Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πλέον ξεφτιλίζονται και με στοιχεία

Ο Ηλίας Καπράλος μέσα από το blog του στο PAOK24 σχολιάζει τα σεμινάρια, το πέναλτι του Σεμέδο, την ΚΕΔ που περιμένουμε την αντίδραση της, αλλά φυσικά και το μπάσκετ που προσπαθεί.

Ηλίας Καπράλος

Πλέον ξεφτιλίζονται και με στοιχεία

Και ενώ έχεις στο μυαλό σου ένα ήρεμο απόγευμα, ένα βράδυ ξεκούρασης και καλής αθλητικής τηλεθέασης, από την αρχή του είσαι μέσα στα νεύρα. Αφήνοντας τη διαιτησία στο παιχνίδι μπάσκετ στο Παλατάκι, που ήταν και αδιάφορο, μιας και ο ΠΑΟΚ δεν είχε ελπίδες νίκης, πάμε στο κύριο θέμα. Όλη την εβδομάδα ακούγαμε για τις διαρροές από το σεμινάριο διαιτησίας για VAR στις ομάδες. Μάλιστα είδαμε και όλη την πολιτική της ΑΕΚ να προσπαθεί να δικαιωθεί από το πουθενά. Βέβαια αντί να ζούμε την εποχή της δικαίωσης από την κάθε ομάδα, η ΕΠΟ και η FIFA μετά το σεμινάριο θα μπορούσε να στείλει ένα δελτίο τύπου, ώστε να μην έχει δικαίωμα κανένας να αμφισβητήσει τα λεγόμενα τους και να έχουμε μέχρι και μαγνητοφωνημένες ομιλίες από την αίθουσα.

Πάμε όμως και στα σημαντικά της εβδομάδας. Από εκεί που χαίρεσαι για την επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στην αποστολή, βλέπεις τον περίγελο του πέναλτι που χάθηκε στο Καραϊσκάκη, όχι γιατί κάποιος παίκτης δεν σκόραρε κόντρα στον Σα, αλλά γιατί το δίδυμο της συμφοράς των Κουμπαράκη και Παπαδόπουλου έκλεισαν τα μάτια στο τάκλιν του Σεμέδο στον Φιγκεϊρέδο, αλλά μάλλον έκλεισαν και τα μόνιτορ! Και πάλι στο ίδιο γήπεδο και πάλι υπέρ της ίδιας ομάδας, μία σκανδαλώδη απόφαση και με την χρήση VAR, με τον Κουμπαράκη μάλιστα να μην καλεί στην οθόνη το διαιτητή Παπαδόπουλο. Ήδη οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προσπαθούν να μας βγάλουν “τυφλούς” στην εποχή της κανονικότητας και έτσι να πούμε ότι ο επιθετικός του ΟΦΗ πέφτει πριν το τάκλιν του Σεμέδο. Για κακή τους τύχη όμως η εικόνα μιλά από μόνη της. Ο Πορτογάλος αμυντικός βρίσκει τον επιθετικό του ΟΦΗ και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γινόταν εάν το σκορ ήταν 1-1 από τόσο νωρίς. Ακόμα και ο Ολυμπιακός να κέρδιζε με 5-1 τον ΟΦΗ, το βασικό αντικείμενο της υπόθεσης είναι ο μη καταλογισμός του πέναλτι που εάν δεν τιμωρηθεί όπως το πρώτο παράπτωμα στην υπόθεση Μπαράλες θα δημιουργηθεί ένα καθαρό ιστορικό, λέγοντας ότι όποιος ευνοεί τον Ολυμπιακό θα παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Έτσι με τον Ολυμπιακό Σάββατο βράδυ στο +4 περιμένοντας την Μπάγερν την Τρίτη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει τη διαφορά στο μικρότερο δυνατό επίπεδο που μπορεί και δεν είναι άλλο από τους 2 βαθμούς. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσει τη Λαμία την Κυριακή, σε έναν αγώνα που θα δούμε και πάλι στην αποστολή και στο γήπεδο τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

αΜία νίκη φέρνει στον ΠΑΟΚ ηρεμία για τη συνέχεια στο Βόλο, όταν θα παίξει μία μέρα νωρίτερα από τον Ολυμπιακό που θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι με ομάδα της πρώτης 6άδας για τον Ολυμπιακό και μάλιστα μετά από αγώνα για το Champions League.

Τέλος δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ. Σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό που έχει στην ομάδα του παίκτες που ο καθένας τους κοστίζει όσο το μπάτζετ όλης της ομάδας και πολλοί από αυτούς σε πολλαπλάσια μεγέθη έδειξε και πάλι τις επιθετικές της αρετές. Οι παίκτες της ομάδας δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια ενός σετ παιχνιδιού, μιας και είναι παίκτες που ζουν για το επιθετικό παιχνίδι. Βέβαια αυτό δεν είναι δικαιολογία και σε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα, μιας και θα παραμονεύουν κίνδυνοι διασυρμού…

ΥΓ Στα χνάρια της Τσαρούχα έρχονται και άλλοι. Βλέπουν ότι η κοπέλα έγινε μέχρι και διαιτητής Euroleague και έτσι θέλουν να εκπροσωπήσουν την “μεγάλη ιδέα”, ακόμα και σε παιχνίδι 20+ πόντων, απλά για να δώσουν το “παρών”.

ΥΓ 2 Περιμένω μετά και την 5η αναφορά παράγοντα του Ολυμπιακού να εκδιωχθεί ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΠΟ και ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ που έχει οριστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία να κληθεί σε ακρόαση από τον Υφυπουργό…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο μεγάλα ρεκόρ χάρη στην… γκολάρα του Σάστρε!

Μοναδικά επιτεύγματα στην 98χρονη ιστορία του ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σημαντικότερο όλων χθες το βράδυ στην Τούμπα, ήταν πως ο ΠΑΟΚ, με τη νίκη του εις βάρος της ΑΕΚ με σκορ 3-2, παρέμεινε "ζωντανός" στη "μάχη" του τίτλου.

Ωστόσο, χάρη στο γκολ του Γιοάν Σάστρε στο 90ο λεπτό, ο Δικέφαλος πέτυχε δύο σπουδαία ρεκόρ, όμως ενημερώνει η εξαιρετική σελίδα στο Facebook "Η Ασπρόμαυρη Βίβλος".

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τόσο το ρεκόρ περισσότερων γκολ όσο και των περισσότερων νικών σε μία σεζόν, φτάνοντας τα 127 γκολ και τις 37 νίκες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Mία καρδιά, μία φωνή, μία ανατροπή! (vid)

O θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ… αλλιώς: Η “χορταστική” παρακάμερα του χθεσινού ντέρμπι της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα βίντεο διάρκειας 9,5 λεπτών, με τα καλύτερα στιγμιότυπα της παρακάμεράς της από το χθεσινοβραδινό ντέρμπι της Τούμπας, "ανέβασε" πριν από λίγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Youtube.

Η άφιξη των "ασπρόμαυρων" στην Τούμπα, η προθέρμανση, τα γκολ των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου από... μέσα, οι αντιδράσεις του πάγκου αλλά και της κερκίδας, οι έντονοι πανηγυρισμοί στο φινάλε, όλα συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο:

Απολαύστε το:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο: Αποφάσισε η ΕΠΟ για τον τελικό!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το γήπεδο και την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν είναι... Πρωταπριλιά! Η ΕΠΟ αποφάσισε για την ημερομηνία και το γήπεδο του τελικού του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

"Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφαση έλαβε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία επικύρωσε τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την Cosmote που είναι ο τηλεοπτικός πάροχος της διοργάνωσης και τη Super League 1 για την ολοκλήρωση των Play off του πρωταθλήματος.

Επίσης, ελήφθησαν υπόψη τα προγράμματα των διεθνών διοργανώσεων και η διεξαγωγή του τελικού του UEFA Europa Conference League στις 29 Μάϊου στην Αθήνα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ