Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Αρκετά μας σώσατε όλοι»

Η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε όταν φτάσαμε στο Πανθεσσαλικό το περασμένο Σάββατο ήταν η εξής: Δύο βουνά με εργολαβική κροκάλα στέκονταν πίσω από το πέταλο των οπαδών του ΠΑΟΚ και δίπλα τους «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα»

Άκης Σακισλόγλου

«Αρκετά μας σώσατε όλοι»

Δεν κάνω πλάκα. Η αρχαία φράση του Ξενοφώντα περιγράφει απόλυτα σωστά την κατάσταση στο γεμάτο ξερά χόρτα παρκάκι έξω από το στάδιο του Βόλου όπου περίμεναν 8.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να περάσει η ώρα και να τους επιτρέψουν να μπούνε στις κερκίδες.

Μιλάμε για κάθε λογής ξύλα και τούβλα που σε έκαναν να αναρωτιέσαι: «μα καλά, αυτοί δυο μέρες τώρα μαλώνουν για το αν θα γίνει ή όχι ο τελικός και το πρόβλημά τους περί ακαταλληλότητας του γηπέδου ήταν… η αρίθμηση στα καρεκλάκια; Είναι τόσο άχρηστοι;»

Κι όμως, είναι τόσο άχρηστοι και επικίνδυνοι. Γιατί έκαναν συσκέψεις, μοίρασαν ευθύνες και αρμοδιότητες, υποσχέθηκαν ηλεκτρονικό έλεγχο με στικάκια και κλάιν μάιν τεχνολογία, υποσχέθηκαν ελέγχους εντατικούς και Δρακόντιους αλλά… αμέλησαν να μετακινήσουν δυο βουνά με πέτρες και δεκάδες μπάζα από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου!

Και να ήταν μόνον αυτό; Στην είσοδο οι έλεγχοι ήταν υποτυπώδεις, υπήρχαν εισιτήρια που μπήκαν και βγήκαν δύο και τρεις φορές. Οι σεκιούριτι έλεγχαν ελάχιστα και βιαστικά, στην κεντρική κερκίδα που ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, ανέβαιναν από τον δρόμο και οπαδοί της ΑΕΚ. Οχι ότι είναι κακό, αντιθέτως μου άρεσε αλλά… αρχικά έβλεπες έναν χώρο κομμένο στα δύο από κλούβες των ΜΑΤ κι όταν περνούσες τους ελέγχους… συναντούσες του οπαδούς της ΑΕΚ που ανέβαιναν κι αυτοί.

Για να μην πω για τους φιλάθλους της ΑΕΚ που ερχόντουσαν από άλλες περιοχές και έπεφταν πάνω σε ΠΑΟΚτσήδες ή τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που ερχόντουσαν από τη Λαμία και συναντούσαν ΑΕΚτσήδες. Συνεννόηση μπουζούκι!

Μέσα στο γήπεδο τα πράγματα ήταν ακόμα πιο χαλαρά. Εμπαινες και καθόσουν όπου ήθελες, παρά την αρίθμηση. Εμείς έπρεπε να πάμε στο πέταλο και τελικά ήμασταν στις καλύτερες θέσεις στην επάνω κερκίδα των επισήμων, δίπλα στα δημοσιογραφικά.

Κάποια στιγμή κοιτάμε απέναντι και βλέπουμε τον υπερυψωμένο διάδρομο που ένωνε τα δύο πέταλα. ΠΑΟΚτσήδες και ΑΕΚτσήδες! Λέμε, δεν μπορεί, κάτι θα έχουν προνοήσει. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν εκατέρωθεν για κανένα δεκάλεπτο να κόψουν τα σύρματα που απέκλειαν τα πέταλα από το διάδρομο και να να μην επεμβαίνει κανείς να τους αποτρέψει. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει σκεφτεί κάποιος να βάλει από μια σειρά ΜΑΤ εκεί για να μην περάσει κανείς κι ας χαθούν δυο τρεις σειρές στις κερκίδες. Κι όμως…

Μετά συνέβησαν όσα συνέβησαν. Καταδικαστέα από όλους. Επικίνδυνα, απαράδεκτα. Πείτε τα όπως θέλετε. Εγώ θα πω απλώς, ασχέτως των τεράστιων ευθυνών που έχει η αστυνομία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πως όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια, από τις μάχες στον διάδρομο, την είσοδο στο ταρτάν, την μολότοφ, τις κροτίδες, όλοι μα όλοι πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Να παρέμβει φυσικά και ο ΠΑΟΚ και να μην τους επιτραπεί ποτέ ξανά η είσοδος στα γήπεδα. ΠΑΟΚτσήδες, ΑΕΚτσήδες, Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί… ότι είναι (αν είναι φυσικά) κάθε φορά. Μας χαλάνε που μας χαλάνε χρόνια τώρα τις Κυριακές όσοι έφεραν την καχυποψία και την ανισονομία στο ποδόσφαιρο, να μην μας την χαλάνε κι αυτοί που θέτουν σε κίνδυνο ζωές, καταστρέφουν περιουσίες και διώχνουν τους σοβαρούς ανθρώπους από το γήπεδο μαζί με τις οικογένειές τους.

Η βία δεν πρέπει να συναντά καμία ανοχή. Μόνον αντίδραση. Αποδοκιμασία κοινωνική. Κάποια στιγμή, άνθρωποι που έκαναν μπάχαλα σε πορείες ή σε γήπεδα θεώρησαν τους εαυτούς τους «επαναστάτες». Τρίχες! Καμία καταστροφή δεν είναι επανάσταση. Καμία αντίδραση δεν μπορεί να έχει κοινωνικό έρεισμα όταν θέτει σε κίνδυνο την πολυτιμότερη αξία που είναι η ανθρώπινη ζωή. Καμία συμπεριφορά που δίνει πάτημα στην εξουσία για επιβολή νέων μέτρων, για περιορισμό ελευθεριών στο όνομα της ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει δεκτή ηθικά από τον απλό κόσμο.

Διότι ο απλός κόσμος, ο απλός φίλαθλος θα υποστεί τις συνέπειες όσων συνέβησαν στο Βόλο. Αυτοί θα μείνουν εκτός γηπέδου αν τιμωρηθεί η ομάδα. Αυτοί θα διστάσουν να φέρουν τα παιδιά τους αλλά να πάνε και οι ίδιοι στο γήπεδο αύριο. Ξέρετε πόσοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ξενέρωσαν; Πόσοι έφυγαν από το γήπεδο; Πόσοι δεν πανηγύρισαν την κατάκτηση του κυπέλλου; Για όλους αυτούς και για πολλούς άλλους που έχουν ήδη φύγει, πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι.

Θέλω να καταλάβετε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνον τους συνδέσμους. Ούτε μόνον τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ούτε μόνον την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Εγώ το Σάββατο στο Βόλο είδα παιδιά των συνδέσμων να παρακαλάνε συνοπαδούς τους να σταματήσουν τα επεισόδια. Είδα παιδιά που ξέρω ότι έχουν ήδη προβλήματα με το νόμο να μπαίνουν ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους οπαδούς. Με κίνδυνο να συλληφθούν, να φωτογραφηθούν και να διωχθούν εκ των υστέρων. Ετσι το ένιωσαν κι έτσι το έκαναν. Δεν έκαναν 16.000 οπαδοί των δύο ομάδων τα μπάχαλα στο Βόλο. Τα έκαναν 100 άτομα από τη μία και 100 από την άλλη. Αυτοί να πάνε μέσα και να μας αφήσουν ήσυχους. Τέλος!

Οσο κι αν φταίνε, όμως, αυτοί οι 100 εκατέρωθεν, μετά από τόσα χρόνια πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για ζήτημα της κοινωνίας μας, όχι μόνο των γηπέδων. Παιδιά κανονικών οικογενειών είναι όλοι τους. Οικογενειών με προβλήματα. Παιδιά με προβλήματα είναι αυτοί οι 200 του Βόλου, οπαδοί και των δύο ομάδων. Θα μπορούσαμε να τους συναντήσουμε οπουδήποτε. Δεν έχει σημασία αν κλέβουν αυτοκίνητα ή κάνουν κόντρες στην εθνική. Μπορεί να ακουστεί χαζό: Το θέμα είναι ότι χρειάζονται βοήθεια κι όσο κάποιος δεν τους τη δίνει, θέτουν σε κίνδυνο ζωές, κινδυνεύουν να καταστρέψουν τη δική τους και συντηρούν ένα πρόβλημα το οποίο η εξουσία θέλει να το έχει ελεγχόμενο, εύκολα διαχειρίσιμο και κατά περίσταση «εργαλείο» επιβολής περιορισμών.

Διότι όλοι καταλαβαίνουν σε ποιους βολεύει το να απαγορευτούν για πάντα οι μετακινήσεις. Σε ποιους βολεύει οι τελικοί να γίνονται πάντα και μόνον στο ΟΑΚΑ. Να γίνονται με 200 μαθητές στις κερκίδες. Πιο συγκεκριμένα, όλοι καταλαβαίνουμε ποιους συνέφερε να γίνουν έκτροπα στο Βόλο. Ποιοι κινδύνευαν ακόμα και με υποβιβασμό και ήθελαν να στρέψουν αλλού τη συζήτηση. Ποιοι θέλουν να εξομοιώσουν γεγονότα. Δυστυχώς τους δώσαμε το δικαίωμα. Πέσαμε στην παγίδα τους. Και τώρα τρέχουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί.

υ.γ.1: Οσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν μια ρητορική μίσους, οι περισσότεροι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους φιλάθλους άλλων ομάδων. Στο Βόλο είδα κόσμο των δύο ομάδων αγκαλιασμένο, είδα άγνωστους να συζητούν, να φωτογραφίζονται. Είδα παιδιά στο γήπεδο να χαίρονται. Και ξέρετε κάτι… είμαστε περισσότεροι! Απείρως περισσότεροι. Απλώς οι άλλοι, σαν άδειοι τενεκέδες κάνουν περισσότερο θόρυβο!

υ.γ.2: Ολοι αυτοί που δέρνονταν στο γήπεδο το Σάββατο, κράτησαν και ενός λεπτού σιγή για τον Νάσο. Κρίμα για την μνήμη του παιδιού, κρίμα όλες αυτές οι αυθόρμητες εκδηλώσεις του απλού κόσμου στα σόσιαλ μίντια αλλά και οι κινήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ και της διοίκησης να «αμαυρωθούν» από κάποιους λίγους «μπερδεμένους». Γι αυτούς δε θα με ακούσετε ποτέ να λέω «λευτεριά στα αδέρφια μας». Αυτοί δεν είναι αδέρφια μου.

υ.γ.3: Στο Βόλο πήραμε και τα παιδιά μας μαζί. Κι ας μας έλεγαν: «είναι ζούγκλα ρε που θα τα πάτε;». Ξέρουμε καλά τι είναι το γήπεδο, δεν προσγειωθήκαμε ξαφνικά στην Ελλάδα. Και ξέρουμε και ποιες είναι οι σύγχρονες «ζούγκλες». Δεν μου άρεσε αυτό που είδα. Κάποιες στιγμές φοβήθηκα. Τελικά, όμως, δεν το μετάνιωσα. Γιατί για μένα το να πάω στο γήπεδο με το γιο μου είναι ιεροτελεστία. Είναι μια αφορμή να με κρατήσει λίγο ακόμα στη ζωή του, γιατί σε λίγα χρόνια, όπως έκανα κι εγώ με τον πατέρα μου, δε θα με θέλει μαζί του. Στο κάτω κάτω, αν είναι επικίνδυνα, τουλάχιστον να είμαι μαζί του, να μην μπαίνει κρυφά. Ετσι έμαθα κι έτσι συνεχίζω. Κανείς δεν θα μου απαγορέψει το γήπεδο. Δεν θα φύγουμε εμείς, θα φύγουν αυτοί οι λίγοι, οι ελάχιστοι. Και για όσους βρίσκονται εκτός γηπέδων και έχουν μια στερεοτυπική άποψη για τη «ζούγκλα του γηπέδου» θα πω: η πραγματική «ζούγκλα» είναι στους χώρους εργασίας όλων των ανθρώπων και ειδικά των νέων. Η πραγματική «βία» είναι στις εφορίες και στις τράπεζες. Η πραγματική «ανηθικότητα» βρίσκεται στα σόσιαλ μίντια, στην παιδεία, στην πολιτική. Αφήστε τον λαϊκό κόσμο των γηπέδων ήσυχο. Μην προσπαθείτε να τον σώσετε. Αρκετά μας σώσατε όλοι. Θα βρούμε τη λύση μόνοι μας. Θα το λύσουμε το θέμα «ενδοοικογενειακά»!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Να είμαστε πνευματικά στα υψηλότερα επίπεδα»

Η τοποθέτηση του Παντελή Κωνσταντινίδη για το ντέρμπι Δικεφάλων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης, μίλησε στην κάμερα της NOVA για όλη την κατάσταση του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά και το πως περιμένει να κλείσουν οι «ασπρόμαυροι» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση της ομάδας:

«Νομίζω ότι η ομάδα έχει προετοιμαστεί πολύ καλά για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα προηγούμενα, αλλά και τα επόμενα, που έρχονται στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Κρίσιμα. Πολύ σημαντικά. Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές πάντα ο στόχος είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε και με την ΑΕΚ, να είμαστε συγκεντρωμένοι, πανέτοιμοι, ψυχικά και σωματικά για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το τι οδήγησε στις τελευταίες κακές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ:

«Σε μια πολύ καλή αγωνιστική περίοδο, καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι μόνιμα σε τοπ αγωνιστική κατάσταση. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; Στους πολλούς συνεχόμενους αγώνες που μπορεί να έχει μια ομάδα. Στην πίεση που υπάρχει μόνιμα στα παιδιά γιατί είναι σε μια μεγάλη ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Αυτό δημιουργεί μια πίεση εκ των πραγμάτων. Μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν μπορείς να προπονηθείς. Δεν υπάρχει χρόνος για προπόνηση λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών και έτσι δεν μπορείς να προπονηθείς όπως θέλεις και να προετοιμάσεις την ομάδα. Αυτοί οι παράγοντες είναι που νομίζω ότι οδηγούν στο να βλέπουμε ότι καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να είναι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε φόρμα

Τώρα, επειδή στην ουσία μιλάμε για το τελευταίο παιχνίδι με την Λαμία, κυρίως, πολλές φορές οι ομάδες οι οποίες έχουν την ποιότητα και χωρίς να παίζουν ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίζουν τα παιχνίδια με 1-2-3 ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται σε αυτά τα παιχνίδια. Έτσι παίρνουν αυτά τα ματς. Πιστεύω ότι αν σκοράραμε πρώτοι η Λαμία δεν είναι στο στυλ της να ανοιχτεί και να παίξει ποδόσφαιρο. Μετά ίσως θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά γκολ. Δυστυχώς εμείς δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις 2-3 ευκαιρίες πριν σκοράρει η Λαμία, για να κάνουμε πιο εύκολο το παιχνίδι για μας.

Όλα αυτά βέβαια δε σημαίνει ότι η ομάδα έχει αγωνιστικό πρόβλημα. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε την καταστροφολογία. Να προβληματιστούμε και να πούμε ότι έχει συμβεί κάτι φοβερό. Δεν έχει συμβεί τίποτα παράξενο και φοβερό. Με την ΑΕΚ πιστεύω ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη, θα δείξει ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει ίδιο πρόσωπο, στην ίδια περίοδο με πέρυσι:

«Αυτά είναι συγκυριακά. Και μέσα στη διάρκεια της σεζόν υπάρχουν περίοδοι που οι ομάδες δεν παίζουν καλό ποδόσφαιρο ή όπως έχουν συνηθίσει να παίζουν. Το θέμα είναι να βρίσκεις τον τρόπο να κερδίζεις τα ματς. Μακάρι να μπορείς να πετύχει το να είναι η ομάδα σε τοπ αγωνιστική κατάσταση, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει μόνιμα. Το θέμα είναι να βρίσκεις τρόπο να κερδίζεις».

Για το αν τον προβληματίζει ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει:

«Όχι ιδιαίτερα, θα σκοράρει. Θα σκοράρει με την ΑΕΚ».

Για το δείπνο της ομάδας:

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να πάμε να φάμε. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Έχουμε κάνει κι άλλες φορές τραπέζια, τα παιδιά ιδιαίτερα έχουν βγει αρκετές φορές. Δεν είναι κάτι σημαντικό για να το συζητήσουμε περαιτέρω».

Για την αίσθηση του μέχρι το τέλος της σεζόν:

«Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα ματς. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Από την αρχή της χρονιάς πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έτσι θα συνεχίσουμε και τώρα για τα τέσσερα που μας απέμειναν. Έχουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ακολουθούν τα τρία μετά την διακοπή και όπως είπα, η ομάδα θα πρέπει να κερδίζει».

Για το αν επηρεάζει το προηγούμενο παιχνίδι:

«Όταν βλέπεις τα παιχνίδια ένα προς ένα, θα πρέπει να αφήνεις τέτοιες αντιδράσεις στην άκρη. Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις και πρέπει να ενεργείς με τρόπο που θα ξεπερνάς τέτοιου είδους θέματα. Αν είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι δε θα σκέφτεσαι τι έχει γίνει στα προηγούμενα ή τι θα γίνει στα επόμενα. Το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι που έχεις μπροστά σου και αυτό πρέπει να επιδιώκεις. Στο τέλος-τέλος δεν έχει και νόημα να σκέφτεσαι τα προηγούμενα ή τα επόμενα παιχνίδια».

Για το τι θέλει να δει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Αυτό που σίγουρα θέλουμε να δούμε είναι το αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας να είναι σε υψηλότερα επίπεδα. Σίγουρα και τα υπόλοιπα είναι σημαντικά, αλλά για μένα το πρώτο και πιο σημαντικό και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε αγωνιστικά και στο θέμα της ψυχολογίας και πως θα μπούμε στο γήπεδο, πανέτοιμοι».

Για διαφορετικά στοιχεία στις ομάδες:

«Οι ομάδες δεν μπορούν να αλλάξουν σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ούτε η ΑΕΚ ούτε εμείς μπορούμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, θα το κερδίσει όποιος το θέλει περισσότερο και όποιος εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Οι δηλώσεις του Χανιώτη στόπερ ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της Nova και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο νεαρός στόπερ του Δικεφάλου τόνισε ότι για την ομάδα του δεν έχει τελειώσει η υπόθεση του πρωταθλήματος ενώ σχολίασε και το τελευταίο κακό διάστημα.

Αναλυτικά: 

Για το τελευταίο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ:

«Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι. Έχουμε ακόμα στόχο το πρωτάθλημα, έχουμε ελπίδες. Σαν να ξεκινάει το πρωτάθλημα από το αυριανό παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να δείξουμε χαρακτήρα, γιατί έχουμε, και είμαι πολύ αισιόδοξος αν είμαστε όπως πρέπει και γυρίσουμε στον παλιό μας εαυτό και στο πως παίζαμε».

Για την κόπωση που υπάρχει:

«Μετά από μια τεράστια σεζόν, έχουμε παίξει με 54 παιχνίδια, υπάρχει κόπωση σωματική και ψυχική. Περνάμε και εμείς την περίοδο μας, όπως η κάθε ομάδα. Το σημαντικό είναι από αύριο να επιστρέψουμε πιο δυνατή και να αφήσουμε αυτήν την κακή περίοδο πίσω».

Για το που βρίσκει δύναμη να συνεχίσει όταν κουράζεται:

«Η δύναμη είναι στην ψυχή. Για μένα είναι στον Θεό, μας δίνει πολύ δύναμη, και το ομαδικό πνεύμα. Νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά ώστε όταν το σώμα κουράζεται, να βρίσκεις δύναμη να δώσεις παραπάνω, γιατί είμαστε σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει».

Για τα σημεία που μπορούν να παίξουν ρόλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Τα πιο σημαντικά στοιχεία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, πιστεύω θα είναι η αποφασιστικότητα και ότι θα πάει το ματς στη δύναμη. Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά θα κερδίσει».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να τους ευχαριστούμε γιατί όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα μας και στις καλές και στις κακές στιγμές. Πιστεύω ότι και με την ΑΕΚ θα είναι στο πλάι μας, να μας υποστηρίξουν και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 120% γι' αυτούς στο παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το σερί χωρίς νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της διοργανώτριας αρχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την διοργανώτρια αρχή να παρουσιάζει την προϊστορία των ομάδων, στην προαναγγελία του αγώνα.

Αναλυτικά:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Stoiximan Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 97-63

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ