Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη κανέναν

Πάμε για άλλα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και άλλα…

Editorial

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη κανέναν

Ξεκινάει μία ακόμη πολύ γεμάτη εβδομάδα μετά από ένα δύσκολο ΣΚ, όπου η ομάδα χάντμπολ πέτυχε μεγάλη νίκη και κατά τα άλλα είχαμε δύσκολες στιγμές…

Πάμε παρακάτω…

Αρχικά έχουμε μπάσκετ! Η ομάδα του Μαρκόπουλου μάχεται αύριο στις 19:30 κόντρα στην δυνατή Τενερίφη. Το ζευγάρι των αναμετρήσεων ήταν εξ’ αρχής δύσκολο, μετά τον τραυματισμό του Σάιμπερτ έγινε σαφώς δυσκολότερο.

Κόντρα στην ΑΕΚ ήταν προτιμότερο να χάσει ο ΠΑΟΚ με 15 πόντους, παρά να χάσει έναν παίκτη όπως ο Σάιμπερτ.

Όμως… Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και δυσκολότερα ματς. Το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη ψυχή, διάρκεια, λίγη τρέλα (λέγε με Μακ Φάντεν…) και πολύ κόσμο…

Α! Και ένα μικρό χειροκρότημα στον Μπόγρη, που βγάζει πολύ ΠΑΟΚ από μέσα του…

Στο ποδόσφαιρο όπως διαπιστώνετε τίθεται θέμα συμμαχιών-φιλιών και των γνωστών καταστάσεων που περιμέναμε εδώ και καιρό.

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει και «λέει» ότι θα αρχίσει πόλεμο, η ΑΕΚ ψάχνεται, ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να σώσει ότι σώζεται και κάπου εκεί έχουμε τον ΠΑΟΚ…

Πολλά-πολλά δεν χρειάζονται. Ο ΠΑΟΚ είναι τόσο δυνατός αυτή την στιγμή ενόψει των εκλογών, αλλά και της προσπάθειεας να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, που… δεν έχει ανάγκη κανέναν.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο ΜΟΝΟΣ παραδοσιακά καθαρός στο χώρο, που δεν μπορεί να «ακούει» συμβουλές για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, από κανέναν.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει την πιο τίμια και αξιοπρεπή στάση στο πρωτάθλημα σε σχέση με όλους τους άλλους.

Για τον ΠΑΟΚ είμαστε 100% βέβαιοι ότι θέλει και θα επιδιώξει πιο καθαρό ποδόσφαιρο, χωρίς διάθεση για ρεβάνς και για χαλίφηδες σε θέση χαλίφηδων…

Επειδή όλα αυτά τα ξέρουν και όλοι οι άλλοι θα αρχίσουν να «πολεμούν» τον ΠΑΟΚ. Στα ίσια, αλλά και πισώπλατα… Ήδη το ξεκίνησαν. Και αυτό (να το θυμάστε τώρα που το γράφω) θα συνεχιστεί και ΜΕΣΑ στα γήπεδα με διάφορους τρόπους και διαιτητέςΣε αυτό τον πόλεμο εναντίον όλων, περιμένουμε να δούμε και τα ασπρόμαυρα όπλα…

Τέλος κάτι πιο ποδοσφαιρικό… Κάτι μικρής σημασίας, αλλά θέλω να το γράψω.

Οι δηλώσεις Ίβιτς μετά τον αγώνα της Κυριακής, ήταν από τις πιο ρεαλιστικές που άκουσα τα τελευταία χρόνια. Είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ όλα όσα είδαμε και θέλαμε να πούμε όλοι οι υπόλοιποι. Στο 100% όμως! Απίστευτη κριτική στην ομάδα του και φυσικά πολύ έντονη αυτοκριτική. Αν και είναι οξύθυμος και μερικές φορές ξεφεύγει, προχθές ήταν καταιγιστικός και ταυτόχρονα δίκαιος και σωστός.

Θα πει κανείς… «Μα ο προπονητής κρίνεται κυρίως με τα έργα του μέσα στο γήπεδο». Φυσικά… Για να διορθώσει όμως τα κακώς κείμενα, πρέπει πρώτα απ’ όλα να εντοπίσει αδυναμίες και να τις επισημάνει. Ούτε αυτό από μόνο του φθάνει… Είναι όμως η απαραίτητη αρχή (ειδικά αν υπάρχει σωστή κρίση) για να περιμένουμε και την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ