ΜΠΑΣΚΕΤ
Σκέψεις για το αύριο
Η επιστροφή στις νίκες ήταν επιτακτική και τελικά ήρθε, στην έδρα του Αρκαδικού. Πολύ δύσκολα, όπως αναμενόταν. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ βέβαια, είναι η επόμενη μέρα. Τόσο για τη φετινή σεζόν, όσο και για την επόμενη.
Ο ΠΑΟΚ νικώντας στην Τρίπολη, έδιωξε τις όποιες «μαύρες» σκέψεις και εστιάζει στην κατάληψη της πέμπτης-έκτης θέσης της κανονικής περιόδου. Το πρόγραμμα είναι σαφώς πιο βατό, αφού ακολουθούν παιχνίδια με Απόλλωνα Πάτρας (εντός), Λαύριο (εντός), Τρίκαλα (εκτός), Κόροιβο (εντός) και Καβάλα (εκτός).
Ο πλήρης ΠΑΟΚ, με υγιείς Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη, μπορεί το 5/5 αν και είναι πολύ πιθανό, κάποιες από αυτές τις ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει, να παίζουν την παραμονή τους, κάτι το οποίο οι παίκτες του Μαρκόπουλου θα πρέπει να το αντιπαρέλθουν.
Με την αναμενόμενη επιστροφή των δύο, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Αν μάλιστα καταφέρει να έχει και την ενίσχυση που θέλει, τότε μπορεί να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία, ένα… break στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Είτε στην έδρα του Άρη, είτε στην έδρα της ΑΕΚ.
Η προσθήκη ενός ακόμα ψηλού με περισσότερα αθλητικά στοιχεία, πίσω από τον Σχορτσανίτη, φαίνεται ότι θα συμβεί, αρκεί βέβαια να υπάρξει και η γνωστή «διευκόλυνση» στο οικονομικό. Η προσθήκη ενός ακόμα περιφερειακού, μάλλον είναι πιο μακριά, αλλά βρίσκεται στο μυαλό των ανθρώπων της ΚΑΕ. Αρκεί να έχουν και τα λεφτά για να το κάνουν.
Αν ο ΠΑΟΚ κάνει το 5/5 ως το τέλος της κανονικής περιόδου και μπορέσει να έχει και τις προσθήκες που έχει ανάγκη στο ρόστερ του, μπορεί να ποντάρει με περισσότερες πιθανότητες σε ένα break έδρας στα πλέι οφ. Άλλωστε, σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτός που έχει το «πρέπει» της πρόκρισης, είναι αυτός που έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Και μπορεί από το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, να λείπουν πολλά, αλλά κάτι που δε λείπει σίγουρα, είναι η εμπειρία. Εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Αυτά, για μία σεζόν που δεν εξελίσσεται καλά εντός συνόρων ως τώρα, αλλά στο πρωτάθλημα, αν γίνει κάποια υπέρβαση, μπορεί και να σωθεί. Στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία πράγματα, αλλά δεν του το αναγνωρίζει κανείς…
Ο Τέλης Ζουρνατσίδης στο ραδιοφωνικό PAOK24, στο Libero 107,4, ανέλαβε την ευθύνη των λαθών του καλοκαιριού και αυτό είναι προς τιμήν του, όμως δεν αλλάζει ότι έγινε. Λάθη τα οποία, δε γινόταν να μην τα βρίσκει μπροστά της η ομάδα και να τα πληρώνει και με το παραπάνω, αφού είχε και τις ατυχίες-αβλεψίες, με τις απουσίες πολύ σημαντικών παικτών.
Το θέμα για τον ΠΑΟΚ, είναι να κοιτάξει από τώρα (και) την επόμενη σεζόν. Όχι μόνο στο σχεδιασμό της, που οφείλει να είναι καλύτερος από το φετινό, παρά τις όποιες δικαιολογίες υπήρχαν (μειωμένα έσοδα, περίεργο καλοκαίρι για όλη τη χώρα οικονομικά, αναμονή για τον Ιβάν Σαββίδη).
Κάποιος πρέπει να βοηθήσει τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τους συνεργάτες του. Όλοι στον ΠΑΟΚ, ξέρουν ποιος είναι αυτός. Είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Και για να μην παρεξηγηθούμε, βοηθάει και με το παραπάνω. Το θέμα είναι, να πάρει επιτέλους την απόφαση και να κάνει το επόμενο βήμα, για να μπορέσει και ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, να κάνει μαζί του, το επόμενο βήμα.
Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ…
ΜΠΑΣΚΕΤ
Σταθερά στην κορυφή, +27 και χωρίς Όσμαν
Με επιθετικό πλουραλισμό και αποφασιστικότητα, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 93-66 και τον Βίκο
Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στην πρώτη του αναμέτρηση μετά τον τραυματισμό του Τσέντι Όσμαν, επικράτησε με 93-67 του Βίκου και έδειξε πως διαθέτει αρκετές επιθετικές λύσεις.
Ο τραυματισμός του Τσέντι Όσμαν, αλλά και το χρονικό διάστημα που αναμένεται να απουσιάσει από την αγωνιστική δράση, είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έδωσε τις απαντήσεις της στο παρκέ, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα θετικό πρόσωπο απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας.
Ο Χάτζινς ξεχώρισε επιθετικά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 14 πόντους και 4/10 τρίποντα, ενώ οι Μήτρου-Λονγκ και Φόστερ πρόσθεσαν από 11 πόντους, συμβάλλοντας στον επιθετικό πλουραλισμό του Δικεφάλου του Βορρά.
Με αυτήν τη νίκη, ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το αήττητο σερί του στο 6-0, διατηρήθηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον στρέφει την προσοχή του στην ευρωπαϊκή του υποχρέωση. Την προσεχή Τρίτη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπάλκαν, στο πλαίσιο του EuroCup.
Ο αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό την αναμέτρηση και, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Περσίδη και Χάτζινς, προηγήθηκε γρήγορα με 12-2. Ο Βίκος επιχείρησε να αντιδράσει, βρίσκοντας κάποιες λύσεις με τον Αγραβάνη και μειώνοντας σε 15-9, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Φόστερ ήρθε από τον πάγκο και ευστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα, ενώ ο Μουρ πρόσθεσε ακόμη ένα, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +15 (30-15), παρά τα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ που είχε μαζέψει η ομάδα των Ιωαννίνων.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Χάτζινς πήρε τη σκυτάλη στην επίθεση, σημειώνοντας τρία συνεχόμενα τρίποντα, ενώ ο Χουγκάζ βρήκε επίσης στόχο από την περιφέρεια, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 23 πόντους (44-21). Στη συνέχεια, Ταϊρί και Μήτρου-Λονγκ ανέλαβαν δράση, διατηρώντας τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους Θεσσαλονικείς μπροστά με 54-33.
Με τη διαφορά να βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να διατηρήσει την ίδια αγωνιστική προσήλωση και στο δεύτερο μέρος. Ταϊρί, Χάτζινς και Φόστερ ανέλαβαν δράση, με τους δύο πρώτους να προσφέρουν και ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές, ανεβάζοντας το σκορ στο 65-38. Από την πλευρά του Βίκου, ο Τζάστις προσπαθούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Φόστερ πρόσθεσε τέσσερις διαδοχικούς πόντους, ενώ οι Γκρέι και Μουρ διαμόρφωσαν το 74-44 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ενδιαφέρον είχε πλέον περιοριστεί στη διαμόρφωση του τελικού σκορ και στο μέγεθος της διαφοράς. Οι Γκρέι και Ταϊρί έφεραν τον Δικέφαλο στο +36 (80-44), προτού ο ρυθμός της αναμέτρησης χαμηλώσει αισθητά. Ο Φλόιντ και ο Αγραβάνης βρήκαν την ευκαιρία να περιορίσουν κάπως την απόσταση, μειώνοντας σε 85-61, ωστόσο η έκβαση του αγώνα είχε κριθεί προ πολλού. Το τελικό 93-67 επισφράγισε την άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ.
Δεκάλεπτα: 30-15, 54-33, 74-44, 93-67
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.
Ο ΠΑΟΚ έτρεξε σερί 9-0, το οποίο οδήγησε τη διαφορά με τους Βίκος Falcons στο +27(63-38), μετά τα καλάθια από Γκρέι, Αλεξάντερ και Χάτζινς, με τους ασπρόμαυρους να ολοκληρώνουν όμορφες προσπάθειες.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τους Βίκος Falcons στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της GBL, με στόχο το 6/6 και την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας.
Μπείτε στο live του PAOK24 και ενημεωθείτε ζωντανά για την εξέλιξη της αναμέτρησης:




