Connect with us
Banner Image Banner Image

ΜΠΑΣΚΕΤ

To ρεκόρ του Τσόχλα

Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, έδωσε έξι τελικές πάσες στη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας και έφτασε τις 202, μπαίνοντας στην πρώτη 10άδα στη σχετική κατηγορία, στην ιστορία της ομάδας στη Basket League. Ενδιαφέροντα νούμερα και στατιστικά, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

Νίκος Μοσχοβίτης

To ρεκόρ του Τσόχλα

Αναλυτικά, όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ΕΣΑΚΕ:

«Με τις έξι ασίστ που μοίρασε στο χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna, ο Απόλλων Τσόχλας έγινε ο 9ος πασέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ο 11ος που έσπασε το «φράγμα» των 200 ασίστ με τον «Δικέφαλο». Έφτασε τις 202 και ξεπέρασε τους Γιάννη Γιαννούλη (199) και Γιάννη Γκαγκαλούδη (201).

*Ακόμη ο έμπειρος γκαρντ με το ένα εύστοχο τρίποντο που είχε χθες, έφτασε τα 82 με τον ΠΑΟΚ και ανέβηκε στη 14η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Γκαγκαλούδη (81).

*Στον αντίποδα ο Τσόχλας κάνοντας δύο λάθη, ξεπέρασε τα 200 στην καριέρα του.

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με τα δύο ριμπάουντ που είχε κόντρα στον Απόλλωνα Carna, έφτασε τα 483 με τον ΠΑΟΚ και έγινε ο 7ος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας στην κατηγορία, ξεπερνώντας τον Ευθύμη Ρεντζιά (481).

*Ο Μαργαρίτης παράλληλα έφτασε τα 400 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας.

*Με τη μία εύστοχη βολή του, ο Μαργαρίτης έφτασε τις 219 με τον ΠΑΟΚ και μπήκε στην πρώτη δεκάδα της ομάδας, «πιάνοντας» στη 10η θέση τον Γιώργο Μπαλογιάννη.

*Στη 2η θέση αυτής της λίστας μαζί με τον Γιάννη Γιαννούλη είναι πια ο Κώστας Βασιλειάδης με 452 έχοντας τέσσερις χθες.

*Ο διεθνής φόργουορντ με τους 14 πόντους που είχε κόντρα στον Απόλλωνα Carna, έφτασε τους 2.292 στην καριέρα του και έγινε ο 47ος σκόρερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού ξεπέρασε τους Δημήτρη Ποδαρά (2.280) και Ντέγιαν Μποντιρόγκα (2.285).

1.000+ ΔΙΠΟΝΤΑ Ο «SOFO»

*Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έκανε πιο ξεκάθαρη τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο χθεσινό παιχνίδι. Μάλιστα έγινε ο 12ος στη φετινή περίοδο που είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων βολών (10) ενώ οι 13 που εκτέλεσε είναι η 7η μεγαλύτερη φετινή επίδοση.

*Με αυτούς τους 10 πόντους από τη γραμμή του φάουλ ο διεθνής σέντερ έφτασε τους 18 που αποτελούν την κορυφαία επίδοση του στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η προηγούμενη ήταν εκείνη του εντός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels στον οποίο είχε 17.

*Ο Σχορτσανίτης εξάλλου επιχειρώντας πέντε σουτ δύο πόντων, έφτασε σε τετραψήφιο νούμερο προσπαθειών. Έχει συνολικά 651/1.002 δίποντα (64,97%).

*81 παιχνίδια έφτασε με τον ΠΑΟΚ ο Μιχάλης Λιάπης που ανέβηκε στη 18η θέση της λίστας των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ξεπερνώντας τον Μιχάλη Γιαννακίδη και «πιάνοντας» τον Πέτζα Στογιάκοβιτς.

*Στην πρώτη 10άδα των ξένων του ΠΑΟΚ σε συμμετοχές μπήκε ο Ουίλ Χάτσερ. Εφτασε τις 45 και «έπιασε» στη 10η θέση τον Κένι Γκρέγκορι.

*Παράλληλα με τους 13 πόντους του έγινε ο 13ος ξένος σκόρερ στην ιστορία του «Δικεφάλου» από το 1992. Έφτασε τους 528 πόντους και ξεπέρασε τον Βίκτορ Αλεξάντερ (518).

*Ακόμη ο Χάτσερ έγινε ο 78ος συνολικά και 28ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ριμπάουντ (έχει 102) με τα τέσσερα που μάζεψε χθες.

*Με τους επτά πόντους που είχε κόντρα στον Απόλλωνα Carna ο Κώστας Κακαρούδης ξεπέρασε τους 700 στην κατηγορία.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ρεκόρ για τα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ, είναι τα 31 αμυντικά ριμπάουντ και τα 37 που είχε συνολικά. Οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις του ήταν τα 28 αμυντικά στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries και τα 36 στο σύνολο με τον Κολοσσό H Hotels. Τα 37 ριμπάουντ που είχε ο ΠΑΟΚ αποτελούν συνολικά ρεκόρ για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου που είχε 36 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

*Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ σημείωσε χθες και μία αρνητική επίδοση, κάνοντας μόνο δύο κλεψίματα. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των τριών που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

*Ο «Δικέφαλος» έμεινε για δεύτερη φορά εντός έδρας –μετά το ντέρμπι με τον Άρη- και συνολικά 5η στο φετινό Πρωτάθλημα χωρίς τάπα».

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Στους έξι διεκδικητές των αδειών της Euroleague ο ΠΑΟΚ»

Τι αποκαλύπτουν οι Σέρβοι για τον Δικέφαλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με το όνομα του ΠΑΟΚ να εμπλέκεται άμεσα στα σενάρια για τις νέες άδειες (franchise licenses) της Ευρωλίγκας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σερβικής ιστοσελίδας Mozzart Sport, η διοργάνωση βρίσκεται σε τροχιά μεγάλων αλλαγών και οι μέτοχοι-ομάδες της Ευρωλίγκας εξετάζουν τη λίστα με τους υποψηφίους για την είσοδό τους στο κλειστό «κλαμπ».

Όπως αποκαλύπτει το σερβικό μέσο, η αρχική πρόταση που παρουσιάστηκε στους μετόχους της Ευρωλίγκας περιελάμβανε πέντε υποψήφιες ομάδες (Βαλένθια, Παρί, Ντουμπάι, Χαποέλ Τελ Αβίβ και τη Ρώμη), αφήνοντας αρχικά εκτός τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, οι ίδιοι οι μέτοχοι της Ευρωλίγκας εξέφρασαν την επιθυμία να προστεθεί ο ΠΑΟΚ στη λίστα των υποψηφίων, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την προοπτική του συλλόγου.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του ρεπορτάζ αφορά το οικονομικό σκέλος. Οι Σέρβοι αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται διατεθειμένος να καταβάλει ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 120.000.000 και 150.000.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει το status του franchise στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη Mozzart Sport, στη διεκδίκηση των αδειών βρίσκονται έξι ομάδες:

Βαλένθια

Παρί

Ντουμπάι

ΠΑΟΚ

Χαποέλ Τελ Αβίβ

Ρόμα

Με δεδομένο ότι στην πρώτη φάση αναμένεται να δοθούν τέσσερις άδειες, ο ΠΑΟΚ παλεύει ουσιαστικά απέναντι στη Χαποέλ Τελ Αβίβ και τη Ρόμα για να σφραγίσει το εισιτήριό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια ώρα, οι δύο ομάδες του Βελιγραδίου (Παρτιζάν και Ερυθρός Αστέρας) φαίνεται πως μένουν προσωρινά στο «περίμενε», καθώς η Ευρωλίγκα έδωσε προτεραιότητα σε άλλα project.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το πρώτο μήνυμα του Όσμαν μετά το σοκ (pic)

Το «ευχαριστώ» του Τούρκου και η υπόσχεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σοκ επικρατεί στις τάξεις της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ με τον τραυματισμό του Τσέντι Όσμαν, με τον Τούρκο διεθνή να περνάει την πόρτα του χειρουργείου.

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες είναι το ακριβές διάστημα απουσίας του, με δύο σενάρια να υπάρχουν έως τώρα.

Από την πλευρά του ο Τσέντι Όσμαν έστειλε το πρώτο του μήνυμα μετά τα άσχημα μαντάτα.

Ο Τούρκος διεθνής ευχαρίστησε όλες τις ομάδες και τους φιλάθλους που στέκονται στο πλευρό του και τόνισε ότι θα επιστρέψει σύντομα ξανά στα παρκέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι δύο… δρόμοι για Όσμαν

Τα επόμενα βήματα μετά το σοκ με τον Τούρκο διεθνή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Παγωμάρα» επικράτησε στις τάξεις του ΠΑΟΚ στην είδηση του τραυματισμού του Τσέντι Όσμαν που υπέστη ρήξη μηνίσκου στο δεξί γόνατο.

Όπως έγινε γνωστό από την ασπρόμαυρη ΚΑΕ, ο Τούρκος διεθνής θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον χρόνο επιστροφής του Όσμαν.

Η αφαίρεση του κατεστραμμένου ιστού μέσω μερικής μηνισκεκτομής απαιτεί συνήθως 4 με 6 εβδομάδες αποθεραπείας.

Αντίθετα, η πλήρης αποκατάσταση με συρραφή μηνίσκου μπορεί να κρατήσει τον αθλητή εκτός παρκέ για 3 έως 6 μήνες, όπως συνέβη πρόσφατα και με τον Ζαν Μοντέρο του Ολυμπιακού.

Φυσικά, τα χρονοδιαγράμματα αυτά είναι ενδεικτικά, καθώς κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αποκατάστασης του θα εξαρτηθεί κατά την χειρουργική επέμβαση, όταν και θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο παίκτης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον ΠΑΟΚ αποτελεί η περίπτωση του Μπριν Ταϊρί. Ο Αμερικανός υπέστη ρήξη μηνίσκου και υποβλήθηκε σε αρθροσκοπική αποκατάσταση από τον γιατρό της ομάδας, Μιχάλη Σαμαρά, στις 3 Σεπτεμβρίου. Μόλις 23 ημέρες αργότερα, στις 26 του ίδιου μήνα, πάτησε ξανά παρκέ στον ημιτελικό του Super Cup απέναντι στον Παναθηναϊκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ