Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν θα κέρδιζε πιθανότατα ούτε και με Τζόλη-Ζίφκοβιτς…

Μία πολύ κακή ήττα και πάλι απέναντι σε ομάδα που θα βρει και στα πλει οφ

Editorial

Δεν θα κέρδιζε πιθανότατα ούτε και με Τζόλη-Ζίφκοβιτς…

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα πολύ οριακό παιχνίδι στην φετινή αγωνιστική περίοδο, ένα ματς που μπορεί να του κάνει κακό για έναν και μόνο λόγο που συνδέεται και με την εξέλιξη αυτού του ίδιου του αγώνα.

Μπορεί να πει κάποιος ότι ο ΠΑΟΚ έχασε από έναν αντίπαλο που έπαιξε καλύτερα, ήταν πιο επικίνδυνος, δημιούργησε περισσότερες φάσεις και γενικά στάθηκε καλύτερα μέσα στο γήπεδο; Ο Αστέρας κέρδισε γιατί προηγήθηκε (και εδώ ο ΠΑΟΚ έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα), γιατί ο τερματοφύλακάς του έκανε και δύο επεμβάσεις, γιατί ήταν τυχερός στους λίγους πόντους του οφσάιντ(;) Κρμέντσικ και του δοκαριού Ουάρντα και γιατί ήξερε πώς ακριβώς έπρεπε να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί κυρίως γιατί δεν προηγήθηκε. Δυστυχώς αυτή η ομάδα στερείται νοοτροπίας και για πολλοστή φορά όταν της στραβώσει ένα παιχνίδι δείχνει ότι δεν πιστεύει στην ανατροπή. Δεν είναι δικαιολογία, είναι ένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί πολλές φορές φέτος. Μία ομάδα ανισόρροπη βέβαια στο ρόστερ της που ΦΥΣΙΚΑ στα μεγάλα και σκληρά ματς θα πληρώσει το ότι έχει 10 μεσοεπιθετικούς, αλλά έναν μόνο αμυντικο μέσο.

Δικαιούταν να προηγηθεί ο ΠΑΟΚ, ατύχησε, αλλά μετά το 1-0 και κυρίως με το που μπήκε το δεύτερο γκολ με την απίστευτα κακή αντίδραση των στόπερ (το τέρμα ποτέ δεν δίνει ΤΙΠΟΤΑ έτσι και αλλιώς) μετά το 2-0 λοιπόν, ήταν πολύ-πολύ αρνητική η εικόνα της ομάδας. ΚΑΝΕΙΣ δεν έπαιζε πιστεύοντας στην ανατροπή. Και αυτή είναι η πιο μεγάλη ευθύνη του Γκαρσία. Γιατί μία δική του ομάδα έχει τέτοια συμπεριφορά όταν της στραβώνει ένα ματς; Ο Γκαρσία δεν φταίει για το ανισόρροπο ρόστερ των δέκα μεσοεπιθετικών και του ενός αμυντικού μέσου που φταίει για τα πιο πολλά φετινά δεινά, αλλά η εικόνα της ομάδας του μετά από κάθε δυσκολία που την βρίσκει μέσα στο γήπεδο, είναι κάκιστη.  

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Γκαρσία αποφάσισε να αφήσει εκτός τους παίκτες που είχαν τραυματισμό μέσα στην εβδομάδα. Όλα δείχνουν ότι ήθελε να κερδίσει τα αποδυτήριά του, δείχνοντας σε όλους ότι τους πιστεύει και ότι δεν υπάρχουν παίκτες με κλεισμένη θέση στην ενδεκάδα. Εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκε η σκέψη σε αυτό το ματς. Όχι γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, αλλά γιατί δεν ήταν όσο καλός και ποιοτικός θα μπορούσε με τον Τζόλη και τον Ζίφκοβιτς.

Νομίζω όμως ότι και με αυτούς τους δύο μέσα, αν ο Αστέρας προηγούνταν (παρά τις φάσεις του ΠΑΟΚ) πάλι το πρόβλημα της νοοτροπίας θα υπήρχε και θα χτυπούσε πολύ έντονα την ομάδα.

Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ΜΗΝ κερδίζει εκτός έδρας ΚΑΜΙΑ ομάδα από τις πρώτες 7-8 του πρωταθλήματος, συνεχίζει να μην κερδίζει ομάδες με τις οποίες θα παίξει και τα πλεί οφ και το κύπελλο. Συνεχίζει να μην μπορεί να αντιδράσει στις στραβές που μπορεί να έρθουν.

Σοβαρά προβλήματα, που φυσικά ξεπερνιούνται στα μικρά ματς, αλλά σε όλα τα δύσκολα εμφανίζονται με συνέπεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ