Connect with us

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης»

Ξεσηκωμός στις τάξεις των Ποντίων όλου του πλανήτη.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης»

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η εμετική ρατσιστική τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εναντίον του Ιβάν Σαββίδη.

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας (πρώην χωρών ΕΣΣΔ) τάσσεται στο πλευρό του κ. Σαββίδη αναφέροντας σε ανακοίνωση της:

«Ο Ελληνισμός και η Ελλάδα είναι Παντού. Οι Έλληνες βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλες τις γωνιές της Γης, όπου συνεχώς προβάλλουν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους και τηρούν τα ελληνικά ήθη και τα έθιμα που παραδίδονται από γενιά σε γενιά.

Το γεγονός ότι δεν μένουν όλοι στην Ελλάδα δεν αναιρεί την ταυτότητά τους και το γεγονός ότι μέσα τους κυλάει αίμα ελληνικό. Αντίθετα είναι αξιοθαύμαστο που οι Έλληνες του εξωτερικού προσπαθούν να διατηρήσουν την εθνοτική τους ταυτότητα. Κανείς δεν μπορεί να μας προσβάλλει ή να μας ταπεινώνει με ρατσιστικά σχόλια.

Δηλώνουμε περήφανοι για την πατρίδα μας, για την καταγωγή μας και για τη γλώσσα μας και θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε σε όλους μέσω του λόγου και μέσω των πράξεών μας ότι είμαστε Έλληνες.

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε δηλώσεις που μας χωρίζουν σε Έλληνες και μη. Ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης και κάνει πάρα πολλά για τη διάδοση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο! Χάρη σε αυτόν κρατάμε ζωντανό τον Ελληνισμό στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Η καρδιά του χτυπάει με το ρυθμό του Ελληνισμού!

Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Να ξεμπερδεύει…

Ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους τελικούς σήμερα κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Έστω και δύσκολα, ο Δικέφαλος έκανε πριν λίγες ημέρες το ένα από τα δύο βήματα για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Εκεί βρίσκεται ήδη η Νέα Ιωνία, με τις «ασπρόμαυρες» να θέλουν σήμερα να πάρουν τη νίκη για να μη χρειαστεί να δώσουν και τρίτο ματς απέναντι σε αν μη τι άλλο ένα αξιόμαχο σύνολο.

Η Μαρία Μεντεσίδου δήλωσε:

«Η ομάδα είναι ένα βήμα πριν την πρόκριση στους τελικούς. Η Πυλαία είναι ένας δύσκολος αντίπαλος ο οποίος παίζει με πάθος και θέληση, όπως και το έδειξε στον πρώτο ημιτελικό. Εμείς από πλευράς μας, είδαμε και αναλύσαμε τι πρέπει να διορθώσουμε και θα πάμε στο αυριανό παιχνίδι με συγκέντρωση και πειθαρχία στο πλάνο μας, προκειμένου να πάρουμε τη δεύτερη νίκη».

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το σερί χωρίς νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της διοργανώτριας αρχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την διοργανώτρια αρχή να παρουσιάζει την προϊστορία των ομάδων, στην προαναγγελία του αγώνα.

Αναλυτικά:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Stoiximan Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 97-63

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Αντίδραση και νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν την αντιστροφή του κλίματος μετά το κακό τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να βγάλει αντίδραση για τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την ισοπαλία -σαν ήττα- με τη Λαμία στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», με την απώλεια βαθμών να τους κοστίζει αρκετό έδαφος από την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Η Ένωση από την πλευρά της πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην «OPAP Arena».

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει υπέρ του το θετικό της διαθεσιμότητας όλων των ποδοσφαιριστών για την αποψινή αναμέτρηση (19:30), αν εξαιρέσουμε -σαφώς- τον μακροχρόνιο τραυματία Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόγνκ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάλει αντίδραση; Μπορούν οι παίκτες να δώσουν απαντήσεις γύρω από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για όλη την προσπάθεια τους στη σεζόν; Θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα -κατά 95%- η ΑΕΚ με νίκη στην Τούμπα; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στο σημερινό ντέρμπι Δικεφάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ