Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε λίγο, όμως η αλήθεια είναι πως δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο. Να πας να παίξεις στη Λάρισα του Κούγια, να τρως τραμπούκο, σφαγή και γκολ στη μοναδική φάση που σου έκαναν. Όμως έδωσες δικαιώματα και το πλήρωσες.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Βλέπω τις αντιδράσεις και κακά τα ψέματα, δεν μπορώ να αδικήσω κανέναν. Ο Λουτσέσκου είναι ο προπονητής και αυτός φταίει για την απώλεια δύο βαθμών. Μία απώλεια που είναι αφελές να λέμε πως φταίνε οι αλλαγές. Το ίδιο ποδόσφαιρο έπαιζες και πριν από αυτές, ήσουν κακός.

Η αιτία της απώλειας είναι άλλη. Πήγες σε ένα μέρος που ο αντίπαλος στήθηκε για να μη παίξει ποδόσφαιρο, το πήγε στην κλοτσιά και το τραμπούκο και εσύ έκανες αυτό που τον βόλευε. Δεν έπαιξες ποδόσφαιρο και δεν κλότσησες.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πολλές φορές γίνεται ειδικών συνθηκών. Διαμαρτύρονται συνεχώς οι αντίπαλοι στον διαιτητή για να του προκαλέσουν πίεση. Διαμαρτύρεσαι και εσύ για να του προκαλέσεις πίεση. Κάνει καραγκιοζλίκια ο πάγκος τους; Κάνει και ο δικός σου. Ο διαιτητής έχει μία φιλοσοφία ξεκάθαρη υπέρ του αντιπάλου; Του την πέφτεις στη φισούνα στο ημίχρονο.

Σε μία περίοδο που δεν παίρνει τον ΠΑΟΚ να έχει τουπέ, ξόδεψε ένα ημίχρονο για να παίζει πασούλες. Ποιος φταίει για αυτό; Όλοι τους. Η διοίκηση, ο προπονητής, οι παίκτες.

Γιατί βάζω τη διοίκηση στο κάδρο; Βλέπουμε μπροστά μας έναν διαιτητή που έχει αν όχι πρόθεση, σίγουρα άρνηση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και σίγουρα έφαγε μαγκιά από τους γηπεδούχους. Ίσως χρειάζεται μια πιο σκληρή στάση απέναντί τους. 

Τον προπονητή τον βάζω στο κάδρο γιατί πίστεψε πως μπορεί να διαχειριστεί το 0-1. Δεν μπόρεσε όμως, άρα εκ του αποτελέσματος φταίει. Και οι παίκτες γιατί ποτέ δεν μπήκαν στο κλίμα του αγώνα. Πήγαν να κλέψουν αποτέλεσμα και όχι να το τελειώσουν. Φταίνε.

Από την άλλη βέβαια, δεν θα λέγαμε και πολλά αν δεν είχε μπει αυτή η τσαρουχιά γκολ. Λίγα μπινελίκια, αλλά δεν πειράζει, συνεχίζουμε και τα γνωστά.

Η αλήθεια όμως είναι πως συμπληρώνονται τρία εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς νίκη. Πρωταθλητισμό δεν τον λες αυτό.

Πρωταθλητισμός σημαίνει πως όπου και να πας έχεις έναν αέρα που δίνει στον αντίπαλό σου να καταλάβει ότι δεν έχει τύχη. Εμείς ετοιμάζουμε μία εβδομάδα ένα παιχνίδι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό. Αλήθεια αντιλήφθηκε κανένας που πάμε; Έδωσε το στίγμα για το τι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε; Ένας φίλος μου, μου είπε πως είμαστε μικρή ομάδα. Λάθος είναι αυτό. Η απάντηση είναι πως δεν είμαστε ομάδα.

Ο Λουτσέσκου τρώει το μπινελίκι και αυτό είναι το αναμενόμενο. Δε νομίζω να παραξενεύει ούτε τον ίδιο. Και δεν ξέρω πόσο μπορεί να το αντέξει αυτό. Πάντως αυτό που μου άρεσε σε αυτόν, η ένταση που είχε στον πάγκο πέρυσι, ο τρόπος να κάνει άνω κάτω ένα παιχνίδι που δεν μας πάει, το έχασε από το πρώτο παιχνίδι της Λειβαδιάς. Όταν και με το καλημέρα αποβλήθηκε.

Σε ευνουχίζουν γενικώς και δεν το καταλαβαίνεις. Χθες ο Κουλούρης ανανέωσε το συμβόλαιό του, σήμερα σε ένα παιχνίδι που έπεφτε ξύλο 88 λεπτά, αποβλήθηκε για μία φάση που είδαμε άλλες πέντε έξι φορές. Τρώει το μπινελίκι ο Κουλούρης που μπήκε στο γήπεδο να παίξει ξύλο, κάτι που έκαναν οι αντίπαλοί σου 88 λεπτά. Και ο ανεκδιήγητος απέβαλε αυτόν και όχι τον Ναζλίδη που έδωσε μπουνιά τον Ζαμπράνο στο 2΄, όχι τον Γκριζμάν που έδωσε γονατιά με φόρα στον Ζαμπράνο – έφαγε κάρτα ο Ζαμπράνο παρακαλώ – όχι τον Ρέντζα που έκανε τάκλιν σκαριά στον αστράγαλο του Τσίμιροτ. Και ο Ντέλετις που ήταν για τέσσερις κάρτες, δεν είδε καμία. Όπως δεν είδε ούτε ο Ναζλίδης, ούτε ο Ρέντζας.

Η ουσία είναι το πώς θα είμαστε ξύπνιοι και όχι πως θα ψάχνουμε αφορμές για να τρώμε τα σωθικά μας.  Αυτή τη στιγμή είμαστε βλάκες. Ο οργανισμός μας αδυνατεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως είμαστε σοφτ. Η διοίκηση, η ομάδα, αλλά και ο περίγυρος όσον αφορά στους αντιπάλους.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε το καθαρό μυαλό να δούμε τι φταίει και η ομάδα δεν έχει την εικόνα που πρέπει αγωνιστικά – που τα περισσότερα είναι τα προφανή – και από την άλλη να δούμε τι συμβαίνει γενικότερα.

Όσο για τον Κούγια, για να κλείσω με τον σοφτ οργανισμό, ακόμη να ξεπεράσω την εικόνα του στη σουίτα του μεγαλομετόχου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αρχική 11άδα με Αιολικό

Για την αναμέτρηση των πλέι άουτ της Super League 2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει τον Αιολικό σε αναμέτρηση που ξεκινά στις 16:00 και ήδη έγινε γνωστή η αρχική 11άδα. Σε αυτή βρίσκονται οι:

Μοναστιρλής, Μανιωλιούδης, Τασιούρας, Κοττάς, Παντεκίδης, Γιαξής,, Γρόσδης. Σπυράκος, Τσοπούρογλου,Μπράντονιτς, Κανίς.

 

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784915854905196916

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι αποθεώνουν τον Κωνσταντέλια!

Ολοκληρωτική εμφάνιση από το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Aρχικά στο 3ο λεπτό ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα, ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ, ενώ στο  81′ έπειτα από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα της Ένωσης μετά από λάθος του Κάλενς με τον Σαμάτα να μην παρατάει τη φάση να μπαίνει σε αυτήν και να κάνει κεφαλιά προς τον Κωνσταντέλια, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στο ματς με δυνατό σουτ μέσα από τον περιοχή!

«Είναι το καλύτερο παιχνίδι του Κωνσταντέλια σήμερα με την ΑΕΚ. Ενέργεια, πειθαρχία τακτικά και εκτέλεση. Πρέπει όμως να συνεχίσει έτσι, στον ίδιο ρυθμό» ήταν το σχόλιο του Ράζβαν Λουτσέσκου στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Ματίας Αλμέιδα για το παιδί-θαύμα του «Δικεφάλου του Βορρά» σημειώνοντας τα εξής: «Είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και την χρησιμοποιεί με σωστό τρόπο στο παιχνίδι του. Εκμεταλλεύεται επίσης άψογα το σύστημα της ομάδας του, ενώ σήμερα έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε εμάς».

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος μέσα στον Απρίλη, στην διάρκεια του οποίου ταλαιπωρήθηκε αρκετά και από ίωση, η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ και τον κράτησε εκτός προπονήσεων αλλά και από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Με την χθεσινή του εμφάνιση έδειξε πως είναι και πάλι εδώ, νιώθει καλά, απολαμβάνει το παιχνίδι και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα

Παρά τη συμπεριφορά του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι κλήσεις σε απολογία για την 8η αγωνιστική έγιναν γνωστές και το όνομα του Ματίας Αλμέιδα, του αρνητικού πρωταγωνιστή του σκηνικού που εκτυλίχθηκε μετά το τέλος του αγώνα, έμεινε εκτός κλήσεων από την Super League. Το περιστατικό, με τον Αλμέιδα να πιάνει από το λαιμό αξιωματούχο της ΔΕΑΒ δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα από τον Γερμανό διαιτητή. Η μόνη περίπτωση να υπάρξουν επιπτώσεις στον Αλμέιδα είναι να κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα βάσει του οτπικοακουστικού υλικού. Αναλυτικά οι κλήσεις:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, τη Μ. Τετάρτη, 1-5-2024 και ώρα 10:30, τις παρακάτω ομάδες:

1/ ΠΑΕ Παναιτωλικός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 27/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

2/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 28/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 28/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Άρης.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, γ’, 15 παρ. 1 περ. γ’, 3 περ. Ι α’, ε’, του Π.Κ. της ΕΠΟ

3/ ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 28/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 28/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. β’, γ’, 3 περ. Ι α’, ε’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

4/ ΠΑΣ Γιάννινα Κ15, Γ. Ιωάννου (Γεν. Δ/ντής): «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.)» στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα Κ15-Πανσερραϊκός Κ15.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2 περ. ε, 3 παρ. 4 περ. γ’, 5 επ., 10 παρ. 1 περ. δ’ Ι, 11 παρ. 1, 2, 4, 6, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α’ του Π.Κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ