σημασία έχει η διακοπή; Ο αγώνας του ΠΑΣ γιατί δεν έγινε; Δεν ήξεραν τι να κάνουν για μία αγωνιστική; Αυτό δείχνει προχειρότητα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται εκ βαθέων αναδόμηση, αλλιώς θα συζητάμε τα ίδια. Πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα σε καίριες θέσεις, το να ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα θα φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα. Αν δεν αλλάξεις τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα πρόσωπα σε καίριες θέσεις δε θα αλλάξει τίποτα. Μιλάμε για να μιλάμε αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές και αποφάσεις. Τα θεσμικά όργανα είναι μία αφηρημένη έννοια, όλα ενσαρκώνονται από πρόσωπα. Αν αυτά τα πρόσωπα είναι καθοδηγούμενα, ανίκανα ή απατεώνες το πράγμα πάλι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Έχω πλήρη άποψη για το ποδόσφαιρο, δυστυχώς τα λέω αλλά δεν ακούστηκα ποτέ. Οι άνθρωποι θέλουν κάποιοι να ελέγχον το ποδόσφαιρο με τον δικό τους τρόπο.

Για το πώς εκτιμά όσα έγιναν στην Τούμπα: Επικεντρώνω στον ηθικό αυτουργό όλων όσων συνέβησαν, τον κ. Κομίνη. Ο κ. Κομίνης με όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Δεν έχει το ανάστημα που επιβάλλεται για έναν διεθνή διαιτητή, προκειμένου να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Καλύτερα να πάει στο σπίτι του. Μπορεί να πείσει κανένας με όσα λέει ο κ. Κομίνης; Δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Γράφει άλλα από αυτά που είδαν εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να αμφισβητηθεί το φύλλο αγώνα, ο διαιτητής δείχνει ότι είχε τρικυμία εν κρανίο. Τι συμπέρασμα να βγάλουμε εμείς; Εγώ μιλάω σα Σημαιοφορίδης. Πώς θα πείσεις τον άλλο ότι έκανες καλά τη δουλειά του κι έγραψες την αλήθεια όταν σε διαψεύδουν τα βίντεο και όλες οι εικόνες του αγώνα;

Για το πώς ενδεχομένως θα κριθεί η τύχη του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σε δικαστική αίθουσα: Θα ληφθούν υπόψιν οι μαρτυρίες. Είναι πολλά πράγματα, δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Μπορεί και να μην ασχοληθώ, εκτάκτως ασχολήθηκα στην προηγούμενη διαδικασία του ΠΑΟΚ αφού κλήθηκα από τον κ. Σαββίδη. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία για να βοηθήσουν το πειθαρχικό όργανο να πάρει μία σωστή απόφαση.

Για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει σε βάρος του κ. Σαββίδη και του ΠΑΟΚ: Είναι λογικό να κουνάνε το δάχτυλο στον ΠΑΟΚ γιατί ξαφνικά ενώ υπήρχε κυριαρχία των ομάδων της Αθήνας εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ που δυναμώνει κι αυτό ενοχλεί. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα, παίζοντα εκατομμύρια, δε μου προκαλούν έκπληξη αυτά τα πράγματα. Πρωτραθλήματα με σταθερούς κανόνες και ίση μεταχείριση, αυτό θα πρέπει να επιδιώκουμε. Αν ήμασταν σοβαροί δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε ήδη τη βοήθεια βίντεο για τις αποφάσεις της διαιτησίας; Δε θα είχαμε καμία εισβολή Σαββίδη και τίποτα άλλο αν δεν υπήρχε το λάθος του Κομίνη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι χρόνια πίσω και όσο περνάνε τα χρόνια το πράγμα χειροτερεύει.

Για τις απαραίτητες αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ: Δεν είναι δύσκολο να τροποποιηθεί ένας πειθαρχικός κώδικας. Μήνες πριν τα έχω αναφέρει και τα έχω επισημάνει. Κάποτε έγιναν αυτοί οι κανονισμοί από κάποιους τύπους-παράσιτα που κονομούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εκμεταλλεύονταν καταστάσεις. Ξέρω και τις πέτρες αυτού του χώρου και μπορώ να έχω άποψη. Αυτά τα θέματα πρέπει να λυθούν άμεσα. Το έχω πει και στον κ. Γραμμένο, ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Βλέπω τα προβλήματα που δημιουργούν πρόβλημα και στους δικαστές. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές ποινές για το ίδιο πράγμα. Όλα αυτά είναι ευθύνη της ΕΠΟ και πρέπει να τα αλλάξει. Τα πράγματα είναι απλά, πάρτε 4 δικηγόρους με καθημερινή τριβή και βγάλτε κανονισμούς βάσει των προβλημάτων που συναντάς στην καθημερινότητα σου. Δεν έχει νόημα να το κάνει αυτό δικαστής που δεν έχει δικάσει στη ζωή του.

Για τις ποινές που αφορούν τους παράγοντες: Υπάρχουν αυστηρές διατάξεις και για τους παράγοντες. Το αυστηρό δε σημαίνει και σωστό. Είναι πολλές φορές οι ποινές εκτός πραγματικότητας. Και που τα επέβαλλαν τόσα χρόνια τι έγινε; όταν κάτι αποτυγχάνει πρέπει να το τροποποιήσεις. Να είναι αποτελεσματικοί κανόνες κι ας μην είναι αυστηροί. Πιστεύω στους θεσμούς. Οι θεσμοί πρέπει να είναι αντικειμενικοί, να προστατεύουν τον χώρο και αυτοί θα πρέπει να αλλάξουν πράγματα για να δημιουργηθούν συνθήκες ίσης μεταχείρισης. Να υπάρχει η δυνατότητα να αποφεύγονται οι παρερμηνείες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και πέμπτος κατηγορούμενος προφυλακιστέος

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός του, ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πέμπτος κατά σειρά) για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος ηλικίας 27 ετών, γνωστός με το παρατσούκλι «Όμλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή! Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ