Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αντίδραση των «πλησίον 40» στην κρίση

Για να γράψω το πρώτο κείμενο στο ανανεωμένο PAOK24, κλείνω τα μάτια και τολμώ (στα όρια της ύβρεως) να πω ότι νιώθω «πλήρης». Από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το σάιτ ήθελα να είμαι μέλος του και να που τώρα πλέον συμβαίνει.

Άκης Σακισλόγλου

Η αντίδραση των «πλησίον 40» στην κρίση
Τα παιδιά που συμπορεύονται μαζί μου σε αυτήν την προσπάθεια είναι όλοι τους εξαιρετικοί. Σημαντικοί ρεπόρτερ, εργατικοί, με αγάπη για τη δουλειά τους (και τον ΠΑΟΚ), με χαρακτήρα και ήθος, χαρακτηριστικά που λείπουν έντονα στις μέρες μας. Νιώθω πολύ τυχερός που τους έχω συνεργάτες.
Οπως νιώθω τυχερός που έχω (μακάρι να μείνετε φυσικά) εσάς για αναγνώστες: Παρορμητικοί, γκρινιάρηδες αλλά και αυθεντικοί, με τεράστια αγάπη για τα ίδια πράγματα που αγαπάμε κι εμείς, δηλαδή τον ΠΑΟΚ και ευρύτερα τον αθλητισμό.
Πάμε τώρα και στα σημαντικά. Την προσπάθεια που γίνεται στο PAOK24 πρέπει να την ζυγίσετε προσεκτικά γιατί καθρεφτίζει την αλλαγή συνολικά στην «φόρμα» των ΜΜΕ της Ελλάδας. Το «μέσο» αλλάζει. Από χαρτί γίνεται ψηφίο, από σελίδα γίνεται οθόνη, από εφημερίδα γίνεται σάιτ. Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα υπάρχουν και τα υπόλοιπα Μέσα αλλά το μέλλον είναι εδώ. 
Σε αυτήν την τεχνολογική συγκυρία, οι άνθρωποι που βλέπουν τις αλλαγές και είναι ικανοί να τις ακολουθήσουν (εν μέρει και να τις διαμορφώσουν) προσαρμόζονται. Δουλεύουν στα νέα Μέσα και εξελίσσονται.
Εμείς οι «πλησίον των 40» έχουμε ξαναδεί αυτήν την αλλαγή όταν το 1990 εκτινάχθηκε και το ραδιόφωνο. Τότε, ως νέο Μέσο, οι περισσότεροι το σνόμπαραν, το υποβάθμισαν, δεν το πίστεψαν και δεν το στήριξαν. Οι ρομαντικοί και επίμονοι που προσπάθησαν και έδωσαν την ψυχή τους, είναι τώρα παρόντες στα δημοσιογραφικά πράγματα λειτουργώντας επιδραστικά στην ίδια την κουλτούρα της Θεσσαλονίκης (άσχετα αν καλό λόγο δε θα ακούσεις ποτέ, παρά μόνον από ελάχιστους ανώνυμους ακροατές οι οποίοι σε μνημονεύουν δίχως να τους ξέρεις και δίχως να σε ξέρουν κι αυτοί).
Την στιγμή που συμβαίνουν αυτές οι ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές και γεννιούνται τα νέα Μέσα, γιγαντώνεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στον κόσμο. Δημοσιογράφοι χάνουν τις δουλειές τους και ο καιρός περνάει χωρίς να τις ξαναβρίσκουν. Οσοι δουλεύουν νιώθουν απίστευτη ανασφάλεια και αμείβονται ελάχιστα (μπορεί να τα περνάτε κι εσείς στο δικό σας μετερίζι, ωστόσο πρέπει να τα γνωρίζετε για να κρίνετε δικαιότερα τον καθένα από εμάς).
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αντανακλαστικά λειτουργώντας, κάποιοι επιχειρούν μόνοι τους. Στήνουν τα δικά τους ΜΜΕ και επιζητούν την αναγνωσιμότητα (αλλιώς τι νόημα έχει να γράφεις, αν δε σε διαβάζουν) αλλά και τον βιοπορισμό. Ακόμη κι αυτοί που δεν εμπλέκονται ιδιοκτησιακά, προτιμούν μια συνεργασία με συναδέλφους ώστε να υπάρχει σωστή επικοινωνία. Να δουλεύουν «τα αφεντικά», όσο και οι εργαζόμενοι κι έτσι να έχουν πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων του καθένα και της προσφοράς του στο Μέσο.
Κάπου εδώ μάς βρίσκεται κι εμάς στο PAOK24. Σε ένα σάιτ που δημιούργησαν ο Σταύρος, ο Δημήτρης και ο Γιώργος μαζί με τα δεκάδες παιδιά τα οποία δούλεψαν αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια. Εδώ και λίγο καιρό ο Γιώργος αποχώρησε και πήρα τη θέση του εγώ. 
Τιμώ τα όσα συνδημιούργησε ο Γιώργος με τον Σταύρο και τον Δημήτρη αλλά περισσότερο τιμώ αυτούς που έμειναν, δηλαδή τους αναγνώστες του σάιτ. Γιατί το PAOK24 δεν είναι παρά των αναγνωστών του. Κι όσοι από τα παιδιά που δουλεύουμε το νιώθουμε «δικό μας», καλό είναι να παίρνουμε απόσταση από αυτό. Μόνο τότε θα μας ανήκει πραγματικά και μόνο έτσι δε θα νιώσουμε ποτέ το κρύο συναίσθημα του «ουδείς αναντικατάστατος» που ισχύει παντού και πάντα.
Κλείνοντας οφείλω ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες μας στο Libero που έχουν στηρίξει την προσπάθεια του σάιτ και το έχουν για παιδί τους. Πίστευα ότι στο χώρο των ραδιοφώνων υπάρχουν μόνον καιροσκόποι και χαμηλού επιπέδου άνθρωποι, μέχρι που τους γνώρισα. Μακάρι η σχέση να συνεχιστεί έτσι για πάντα, στο χέρι μας είναι.
υ.γ.: Από σήμερα το PAOK24 αποκτά το πρώτο «αδελφάκι». Πρόκειται για το www.newsfish.gr ένα σάιτ με τοπική, πολιτιστική, διεθνή ύλη που θα υπάρχει μόνο του αλλά και «κουμπωμένο» στο PAOK24, ώστε να έχετε μια σφαιρική, μη αθλητική εικόνα όταν μας επισκέπτεστε. Στο «ψαράκι» αυτό δουλεύουν άνθρωποι που βάζουν την ψυχή τους. Θα συστηθούμε σιγά σιγά και θα κάνουμε και όμορφα πράγματα παρέα με εσάς. Λίγο χρόνο δώστε μας και όταν μπούνε όλα σε μια σειρά με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου, θα μπείτε κι εσείς «στη φάση». 
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμπλεξε ο Αλμέιδα που πήγε να κουνήσει το δάκτυλο!

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή της ΑΕΚ σε αξιωματούχους του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο του τμήματος Αθλητικής Βίας από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όχι μόνο δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την συμπεριφορά του αλλά επιδόθηκε σε μαθήματα ηθικής μέχρι την στιγμή που το PAOK24 του έδειξε την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται να πιάνει από τον λαιμό έναν αστυνομικό (!) και όχι άνθρωπο του ΠΑΟΚ όπως προσπάθησαν να εννοήσουν μετά τη λήξη του αγωνα. Η ΑΕΚ έχασε, ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί και έσπρωχνε τους πάντες, έπιασε αστυνομικό απο τον λαιμο και θα τιμωρηθεί βάσει των όσων γράφει ο κανονισμός για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν στην συντριπτική πλειονότητα διαπιστευμένοι αστυνομικοί και παρατηρητές, ενώ υπήρχαν μονάχα δύο άτομα της ασφάλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο προσπαθούν να ηρεμήσουν τον προπονητή της ΑΕΚ, ενώ το ίδιο κάνει και ο Τάισον χωρίς όμως αποτέλεσμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ