Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχασε και πάλι χωρίς να είναι χειρότερος…

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι όπου είχε… δύο πρόσωπα

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έχασε και πάλι χωρίς να είναι χειρότερος…

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κι ηττήθηκε με 2-1 από τους “πράσινους” στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten.

Οι “ασπρόμαυροι” δεν ήταν χειρότεροι του “τριφυλλιού”, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο. Στο πρώτο μέρος, το σύνολο του Γκαρσία ήταν ανώτερο, είχε καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, αλλά είδε τον… εφιάλτη να επαναλαμβάνεται, καθώς ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στην πρώτη του τελική! Ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε από τα δεξιά, ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά και στο 39′, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0.

Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε σημαντικά και κυρίως μετά την αλλαγή συστήματος από τον Πάμπλο Γκαρσία, που γύρισε την ομάδα του σε 4-4-2, βγάζοντας εκτός τον Ουάρντα. Οι “πράσινοι” πήραν την κατοχή, ο ΠΑΟΚ έχασε τη μάχη του κέντρου, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και δέχθηκε και δεύτερο γκολ, με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει το σουτ του Ενγκμπακοτό, αλλά να μην έχει απάντηση και στην προσπάθεια του Ιωαννίδη, που πήρε το… ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι “ασπρόμαυροι” μείωσαν σε 2-1 με τον Κρμέντσικ, μετά από ασίστ του Σφιντέρσκι, αλλά δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι περισσότερο και το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με το “τριφύλλι” να μειώνει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και τον “Δικέφαλο” να ολοκληρώνει με ήττα την πορεία του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ενδεκάδα με Μπάμπα

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανακάτεψε την τράπουλα και προχώρησε σε μικρές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη, με τον Μπάμπα Ραχμάν να παίρνει φανέλα βασικού απόψε.

Στο τέρμα ήταν ο Ζίβκοβιτς, ενώ στην άμυνα ο Ουρουγουανός τεχνικός ξεκίνησε τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο και Μπάμπα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Καντουρί επέστρεψε δίπλα στον Σβαμπ, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης και Σφιντέρσκι.

Μπήκε καλύτερα, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, ήταν αυτός που έδινε το δικό του ρυθμό αλλά οι παίκτες του Γκαρσία τα… χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Οι “ασπρόμαυροι” άγγιξαν το γκολ στο 17′ με τον Σβαμπ να σεντράρει από τα δεξιά, τον Ζίβκοβιτς να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να βρίσκει στο στήθος του και να περνάει μόλις άουτ.

Δέκα λεπτά μετά, ο Σέρβος έκανε τη γνωστή του κίνηση, συγκλίνοντας προς τα μέσα και σούταρε, για να δει την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Διούδη, ενώ ο Γκαρσία έδωσε οδηγία τον Ουάρντα, προκειμένου να δίνει βοήθειες στον Ζίβκοβιτς και να είναι κοντά του.

Οι “ασπρόμαυροι” συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και στο 31ο λεπτό, ήταν η σειρά του Κρέσπο να απειλήσει την εστία του Διούδη, με τον Ισπανό να ανεβαίνει από τα αριστερά, να ξεπερνάει τον Αγιούμπ και να τελειώνει μόνος του τη φάση, σουτάροντας, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Πρώτη τελική και γκολ

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις φάσεις, οι “πράσινοι” ωστόσο ήταν αποτελεσματικοί! Στην πρώτη τους τελική στο πρώτο μέρος, που ήταν κι η μοναδική, κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με τον Χατζηγιοβάνη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μακέντα να παίρνει την κεφαλιά για να ανοίξει το σκορ στο 40′, κόντρα στη ροή του αγώνα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ, μετά από ένα ημίχρονο όπου δεν απειλήθηκε από την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί σταδιακά κι ουσιαστικά το σημείο “κλειδί” όπου άλλαξε το παιχνίδι, ήταν όταν πέρασε εκτός ο Ουάρντα, για να μπει στη θέση του ο Κρμέντσικ, με τον Γκαρσία να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-2.

Αλλαγή συστήματος κι εικόνας

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στα πόδια του, με την ομάδα του Μπόλονι να “χτυπάει” και για δεύτερη φορά, με τον Ιωαννίδη. Ο Βιγιαφάνιες βρήκε τον Καρλίτος, αυτός γύρισε στον Ενγκμπακοτό, ο οποίος σούταρε, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει αλλά τον Ιωαννίδη να παίρνει το… ριμπάουντ και να κάνει το 2-0, ενώ λίγο νωρίτερα οι “πράσινοι” είχαν απειλήσει και με τον Αγιούμπ που σούταρε μόλις άουτ.

Οι “ασπρόμαυροι” μείωσαν άμεσα με τον Κρμέντσικ, σε μία φάση όπου ο Σφιντέρσκι πρόλαβε την έξοδο του Διούδη και γύρισε στον Τσέχο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Μαουρίσιο, Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (81’ Καρλίτος), Μακέντα (53’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (74’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (67’ Κρμέντσικ), Τζόλης (85’ Μουργκ), Σφιντέρσκι

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πούλησε «τρέλα» ο Αλμέιδα (vid)

Τι είπε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο φινάλε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

«Γιατί πώς ήμουν;» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την «έκρηξη» του στο φινάλε του παιχνιδιού και συμπλήρωσε:

«Είδατε πόσος κόσμος ήταν στο γήπεδο; Αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στα γήπεδα, δεν πρέπει να υπάρχει τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο.

Ποιος μας προστατεύει; Στην ΑΕΚ δεν μπαίνουν ποτέ μέσα.

Δεν με ενδιαφέρει ποιοι ήταν. Πρέπει να σέβονται όλοι. Όταν βλέπω αδικία αντιδρώ».

https://twitter.com/astalav69602547/status/1784658416511709511?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1784658416511709511%7Ctwgr%5Eac9f2cdcd3c1ea390c82dd3b0bda0f6f94c14fa1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gavros.gr%2Fadmin%2Farticles.php%3Faction%3Deditid%3D375908tab%3D1

Όσον αφορά τον αγώνα και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Ήταν ένα μεγάλο ματς. Πήραμε λάθος αποφάσεις και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Μετά το σημερινό φαίνεται το πόσο στα ίσια είναι οι ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα.

Δεν γίνεται να κάνουμε τόσα λάθη. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Όλες οι ομάδες χάνουν βαθμούς, έτσι και εμείς, αλλά μένουμε πρώτοι.

Συγχαίρω τον αντίπαλο και συνεχίζουμε για τους δύο τελικούς που έχουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου και Κυριάκος τους αποστόμωσαν! (vid)

Ήθελαν να βγουν και από πάνω στην ΑΕΚ για τις αλητείες του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε από τον Ματίας Αλμέιδα μετά το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα, με τον προπονητή της ΑΕΚ να επιτίθεται σε όποιον βρίσκει μπροστά του και να μη διστάζει να πιάσει άνθρωπο από το λαιμό!

Δημοσιογράφοι της ΑΕΚ προσπάθησαν στη συνέντευξη τύπου να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρους του ΠΑΟΚ και να δικαιολογήσουν τις αλητείες του προπονητή της Ένωσης.

Ωστόσο, Κυριάκος Κυριάκος και Ράζβαν Λουτσέσκου τους αποστόμωσαν!

Αρχικά, ο Κ. Κυριάκος πήρε το λόγο και είπε:

«Ο προπονητής (σ.σ ο Λουτσέσκου) δεν βρισκόταν εκεί. Είχε κατέβει στα αποδυτήρια. Δεν έγινε κάτι παραπάνω από τη συνέχιση κάποιων αψιμαχιών.

Υπάρχουν τα πλάνα για το ποιος ξεκίνησε τη σωματική επίθεση απέναντι σε ποιον. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την τρίχα, τριχιά.

Δεν τα είδατε πρώτη φορά αυτά. Ποιο πρόβλημα φιλοξενίας είχε ποτέ η ΑΕΚ στην Τούμπα;

Δεν ξεκίνησε καν από εμάς αυτή η κατάσταση».

Στο φινάλε, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

«Το 2017-2018 δε στείλατε βίντεο στο BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ στην Τούμπα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαθμολογία: Ο ΠΑΟΚ ξανά στο κόλπο!

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα και στη μάχη του τίτλου έβαλε η ανατροπή του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο -4 από την κορυφή ενώ υπενθυμίζουμε ότι έχουν ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά τη διακοπή του Πάσχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 4-1 τη Λαμία, ενώ ο Άρης έφυγε με το διπλό από το «Απ. Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 1-0.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2

Ολυμπιακός - Λαμία 4-1

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1

Η βαθμολογία

  1. ΑΕΚ 75
  2. ΠΑΟΚ 71*
  3. Παναθηναϊκός 71
  4. Ολυμπιακός 70*
  5. Άρης 52
  6. Λαμία 35

*ματς λιγότερο

Κυριακή 12/5 - Εξ΄αναβολής 5η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (20:00)

Τετάρτη 15/5 - 9η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Λαμία - Άρης

*όλα τα ματς την 9η αγωνιστική θα ξεκινήσουν στις 20:00

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ