Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Σχόλια του χθεσινού σχολίου…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Χθες το βράδυ εξηγήσαμε ότι ο ΠΑΟΚ στα Χανιά είχε έναν αγωνιστικό στόχο (να οδηγήσει δηλαδή το παιχνίδι κάπου συγκεκριμένα με λίγα ρίσκα και λίγες φάσεις) και κάπως έτσι εξηγείται η ικανοποίηση που εξέφρασαν προπονητής και παίκτες. (Πουθενά δεν γράψαμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και πήρε θετικό αποτέλεσμα και τους αξίζουν συγχαρητήρια).

Αν ο Ίβιτς καλώς ή κακώς είχε αυτό τον στόχο, είναι άλλη υπόθεση… (Αυτά για όσους δεν καταλαβαίνουν με τη μία…).

Διάβασα και άκουσα πολλά σχόλια γι’ αυτό το… σχόλιο. Άλλος έγραφε ότι είναι υπεραισιόδοξος, άλλος ότι ζω σε άλλο κόσμο, άλλος ότι μικραίνω τον ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια…

Πάμε πάλι να εξηγηθούμε…

Το ημερολόγιο γράφει: Απρίλιος! Απ’ αυτό τον μήνα ξεκινούν οι μεγάλοι αγώνες σε όλα τα ομαδικά σπορ. Οι κρίσιμοι αγώνες που κρίνουν στόχους. Αυτή την περίοδο δεν… χτίζεις, δεν… πας για το θέαμα, δεν μετράνε οι εντυπώσεις. Υπάρχουν μόνο τα αποτελέσματα και οι στόχοι. Ότι έγινε….έγινε στις διάφορες ομάδες.

Στο ποδόσφαιρο δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω για να γίνουν καλύτερες μεταγραφές, για να είναι η ομάδα πιο ουσιαστική, για να μειωθούν οι θλάσεις κτλ. Όσο ξεφωνητό «έπεσε»… «έπεσε». Τώρα χρειάζεται λίγη… αναθεματισμένη θετική αύρα. Λίγο σπρώξιμο… Όσο μπορεί ο καθένας. (Αλήθειες θα λέμε και θα γράφουμε. Άλλα το ένα, άλλο το άλλο με το πνεύμα που αξίζει να διακατέχει -ειδικά αυτή την περίοδο- τους ΠΑΟΚτσήδες).

Πέμπτη βράδυ… γιατί γράφαμε ότι… γράφαμε για την φανέλα της Λίβερπουλ και την ενέργεια του Άνφιλντ που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις, όπως αυτό το απίστευτο 4-3 με τους Γερμανούς;

Στο μπάσκετ… η χρονιά ήταν κακή. Λάθη, ντροπιαστικές βραδιές, αποτυχίες και… και …. Δηλαδή τι νόημα έχει τώρα στους τελικούς της χρονιάς να τα λες και να τα ξαναλές; Δώσε μία ώθηση και εσύ, πες μια καλή κουβέντα γι’ αυτούς τους παίκτες και τον Μαρκόπουλο. Τώρα τα παίζουν όλα για όλα. Και να…. Έγινε ότι έγινε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ!

Τώρα οι 20-30-100-200 που έδιναν θετική ενέργεια μέχρι το περασμένο Σάββατο, θα γίνουν οκτώ χιλιάδες και το γήπεδο θα κατακλυστεί. (Και δεν θα πρέπει να κατηγορήσει κανείς όσους δεν πίστευαν και έβριζαν, αλλά τώρα θα πάνε και θα δώσουν το παρών. Θα καταλάβουν κάποτε το λάθος τους. Ήδη το καταλαβαίνουν ότι με το πρωτάθλημα της μιζέριας δεν πανηγύρισε ποτέ κανείς).

Στο βόλεϊ…. Μπορούμε να ξαναζήσουμε τους τελικούς σε Σύρο και Γλυφάδα; Τι νόημα είχε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και τώρα να μεμψιμοιρούμε; Τι θα έβγαινε; Στήριξη και πίστη ήθελε ο Καλμαζίδης και οι παίκτες του. Και να που… με λίγη θετική αύρα, γύρισε και αυτή η σειρά!

Το ίδιο και στο χάντμπολ…

Γι’ αυτό λοιπόν, τώρα τον Απρίλιο ας αφήσουμε στην άκρη τον πρωταθλητισμό της γκρίνιας! Ξέρω ότι γι’ αρκετούς σε αυτή την πόλη είναι δύσκολο. Ξέρω ότι πολλοί συνήθισαν κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ στο ρεσιτάλ μιζέριας που πουλάνε επαγγελματίες του είδους, οι οποίοι ξέρουν ότι… κάπως έτσι… κάποτε θα το παίζουν δικαιωμένοι, σε μία πόλη που διψάει και γεννάει συνέχεια… ξερόλες, κομπλεξικούς, μίζερους, τύπους που… πάντα τα έλεγαν, και ξεφωνίζουν ότι αναπνέει και ότι κινείται, χωρίς ΠΟΤΕ να αναγνωρίσουν οτιδήποτε θετικό γιατι αυτό δεν “πουλάει”. (Δεν φταίνε αυτοί. Η πόλη φταίει). 

Απρίλιο έχουμε, Μάιος έρχεται, ας γεμίσουν τα γήπεδα, ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και… ποιος ξέρει, όπως το Άνφιλντ έκανε αυτά τα μαγικά πριν λίγες μέρες, έτσι και στον ΠΑΟΚ μία καλή κουβέντα, μία παραπάνω ώθηση, λίγη θετική αύρα από αυτή που χάνεται μέσα στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να φέρει και πρωταθλήματα και επικρατήσεις γοήτρου απέναντι στα λεφτά των άλλων, αλλά και επιτυχίες στο ποδόσφαιρο που έχει αποδειχθεί ότι έρχονται ΜΟΝΟ μέσα σε κλίμα συσπείρωσης και όχι μόνιμης γκρίνιας.

Και για να μην παρεξηγηθούμε…

Από Ιούνιο-Ιούλιο και μετά… θα ξαναρχίσουμε όλοι μαζί να γκρινιάζουμε…

Μην στεναχωριέστε!

Το’ χουμε! Το ξέρουμε!        

 

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα – Μπορούμε να το γυρίσουμε!”

Σημαντικές ατάκες για όλα από τον Γιαννούλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε στην κάμερα της NOVA για το παιχνίδι με τον Αστέρα, την κατάσταση που επικρατεί εντός ομάδας, αλλά και το πώς αισθάνεται ο ίδιος στην επιστροφή του στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στην ομάδα: "Θέλαμε πολύ τη νίκη στο ματς με την ΑΕΚ και φάνηκε αυτό στο γήπεδο. Η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη, αρκετά πιο ανεβασμένη σε σχέση με πριν. Τώρα είναι η ευκαιρία να συνεχίσουμε με καλά αποτελέσματα, για να επιστρέψουμε στις νίκες στο πρωτάθλημα, ώστε να συνεχίσουμε αυτό το καλό μομέντουμ και να χτίσουμε πάνω σε αυτό.

Νομίζω ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι θα χρειαστεί χρόνο αυτή η ομάδα, με καινούργιο προπονητή και πολλούς καινούργιους παίκτες. Το θεωρώ κάπως φυσιολογικό. Σίγουρα δε δικαιολογεί τίποτα τα παιχνίδια που κάναμε και τις άσχημες εμφανίσεις, αλλά από εκεί και πέρα θέλω να πιστεύω ότι μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, γιατί είναι αρκετή η δουλειά που κάνουμε, ότι θα βρούμε το δρόμο μας και θα συνεχίσουμε τις νίκες".

Για το κομμάτι του σχηματισμού: "Σίγουρα οι σχηματισμοί παίζουν όλα μεγάλο ρόλο, αλλά όχι τον καθολικό ρόλο για το τι θα κάνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Είναι και στα χέρια και στα πόδια μας να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, ώστε να πάρει η ομάδα τα παιχνίδια, να επιστρέψει στις νίκες και να διεκδικήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο. Γι' αυτό είναι φτιαγμένη η ομάδα άλλωστε, με τόσους καλούς παίκτες. Θεωρώ ότι το σύστημα θα παίξει κάποιο ρόλο, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουμε κι εμείς τους εαυτούς μας μέσα στο γήπεδο".

Για τις απουσίες και τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ: "Σίγουρα ο καθένας είναι ικανός να καλύψει τα κενά, γι' αυτό και είναι στο ρόστερ όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να σταθεί στην ομάδα και νομίζω ότι αποδεικνύεται αυτό από τα παιδιά που μπαίνουν και παίζουν".

Για το αν είναι ικανή η νίκη με την ΑΕΚ να αλλάξει την κατάσταση: "Επειδή ξέρω καλά την ομάδα και την έχω ζήσει και την ξαναζώ τώρα, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει αυτό. Γενικότερα υπάρχει αυτό στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς που μπορούν να σου αλλάξουν όλη τη σεζόν. Κάποια turning points που λέμε, που μπορούν να σου αλλάξουν όλη τη σεζόν. Πιστεύω πολύ ότι μπορεί να είναι αυτό το ματς με την ΑΕΚ, αλλά θα πρέπει να το δείξουμε αυτό και στο παιχνίδι με τον Αστέρα, για να μην πάει χαμένη η ψυχολογία που έχουμε χτίσει από τη νίκη επί της ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν σκληροί σαν χαρακτήρες. Και ψυχικά νομίζω δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μιλάω για τους παίκτες. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να το αλλάξουμε, έχουμε την ποιότητα, έχουμε τους παίκτες, έχουμε τα πάντα για να το αλλάξουμε αυτό και με τη βοήθεια του κόσμου, που έχει δείξει ότι μας στηρίζει, θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για τον Αστέρα: "Έχει καλούς παίκτες, έχουμε κάνει την ανάλυση. Είδαμε ότι απλά έχει αλλάξει προπονητή τώρα οπότε θα εμφανιστεί πολύ διαφορετικός. Υπάρχει ο κουρμπέλης, που τον ξέρω καλά, όπως και ο Κώτσιρας. Έχει ποιοτικούς παίκτες, αλλά θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να κάνουμε ένα παιχνίδι αντίστοιχο με αυτό με την ΑΕΚ και να κερδίσουμε το ματς.

Πρέπει να έχουμε αποφασιστικότητα και να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο, όσον αφορά σε θέμα προσπάθειας και έντασης, όπως με το ματς με την ΑΕΚ. Δε χρειάζονται πολλά περισσότερα από αυτά θεωρώ".

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος και αν νιώθει όπως θα ήθελε: "Δε νιώθω ακόμη έτσι, για να είμαι ειλικρινής. Μετά από τον τραυματισμό μου που με κράτησε εκτός για παραπάνω από έναν μήνα, χρειάζομαι κάποιον ρυθμό. Αλλά ψυχικά, ναι νιώθω, σωματικά ακόμη δε νιώθω όπως θα ήθελα να νιώθω, αλλά αυτό θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια και είμαι πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O μονόδρομος του ΠΑΟΚ Β’

Θέλουν τη νίκη οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' υποδέχεται τη Ζάκυνθο σήμερα, στο ματς της 9ης αγωνιστικής της Super League 2.

Η ομάδα του Ντάνι Πονζ έχει μπροστά της μία ακόμη μάχη, καθώς θα βρει απέναντί της τη Ζάκυνθο, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο το τρίποντο.

Οι "ασπρόμαυροι" θα αλλάξουν ξανά έδρα, καθώς αυτή τη φορά το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών, με τη σέντρα θα είναι στις 15:00.

Ο ΠΑΟΚ Β' παραμένει στους 8 βαθμούς, ενώ η Ζάκυνθος βρίσκεται στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς.

Η αποστολή του "Δικεφάλου": Νικολακούλης, Τσιντσόλης, Αβράμπος, Απιατσιόνακ, Κωττάς, Κοσίδης, Σιδεράς,Πασαχίδης, Τσιότας, Ντούνγκα, Ελευθεριάδης, Τσοπούρογλου, Ίκομπονγκ, Γκιόκα, Παπαγεωργίου, Αζούζ, Τσιφούτης, Κανίς, Καραγκέα, Μπέρδος, Κώστογλου, Σιφναίος, Στύλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τη Λιβαδειά, στην Τούμπα και το ΟΑΚΑ

Εκεί θα δείτε το σημερινό παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η δράση συνεχίζεται στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League και σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις.

Πρώτα, ο Άρης θα βρει απέναντί του τον Λεβαδειακό εκτός έδρας, με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται τον ΟΦΗ, τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό με την ΑΕΚ να "κοντράρονται" στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

17:00 Λεβαδειακός – Άρης
18:00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ
19:00 ΠΑΟΚ – Αστέρας AKTOR
19:30 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

18:00 Ατρόμητος – Βόλος
19:30 Καλαμάτα – Ηρακλής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ