Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για να ξαναδούμε αυτόν τον ΠΑΟΚ

Η ανυπομονησία όλων για τον επόμενο αγώνα

Editorial

Για να ξαναδούμε αυτόν τον ΠΑΟΚ

Πριν λίγο μας ήρθε ένα μήνυμα από ΗΠΑ. Έγραφε το ΠΑΟΚτσάκι: «Ευτυχώς έστω και αργά αρχίσαμε να περνούμε τα πάνω μας. Με νίκη την Κυριακή, είμαστε μια χαρά».

Λίγο μετά να και το άλλο μήνυμα από Μεγάλη Βρετανία: «Πραγματικά δε περνάνε οι ώρες μέχρι την Κυριακή. Τι μας έκανε αυτό το πρώτο ημίχρονο χθες ρε συ…».

Τα ίδια και εδώ στην Ελλάδα βέβαια! Υπάρχει ανυπομονησία… Και ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Χθες στο Καυταντζόγλειο, σε αυτό το φοβερό πρώτο ημίχρονο, είδαμε το ταβάνι του ΠΑΟΚ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή! Τώρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου δηλαδή, μετά απ’ ότι έχει προηγηθεί, δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να παίξει καλύτερα απ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο. Ίσως και το 45λεπτο –ως διάρκεια- να αποτελεί ταβάνι γι’ αυτή τη χρονική στιγμή. (Μην παρεξηγηθούμε… Σε ένα μήνα προφανώς και θα μπορεί και θα πρέπει. Τώρα με όσα έχουν προηγηθεί, τέτοιο ποδόσφαιρο με 14-0 τελικές σε ένα ημίχρονο και με κατοχή 78-22 δεν μπορεί να επαναληφθεί).

Μπορεί λοιπόν ο ΠΑΟΚ να πιάσει ανάλογη απόδοση την Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα;

Είναι εφικτό να δούμε τόσο ωραίο ποδόσφαιρο και τόσους γρήγορους συνδυασμούς με τόσες τελικές (ή τέλος πάντων ελαφρώς λιγότερες…) απέναντι στην καλή ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα;

Και αν ναι ποιος είναι άραγε ο καλύτερος σχηματισμός και η ιδανική ενδεκάδα για να πιάσει μία τέτοια απόδοση;

Με Ζαμπράνο; Με Δεληγιαννίδη αριστερά; Με Τσίμιροτ-Μαουρίτσιο; Ο Πέλκας που; Με Λημνιό; Με Βιεϊρίνια; Με Ελ Καντουρί βασικό;

Έχω την αίσθηση ότι οι πιο πολλοί ΠΑΟΚτσήδες αυτά τα ερωτηματικά έχουν από χθες το βράδυ. Ανυπομονούν για τον επόμενο αγώνα ώστε να διαπιστώσουν αν η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε ένα ρυθμό και μία χημεία, αλλά πριν από αυτό περιμένουν τις αποφάσεις του προπονητή για το πώς θα προσπαθήσει να βρει τους 11 που θα επιχειρήσουν να επαναλάβουν αυτή την χθεσινή εμφάνιση. (Αυτές είναι ωραίες ποδοσφαιρικές σκέψεις…).

Κατά τα άλλα η είδηση της ημέρας έρχεται από την Αθήνα και από την απόφαση Αλαφούζου να αφήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε… όποια άλλα χέρια βρεθούν. Κι’ αν δεν βρεθούν; Μία ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταχρεωμένη για την οποία πλέον όλοι οι πράσινοι ανησυχούν…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Οι δηλώσεις του Χανιώτη στόπερ ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της Nova και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο νεαρός στόπερ του Δικεφάλου τόνισε ότι για την ομάδα του δεν έχει τελειώσει η υπόθεση του πρωταθλήματος ενώ σχολίασε και το τελευταίο κακό διάστημα.

Αναλυτικά: 

Για το τελευταίο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ:

«Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι. Έχουμε ακόμα στόχο το πρωτάθλημα, έχουμε ελπίδες. Σαν να ξεκινάει το πρωτάθλημα από το αυριανό παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να δείξουμε χαρακτήρα, γιατί έχουμε, και είμαι πολύ αισιόδοξος αν είμαστε όπως πρέπει και γυρίσουμε στον παλιό μας εαυτό και στο πως παίζαμε».

Για την κόπωση που υπάρχει:

«Μετά από μια τεράστια σεζόν, έχουμε παίξει με 54 παιχνίδια, υπάρχει κόπωση σωματική και ψυχική. Περνάμε και εμείς την περίοδο μας, όπως η κάθε ομάδα. Το σημαντικό είναι από αύριο να επιστρέψουμε πιο δυνατή και να αφήσουμε αυτήν την κακή περίοδο πίσω».

Για το που βρίσκει δύναμη να συνεχίσει όταν κουράζεται:

«Η δύναμη είναι στην ψυχή. Για μένα είναι στον Θεό, μας δίνει πολύ δύναμη, και το ομαδικό πνεύμα. Νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά ώστε όταν το σώμα κουράζεται, να βρίσκεις δύναμη να δώσεις παραπάνω, γιατί είμαστε σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει».

Για τα σημεία που μπορούν να παίξουν ρόλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Τα πιο σημαντικά στοιχεία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, πιστεύω θα είναι η αποφασιστικότητα και ότι θα πάει το ματς στη δύναμη. Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά θα κερδίσει».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να τους ευχαριστούμε γιατί όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα μας και στις καλές και στις κακές στιγμές. Πιστεύω ότι και με την ΑΕΚ θα είναι στο πλάι μας, να μας υποστηρίξουν και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 120% γι' αυτούς στο παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το σερί χωρίς νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της διοργανώτριας αρχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την διοργανώτρια αρχή να παρουσιάζει την προϊστορία των ομάδων, στην προαναγγελία του αγώνα.

Αναλυτικά:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Stoiximan Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 97-63

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Αντίδραση και νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν την αντιστροφή του κλίματος μετά το κακό τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να βγάλει αντίδραση για τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την ισοπαλία -σαν ήττα- με τη Λαμία στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», με την απώλεια βαθμών να τους κοστίζει αρκετό έδαφος από την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Η Ένωση από την πλευρά της πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην «OPAP Arena».

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει υπέρ του το θετικό της διαθεσιμότητας όλων των ποδοσφαιριστών για την αποψινή αναμέτρηση (19:30), αν εξαιρέσουμε -σαφώς- τον μακροχρόνιο τραυματία Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόγνκ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάλει αντίδραση; Μπορούν οι παίκτες να δώσουν απαντήσεις γύρω από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για όλη την προσπάθεια τους στη σεζόν; Θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα -κατά 95%- η ΑΕΚ με νίκη στην Τούμπα; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στο σημερινό ντέρμπι Δικεφάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ