ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Το πρόβλημα μας είναι ψυχολογικό»
Ο Εργκούς Κάτσε αναδείχτηκε κορυφαίος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα, με τον Αλβανό ποδοσφαιριστή να αναφέρεται στη σημασία της νίκης του Δικεφάλου λίγα 24ωρα μετά από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη.
Ο Κάτσε επεσήμανε ότι όλοι στον ΠΑΟΚ πρέπει να βάλουν κάτω το κεφάλι και να συνέλθουν άμεσα, διότι ο Δικέφαλος έχει μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Ο Αλβανός μέσος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πώς αισθάνεται ο ίδιος τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι.
“Χρειαζόμασταν τη νίκη, είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα την Πέμπτη το βράδυ. Η ψυχολογία μας είναι αρκετά πεσμένη. Δεν το περιμέναμε. Ωστόσο είμαστε στον ΠΑΟΚ, είμαστε στην καλύτερη ομάδα, θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι”.
Για το πως διαχειρίζεται ο ίδιος την κατάσταση μετά τον αποκλεισμό:
“Είναι δύσκολο για εμάς. Καταλαβαίνω γιατί είναι δύσκολο και για τον κόσμο, αλλά όπως είπα είμαστε στον ΠΑΟΚ, επιβάλλεται να σηκώσουμε το κεφάλι μας. Το πρόβλημα μας είναι ψυχολογικό. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Για το βραβείο το οποίο κέρδισε:
“Θέλω να τους ευχαριστήσω, αν και πρέπει να πω ότι δεν το χάρηκα τόσο, λόγω του παιχνιδιού της Πέμπτης. Θα ήθελα να είχαμε προκριθεί την Πέμπτη…”
Για τη δική του κατάσταση, ανέφερε:
“Πέρσι δεν είχα πολλές συμμετοχές. Τελευταία μου συμμετοχή ήταν με Παναθηναϊκό στα plyaoffs. Στη Λιβαδειά ένιωσα ότι είμαι πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης, ωστόσο δουλεύω καθημερινά για να είμαι έτοιμος”.
Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την προετοιμασία του ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ καλείται πλέον να καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις σχετικά με την ενδεκάδα.
Οι Ζότα Σίλβα και Ρόκα δεν επιβαρύνθηκαν σημαντικά, αφού πήραν τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης με τη Ρεν, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται ο Αλγουαθίλ να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη όσον αφορά τις επιλογές του για την ενδεκάδα.
Σημαντικές εναλλακτικές για τη μεσοεπιθετική λειτουργία αποτελούν τόσο ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις στη Γαλλία, όσο και ο Μπέιλι, που κατέγραψε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Κατά συνέπεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού διαθέτει αρκετές επιλογές για τις θέσεις πίσω από τον βασικό επιθετικό.
Στον άξονα, οι Έσε και Πουέρτα παρουσίασαν θετική εικόνα απέναντι στη Ρεν, ωστόσο η παρουσία του Φρόιλερ δημιουργεί επιπλέον δεδομένα. Ο τελευταίος αποτελεί σταθερή επιλογή στα παιχνίδια της Super League και διεκδικεί με σημαντικές πιθανότητες μία θέση στο αρχικό σχήμα.
Σε ό,τι αφορά την αμυντική γραμμή, ο Ορτέγκα αναμένεται να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Ρέτσος έχει τον πρώτο λόγο για μία θέση στο κέντρο της άμυνας. Ο Πιρόλα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αποτελέσει τον παρτενέρ του, την ώρα που παραμένει ανοιχτή η συζήτηση για τις δύο θέσεις των ακραίων αμυντικών. Ο Πέντερσεν είναι μία από τις υποψηφιότητες για τη δεξιά πλευρά, ενώ ο Τικνιζιάν εμφανίζεται ως το φαβορί για το αριστερό άκρο.
Αρκετά ερωτηματικά υπάρχουν και για την επιθετική γραμμή. Ο Τσικίνιο αναμένεται να έχει τον ρόλο του δημιουργικού μέσου, ωστόσο οι επιλογές για τις δύο πτέρυγες παραμένουν υπό εξέταση. Αντίστοιχα, ανοιχτό είναι και το θέμα του ποδοσφαιριστή που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αλγουαθίλ να αξιολογεί τις διαθέσιμες λύσεις πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η τελευταία προπόνηση πριν τον Ολυμπιακό
Η ομάδα ολοκληρώνει την προετοιμασία της για το ντέρμπι
O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League, με τον Αλέσιο Λίσι να κάνει τις τελικές δοκιμές του για το παιχνίδι αυτό, στη σημερινή πρωινή προπόνηση.
Ο Λουσέ, έβγαλε το μεγαλύτερο κομμάτι του χθεσινού προγράμματος και θα αποφασιστεί σήμερα αν θα ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα, εκτός φυσικά παραμένουν οι Πέλκας και Μιχαηλίδης λόγω των τραυματισμών τους, καθώς και ο τιμωρημένος Κένι.
Η αποστολή αναχωρεί το απόγευμα με πτήση τσάρτερ και θα φανεί στην πορεία της ημέρας, αν ο Λίσι τη γνωστοποιήσει.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το μεγάλο δέσιμο Ιβάν – Αντρίγια
Καταλυτική η εμπλοκή Σαββίδη στις διαπραγματεύσεις με τον Σέρβο
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν πάει πουθενά!
Από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης το πήρε πάνω του και ενεπλάκη ο ίδιος στις διαπραγματεύσεις με τον Σέρβο, ήταν αδύνατο να μην υπάρχει happy end στις επαφές των δύο πλευρών.
Άλλωστε, Σαββίδης και Ζίβκοβιτς έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο, ενώ τρέφουν τεράστια εκτίμηση ο ένας για τον άλλον.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Σαββίδης βλέπει στο πρόσωπο του Ζίβκοβιτς τον ηγέτη της νέας εποχής του ΠΑΟΚ, τον ποδοσφαιριστή εκείνον που θα σηκώσει την ομάδα και θα την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.
Η ξεχωριστή σχέση που έχουν οι δυο τους αποτυπώνεται πάντοτε και στο ιδιαίτερο θερμό κλίμα που έχουν οι μεταξύ τους συναντήσεις, όπως η παρακάτω.
[video width="832" height="464" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2026/11/AQNwdrR0tZ2NLFG0tw06pgngVweWKt7KvhJhkpTYElNAFP5u7fXR3DuwdkMj0SurTj2CeWSZax0O85qm3oKJs43keJMZc5YGGM12JQmNIw.mp4"][/video]




