Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έτοιμος και χωρίς χρόνο προσαρμογής ο Μπεργκ»

O προπονητής που κάθισε στον πάγκο τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Αστέρα Τρίπολης, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του ραδιοφωνικού PAOK24, μιλώντας για το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και για τον αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Έτοιμος και χωρίς χρόνο προσαρμογής ο Μπεργκ»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για μια πιθανή αντικατάσταση του Πρίγιοβιτς από τον Μπεργκ και τις δυσκολίες της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου:
«Το να πάρει τελειώματα και ακόμα περισσότερα, το να πάρει γκολ από πλάγιους παίκτες, δεν είναι κάτι που μπορεί να βρει σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο. Μεγαλύτερος χρόνος, άνεση και προσαρμογή υπάρχει το καλοκαίρι. Ψάχνει ένα σέντερ φορ που ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει και ταυτόχρονα ψάχνει και ακραίους να βοηθήσουν στο σκοράρισμα. Όντως ο Μπεργκ θα βοηθήσει και στο σκοράρισμα, αλλά και στο οργανωτικό κομμάτι. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, έχει περάσει από τη χώρα μας και έχει προσαρμοστεί. Το Νο1 είναι αυτό. Πρώτον, παίκτες που έρχονται από παιχνίδια και δεύτερον να μη χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Με τον Μπεργκ, αυτό το πετυχαίνεις απόλυτα».

Για την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή:
«Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή εικόνα στο παιχνίδι της Πάτρας είναι δεδομένο. Είδαμε όλες τις ομάδες μετά τη διακοπή, να βγαίνουν από το ρυθμό τους. Εν μέρει είναι και λογικό. Όταν παίζεις με μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας που και δε μπορείς να την ανταγωνιστείς, υπάρχει πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στο κέντρο, γιατί δεν έχει γρήγορους παίκτες και δεν έχει επιθετική άμυνα. Εκεί, χρειαζόταν 1-2 παίκτες πιο γρήγορους και πιο ενεργητικούς στις άμυνες τους. Εγώ θα πήγαινα σε δύο επιλογές, ο ένας να μου καλύπτει το αμυντικογενές κομμάτι και ο άλλος να μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα. Έχει τη δυνατότητα οικονομικά ο ΠΑΟΚ, με σωστό σκάουτινγκ να τους βρει».

Για τη σημασία του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη:
«Να ξαναπώ σε ό,τι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ πάει με ερωτηματικά. Η διακοπή, έχει βγάλει εκτός ρυθμού μια ομάδα που είχε ρυθμό όταν τελείωσε η χρονιά. Πάει σε μια έδρα που η παράδοση δεν είναι υπέρ της, ενώ είναι πιθανό να επηρεάσουν και οι καιρικές συνθήκες. Επίσης το θέμα της πίεσης για το αποτέλεσμα, μπορεί να παίξει ρόλο, γιατί την Τρίπολη κανείς δε θα της πει τίποτα αν χάσει. Ο ΠΑΟΚ αν έχει απώλεια είναι θέμα. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που είναι σε καλό «φεγγάρι». Έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που είναι καλή στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση».  

Για το τι περιμένει να δει την Κυριακή:
«Ένα παιχνίδι υπομονής. Ο στόχος είναι η νίκη, αλλά δεν έρχεται από το πρώτο λεπτό. Έρχεται όταν τελειώνει ένα ματς. Δεν ξέρω αν δούλεψαν πράγματα στη διακοπή, αν έχουν την πολυτέλεια να εντοπίσει τα προβλήματα και να αλλάξουν κάποιο είδος παιχνιδιού, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που θέλει υπομονή. Όπως θέλουν τα περισσότερα παιχνίδια…»

Για το ποιον θα επέλεγε στην κορυφή της επίθεσης στην Τρίπολη μετά τη μεταγραφή του Πρίγιοβιτς:
«Το ξέρει καλύτερα ο κ. Λουτσέσκου που είναι και ο αρμόδιος να αποφασίσει. Οποιαδήποτε επιλογή, γίνεται ανάλογα με τον τρόπο που θέλεις να παίξεις. Ο ένας κρατάει περισσότερο μπάλα, ο άλλος παίζει περισσότερο στο χώρο. Ο Άκπομ κολλάει περισσότερο, γιατί έχει πάνω-κάτω τα χαρακτηριστικά του Πρίγιοβιτς».

Για την κατάσταση με τα συμβόλαια αρκετών παικτών και αν τους επηρεάζει στην απόδοση τους:
«Σίγουρα επηρεάζει και για αυτόν το λόγο γίνονται επαφές για να ανανεώνονται. Είναι μια διαδικασία που γίνεται σε όλες τις ομάδες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: 433 μέρες χωρίς νίκη απέναντι στην ΑΕΚ!

Η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν την ομάδα του Αλμέιδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ξεχωρίζει στην 8η στροφή των playoffs, με τους γηπεδούχους να καίγονται για νίκη και την «Ένωση» να ψάχνει το «τρίποντο» που θα της δώσει το πρωτάθλημα στα... χέρια!

Μετά το...επεισοδιακό πρωτάθλημα του 2017-18 ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε μία απίστευτη παράδοση κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», η οποία έλαβε τέλος όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ματίας Αλμέιδα. Σε επτά παιχνίδια ανάμεσα σε Λουτσέσκου και Αλμέιδα, ο ΠΑΟΚ μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Η τελευταία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ήταν στις 19 Φεβρουαρίου 2023 για τον δεύτερο γύρο της Super League 1, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Εκείνο το ντέρμπι χαρακτηρίστηκε από την ένταση, το πάθος, τις μονομαχίες και χρωματίστηκε έντονα από μια στιγμή μαγείας του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πεσμένος έκανε τρεις επαφές, η μία με τον ώμο του, έστρωσε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και την έδωσε στον Νάρεϊ που με σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη δίνοντας το προβάδισμα με 1-0 (14’) στους «ασπρόμαυρους». Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο μέρος, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο χορτάρι της Τούμπας κάτι που επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ. Στο 62ο λεπτό ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα με 2-0, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 433 μέρες χωρίς νίκη για τον ΠΑΟΚ σε συνολικά έξι αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τον αυριανό αγώνα -εκτός των άλλων- να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψει ο «Δικέφαλος» στις νίκες απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

https://www.youtube.com/watch?v=b2BIOlKYzzs

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δε ξεχνά… Αθάνατος!»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο... Κανείς δεν ξεχνά... Αθάνατος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο Κωνσταντίνου…

“Μαύρη” μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Διερχόμενο όχημα τον χτύπησε και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τις επόμενες ημέρες να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2017 και μόλις στα 24 του, ο Νάσος έχασε την άνιση μάχη και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που φυσικά δεν τον έχει ξεχάσει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ