Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλη μπάλα τώρα…

Με ποιους παίζει από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ…

Editorial

Άλλη μπάλα τώρα…

Μάθαμε τον επόμενο ευρωπαϊκό αντίπαλο του ΠΑΟΚ και φυσικά υπάρχει μία ανακούφιση, γιατί η πρόκριση στους ομίλους είναι απολύτως στα… πόδια των παικτών της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έχει υποχρέωση να προκριθεί όπως είπαν αντιπρόεδρος ΠΑΕ και προπονητής ομάδας και έχει όλες τις προοπτικές να το κάνει με δύο νίκες, έστω και αν η έδρα της Ντιναμό είναι αρκετά καλή.

Αυτό που προέκυψε μετά από τη συγκεκριμένη κλήρωση έχει να κάνει με το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα.

Μέσα στις επόμενες (λίγες) εβδομάδες ο ΠΑΟΚ θα παίξει με:

Ντιναμό Τιφλίδας, Λεβαδειακό, Ντιναμό Τιφλίδας, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Αστέρα, Ξάνθη, Βέροια… (κάπου ενδιάμεσα θα μπουν καλώς εχόντων των πραγμάτων και 1-2 ευρωπαϊκά ματς ομίλου).

Τι σημαίνει αυτό;

Κόντρα σε ότι είδαμε με τον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ «πρέπει» να πάρει τη μπάλα στα πόδια του, να την κυκλοφορήσει σωστά, να κυριαρχήσει, να δημιουργήσει, να βγάλει αυτοματισμούς (όσο περνάει ο καιρός και περισσότερους) και αφού φτιάξει τελικές προσπάθειες ή μεγάλες φάσεις και αφού πετύχει γκολ, να μην κινδυνεύει στις αντεπιθέσεις των μικρότερων (θεωρητικά) αντιπάλων, έτσι ώστε να φθάσει σε νίκες. Εύκολες ή οριακές…

Απέναντι στον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ «έπρεπε» ή «βολεύτηκε» σε παθητικό παιχνίδι και έτσι έβγαλε πολλές φάσεις στον απρόσεκτο αντίπαλο. Ήταν (μάλλον) ο πιο πιθανός τρόπος να φθάσει στην επιτυχία.

Τώρα θα έχει την υποχρέωση να δημιουργήσει μέσα από πολύ πιο μεγάλα ποσοστά κατοχής. (Και να μην θέλει δηλαδή, όλοι ή οι περισσότεροι από τους αντιπάλους των ερχόμενων εβδομάδων, θα του «αφήνουν» την μπάλα).

Αυτό (απ’ όσα έχουμε δει) σημαίνει και αλλαγή σχηματισμού. Ο ΠΑΟΚ προφανώς θα παίξει το πιο αγαπημένο 4-2-3-1 του Ίβιτς, ίσως χρειαστεί να πάει και σε 4-4-2.

Άλλο παιχνίδι λοιπόν, άλλες ανάγκες, ίσως και κάποιοι άλλοι παίκτες…

Αυτά περιμένουμε από εδώ και πέρα…

Πάνω απ’ όλα νίκες και πρόκριση με τους Γεωργιανούς (που πιθανότα θα παίξουν τον ρόλο του ΠΑΟΚ στα ματς με τον Άγιαξ και θα τον περιμένουν) και από εκεί και πέρα νίκες με όλο και πιο καλό-επιθετικό ποδόσφαιρο με τους μικρομεσαίους της Ελλάδας…

(Δηλαδή: Τώρα που είναι αρχή το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα. Όσο περνάει ο καιρός θα υπάρχουν και πιο πολλές απαιτήσεις για καλύτερο ποδόσφαιρο, ειδικά στα παιχνίδια του πρωταθλήματος).

Για να δούμε…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με…πεντάρα, έκανε το 5Χ5!

Με το απόλυτο στην κορυφή οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την πέμπτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με το εμφατικό 5-0 του Πύργου εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Women's Football League.

Οι νταμπλούχες Ελλάδας επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους, διατηρώντας το απόλυτο των νικών και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 15 βαθμούς.

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό, όταν η Μήτκου έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και η Γκατσανίτσα με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 34' η Γιαννακά τροφοδότησε την Αργυρίου, η οποία με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «ασπρόμαυρων», ενώ στο 41' η Γιαννακά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την Γκούνη να πετυχαίνει το 0-4 στο 73ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά.

Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε η Γκατσανίτσα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, επίσης με κεφαλιά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με δύο προσωπικά τέρματα.

Με αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 15 βαθμούς, ενώ ο Πύργος παρέμεινε στους τρεις και στην ένατη θέση της κατάταξης.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Δικέφαλο είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Οδυσσέα Μοσχάτου στις 7 Νοεμβρίου, ενώ ο Πύργος θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τελευταία νίκη επί του Αστέρα (vid)

Με πρωταγωνιστές Χατσίδη και Ζίβκοβιτς η επικράτηση του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με στόχο την επιστροφή στις νίκες και τη συνέχεια στην καλή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ.

Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες, ήταν πάλι στην Τούμπα, ακριβώς πριν από οκτώ μήνες, με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Δημήτρη Χατσίδη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από φάση διαρκείας του ΠΑΟΚ στην περιοχή των Αρκάδων, κάνοντας από κοντά το 1-0 στο 7'. Το δεύτερο γκολ...άργησε αλλά ήρθε για τους «ασπρόμαυρους» στο 89'. Ο Σέρβος αρχηγός του πήρε την ασίστ του Μύθου και με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Κένι (87′ Σάντσες), Βολιάκο, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Ζαφείρης, Καμαρά (77′ Οζντόεφ), Μπιάνκο (73′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Χατσίδης (73′ Ιβανούσετς), Γερεμέγεφ (87′ Μύθου)

Αστέρας: Χατζηεμμανουήλ, Δεληγιαννίδης, Ιβάνοφ, Τριανταφυλλόπουλος, Σιλά (46′ Πομόνης), Γιαμπλόνσκι, Τζανδάρης (46′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο, Μίτροβιτς, Καλτσάς (72′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (63′ Τζοακίνι)

Θυμηθείτε τα highlights της αναμέτρησης:

https://www.youtube.com/watch?v=TPi7n_1HM1M

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι έντεκα του Πονζ για Ζάκυνθο

Πως ξεκινάει ο ΠΑΟΚ Β την αναμέτρηση της ένατης αγωνιστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γνωστές έγιναν οι επιλογές του Ντάνι Πονζ για την αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ Β, ενόψει της αναμέτρησης με τη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League 2, με τον Δικέφαλο να αγωνίζεται ως γηπεδούχος στις Σέρρες.

Κάτω από τα δοκάρια διατηρείται ο Νικολακούλης, με τους Ντούνγκα, Κωττά, Σιδερά και Κοσίδη να συνθέτουν την τετράδα της αμυντικής γραμμής.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Τσοπούρογλου και Ελευθεριάδης, με τον Ίκομπανγκ σε πιο προωθημένο ρόλο. Εκτός επιλογών βρίσκεται ο Λεωνιδόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή λόγω καρτών.

Στα δύο άκρα της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Καραγκέα και Στύλος, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Σιφναίος.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ Β: Νικολακούλης, Ντούνγκα, Κωττάς, Σιδεράς, Κοσίδης, Τσοπούρογλου, Ελευθεριάδης, Ίκομπανγκ, Καραγκέας, Στύλος, Σιφναίος.

Στον πάγκο: Τσιντσόλης, Τσιότας, Αβράμπος, Απιατσιόνακ, Πασαχίδης, Παπαγεωργίου, Γκιόκα, Αζούζ, Κώστογλου, Τσιφούτης, Μπέρδος, Κάνις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK Next Gen (@paok_next_gen)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ