Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νωρίς είναι, για δικαιολογίες δεν είναι…

Με κορυφαίο τον Ροντρίγκο Ρέι και φυσικά τον Πέδρο Ενρίκε που έφερε το παιχνίδι στα ίσα και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, ο ΠΑΟΚ κρατάει την υπόθεση πρόκριση στα χέρια του, ποντάρει στο εκτός έδρας τέρμα και στέλνει -όντας σοβαρός- τους Ουκρανούς στα σπίτια τους.

Ελένη Μπούντου

Νωρίς είναι, για δικαιολογίες δεν είναι…

Μπορεί η κληρωτίδα να φάνηκε αρκετά γενναιόδωρη στον ΠΑΟΚ, φέρνοντας στο δρόμο του μια ομάδα που δεν έχει την παραμικρή εμπειρία στην Ευρώπη, μια ομάδα που βασίζεται κυρίως σε νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές και που εδώ και χρόνια αγωνίζεται μακριά από την φυσική της έδρα χωρίς οπαδούς και κόσμο, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν φάνηκε αντίστοιχα γενναιόδωρος σε θέαμα και σκορ.

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς θέλησε να κινηθεί πιο συντηρητικά στην προσέγγιση του παιχνιδιού, πράγμα που έχει κάποια λογική, δεδομένου πως είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για τον ΠΑΟΚ, μακριά από την έδρα του, και δεν υπάρχει λόγος για οποιοδήποτε ρίσκο. Έτσι επέλεξε τον Τσίμιροτ από τον ορεξάτο Πέλκα στην τριάδα των χαφ, ωστόσο, ο Βόσνιος δεν τον δικαίωσε στο ελάχιστο στην επιλογή του, πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο του παιχνίδι.

Με τον Σάκχοφ να προσπαθεί να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα, τον Κάνιας να αναλώνεται σε ένα ανούσιο κουβάλημα της μπάλας, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε αδύναμος να μοιράσει σωστά το παιχνίδι μπροστά, να περάσει την κάθετη με αποδέκτη τον Πρίγιοβιτς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως η εικόνα του Δικεφάλου βελτιώθηκε με την είσοδο του Μπίσεσβαρ, με τους “ασπρόμαυρους” να ψάχνουν διαρκώς τον Ολλανδό προκειμένου να πάρει πρωτοβουλία και να οργανώσει επιθετικά τον ΠΑΟΚ.

Καμία βοήθεια επιθετικά δεν του έδωσαν ούτε τα μπακ του, με τους Λέοβατς και Μάτος να βγάζουν αρκετή κούραση, την ώρα που στον πάγκο δεν υπήρχε κανένας αναπληρωματικός για τους δυο ποδοσφαιριστές του. Σε αρκετά κακή ημέρα βρέθηκε και το δίδυμο των στόπερ, με τους γηπεδούχους να απειλούν ανενόχλητοι τον Ροντρίγκο Ρέι, ο οποίος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, “κόβοντας” τον βήχα της Ολιμπίκ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο άλλοτε αρχηγός του Εργοτέλη, Μπογκντάνοβιτς, βλέποντας τα στόπερ του ΠΑΟΚ εκτός θέσης και την τρύπα που υπήρχε στο κέντρο της άμυνας, δοκίμασε πολλές φορές το πόδι του με διάφορα μακρινά σουτ, ωστόσο, όποτε χρειάστηκε ο Ρέι φώναξε παρών.

Η ουσία είναι πως χάρη στο σόλο του Ενρίκε, ο ΠΑΟΚ έσωσε την πρώτη παρτίδα, όχι όμως και τις εντυπώσεις. Η αναμέτρηση με την Ολιμπίκ είναι ένας εξαιρετικός καθρέφτης αδυναμιών και ελλείψεων ενός ρόστερ που θέλει μεταγραφές, χρόνο για να αποδώσει και που δεν χρειάζεται να ψάχνει δικαιολογίες για να “καμουφλάρει” το κακό του πρόσωπο. Ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως η σημερινή…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Νάσου

Κανείς δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο φίλο του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το μνημόσυνο για τον Νάσο Κωνσταντίνου, τελέστηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα, από τον παπά-Χρήστο.

Στεφάνι στη μνήμη κατέθεσε τόσο η ΠΑΕ, όσο και ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Έδεσσας, παρόντες στην τελετή, ήταν περίπου 200 φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ το τμήμα πόλο του συλλόγου, άφησε συμβολικά ένα σκουφάκι στη μνήμη του αδικοχαμένου Νάσου, που κανείς δεν ξεχνάει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη φυλακή ο αρχηγός της Θύρας 7

Του προσάπτεται η κατηγορία του αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αποκαλούμενος και ως «Κοντός», προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, με τη δικογραφία να αναφέρει πως… «Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ».

Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία, φορώντας καπέλο, ήταν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, δίπλα της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο « Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίξουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απώλεια για την Κ19

Έμεινε στο 3-3 με τον Άρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κ19 του ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο Φίλυρο τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει με τον Καλαϊτσίδη στο 58′, ενώ στο 72′ με κοντινό πλασέ ισοφάρισε με τον Αδάμ.

Στο 81’, ο Άρης ξαναπήρε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις, ο Μύθου ισοφάρισε, ενώ λίγο νωρίτερα, είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου, στο επόμενο παιχνίδι του, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τους Ερυθρόλευκους, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Νικολακούλης, Αδάμ, Πολυκράτης (25′ λ.τ. Αβράμπος), Καστίδης (85′ λ.τ. Κοσίδης), Πασαχίδης, Σνάουτσνερ (46′ Παπαγεωργίου), Πολιτάκης (70′ Γκιτέρσος), Καλαϊτσίδης, Μπάμπουρας (46′ Μύθου), Καλόγηρος, Χατσίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ