ΜΠΑΣΚΕΤ
H κούρσα του rollercoaster
Καμία έκπληξη για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα Τρίκαλα. Όπως το έχει κάνει αμέτρητες φορές τη φετινή σεζόν αυτή η ομάδα μετά από ένα κάκιστο αποτέλεσμα, αντέδρασε με νίκη και καλή εμφάνιση. Το πιο θετικό όμως, είναι ότι κερδίζει έναν παίκτη.
Τα φετινά σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ, τόσο σε αποτελέσματα, όσο και σε απόδοση, δεν αποτελούν έκπληξη. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει κερδίσει τη Βαλένθια στο Παλατάκι και στο ίδιο γήπεδο, έχει χάσει από το Λαύριο… Έχει πολλά παραδείγματα η σεζόν, αν θέλει να τα θυμηθεί κανείς.
Ο ΠΑΟΚ στα Τρίκαλα, πήρε πολλά από παίκτες που συνήθως έρχονται από τη δεύτερη «γραμμή μάχης». Από τον Μάρκοβιτς, από τον Κακαρούδη, από τον Ντούβνιακ (στο τέλος) και βέβαια, από τον Κλάντον. Αυτόν, που κάποιοι τον είδαν στα οκτώ λεπτά που έπαιξε με το Λαύριο, χωρίς να πάρει καν προσπάθεια και με τρεις προπονήσεις με την ομάδα, για να ρωτήσουν με ειρωνεία αν είναι ο νέος Μπάλαμπαν…
Όπως δε μπορούσε να βγει πλήρες συμπέρασμα για τον Αμερικανό στο πρώτο του ματς, έτσι δε μπορεί να βγει και στο δεύτερο. Μόνο κάποιες διαπιστώσεις, τώρα που μαθαίνει περισσότερο την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Η έφεση που έχει στο ριμπάουντ, η οποία αποτελεί και τον κύριο λόγο που τον επέλεξε ο ΠΑΟΚ, φάνηκε στα Τρίκαλα, είχε κάποιες εξαιρετικές συνεργασίες με συμπαίκτες του (κυρίως με τον Μάρκοβιτς), ενώ έδειξε ότι μπορεί να τελειώσει φάσεις κοντά στο καλάθι.
Διαπιστώσεις και όχι κάποιο συμπέρασμα. Και καλό είναι, για αυτούς που περιμένουν πάντα στη γωνία, για να «κράξουν», να ξέρουμε όλοι γιατί ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κλάντον. Δεν τον απέκτησε για να μπαίνει μέσα και να κάνει τη διαφορά. Δε δείχνει να είναι τέτοιος παίκτης για αυτό το επίπεδο. Αλλωστε αν ήταν, θα στοίχιζε και πολύ περισσότερα και αυτός ο ΠΑΟΚ, δε θα μπορούσε να τον αποκτήσει.
Ο Κλάντον ήρθε, για να υπάρχει ένα ακόμα δυνατό κορμί στη ρακέτα, να σπρώξει, να πάρει ριμπάουντ, να κάνει φάουλ όπου χρειάζεται και να δίνει τις ανάσες που έχει ανάγκη ο Σχορτσανίτης. Στα Τρίκαλα, το έκανε και με το παραπάνω.
Η ομάδα αντιδράει για ακόμα μία φορά φέτος, όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά το θέμα είναι, επιτέλους, να σταματήσει να φτάνει με την πλάτη στον τοίχο. Φτάσαμε στο τέλος της κανονικής περιόδου, όμως και οι ελπίδες για να πετύχει κάτι τέτοιο, δεν είναι και πολλές.
Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ με δύο νίκες θα είναι 5ος και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας, στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Ίσως ως τότε, να έχει και έναν ακόμα παίκτη στην περιφέρεια. Γίνονται κινήσεις για αυτό.
Τι μπορεί να πετύχει στα πλέι οφ αυτή η ομάδα; Άγνωστο. Όπως και στο rollercoaster, όταν το τρενάκι φτάνει στο υψηλότερο σημείο, όλα φαίνονται ήρεμα. Όταν όμως το παίρνει η απότομη κατηφόρα, ο κίνδυνος αυξάνεται. Με το Λαύριο την προηγούμενη εβδομάδα, τον πήρε η κατηφόρα τον ΠΑΟΚ. Χθες, στα Τρίκαλα, έφτασε στο υψηλότερο σημείο. Στο επόμενο παιχνίδι; Στα πλέι οφ;
Υ.Γ.: Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ του Σούλη Μαρκόπουλου υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας του Χάρη Μαρκόπουλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που η ομάδα του υιού Μαρκόπουλου, παίζει τη «ζωή» της, αφού θέλει τουλάχιστον μία νίκη στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, για να παραμείνει στην Α1. Δύσκολη κατάσταση…
Υ.Γ.2: Αν ο Κολοσσός κερδίσει στη Ρόδο την Κηφισιά το Σάββατο και ο ΠΑΟΚ τον Κόροιβο, ο συμπολίτης, θα επιλέξει αντίπαλο την τελευταία αγωνιστική που υποδέχεται τον Κολοσσό, ο ΠΑΟΚ παίζει στην υποβιβασμένη Καβάλα και η Κηφισιά υποδέχεται τον Παναθηναϊκό; Δύσκολη κατάσταση…
Νέα δημοσιεύματα έρχονται από το εξωτερικό σχετικά με την επόμενη μέρα στην Euroleague και τις νέες ομάδες που θα ενταχθούν στη διοργάνωση.
Πριν μερικά 24ωρα, το σερβικό "Mozzartsport", μετέφερε ρεπορτάζ που ανέφερε ότι o ΠΑΟΚ διεκδικεί ένα από τα franchises της νέας Euroleague, αλλά δε θα είναι μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες που θα ανακοινωθούν άμεσα.
Σήμερα, η σερβική ιστοσελίδα "SportKlub" σε αναφορά για το μέλλον της Παρτιζάν στη διοργάνωση, τονίζει ότι ο ΠΑΟΚ, μαζί με τη Ντουμπάι, τη Βαλένθια και την Παρί, θα είναι τα 4 πρώτα franchises της νέας εποχής.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει:
«Έχει ήδη αποφασιστεί ότι οι νέες ομάδες που θα γίνουν franchises στη EuroLeague θα είναι η Ντουμπάι, η Παρί, η Βαλένθια και ο ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες είναι έτοιμες να δαπανήσουν πολλά χρήματα το προσεχές διάστημα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μόνιμη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, με το όνομα της Παρτίζαν να αναφέρεται όλο και λιγότερο στις σχετικές συζητήσεις.
Το ποσό που χρειάζεται να καταβάλει η Παρτίζαν ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Δεν θα χρειαστεί να δώσει ολόκληρο το ποσό αμέσως, ωστόσο η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέσα στο φθινόπωρο και θα ανέρχεται στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ».
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τους Vikos Φalcons στο PAOK Sports Arena για την 6η αγωνιστική της Stoiximan GBL και θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι του Σαββάτου (7/11, 17:30), θα διεξαχθεί λίγα 24ωρα μετά τα δυσάρεστα νέα από τον τραυματισμό του Τσέντι Όσμαν, ο οποίος θα υποβληθεί αύριο το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της ρήξης μηνίσκου που έχει υποστεί στο δεξί γόνατο.
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει σχετικά:
«Η απουσία του Cedi Osman είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα μας και αναπόφευκτα ο Coach Andrea Trinchieri αναπροσαρμόζει τα πλάνα του όχι μόνο για το αυριανό παιχνίδι, αλλά και για όλα τα ματς που ακολουθούν και από τα οποία θα απουσιάσει ο Οsman.
Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με την προπόνηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο PAOK Sports Arena, με ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και έμφαση στο τακτικό κομμάτι».
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η πρώτη αντίδραση Τρινκέρι για την απώλεια του Όσμαν
«Είναι λάθος ακόμη και να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε»
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τους Vikos Φalcons το Σάββατο το απόγευμα στο PAOK Sports Arena στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Όσμαν στη σύνθεσή του μετά τον τραυματισμό του Τούρκου διεθνή και το χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί.
Ο Αντρέα Τρινκέρι μίλησε για την απώλεια του Όσμαν λέγοντας:
«Οι Vikos Φalcons είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και ποιοτικούς παίκτες. Για εμάς θα είναι το πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Τσέντι και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: είναι λάθος ακόμη και να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Όσμαν, όχι μόνο ως παίκτη, αλλά και ως άνθρωπο και προσωπικότητα μέσα στην ομάδα.
Είχαμε αρχίσει να βαδίζουμε στον σωστό δρόμο, όμως αυτός ο τραυματισμός κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά μας να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Παρόλα αυτά, εμπιστεύομαι απόλυτα την ομάδα και τους παίκτες μου. Είμαι βέβαιος ότι, με τη δουλειά και την προσπάθεια όλων όσοι βρίσκονται στο ρόστερ μας, θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».




