Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μήπως ο εξορθολογισμός τελικά κόστισε περισσότερο;

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να μειώσει το μπάτζετ και τα έξοδα του. Τα κατάφερε ή πλέον πρέπει να ξοδέψει και πάλι περισσότερα;

Ηλίας Καπράλος

Μήπως ο εξορθολογισμός τελικά κόστισε περισσότερο;

Το καλοκαίρι η μαγική λέξη ήταν ο εξορθολογισμός. Ή ακόμα για τους αγγλομαθείς, το rebuilding. Η ομάδα άλλαξε και το καλοκαίρι με τον Αμπέλ Φερέιρα, αλλά και τον Γενάρη με τον Πάμπλο Γκαρσία. Κοινός παρονομαστής ήταν ο Όλαφ Ρέμπε, αλλά και η γενική στάση του κλαμπ στον τρόπο που διάλεξε να χειριστεί μία περίεργη χρονιά, όπου πίεζε το FFP, που η ομάδα έπρεπε να ετοιμαστεί μέσα σε λίγες ημέρες για την Ευρώπη, αλλά και να αλλάξει πολλά λάθη που έγιναν τις περασμένες περιόδους. Φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε τις λογιστικές εγγραφές στα ταμεία της ΠΑΕ και όχι τις αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Θέλαμε να περάσουμε στους ομίλους του Champions League για να μπουν τα 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου και όχι για να δούμε από κοντά και στην Τούμπα, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν Μονάχου. Και τέλος ξεκινήσαμε να βλέπουμε τους αγώνες της Νόριτς για να σιγουρευτούμε ότι αυτή θα ανέβει στην Premier League και έτσι θα πληρωθεί η ρήτρα του Δημήτρη Γιαννούλη.

Αγωνιστικά όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Το αποτέλεσμα στις 7 Μαρτίου και μετά το 2-2 με τον Άρη, είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει σταθερές και είναι οι εξής 5. Αρχικά ο Ίνγκασον που ήταν ο τρίτος στόπερ στη σειρά μετά τους Κρέσπο και Βαρέλα, ο Βιεϊρίνια που παραλίγο να μην ανανεώσει μέσα στη σεζόν, ο νεαρός Τσιγγάρας που πέρσι είχε μία συμμετοχή, ο 19χρονος Τζόλης που κόστισε το 1% από τους μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ουάρντα που ξαφνικά μέσα στο νέο ΠΑΟΚ φαίνεται σαν μία όαση ωριμότητας.

Από τις φετινές μεταγραφές είτε τις καλοκαιρινές είτε τις χειμερινές, σχεδόν κανένας δεν έδωσε περισσότερο από τους παίκτες που αντικατέστησε. Ακόμα και ο Ζίφκοβιτς με την χρονιά που κάνει θυμίζει τον Ζαμπά της πρώτης χρονιάς και όχι κάτι καλύτερο, παρά το βαρύ του βιογραφικό και την εμπειρία που κουβαλά.

Ο ΠΑΟΚ με τον Ρέμπε στο τιμόνι της ομάδας έφερε 3 πλάγια μπακ (ΠερέιραΟυαγκέΜπάμπα) για να παίζουν πάλι οι Ροντρίγκο και Βιεϊρίνια, ήθελε έναν αμυντικό μέσο με ταχύτητα, δύναμη, ένταση και κάθετη δημιουργία και έφερε μόνο τον Σβαμπ, που αθλητικά δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε τους Σάσα και Τζέγκο που κοστίζουν μαζί όσο το συμβόλαιο του Αυστριακού. Ένας παίκτης στα 30 του χρόνια δεν έχει συμμετοχές με την Εθνική Αυστρίας, ήταν αρχηγός στην Ραπίντ Βιέννης που έχει στα σταρ τον Ταξιάρχη Φούντα και ακόμα και σήμερα μπαίνει στο κάδρο της σύγκρισης με τους Μαουρίτσιο και Μίσιτς. Στην ηλικία του Σβαμπ ο Μαουρίτσιο ήταν το πρώτο βιολί του πρωτοπόρου και αήττητου ΠΑΟΚ, ενώ όσο ο Σβαμπ πάλευε για το περιβραχιόνιο στην Ραπίντ, ο Μαουρίτσιο έπαιζε στην Ζενίτ του Champions League. Ας μην μπούμε στη σύγκριση με τον Γιόζιπ Μίσιτς που μέχρι να ξεκινήσει η σοβαρή του περιπέτεια με την υγεία του, ήταν ο καλύτερος κεντρικός μέσος της Superleague, με νούμερα που ζάλιζαν, επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας άνω του 50% και περγαμηνές που θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ ακόμα και να τον πουλήσει σε 1-2 χρόνια καθότι ήταν 24 χρονών.

Και αφού όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει έναν δυναμικό μέσο μετά το περσινό στραπάτσο με τους Εσίτι και Ντόουγκλας, ο πολυμήχανος Ρέμπε δεν μπόρεσε ούτε να βρει ομάδα να τους “παρκάρει”, αλλά ούτε και να βρει έναν μέσο δανεικό, κάτι που έκανε εν τέλει για τη θέση του επιθετικού. Και μιλάμε για ένα κενό του ΠΑΟΚ από την εποχή αποχώρησης του Τσίμιροτ, κάτι που δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε ο Λούμπος Μίχελ, ούτε ο Μάριο Μπράνκο, αλλά ούτε και ο Γερμανός που είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας.

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ, όποιες λύσεις έχει βρει μέχρι και σήμερα στη σεζόν είναι εκ των έσω και δεν χρειαζόταν και κάποιος ειδήμων τεχνικός διευθυντής για να κάνει τη δουλειά. Εξ αρχής “φαγώθηκαν” οι Λημνιός, ΠέλκαςΆκπομΜπίσεσβαρ και Ζαμπά. Εάν εξαιρέσουμε τον Βραζιλιάνο που θυμίζει βετεράνο του beach soccer, αλλά και τον Μπίσεσβαρ που έδειξε ότι ο χρόνος και η ηλικία του τον έχουν τραβήξει πίσω, ο ΠΑΟΚ πούλησε πριν λήξει το συμβόλαιό τους, τους ΆκπομΠέλκα και Λημνιό. Η λογική έλεγε ότι αυτό έπρεπε να κάνει ο σύλλογος, όταν μάλιστα εδώ και δύο χρόνια κανένας από την ομάδα δεν μπήκε σε σοβαρή κουβέντα με κανέναν από τους 3 για μία πιθανή ανανέωση. Και άντε να δεχθούμε ότι ο Άγγλος Άκπομ ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Οι Έλληνες Λημνιός και Πέλκας και ακόμα περισσότερο ο γηγενής αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν με κάποιο τρόπο να υπογράψουν νέα συμβόλαια με καλύτερους όρους και με ρήτρες που θα επέτρεπαν μία πώληση σε λογική τιμή; Προφανώς και στον ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά με αυτές τις περιπτώσεις και πήγαν στην εύκολη λύση της άμεσης πώλησης. Εάν βάλουμε όμως κάτω, το κόστος των μεταγραφών Μουργκ και Τσόλακ πάνω στους τρεις παίκτες που αποχώρησαν, ο σύλλογος θα είχε γλιτώσει τα χρήματα των μεταγραφών και ακόμα και να κρατούσε τους παίκτες έως το καλοκαίρι του 2021, θα μπορούσε να βρει μέσα σε έναν χρόνο τους αντικαταστάτες από το μηδέν και όχι μέσα σε συνθήκες πίεσης. Οι εν λόγω συνθήκες πίεσης, έφεραν και τις Ριέκα και Ραπίντ να ζητήσουν αυτά τα χρήματα από τον ΠΑΟΚ, ξέροντας ότι ο Δικέφαλος ήταν σε κατάσταση ανάγκης.

Τέλος ακόμα και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν δείχνουν να είναι στο σωστό δρόμο για την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι την καλύτερη απόδοση στην μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ την έχουν ο νεαρός Τζόλης από τα τμήματα υποδομής και ο Ουάρντα που ήρθε πίσω από τον Βόλο, με τα προβλήματα που όλοι ξέρουμε. Ο Ουάρντα στα δύο χρόνια του Λουτσέσκου και πέρσι με τον Αμπέλ Φερέιρα, δεν χωρούσε στην ομάδα. Δεν μπορούσε να πάρει τη θέση του φορμαρισμένου Μπίσεσβαρ, του ταχύτατου Ζαμπά, του ταχυδυναμικού Πέλκα και του τακτικού σε όλα του Λημνιού. Και όμως φέτος φαίνεται ένα σκαλί πάνω από κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ, ακόμα και του Καγκάβα που ήρθε τον Γενάρη και χθες έδειξε τους λόγους που δεν ξεκίνησε βασικός σε περασμένα παιχνίδια. Στην επίθεση η λύση του Κρμέντσικ είναι σε καλό δρόμο, αλλά κανένας δεν ξέρει εάν ο ΠΑΟΚ μπορεί και έχει τη δυνατότητα να τον κρατήσει. Δεν υπάρχει ρήτρα αγοράς και έτσι η κουβέντα που θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ θα είναι από την αρχή. Ενώ και ο Σφιντέρσκι, το καλοκαίρι θα πρέπει είτε να ανανεώσει, είτε να πουληθεί. Άραγε πιστεύει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει τη σωστή απόφαση;

Με λίγα λόγια και καλά, όλο το καλοκαιρινό αφήγημα απέτυχε παταγωδώς αγωνιστικά. Και όσοι μπλέχτηκαν στη δημιουργία της νέας ομάδας το καλοκαίρι του 2020, εάν παραμείνουν στον ΠΑΟΚ και το νέο καλοκαίρι θα πρέπει ήδη να ξεκινήσουν το νέο προγραμματισμό. Κανένας από τους ΜπάμπαΣβαμπΝινούαΠερέιραΜουργκΤσόλακ δεν μπορεί να μπει σε ομάδα πρωταθλητισμού, ενώ υπάρχουν και κάποια ερωτηματικά. Ο Καγκάβα θα μπορέσει να βοηθήσει και να γίνει ουσιαστικός όσο ο θόρυβος που έφερε η μεταγραφή του; Ο Ζίφκοβιτς που δείχνει να έχει την ποιότητα που θέλει ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ανανεώσει και να αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο για το Δικέφαλο ή θα ψάχνουμε να τον πουλήσουμε στα τέλη του Αυγούστου; Ήθελε τρομερό σκάουτινγκ και ένας τεχνικός διευθυντής με πολλά μηδενικά στο συμβόλαιό του για να φέρει ο ΠΑΟΚ πίσω τον Ουάρντα; Είμαστε σίγουροι ότι ο Κρμέντσικ είναι αυτό που ψάχνουμε και στην τιμή που θέλουμε για το βασικό επιθετικό μας; Είναι σωστό ολόκληρος ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων μπάτζετ να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον 19χρονο Τζόλη; Τελικά ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίτσιο θα έπρεπε να είχαν υπογράψει από το τέλος των περσινών play-off την ανανέωσή τους, χωρίς να διασύρονται; Μήπως τα λεφτά που ζητά ο Ελ Καντουρί είναι αυτά που πρέπει για έναν παίκτη σε αυτή τη θέση, εάν αναλογιστούμε τι θέλει η ομάδα; Μήπως τελικά το rebuilding κόστισε περισσότερο σε χρήματα από αυτά που θα ήθελαν οι παίκτες του περσινού κορμού για να παραμείνουν στην ομάδα;

ΥΓ Ο Γκαρσία έχει και αυτός τις δικές του ευθύνες για την εικόνα της ομάδας και πολύ περισσότερο για τις αργοπορημένες κινήσεις του από τον πάγκο. Απλά όταν του έχουν δεθεί τα χέρια εδώ και μήνες από την κάκιστη οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος από έναν τεχνοκράτη της κεντρικής Ευρώπης δεν μπορεί παρά να περάσουν σε δεύτερη ή και σε τρίτη μοίρα οι δικές του ευθύνες.

ΥΓ2 Ο Ρέμπε έτσι είχε μάθει να δουλεύει. Ούτε στην Βόλφσμπουργκ είχε μάθε να κάνει πρωταθλητισμό, ούτε φυσικά στην Χάντερσφιλντ. Με άλλα λόγια και 5ος να βγει ο ΠΑΟΚ, δεν θα μπορέσει να καταλάβει το μέγεθος της αποτυχίας αγωνιστικά, παρά μόνο οικονομικά στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιάκωβος Φιλιππούσης: Άμα τρουπώσω, τρούπωσα

Η φράση του Κώστα Βουτσά που βρίσκει… άριστη εφαρμογή στην πορεία του πρώην δημοσιογράφου από το ρεπορτάζ μπάσκετ στην ΕΠΟ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Θα θυμάστε εκείνη φράση που επαναλάμβανε έξοχα ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία «Ενα έξυπνο μούτρο» του Γιάννη Δαλιανίδη: «Είναι να μην τρουπώσω. Αμα τρουπώσω, τρούπωσα». Κάπως έτσι τρούπωσε κι ο Ιάκωβος Φιλιππούσης στην ΕΠΟ και τώρα δεν λέει να… ξετρουπώσει.

Αρχικά το Φθινόπωρο του 2016, μέσω του τέως υφυπουργού αθλητισμού, Στ. Κοντονή, ως «διορισμένος από τις FIFA/UEFA σύμβουλος διοίκησης».

Από το Οκτώβριο του 2017 συνέχισε ως «διευθυντής επικοινωνίας» και από τον Απρίλιο του 2021 κατέλαβε τη θέση του «εκτελεστικού γραμματέα».

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των θέσεων ότι ήταν έμμισθες και μάλιστα πλουσιοπάροχα.

Η σχέση του Φιλιππούση με το ποδόσφαιρο ουδέποτε ήταν στενή.

Ως δημοσιογράφος ειδικευόταν στο μπάσκετ, ως παράγοντας, με τις πλάτες του Μίνωα Κυριακού τρούπωσε στην ΕΟΕ.

Με το ποδόσφαιρο έτυχε να ασχοληθεί ως διευθυντής του γραφείου του Στ. Κοντονή, κατά την ταραγμένη περίοδο 2015 – 2016 και να έρθει σε επαφή με το παραγοντικό κομμάτι του, το οποίο θεωρούσε μπασκλάς. Όπως και τους προέδρους των ΕΠΣ.

Ο Φιλιππούσης από την πρώτη στιγμή που τρούπωσε στην ΕΠΟ στόχευε στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα. Ήταν η υψηλότερη ιεραρχικά και η καλύτερα αμοιβόμενη, εξαιρουμένων του προπονητή της Εθνικής Ανδρών και του προέδρου της ΚΕΔ.

Τον Απρίλιο του 2021 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον φιλόδοξο Ιάκωβο. Θα γινόταν άτυπα «πρόεδρος της ΕΠΟ».

Η παρουσία του Θ. Ζαγοράκη στη θέση του προέδρου δεν αποτελούσε εμπόδιο. Ειδικά από τη στιγμή που ο αρχηγός της Εθνικής το 2004, όταν ήρθε η στιγμή, βάσει καταστατικού, να προτείνει πρόσωπο για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα, προτίμησε ν’ αποχωρήσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, παρά να προτείνει τον Φιλιππούση, όπως του είχε ζητηθεί.

Έξι μήνες μετά ο Ζαγοράκης θα παραιτούνταν από την ΕΠΟ μην αντέχοντας να παριστάνει τον πρόεδρο σε μια ομοσπονδία που δεν μπορούσε να διοικήσει.

Ο Φιλιππούσης, θωράκισε το νέο του ρόλο. Μέσω του νέου καταστατικού της ΕΠΟ, το καλοκαίρι του 2021, πήρε εξουσίες ανάλογες με αυτές του προέδρου και σε κάποια θέματα, όπως το προσωπικό της ομοσπονδίας, υπέρτερες αυτού.

Επί της ουσίας μετέτρεψε εαυτόν ως το πρόσωπο – κλειδί στην ομοσπονδία, χωρίς την συναίνεση του οποίου, τίποτε δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Τουλάχιστον όχι απρόσκοπτα…

Οι διαθέσεις του και ανιδιοτέλειά όταν μετά τις εκλογές του 2021 και αφού αναβαθμίστηκε σε Εκτελεστικό Γραμματέα με επεισοδιακό τρόπο, ζήτησε να του καταβληθούν επιπλέον περίπου 28.000 ευρώ ως «εκτός έδρας».

Δηλαδή να πληρωθεί εξτρά τις παρουσίες του ως διευθυντής επικοινωνίας στους αγώνες της Εθνικής Ομάδας και σε όσα ταξίδια συνόδευε τον Γραμμένο.

Όταν ο αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής, Ν. Κολιολιός, αρνήθηκε επειδή δεν προβλεπόταν στη σύμβασή του, ο Φιλιππούσης θέλησε να πάρει ρεβάνς.

Λειτουργώντας μονομερώς προχώρησε σε αναδιάρθρωση της οικονομικής υπηρεσίας διατηρώντας στη θέση του διευθυντή πρόσωπο που είχε καταδικαστεί από τις επιτροπές της ΕΠΟ για την υπόθεση «Travel Plan» και υποβιβάζοντας τον Κολιολιό!

Τον Ιούλιο 2021 μεθόδευσε την απόλυσή του, χωρίς το θέμα να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως αναφέρουν οι δύο δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής σε βάρος της ΕΠΟ, και βάσει των οποίων η απόλυση κρίθηκε άκυρη.

Η ΕΠΟ έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Αν δεν δικαιωθεί θα πρέπει να καταβάλλει στον Κολιολιό περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, λόγω των χειρισμών του Φιλιππούση.

Η παράκαμψη της Εκτελεστικής Επιτροπής από τον Φιλιππούση είναι εντός των καθηκόντων του, όπως τα αντιλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το οργανόγραμμα που έφτιαξε μόνος του τον Νοέμβριο του 2021 χωρίς ούτε καν την έγκριση του αναπληρωτή προέδρου, Π. Δημητρίου, που εκτελούσε, μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, χρέη προέδρου.

Για το θέμα αυτό υπήρξε έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας για παραβίαση του καταστατικού.

Αλλά ούτε και με τον Μπαλτάκο υπήρξε νηνεμία στην ΕΠΟ. Οι κόντρες του παντοδύναμου Εκτελεστικού Γραμματέα με το νέο πρόεδρο, που λόγω ιδιοσυγκρασίας και εμπειρίας, πολιτικής και παραγοντικής στον αθλητισμό, δεν μπορούσε να παριστάνει τη «γλάστρα», ήταν συχνές.

Ένα σχεδόν καθημερινό μπρα ντε φερ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ομοσπονδία.

Το Δεκέμβριο του 2022, ο Φιλιππούσης, που προτάθηκε από τον Μπαλτάκο για τη θέση που κατέχει, αφού παρακάμφθηκε η βούληση των FIFA/UEFA να γίνει για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ «διεθνής διαγωνισμός», έστειλε σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ επιστολή στις ΕΠΣ, που άρχιζε ως εξής: “Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την επαγγελματική μου επάρκεια και την θεσμικότητα των πράξεών μου. Πολύ περισσότερο σε κάποιον που, ενώ επαγγέλλεται δημόσια ρόλο «επόπτη» της λειτουργίας της Ε.Π.Ο., υπολείπεται στοιχειωδών γνώσεων των διατάξεων του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. και μετά από 6 μήνες στη θέση του δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί ούτε καν για τα βασικά που άπτονται των κυρίαρχων θεμάτων της Ομοσπονδίας…».

Λίγες ημέρες αργότερα η «θεσμικότητα των πράξεων» του Φιλιππούση, εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής: Ο κατά τα άλλα «έμμισθος θεσμικός εγγυητής» της λειτουργίας της ΕΠΟ συμμετείχε στην, όπως καταγράφηκε από δημοσιεύματα, απόπειρα οκτώ μελών Εκτελεστικής Επιτροπής να προκαλέσουν, λόγω της απουσίας τους, τεχνική έλλειψη απαρτίας από τη συνεδρίαση, ώστε να αποσταθεροποιηθεί ο Μπαλτάκος και να εξωθηθεί σε παραίτηση.

Φευ! Η απόπειρα απέτυχε κι αφού ο Μπαλτάκος αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να παραιτηθεί, ο Φιλιππούσης οδηγήθηκε στη λύση της αναγκαστικής συμβίωσης, που δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν «ψυχρό πόλεμο», που ενίοτε αποκτούσε τα χαρακτηριστικά της λυκοφιλίας.

Ο βίος και η πολιτεία του Φιλιππούση στην ΕΠΟ είναι πλούσιος.

Μπορούμε, ενδεικτικά και πέραν όσων προαναφέρθηκαν, να θυμηθούμε:

To επεισόδιο – λέγεται ότι υπέστη κεφαλοκλείδωμα - με τον Λεωνίδα Θωμαϊδη στα γραφεία της ΕΠΟ επειδή δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για να έρθουν στην ΕΠΟ χρήματα από τη FIFA με προορισμό τη Super League 2.

Tη «δημιουργική λογιστική» στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις που εμφανίζουν την ΕΠΟ πλεονασματική, επειδή δεν καταβάλλει στις ΕΠΣ χρήματα που τους οφείλει.

Υποθέσεις όπως αυτήν της Επισκοπής το 2022 στην οποία δεν έγινε ανάκληση δελτίων στον χρόνο που έπρεπε παρότι είχαν διαπιστωθεί οφειλές.

Την ανάθεση εργασιών της ΕΠΟ σε τρίτα πρόσωπα χωρίς την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά παράβαση της σχετικής διάταξης του καταστατικού.

Τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι επιλογές του σε αρκετούς προέδρους ΕΠΣ, οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν τη δυσφορία τους προς το πρόσωπό του δημόσια.

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, με μια οκταετία πλέον στην ΕΠΟ, αυτοπραγμωτώθηκε.

Έγινε «εν τις πράγμασι» πρόεδρος της ΕΠΟ, δημιούργησε ένα δικό του ισχυρό σύστημα στην ομοσπονδία και παράλληλα φούσκωσε τον τραπεζικό του λογαριασμό με πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, η ΕΠΟ δεν μπορεί πλέον να διοικηθεί, ούτε από «προέδρους – γλάστρες», ούτε με βυζαντινισμούς, ούτε στο εσωτερικό της να σοβεί μια διαρκής κρίση κι ένας ανταγωνισμός για τα πρωτεία ανάμεσα στον νέο πρόεδρο και τον εκτελεστικό γραμματέα, που στα μόνα που οδηγεί είναι η αστάθεια, η αναποτελεσματικότητα και η ίντριγκα.

Η επόμενη ημέρα στην ΕΠΟ απαιτεί καθαρές λύσεις και νέα πρόσωπα, στις θέσεις στις οποίες αυτά που είναι σήμερα, έκλεισαν τον κύκλο τους.

Όσο για τον Φιλιππούση, εφόσον… ξετρουπώσει από την ΕΠΟ, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξει.

Θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομοσπονδία της ποδηλασίας, της οποίας είναι εκπρόσωπος στην ΕΟΕ και στη ΔΕΜΑ, της οποίας είναι γενικός γραμματέας και διοργάνωσε παρέα με τον Αυγενάκη τους μηδενικού ενδιαφέροντος Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του Ηρακλείου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ε, και που ξέρετε, μπορεί και κάπου αλλού να τρουπώσει. Μπορεί…

Πηγή: FORZA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στήριξη σε Σαββίδη, Λουτσέσκου και ομάδα!

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά παράλληλα καλεί τον κόσμο του Δικεφάλου να δώσει μαζικό "παρών" αύριο στην Τούμπα, εξέδωσε ο σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ!

Αυτή, αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Βετεράνων του ΠΑΟΚ εκφράζει την αμέριστη στήριξη στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, το προπονητικό τιμ, την διοίκηση, τον ΠΡΟΕΔΡΟ παρά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα.

Καλούμε τον κόσμο μας, όλοι μαζί αύριο να βρεθούμε στο σπίτι μας στην ΤΟΥΜΠΑ και να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και η ομάδα μας το έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί.

Και έχουμε χρέος να παλέψουμε ενωμένοι και με πίστη για την ΝΙΚΗ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί που παίζουν… non stop!

Οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 55 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει φτάσει αισίως ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει δώσει αρκετά περισσότερα παιχνίδια από την προηγούμενη, καθώς προχώρησε έως τα προημιτελικά του Europa Conference League, εκεί όπου πέρσι γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό με το... καλημέρα!

«Eίναι προφανές ότι παίξαμε χωρίς ενέργεια, φάνηκε με τον τρόπο που αντιδράσαμε. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξουμε το σκορ και ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ της Λαμία. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ισορροπία μας. Προερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε να βρούμε την ενέργεια για να κάνουμε αυτό που θέλουμε» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την γκέλα με τη Λαμία και με αφορμή αυτές το PAOK24 εντόπισε και σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που το τελευταίο διάστημα... τραβάνε το περισσότερο κουπί συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια των Play off έως τώρα αλλά και στις τέσσερις αναμετρήσεις με Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Κλαμπ Μπριζ, έχοντας καταγράψει συνολικά 946 αγωνιστικά λεπτά. Ακολουθεί ο βασικός και αναντικατάστατος -εδώ και καιρό- Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος δεν βγαίνει από την αρχική ενδεκάδα της ομάδας. Εξαιτίας και του τραυματισμού του Γουίλιαμ Έκονγκ, ο Πολωνός παίζει ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται και από τον χρόνο συμμετοχών του, ο οποίος σε Πλέι Οφ και Ευρώπη τον τελευταίο ενάμιση μήνα είναι 896 λεπτά.

Στην σχετική λίστα ακολουθεί ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να έχει συμπληρώσει 730 αγωνιστικά λεπτά από τις 7 Μαρτίου έως και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ακολουθεί ο Σουαλιχό Μεϊτέ με 720'. Οι δύο τελευταίοι που «κλείνουν» την εξάδα είναι οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Ράχμαν Μπάμπα με 749 και 748 λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα, ενώ δεν απέχει μακριά και ο...αειθαλής Τάισον με 703' μέσα σε ενάμιση μήνα (!)

Είναι φανερό πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές τραβάνε κουπί εδώ και αρκετούς μήνες και σε αυτό το κομβικό σημείο της σεζόν φαίνεται πως έχουν αρχίσει να στερεύουν από ενέργεια και ιδέες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ