Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με κόσμο στο Ζάγκρεμπ

O ΠΑΟΚ μπαίνει σε ρυθμούς Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και τυπικά και σήμερα έγινε γνωστός ο αριθμός των εισιτηρίων που θα πάρει για τις ανάγκες των φίλων της ομάδας που θέλουν να ταξιδέψουν στην Κροατία.

Νίκος Μοσχοβίτης

Με κόσμο στο Ζάγκρεμπ

Μετά από επικοινωνία των δύο πλευρών, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε 400 εισιτήρια για αυτούς που θέλουν να πάνε στο Ζάγκρεμπ, σε ένα ταξίδι που έχει τις ιδιαιτερότητες του, μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε ο ΠΑΟΚ εκεί.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γίνει γνωστός ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων…

Οσον αφορά το γήπεδο που θα γίνει το πρώτο παιχνίδι, οριστικοποιήθηκε ότι αυτό δε θα γίνει στο «Μάξιμιρ» (στο οποίο αγωνίζεται η Ντιναμό Ζάγκρεμπ) αλλά στο γήπεδο της ΝΚ Ζάγκρεμπ, εκεί όπου υποδέχθηκε και χθες την Μπρόουτον η Λοκομοτίβα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Νίκη κόντρα σε μια ομάδα που τη βοηθάνε όλοι!»

«Καρφιά» από τον προπονητή του ΠΑΟΚ που στάθηκε και στη νοοτροπία των παικτών του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ικανοποιημένος από τη νοοτροπία των παικτών του που δεν τα παράτησαν και έφτασαν σε μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ, δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ άφησε αιχμές και για την αντιμετώπιση της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Ήταν ένα ποδοσφαιρικό σόου στο γήπεδο. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια αυτής της σεζόν, με πολλές μάχες, ένταση, όμορφες στιγμές, ευκαιρίες, ανατροπές στο σκορ.

Δεν τα παρατάμε αυτό και το αποδείξαμε σήμερα. Είμαι ευχαριστημένος σήμερα και γενικότερα από τη σεζόν που διανύουμε, που είναι φανταστική, αλλά και περίπλοκη για εμάς.

Είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, θα ξυπνήσουμε αύριο με μια φρεσκάδα για να συνεχίσουμε τη δουλειά.

Ένα αποτέλεσμα απέναντι σε μια καλή ομάδα που όμως βοηθιέται από όλους.

Όταν παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια δε γίνεται πάντα να εμφανίζεσαι με τη μέγιστη ενέργεια.

Είχαμε την Ευρώπη ανάμεσα στα ματς των playoffs απέναντι σε ομάδες με εμπειρία, ταξίδια, να μην κοιμούνται οι ποδοσφαιριστές στα κρεβάτια τους. Δεν έχουμε την ίδια εμπειρία με άλλες ομάδες που αγωνίζονται συνεχώς στην Ευρώπη όπως η Μπριζ τα τελευταία 20 χρόνια.

Το έχω τονίσει πολλές φορές, αν θέλει κάποιος να μην το ακούσει δεν ξέρω τι να πω».

Όσον αφορά την ένταση στο φινάλε:

«Έδωσα το χέρι μου στον Αλμέιδα μετά το τέλος του αγώνα και πήγα στο γραφείο μου να χαλαρώσω. Δεν είδα κάτι. Ίσως να υπήρχε μια ένταση που συμβαίνει συνήθως».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βούλωσε στόματα ο ΠΑΟΚ!

Η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε το ντέρμπι με κατάθεση ψυχής!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον είχαν ΟΛΟΙ ξεγραμμένο και πριν και στη διάρκεια του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ -ωστόσο- έδειξε ότι είναι εδώ και πήρε το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, κερδίζοντας την Ένωση με 3-2 σε ένα παιχνίδι με ένταση, με γκολ και με έναν μεγάλο νικητή.

Ήταν ένα βράδυ που πραγματικά τα είχε όλα στην Τούμπα! Είχε μία ομάδα που προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρό της κι ακόμη κι όταν δοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό από όλες τις απόψεις, έδειξε ψυχικά αποθέματα και βρήκε τις απαντήσεις και μία άλλη ομάδα, που κι αυτή έκανε αυτό που ξέρει καλά, που δημιούργησε μία σειρά από εντάσεις από την αρχή ως το τέλος και δυσκολευόταν -ξεκάθαρα- να αντιληφθεί ότι έφυγε με άδεια χέρια από την Τούμπα.

Τις τελευταίες ημέρες μιλούσαν αρκετοί για μία ομάδα δίχως ψυχικά αποθέματα, για μία ομάδα άδεια, αλλά ο ΠΑΟΚ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του απόψε στο ντέρμπι και στο τέλος, ήταν αυτός που χαμογέλασε. Ο "Δικέφαλος" άνοιξε με το... καλημέρα το σκορ με το γκολ του Κωνσταντέλια, μόλις στο 3ο λεπτό, ωστόσο, η ΑΕΚ βρήκε άμεσα την απάντηση και με τον Πινέδα να κάνει μία ωραία ενέργεια, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και είχε και τις στιγμές της, με τον Κοτάρσκι να φωνάζει "παρών" στο πρώτο μέρος, στο οποίο κυριάρχησε η ένταση και τα νεύρα.

Στο δεύτερο μέρος, η αλλαγή του Σάστρε -αρχικά- αποδείχθηκε καθοριστική και ο ΠΑΟΚ πίεσε με κάθε τρόπο την Ένωση, κερδίζοντας φάουλ και κόρνερ, καθώς ανέβαζε την πίεσή του, με την Ένωση από τη μεριά της να μην μπορεί να αντιδράσει, αλλά να βρίσκει ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Μετά από φάουλ που εκτελέστηκε από τα αριστερά, ο Σβαμπ βρήκε άσχημα την μπάλα και ο Κοτάρσκι έδιωξε, αλλά ο Βίντα ήταν στο σωστό σημείο, για να την στείλει από κοντά στα δίχτυα και να κάνει το 2-1.

Η Τούμπα "πάγωσε", αλλά οι παίκτες του Λουτσέσκου βρήκαν ΞΑΝΑ τη λύση. Στο 81' ο Κωνσταντέλιας αξιοποίησε την αναταραχή που επικράτησε στην περιοχή της ΑΕΚ κι έγραψε το 2-2 με τρομερό μονοκόμματο σουτ και λίγο μετά, ήταν η σειρά του Σάστρε να "μιλήσει". Ο Ισπανός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, μετά από κόρνερ που είχε κερδίσει ο Σαμάτα και "όπλισε" για να κάνει το 3-2 με ένα τρομερό τελείωμα και να βάλει... φωτιά στο ντέρμπι και την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι... ζωντανός κι έμεινε σε τροχιά τίτλου με αυτή την παλικαρίσια επικράτηση-ανατροπή και πλέον, μετά το Πάσχα έχει άλλα δύο ντέρμπι στην Τούμπα μπροστά του. Μεγάλο βράδυ, μεγάλη ομάδα, μεγάλη αντίδραση!

ΠΑΟΚ με επιστροφές

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε στο αποψινό ντέρμπι τον Κοτάρσκι στο τέρμα και στην άμυνα ήταν οι Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Όττο.

Στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Μεϊτέ ξεκίνησε σήμερα ο Σβαμπ και μεσοεπιθετικά ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον και τον Μπράντον.

Ιδανικό ξεκίνημα, αλλά...

Το ντέρμπι ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 11 λεπτών, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά και να βρίσκει με το... καλημέρα το πολυπόθητο γκολ, σε μία φάση όπου Μπράντον και Μπάμπα συνεργάστηκαν ωραία στα αριστερά και ο Γκανέζος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, για να κάνει το ιδανικό τελείωμα ο Κωνσταντέλιας και να σηκώσει στο... πόδι την Τούμπα μόλις στο 3ο λεπτό. Η ΑΕΚ έψαξε την άμεση απάντηση, με τον Αραούχο να κάνει επικίνδυνο γύρισμα στον Ελίασον στην περιοχή, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να πλασάρει και τελικά, βρήκε το γκολ στο 9ο λεπτό, σε μία φάση όπου η αντίδραση των "ασπρόμαυρων" ήταν κάκιστη. Ο Πινέδα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή κι αφού κανείς δεν του έβαλε stop, σημάδεψε τη γωνία του Κοτάρσκι κι έστειλε την μπάλα εκεί όπου έπρεπε, δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Κροάτη, για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Ρυθμός, ένταση και φάσεις

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με γκολ, αλλά είδε την ΑΕΚ να βγάζει άμεσα αντίδραση, για να βρει την ισοφάριση και στο 19' η Ένωση έφτασε κοντά και στο 2-1, όταν ο Ελίασον έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Κοτάρσκι σταμάτησε εξ επαφής τον Πινέδα, με την ομάδα του Αλμέιδα να απειλεί και με ένα σουτ του Αραούχο που πέρασε άουτ, ενώ ο "Δικέφαλος" στο 37' είχε δοκάρι, σε ένα πρώτο μέρος γεμάτο με μονομαχίες, αρκετή ένταση και έντονο ρυθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά κι ο Αθανασιάδης έδιωξε με υπερένταση, για να βρει η μπάλα την οριζόντια δοκό και να περάσει εκτός, ενώ δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Σβαμπ που πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ένταση κι ένας μεγάλος νικητής

Το δεύτερο μέρος στην Τούμπα, ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Ρσζβάν Λουτσέσκου να βάζει τον Σάστρε στη θέση του Όττο και τον Ισπανό να φωνάζει "παρών" με πολύ εμφατικό τρόπο, σε ένα δεύτερο μέρος όπου ο "Δικέφαλος" ήταν ανώτερος και έψαξε το γκολ με κάθε τρόπο, αλλά μέχρι ένα σημείο αυτό που του έλειπε ήταν η σωστή τελική προσπάθεια. Στο 67' ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-1, όταν σε φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ δεν έδιωξε σωστά, ο Κωνσταντέλιας έπιασε ένα ωραίο σουτ με το αριστερό στην κίνηση, αλλά ο Αθανασιάδης είχε απάντηση και στο 75' η Ένωση βρήκε το γκολ με έναν ανέλπιστο τρόπο. Μετά από γέμισμα του Χατζισαφί, ο Σβαμπ έκανε καταλάθος γύρισμα στον Κοτάρσκι κι ο Κροάτης έδιωξε ενστικτωδώς, αλλά ο Βίντα ήταν ακριβώς μπροστά του, για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Κι όμως, εκεί όπου όλα έμοιαζαν να είναι εναντίον του, ο ΠΑΟΚ επέμεινε, πίεσε και βρήκε -αρχικά- την ισοφάριση, με τον Κάλενς να μην μπορεί να διώξει και τον Σαμάτα -που μπήκε ως αλλαγή- να κάνει την κεφαλιά, για να στείλει ο Κωνσταντέλιας την μπάλα στα δίχτυα στο 81' και στο 90' ήρθε η απόλυτη λύτρωση! Ο Σάστρε, που είχε θέμα και δεν μπορούσε καλά-καλά να πατήσει το πόδι του, έκανε το μονοκόμματο σουτ, η μπάλα βρήκε μεταξύ Γιόνσον και Σαμάτα και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2, με την Τούμπα να παίρνει... φωτιά!

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Όττο (Σάστρε), Σβαμπ (Οζντόεφ), Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας, Τάισον (Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ) και Μπράντον (Σαμάτα)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (Γκαρσία), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (Άμραμπατ), Αραούχο (Γκατσίνοβιτς) και Πόνσε (Τσούμπερ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλητείες Αλμέιδα, έπιασε άνθρωπο από το λαιμό

Μεγάλη ένταση στο φινάλε – «Κλέφτες, κλέφτες» φώναζε όλη ηΤούμπα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλη ένταση στο φινάλε του παιχνιδιού στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-2 της ΑΕΚ και τους ανθρώπους της Ένωσης να μη... χωνεύουν την ήττα.

Σε έξαλλη κατάσταση ο Αλμέιδα έπιασε άνθρωπο από το λαιμό (!!!) ενώ κανένας δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει.

Την ίδια ώρα η Τούμπα στο... πόδι φώναζε «κλέφτες, κλέφτες» πικάροντας τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, αλλά και για τις διαμαρτυρίες τους να ακυρωθεί ως οφσάιντ το πεντακάθαρο γκολ του Σάστρε για το 3-2.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πήγαν να συγχαρούν τον Αλμέιδα, όμως εκείνος αντέδρασε με αδιανόητο τρόπο, απωθώντας όποιον έβρισκε μπροστά του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει από το πουθενά μια τρομερή στιγμή έντασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ