Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίνο: «Γιατί ο ένας παίζει για τον άλλο…»

Ο μεγάλος Λίνο είδε ΠΑΟΚ στην Βραζιλία και σχολίασε σήμερα στο ραδιόφωνο

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Λίνο: «Γιατί ο ένας παίζει για τον άλλο…»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν συνεργάτης της ΠΑΕ σε θέματα σκάουτινγκ στη χώρα του, ο σπουδαίος Λίνο μίλησε στον ARENA FM 89.4 και την εκπομπή «Double» για τη μεγάλη νίκη του Δικεφάλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και την φετινή πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν είδε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ποια είναι η γνώμη του για το παιχνίδι: «Είδα μέσω ίντερνετ όλο τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετικά αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Φέτος είναι πολύ καλός, κέρδισε δίκαια χθες και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, και από την αρχή κατάλαβα πως θα κέρδιζε. Μετράει σίγουρα η τακτική σε τέτοια ματς, αλλά μετράει πολύ και η καρδιά. Τα παιδιά θέλανε τη νίκη από την έναρξη της αναμέτρησης και ήμουν σίγουρος πως θα έρθει ένα τέτοιο σκορ».

Για τα ατού του Δικεφάλου: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές δένουν στο γήπεδο και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο ένας παίζει και για τον άλλον. Υπάρχει ένας κορμός στην ομάδα, ο προπονητής είναι δυο χρόνια στον πάγκο. Δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει, ο ΠΑΟΚ παίζει και κερδίζει σαν σύνολο».

Για τους ξένους διαιτητές που σφυρίζουν τα φετινά ντέρμπι, σε αντίθεση με τα δικά του χρόνια, τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ του Σάντος στον οποίο αγωνιζόμουν, είναι από τις καλύτερες ομάδες στις οποίες έχω παίξει. Χάσαμε τότε το πρωτάθλημα για ένα παιχνίδι και αυτό έχει μείνει στη μνήμη μου. Είχε οικονομικά προβλήματα τότε η ομάδα, αλλά δεν είχαν βγει προς τα έξω. Έκτοτε ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης, έβαλε τα πράγματα στις θέσεις τους και είναι λογικό να προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα».

Για τον Βιεϊρίνια και την θέση στην οποία αγωνίζεται (αριστερό μπακ): «Έχει φοβερή ποιότητα ο Βιεϊρίνια. Τον γνωρίζουμε χρόνια γιατί έπαιζε ως εξτρέμ. Έχει δείξει την ποιότητά του, είναι σε καλή φόρμα και σίγουρα μπορεί να παίξει καλά και στη θέση του πλάγιου μπακ».

Για τον συμπατριώτη του Λεό Ζαμπά: «Θα κάνει μεγάλα βήματα ακόμη στην καριέρα του. Στην αρχή μπορεί να είχε πρόβλημα προσαρμογής στον τρόπο παιχνιδιού στην Ευρώπη. Τώρα έχει μια σταθερότητα όμως, έχει πολλά να δώσει ακόμη. Έχει παίκτες που τον βοηθούν στην ομάδα και θα συνεχίσει να βελτιώνεται».

 
Για την συνεργασία που έχει με τον ΠΑΟΚ και πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα να δει κάποιον αγώνα της ομάδας: «Συνεργάζομαι με τον ΠΑΟΚ, παρακολουθώ σε καθημερινή βάση τα πρωταθλήματα της Βραζιλίας και είμαστε συνεχώς σε επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και όταν βρεθεί κάτι καλό θα μιλήσουμε για να προσπαθήσει η ομάδα να τον πάρει. Όσον αφορά πότε θα επιστρέψω στην Ελλάδα, μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη έχω αφήσει πολλούς φίλους εκεί και περιμένω μια πρόσκληση από την ΠΑΕ για να έρθω να δω αγώνα του ΠΑΟΚ».

Για την κρίσιμη αναμέτρηση της Κ19 του ΠΑΟΚ, προπονητής στην οποία είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, κόντρα στην Τότεναμ για το Youth League: «Θέλω να παραβρεθώ στον αγώνα. Ο Πάμπλο είναι φίλος μου και ελπίζω να τον δω προπονητή στην πρώτη ομάδα κάποια στιγμή. Όπως πρέπει να προωθηθούν μικροί ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, πρέπει να προωθηθούν και νέοι προπονητές. Έχει εμπειρία, τον σέβονται όλοι και μπορεί να κάνει πράγματα».

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 

14': Ο ΠΑΟΚ φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μπράντονιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά που έκανε, σε σέντρα τον Μανιωλούδη.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αρχική 11άδα με Αιολικό

Για την αναμέτρηση των πλέι άουτ της Super League 2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει τον Αιολικό σε αναμέτρηση που ξεκινά στις 16:00 και ήδη έγινε γνωστή η αρχική 11άδα. Σε αυτή βρίσκονται οι:

Μοναστιρλής, Μανιωλιούδης, Τασιούρας, Κοττάς, Παντεκίδης, Γιαξής,, Γρόσδης. Σπυράκος, Τσοπούρογλου,Μπράντονιτς, Κανίς.

 

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784915854905196916

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι αποθεώνουν τον Κωνσταντέλια!

Ολοκληρωτική εμφάνιση από το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Aρχικά στο 3ο λεπτό ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα, ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ, ενώ στο  81′ έπειτα από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα της Ένωσης μετά από λάθος του Κάλενς με τον Σαμάτα να μην παρατάει τη φάση να μπαίνει σε αυτήν και να κάνει κεφαλιά προς τον Κωνσταντέλια, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στο ματς με δυνατό σουτ μέσα από τον περιοχή!

«Είναι το καλύτερο παιχνίδι του Κωνσταντέλια σήμερα με την ΑΕΚ. Ενέργεια, πειθαρχία τακτικά και εκτέλεση. Πρέπει όμως να συνεχίσει έτσι, στον ίδιο ρυθμό» ήταν το σχόλιο του Ράζβαν Λουτσέσκου στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Ματίας Αλμέιδα για το παιδί-θαύμα του «Δικεφάλου του Βορρά» σημειώνοντας τα εξής: «Είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και την χρησιμοποιεί με σωστό τρόπο στο παιχνίδι του. Εκμεταλλεύεται επίσης άψογα το σύστημα της ομάδας του, ενώ σήμερα έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε εμάς».

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος μέσα στον Απρίλη, στην διάρκεια του οποίου ταλαιπωρήθηκε αρκετά και από ίωση, η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ και τον κράτησε εκτός προπονήσεων αλλά και από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Με την χθεσινή του εμφάνιση έδειξε πως είναι και πάλι εδώ, νιώθει καλά, απολαμβάνει το παιχνίδι και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ