Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Νίκη μεγάλης αξίας, σε απαιτητική εβδομάδα»

O προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στη σκληράδα και την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του, από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά και χαρακτήρισε τη σημερινή νίκη, μεγάλης αξίας.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Νίκη μεγάλης αξίας, σε απαιτητική εβδομάδα»

Επιμέλεια: Θωμάς Παπάς

Αρχικά τόνισε:
«Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που είχαμε τονίσει πως έχει πολύ ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό. Έχει καλή δημιουργία κι εκτέλεση. Παρά τη θέση του στη βαθμολογία είναι πάνω από το μεσαίο επίπεδο στον τομέα αυτόν. Δεν έπρεπε να μας ξεγελάσει η βαθμολογία και δεν έπρεπε να κάνουμε καμία έκπτωση στην ενέργειά μας. Αρχίσαμε άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο κι ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς να μπούμε στο παιχνίδι βάζοντας τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν ομάδα. Σκληράδα στην άμυνα, ενέργεια κι εύκολα καλάθια. Το καταφέραμε και σε συνδυασμό με μακρινά σουτ που βρήκαμε, μετά το 15′ ελέγξαμε πλήρως τον αγώνα και πήραμε μια νίκη με μεγάλη για εμάς αξία, τελειώνοντας μια απαιτητική εβδομάδα έχοντας τρεις νίκες και σταθερό πρόσωπο. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Από αύριο ξεκινάμε την προετοιμασία για ακόμη να πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Βαγγέλη Ζιάγκο στη δύσκολη προσπάθεια του».

Για τα 30 σουτ τριών πόντων, που επιχείρησε η ομάδα:
«Η ομάδα μας πρέπει και να δημιουργεί αλλά και να παίρνει ότι της δίνει ο αντίπαλος . Όταν μας δίνει σουτ ο αντίπαλος κι έχουμε πλεονέκτημα, πρέπει να το πάρουμε. Το παιχνίδι καθορίζει τις επιλογές μας. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα σουτ ήταν με πλεονέκτημα κι οι παίκτες σούταραν γιατί αυτή είναι η οδηγία. Είμαστε χαρούμενοι για την ευστοχία μας».

Για τα μόλις 6 λάθη ξανά σε εντός έδρας παιχνίδι σε αντίθεση με τα πολλά που γίνονται εκτός:
«Είναι περίπου έτσι τα πράγματα. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει για όλα τα πράγματα μια εξήγηση. Ο Πανιώνιος, ας πούμε γενικά, δεν πιέζει στο γήπεδο. Όταν δεν πιέζεσαι πολύ θα κάνεις και λίγα λάθη. Εμείς από τη μεριά μας, πιέσαμε κι ο αντίπαλος μας υπέπεσε σε 17 λάθη. Διαφορετικά αισθάνεται η ομάδα εντός κι αλλιώς εκτός, Είναι όμως κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Δεν γίνεται όμως να παίζεις σε υψηλό επίπεδο με λίγα λάθη σε όλα τα παιχνίδια. Όσο κρατάμε αυτό το επίπεδο είναι καλό για εμάς».

Για τους τραυματίες:
«Ο Βασίλης θεωρώ με τη χθεσινή εκτίμηση πως αύριο θα είναι μαζί μας. Έχει κάποια ενόχληση στο σημείο όπου είχε κάνει το χειρουργείο. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε τη συμμετοχή του. Περίπου στο ίδιο σημείο έχει θέμα κι ο Βαγγέλης. Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ακόμη. Παίξαμε απαιτητικά παιχνίδια σε πολύ λίγες ημέρες».

Για το χρόνο συμμετοχής του Καραμανώλη:
«Συγκεκριμένα ο Καραμανώλης αλλά κι ο Καρράς έχουν πολύ καλή παρουσία. Συμμετέχουν κανονικά στην προπόνηση κι έχουνε καλό επίπεδο. Υπάρχουν όμως παιδιά που είναι πιο μπροστά από αυτούς. Όταν θα πάρει ευκαιρία λόγω τραυματισμού ή ανάγκη προστασίας κάποιου παίκτη θα ανταμείβονται με μια θέση στο ρόστερ. Είναι κανονικοί παίκτες, αλλά δεν έχουν ακόμη την εμπειρία άλλων παιδιών. Θα τους επιβραβεύουμε συνεχώς για να συνεχίζουν να προσπαθούν».

Για αυτό που έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ σε σχέση με δύο μήνες πριν:
«Η ομάδα έχει παραπάνω εργατοώρες στο γήπεδο κι ολόκληρο το ρόστερ στη διάθεση της. Το μείγμα κάποιων έμπειρων παιδιών όπως ο Τσόχλας, ο Μαργαρίτης, ο Γκος κι ο Τζάκσον σε συνδυασμό με παιδιά μέσης ηλικίας όπως οι Κατσίβελης και Λίνος, αλλά και νέων παιδιών με αντίληψη στο παιχνίδι, μας βοηθά να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Θεωρώ ότι έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα αλλά έχουμε και τη δυνατότητα να το βελτιώσουμε κι άλλο. Δεν είναι εύκολο γιατί χρειάζεται συγκέντρωση κι η κούραση δε βοηθάει σε αυτό αλλά έχουμε τα περιθώρια να το πετύχουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα και… ένσταση για Παναθηναϊκό

Έχασε με 85-83 από τη Μακάμπι, δυσκολεύει η παρουσία του F4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» στην 4η περίοδο του τρίτου προημιτελικού της Euroleague κόντρα στη Mακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά οι βολές του Μπράουν και το άστοχο τρίποντο του Ναν, έφεραν τη νίκη με 85-83 για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πήγαν στο 2-1 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

O Nαν ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πράσινους με 25 πόντους (5/8 τρίποντα, 4/13 δίποντα), ο Παπαπέτρου είχε 17 και ο Λεσόρ, 14, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλούκας έμεινε στο 0!

Ο τέταρτος ημιτελικός, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στο Βελιγράδι, με τον Παναθηναϊκό να παίζει για να γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα, ενώ μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Εργκίν Αταμάν, οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση για μια τάπα του Λεσόρ στον Μπράουν, με το σκορ στο 83-83, για την οποία οι διαιτητές μετά από εξέταση στο instant replay, έδωσαν τζάμπολ και στην εξέλιξη, προέκυψε το φάουλ και οι νικητήριες βολές του Αμερικανού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Πέτζα! (pic)

Σπουδαία στιγμή για τον Στογιάκοβιτς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ και μερικά χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, έρχεται μια μεγάλη διάκριση.

Το όνομα του Σέρβου, είναι μέσα σε αυτά που θα μπουν στο «Hall of Fame» της FIBA για το 2024, με τον Ρέτζι Μίλερ και τον Ρομέιν Σάτο, να ξεχωρίζουν από τους άλλους αθλητές που βρίσκονται μαζί του.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ