Connect with us

ΑΣ

Μία ζωή ασπρόμαυρη, μία ζωή ΠΑΟΚ!

Χρόνια πολλά ΠΑΟΚάρα μας!

PAOK24

Μία ζωή ασπρόμαυρη, μία ζωή ΠΑΟΚ!

Eδώ και 95 ολόκληρα χρόνια, στη Θεσσαλονίκη χτυπά η καρδιά του ΠΑΟΚ, του συλλόγου που ήταν το όραμα των Κωνσταντινουπολιτών προσφύγων που διωγμένοι από τα σπίτια τους έφτασαν στην πόλη και έψαχναν να βρουν και να ιδρύσουν τον δικό τους σύλλογο. Ο Δικέφαλος γιορτάζει σήμερα 95 χρόνια ζωής!

Βάσει του καταστατικού, ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα ιδρύθηκε το 1926 και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να είναι πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους που είναι δίπλα του και τον εκπροσωπούν είτε μέσα από τον σύλλογο, είτε από την κερκίδα, εκεί που είναι και η βάση του.

94 χρόνια πριν, ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, ο Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κρητικός, ο Μιχάλης Θεοδοσιάδης, ο Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, ο Αριστόδημος Δημητριάδης, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και 0 Μενέλαος Τσούλκας βρέθηκαν στη Λέσχη Κωνσταντινοπολιτών και υπέγραψαν το πρωτόκολλο ίδρυσης του “Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών”, το οποίο κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, στις 5 Απριλίου συγκεντρώθηκαν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας για να πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση και στις 10 Απριλίου τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου υπέγραψαν το έγγραφο που θα πήγαινε προς έγκριση από το Πρωτοδικείο.

Λίγες ημέρες μετά, στις 20 του ίδιου μήνα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφασίζει επίσημα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 822 την ίδρυση του ΠΑΟΚ, ενώ ως γενέθλια ημέρα ορίζεται η 12η Απριλίου, σύμφωνα με το καταστατικό του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο Κώστας Κοεμτζόπουλος.

Το 1929, ο “Δικέφαλος” αλλάζει και έμβλημα. Το νέο έμβλημα έγινε ο Δικέφαλος Αετός και συμβολίζει την προέλευση του συλλόγου και την επάνοδο της μνήμης στις ρίζες και την κληρονομιά των προσφύγων (Βυζάντιο και Κωνσταντινούπολη). Ο “Δικέφαλος” κρατούσε ένα σπαθί και μία κορώνα, με τα δύο κεφάλια να ατενίζουν την Ανατολή και τη Δύση.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου όπως καταγράφηκε στις 5 Απριλίου αποτελούταν από τους:

Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης,

Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου,

Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός,

Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας,

Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος,

Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος,

Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης,

Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

Από τότε ο σύλλογος του Δικεφάλου έχει δημιουργήσει τον δικό του θρύλο στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο. Από το γήπεδο της Τούμπας που χτίστηκε με αγνό ΠΑΟΚτσήδικο μεράκι και από τα χέρια των οπαδών, από την ομάδα που βασίστηκε πάνω σε βασικές οπαδικές ιδέες για δεκαετίες ολόκληρες και από επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα ομαδικά και μη από την ίδρυση της μέχρι σήμερα.

Οι πρόσφυγες από την Πόλη, τον Πόντο και την Μικρά Ασία που ήταν στη Θεσσαλονίκη βρήκαν τη δική τους ομάδα με την οποία ταυτίστηκαν στο έπακρο. η φράση Bizim ΠΑΟΚ, “ο δικός μας ΠΑΟΚ” κυριαρχεί στο μυαλό όλων των οπαδών που από όποιο σημείο και αν βρίσκονται νιώθουν τον εαυτό τους κομμάτι του συλλόγου.

Χρόνια πολλά ΠΑΟΚάρα μας, γεμάτα στιγμές χαράς, επιτυχίας, τρέλας και υπερηφάνειας όπως όλα αυτά τα 95 χρόνια! Από την μεριά της, όλη η ομάδα του PAOK24 δίνει τις καλύτερες ευχές στη δική μας αγάπη, τη δική μας τρέλα, τη δική μας οικογένεια!

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Σεϊρεκίδης: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι»

Η αποτίμηση του πρώτου αγώνα από τον προπονητή του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Αθήνα από την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των plaoyoffs της Handball Premier.

Ο προπονητής των κυπελλούχων Ελλάδας, Στέλιος Σεϊρεκίδης, δήλωσε:

«Δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε, για να πάρουμε ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Σίγουρα κοιτάμε μπροστά, έχουμε ακόμα μία ευκαιρία στην έδρα μας, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Θα ψάξει αντίδραση στη Μίκρα

Ήττα του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό των playoffs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επηρεασμένη και από την περιπέτεια που πέρασε τις προηγούμενες ημέρες με τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε αρκετούς παίκτες, η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 31-23 στο πρώτο παιχνίδι για την ημιτελικά σειρά των playoffs της Handball Premier.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες, με το επόμενο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα των «ασπρόμαυρων» το σαββατοκύριακο 18, 19/5.

Το σύνολο του Στ. Σεϊρεκίδη καλείται να απαντήσει και να ισοφαρίσει, ώστε η πρόκριση να κριθεί σε τρίτο ματς και πάλι στην έδρα της ΑΕΚ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και άρχισαν να χτίζουν μια υπέρ τους διαφορά που τους οδήγησε μπροστά με 16-11 στην ανάπαυλα.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΟΚ να κυνηγάει στο σκορ, αλλά να μην μπορεί να επιστρέψει με αξιώσεις, γνωρίζοντας την ήττα με 31-23.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 8-6, 10-7, 13-9, 16-11 (ημχ), 19-14 21-17, 22-17, 25-20, 26-21, 31-23

ΑΕΚ (Μπουζόν): Αραμπατζής 1, Τικ 3, Γιόνσον, Μαντάλινιτς 10, Μάλλιος, Τέπερ, Ηλιόπουλος, Τόμε, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης 3, Άρσιτς, Μπελασέν 5, Σόκολιτς, Μίλερ 5, Λέμος 3, Κεδέρης.

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Γκίγκοφ, Ελευθεριάδης, Τσαμουρίδης, Παπαγεωργίου, Νικολαϊδης, Παπάζογλου Θ., Κουκμίσης Κ. 3, Παπάζογλου Λ., Τσαναξίδης 1, Μαρίνος, Κουκμίσης Ν. 6, Μπάτζιος 2, Καλόμοιρος 5, Δάιος, Ρανσάνς 2, Τζωρτζίνης 4.

Διαιτητές: Χαραλαμπίδης- Ζήσης, Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 5/5-3/4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Δείτε ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό των playoffs της Handball Premier

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανοίγει η αυλαία των ημιτελικών στα playoffs της Handball Premier με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας την ΑΕΚ.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες.

Η σειρά θα έρθει στη Θεσσαλονίκη μετά το Πάσχα και εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της ΑΕΚ.

Δείτε ζωντανά...

1ο ημίχρονο: 16-11, 2ο ημίχρονο: 

26-21 στο 55'

25-20 στο 50'

22-18 στο 45'

20-17 στο 40'

19-14 στο 35'

https://www.youtube.com/watch?v=TaNKlZ3n-8k

16-11 Φινάλε πρώτου μέρους

13-9 στο 25'

10-7 στο 20'

8-6 στο 15'

4-4 στο 10'

2-2 στο 5'

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ