Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο σταρ είναι και χαμάλης

Ο ΠΑΟΚ είναι σε εκπληκτικό μομέντουμ και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω αν αυτή η εικόνα μπορεί να συνεχιστεί σε βάθος χρόνου.

Σταύρος Κόλκας

Όταν ο σταρ είναι και χαμάλης

 Στη παρούσα φάση πάντως και σε μία χρονιά που οι προσδοκίες δεν ανέβηκαν ακόμη και σήμερα που μιλάμε, είμαι της άποψης πως πρέπει να χαρούμε αυτό που συμβαίνει με δεδομένο πως θα έρθουν και πιο δύσκολες στιγμές που θα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την ομάδα.

Από το καλοκαίρι είχε φανεί πως η ομάδα έχει διάθεση και άλλη λογική από την περυσινή σεζόν, όμως στα πρώτα επίσημα παιχνίδια δεν είχαν βρεθεί σταθερές. Συμβαίνει αυτό στις καινούργιες ομάδες και κυρίως σε αυτές που χρειάζονται συμμάζεμα του μπάτζετ. Ο Αναστασιάδης χρειάστηκε δύο παιχνίδια για να βγάλει τα πορίσματά του. Ίσως και να μπορούσε να το κάνει νωρίτερα έχοντας μεγάλη χρονικά προετοιμασία, όμως η ουσιαστική ζημιά ήταν οι δύο βαθμοί με την Καλλονή, καλύφθηκαν στη συνέχεια.

Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ έχει παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και η συμβολή του προπονητή είναι συγκεκριμένη και πάρα πολύ χρήσιμη. Κατάφερε να περάσει στην ομάδα ένα επιθετικό πνεύμα το οποίο σε αγώνες που ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, είναι ικανό να εκθέσει κάθε αντίπαλο. Το πώς το έκανε αυτό δεν είναι κοινό μυστικό. Μέσα από τις ομιλίες, μέσα από τον τρόπο που διαχειρίζεται τον καθένα ξεχωριστά. Ο Αναστασιάδης είναι παλιάς κοπής, σκληρός πολύ και καταφέρνει με έναν τρόπο που δεν τον λες και σύγχρονο να τους βάλει όλους στο σωστό τρυπάκι. Τουλάχιστον στη παρούσα φάση αυτό συμβαίνει και θα πρέπει να διατηρηθεί και στη συνέχεια γιατί αποτελεί το κλειδί για να ξαναγεμίσει η Τούμπα.

Αυτή τη περίοδο καταρρίπτεται και ο μύθος πως τον Άγγελο θέλουν να τον φάνε, του βάζουν τρικλοποδιές και αυτές οι αστειότητες. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ προσπαθεί πολύ, αντιλαμβάνεται πως έχει τη χρυσή του ευκαιρία, διώχνει τις εμμονές και συνεργάζεται σωστά. Με σόκαρε θετικά όταν ζήτησε συγνώμη από τους δημοσιογράφους, πραγματικά δεν το περίμενα. Είναι ένα δείγμα της προσπάθειας που καταβάλει. Και δεν είναι το μοναδικό.

Αυτό που απέμενε έχοντας περάσει το επιθετικό πνεύμα που οφείλει να έχει μία ομάδα που συνήθως είναι φαβορί, ήταν να βρεθεί η χημεία στον βασικό κορμό. Και ο Αναστασιάδης εκμεταλλεύτηκε άψογα το βασικό στοιχείο της ομάδας. Την διάθεση.

Όταν υπάρχει αυτή, είναι εύκολο να πεισθούν οι παίκτες πως το βασικό κομμάτι της επιτυχίας αφορά το πρέσινγκ. Και ο ΠΑΟΚ έχει ηγέτες χαμάληδες. Όταν ο σέντερ φορ και σκόρερ σου Στέφανος Αθανασιάδης πιέζει σαν σκυλί και δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό για αυτό, όλα γίνονται εύκολα μετά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σαλπιγγίδης, αλλά και ο Μακ. Οι παγίδες στήνονται συνεχώς ψηλά και ο αντίπαλος είναι αναγκασμένος να παίξει με μεγάλες μπαλιές. Όταν δεν το κάνει θα πάθει ότι και ο ΟΦΗ. Τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο, θα είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν πιέζει βέβαια μόνο με τρεις. Έχει και τους δύο μικρούς να τρέχουν σαν χαζοί. Ένα λάθος κοντρόλ του αντιπάλου, μία πάσα που θα φύγει κάποια εκατοστά από εκεί που υπολόγιζε ο πασέρ, το σκουπίδι μαζεύτηκε από τον Κάτσε και τον Τζανδάρη. Με τον Τζιόλη να είναι πάντα κοντά, ο ΠΑΟΚ ξαναπαίρνει κατοχή.

Το να πιέσεις ψηλά είναι το εύκολο. Το να καλύψεις τον χώρο αν περάσει η μπάλα είναι το δύσκολο και εκεί το μυστικό είναι οι δύο εσωτερικοί χαφ αφού ο Τζανδάρης με τον Κάτσε έχουν εξαιρετικό αμυντικό τρανσίσιον. Η αμυντική προσαρμογή τους είναι έξοχη, όπως βέβαια και οι καλύψεις τους. Η ευχέρεια που δίνουν στον Ρατς και τον Σκόνδρα να ανέβουν είναι απίστευτη.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει αποσυμφορήσει τα στόπερ. Η πίεση που δέχονται οι Βίτορ – Κατσικάς είναι ελάχιστη. Και όταν τα στόπερ δεν πιέζονται, δεν κάνουν και λάθη. Εύκολο μεροκάματο.

Το μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει από εδώ και πέρα είναι το πόσο θα αντέξει ο κορμός. Εμένα μου δίνεται η αίσθηση πως ο κορμός προπονείται μέσα από τα παιχνίδια. Το πρόβλημα κατ εμέ είναι πως θα φορμαριστούν οι υπόλοιποι, όχι το αν θα κουραστεί ο κορμός. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι Παπαδόπουλος, Γκολάσα, ο Μάρτενς όσο και να είναι στα ρηχά νερά μπορεί να βρει κάποιες συμμετοχές, ερωτηματικό παραμένει ο Μαντούρο που είναι εκτός αρκετό καιρό πλέον και περιμένουμε τον Τζαβέλλα. Ο Κίτσιου θα δώσει κάποιες ανάσες στον Σκόνδρα αρκεί να αντιδράσει καλά στον ανταγωνισμό μαζί του. Συνολικά θα πρέπει να είναι ενεργοί κοντά στους είκοσι παίκτες για να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Αυτά ως ένα γενικό σχόλιο για τα όσα βλέπουμε μέχρι σήμερα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε από αυτή την ομάδα.

Σήμερα ταξιδεύουμε για την Βρετάνη, με την αναβολή του πρωταθλήματος να μας δίνει την ευκαιρία να πάμε στο 100% σε αυτό το παιχνίδι. Είναι το πλέον σημαντικό γιατί πάντα ένα διπλό στη φάση των ομίλων σου δίνει προβάδισμα πρόκρισης. Και κακά τα ψέματα, έχοντας ρίξει έξι στη Ντιναμό και έχοντας πάρει διπλό στη Γαλλία, το μόνο που θα απομένει είναι η μάχη με τους Ιταλούς για την πρωτιά.

ΥΓ Για την αναβολή του πρωταθλήματος το μόνο που έχω να πω είναι πως ο Ανδριανός είναι ένα πλάσμα το οποίο αρέσκεται σε συμπεριφορές που δεν θα τον εκθέσουν στη κοινή γνώμη. Δεν θέλει να φθαρεί, δεν σέβεται τον ρόλο που έχει. Καλώς να αναβάλεις μία αγωνιστική γιατί ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όμως δεν γίνεται να εμφανίζεσαι υποκριτικά μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις. Έχουν γίνει όργια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχουν αποκαλυφθεί συνομιλίες που δεν χωράνε αμφισβήτησης και εσύ είσαι εξαφανισμένος. Απλά ανύπαρκτος…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διάνοια ο Ντέλιας, η έκρηξη Ιωαννίδη – Αλμέιδα! (vid)

Δεν χάνεται σήμερα το βράδυ το 5o επεισόδιο του Football Factory!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το 5o επεισόδιο του Football Factory,  με την συνδρομή της Stoiximan, της Puma, της Oddsium και του Regency Casino, σήμερα στις οθόνες σας, σε Youtube και ΤV 100 στις 22:00!

Ένα ακόμα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο για το ελληνικό Πρωτάθλημα με τις νίκες του ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακού.

Ο εντυπωσιακός Γιάννης Κωνσταντέλιας, η έκρηξη του Ματίας Αλμέιδα με την λήξη του ντέρμπι και ο αγανακτισμένος Φώτης Ιωαννίδης.

Ο Ζήσης Βρύζας αναλύει πως μια ομάδα παίρνει τα στοιχεία και την προσωπικότητα του προπονητή της και πως αυτό συνδέεται με τους Μεντιλίμπαρ, Λουτσέσκου, Αλμέιδα, και Τερίμ.

Μη ξεχάσετε να αφήσετε γενικώς τα σχόλια σας και αν θέλετε να μόνο να ακούσετε την εκπομπή του Football Factory, θα την βρείτε σε όλες τις Podcast πλατφόρμες.

KANTE SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

www.youtube.com/channel/UCGf_W8E7JDoq...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Facebook: www.facebook.com/footballfactoryshow/

Instagram: www.instagram.com/football_factory_show?igsh=eDVrMGJibXRidzUz

TikTok: www.tiktok.com/@football.factory.show

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Kαι ανοίγω τέρμα τη φωνή… (vid)

Η συνεργασία των Σαμάτα, Κωνσταντέλια για το 2-2 και το… βουητό της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου χθες στην Τούμπα εις βάρος της ΑΕΚ, με το οποίο οι "ασπρόμαυροι" ισοφάρισαν σε 2-2 στο 81ο λεπτό, "ανέβασε" η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

Από την συνεργασία των Σάστρε, Τάισον, στο κεφάλι του Σαμάτα, στα πόδια του Κωνσταντέλια και από εκεί στα δίχτυα του Αθανασιάδη, από μία άλλη οπτική γωνία και με την καλύτερη... υπόκρουση, το βουητό της Τούμπας!

Απολαύστε το:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β 1-2: Νίκησε και ξέμπλεξε οριστικά

Σαποβάλοφ και Κανίς του έδωσαν το τρίποντο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ Β επικράτησε του Αιολικού με 1-2 πετυχαίνοντας δυο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη που του εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Αιολικός προηγήθηκε στο 34' με τον Ζάκαριτς και ο ΠΑΟΚ αρχικά ισοφάρισε στο 74' με τον Σαποβάλοφ (σουτ μετά από ριμπάουντ από προσπάθεια του Κανίς) και έκανε το τελικό 1-2 στο 79 με τον Κανίς να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ.

6. ΠΑΟΚ Β' 30 (7 παιχνίδια)

7. Ηρακλής 28 (7 παιχνίδια)

8. Αναγέννηση Καρδίτσας 21 (7 παιχνίδια)

9. Καμπανιακός 20 (7 παιχνίδια)

10. Κοζάνη 20 (7 παιχνίδια)

11. Αιολικός 15 (7 παιχνίδια)

Αιολικός: Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ (83′ Κριμιζάς), Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης (78′ Χαμίντοβιτς), Τριανταφυλλάκος (63′ Σρίνιτς), Νούλας, Ουνγιαλίδης.

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιούδης (63′ Παναγιώτου), Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης (63′ Δεληγιάννης), Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος (63′ Σαποβάλοφ), Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς (46′ Γκούμας), Κανίς (85′ Σμυρλής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ