Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλη είναι η λύση Ιβάν…

Μη μου πείτε πως κάποιος από εσάς έπεσε από την καρέκλα του όταν πληροφορήθηκε την περασμένη Τρίτη πως βρέθηκε η φόρμουλα για να αρχίσει ξανά το Κύπελλο Ελλάδας. Ας είμαστε σοβαροί…

Στέργιος Αναστασιάδης

Άλλη είναι η λύση Ιβάν…

Φυσικά, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Αυτό που έχει όμως αποκλειστικά «ασπρόμαυρο» χρώμα αφορά το πώς θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ σχετικά με την υποχρέωσή του να αγωνιστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Προκύπτει πως μία από τις σκέψεις του Ιβάν Σαββίδη είναι να δώσει την εντολή ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί με την ομάδα Κ20. Και τι θα κερδίσει σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ πρόεδρε; Πιθανότατα τίποτα. Αντιθέτως, οι «μικροί» θα συνδυάσουν το όνομά τους με μία βαριά ήττα, μιας και οι πέτρες γνωρίζουν πως η έννοια «fair play» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των Πειραιωτών.  

Μία πολύ καλή λύση πρόεδρε είναι η εξής. Ορίζεται η ημερομηνία του επαναληπτικού, προχωράς σε μία λιτή γραπτή δήλωση που θα αναφέρει πως «με δική μου απόφαση, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να πάρει την πρόκριση».

Αντιδράσεις από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, θα υπάρξουν σίγουρα. Εσύ όμως δεν πτοείσαι. Τις επόμενες ημέρες εκφράζεις ξανά την πεποίθηση σου πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανατρέψει το 0-3 και να ξεφτιλίσει το «σύστημα». Κάνεις ξεκάθαρο επίσης πως θα ηγηθείς της αποστολής στον Πειραιά και θα παρακολουθήσεις από κοντά τη ρεβάνς.

Μέχρι την παραμονή του αγώνα, έχεις προκαλέσει… αμόκ στον Ολυμπιακό. Επιστρατεύεις κάθε μέσο που έχεις στη διάθεσή σου και τους προκαλείς να ορίσουν ξανά τον Ανδρέα Παππά ή τουλάχιστον τον Χρήστο Μήτσιο.

Τα εισιτήρια του επαναληπτικού κάνουν φτερά. Έχεις προκαλέσει… ξεσηκωμό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, που θέλουν σαν τρελοί να σε δουν να φεύγεις με μία άλλη ήττα στην «πλάτη» σου.  Εσύ όμως εκεί. Βράχος. Μιλάς στους ποδοσφαιριστές στο ξενοδοχείο της αποστολής και αφήνεις την ομιλία σου να διαρρεύσει στον Τύπο.

Πλησιάζει η ώρα του αγώνα, ανεβαίνεις πρώτος στο λεωφορείο και κάθεσαι δίπλα στον οδηγό. Αυτό ξεκινάει με προορισμό το «Γ. Καραϊσκάκης». Την κατάλληλη στιγμή όμως, δίνεις οδηγία στον οδηγό να παρεκκλίνει της πορείας του. Νέος προορισμός, μία από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στην πρωτεύουσα, όπου οι μικροί ποδοσφαιριστές της έχουν ήδη ειδοποιηθεί να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της, χωρίς να γνωρίζουν όμως τον ακριβή λόγο.

Αφήνεις τους οπαδούς του Ολυμπιακού στα κρύα του λουτρού. Εσύ κατεβαίνεις χαμογελαστός από το λεωφορείο και χαιρετάς τα παιδάκια που ξαφνιάζονται από το γεγονός πως βρίσκεσαι μπροστά τους, μαζί με τα ινδάλματά τους.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ παίζουν ποδόσφαιρο με τους μικρούς και εσύ στέλνεις το μήνυμα πως πάντα κρατάς τις υποσχέσεις σου. Παράλληλα, η είδηση και οι φωτογραφίες αρχίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Γίνεσαι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που αρνείται να πάρει μέρος στο απίστευτα κακοπαιγμένο θέατρο σκιών, στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων φιλάθλων έχει γυρίσει την πλάτη.

Υ.Γ.1 Αν ο Ιβάν Σαββίδης είναι σίγουρος ή έστω πιστεύει ακράδαντα πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι «καθαρό» και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τον τίτλο επί ίσοις όροις, με μία ομάδα που θα διαλύει κάθε αντίπαλο στην Τούμπα και δεν θα αποτελεί πιθανό «θύμα» ακόμα και για ομάδες που έχουν υποβιβαστεί, τότε «νομιμοποιείται» να δώσει εντολή να αγωνιστεί στη ρεβάνς η ομάδα Κ17.

Αν δηλαδή ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί πως οι τρεις βαθμοί με τους οποίους θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί στον επαναληπτικό κυπέλλου, ενδεχομένως και να αποδειχθούν… καθοριστικοί,  τότε ναι. Ας αγωνιστεί  η «τρίτη» ομάδα και ας ξεφτιλιστεί ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που δεν τηρήσει το fair play, αν και αυτό το σενάριο «σηκώνει» πολλή συζήτηση.  

Υ.Γ.2 Με το να μην αναφέρεις λέξη στο πρωτοσέλιδό σου για την ομάδα βόλεϊ του συλλόγου που υπηρετείς, ενδεχομένως γιατί δέχθηκες μήνυμα «kante gargara to volei» ή απλά γιατί έτσι έκρινες σωστό, το μόνο που καταφέρνεις είναι να προσθέτεις ακόμα περισσότερη λάμψη στην πρόκριση του ΠΑΟΚ και να προσβάλλεις τους δικούς σου αθλητές.  

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να δώσει συνέχεια

Στόχος να «χτίσει» στο αποτέλεσμα της Τετάρτης ο ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο 1η Νοεμβρίου στις 19:00 τον Αστέρα Τρίπολης για την 9η αγωνιστική της Super League, με στόχο να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αλέσιο Λίσι, καλείται να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο αποτέλεσμα της Τετάρτης απέναντι στην ΑΕΚ, με μια επικράτηση απέναντι στους Αρκάδες, προκειμένου να παραμείνει κοντά στην κορυφή, αλλά και να δείξει σημάδια προόδου.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται γύρω από το πως θα κατέβει στο γήπεδο ο Δικέφαλος, αλλά και στην επιλογή προσώπων, με δεδομένες τις απουσίες των Πέλκα, Μιχαηλίδη και Λουσέ, πέρα από τους μαρκοχρόνια τραυματίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουβεντίδης: «Βράδυ Σαββάτου…» (pics)

Το σχόλιο του Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη διαιτησία στο Κηφισιά-Ολυμπιακός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,  Γιώργος Κουβεντίδης, σχολίασε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις αποφάσεις του Τσέτσιλα στο αποψινό Κηφισιά-Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 2-3, χάρη στο γκολ του Ζέλσον Μάρτινς στο 95. Στην τελευταία φάση του αγώνα ωστόσο, η Κηφισιά ζήτησε πέναλτι για χέρι του Έσε, με τον διαιτητή να μη συγκινείται και να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα.

Ο  Γιώργος Κουβεντίδης σχολίασε:

«Βράδυ Σαββάτου...»

Επίσης σχολίασε τη φάση κατά την οποία ο Πουέρτα κάνει φάουλ στον αντίπαλό του που κινείται προς την περιοχή, χωρίς να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα:

«Αν δεν πάρεις δεύτερη κίτρινη, σε λίγο γίνεσαι αλλαγή;»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίσι: «Να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική!»

Οι δηλώσεις του Ιταλού για την αυριανή αναμέτρηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 

Ο Αλέσιο Λίσι μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Aktor.

Αρχικά δήλωσε:

«Νιώθω καλά. Χρειαζόμασταν το αποτέλεσμα όπως αυτό επί της ΑΕΚ, και αύριο πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά.»

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει έτσι:

«Ελπίζω να είναι έτσι. Χρειαζόμασταν όπως είπα μια τέτοια νίκη. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε ανάλογα στα επόμενα παιχνίδια.»

Για το αν έκανε αλλαγές πέρα από τον σχηματισμό:

«Αλλάξαμε πράγματα, έγιναν προσαρμογές σε επίπεδο προσώπων και κυρίως στην ερμηνεία συγκεκριμένων πραγμάτων. Επαναλαμβάνω ότι το βασικό ήταν ότι μπήκαν τα γκολ με την ΑΕΚ, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ.»

Τι θέλει να δει αύριο από την ομάδα του:

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική, προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά σίγουρα πρέπει να κάνουμε προσαρμογές παιχνίδι με το παιχνίδι.»

Η άποψη του για τον Αστέρα:

«Είναι δύσκολο. Άλλαξαν προπονητή οπότε δεν ξέρουμε τι ακριβώς να περιμένουμε. Σίγουρα όμως, έχει λιγότερους βαθμούς από όσους αξίζει.»

Για το αν ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει:

«Άλλες φορές ναι, άλλες όχι, όταν έχεις τρία παιχνίδια την εβδομάδα.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ