Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κανείς δεν ήξερε πόσο μαχητές είμαστε»

Μεγάλη συνέντευξη με ενδιαφέρουσες ατάκες από τον Μάλκολμ Γκρίφιν

Νίκος Μοσχοβίτης

«Κανείς δεν ήξερε πόσο μαχητές είμαστε»

Ο πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός στην καριέρα του Μάλκολμ Γκρίφιν, ήταν η Λιεπάγιας στη Λετονία, το 2016. Εκεί τον είδε ο Άρης Λυκογιάννης και τον επέλεξε την πρώτη φορά στον Κολοσσό και τώρα, συνεργάζονται ξανά στον ΠΑΟΚ…

Ο Λούκα Μπάνκι, με τον οποίο ο «Black Ceasar» συνεργάστηκε στην ΑΕΚ, έχει αναλάβει πλέον ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Λετονίας και το γεγονός αυτό, στάθηκε η αφορμή, για τη συνέντευξη που έδωσε ο γκαρντ του ΠΑΟΚ, στην ιστοσελίδα «Sportacentrs.com».

Σε αυτή, μιλάει για διάφορα, δίνοντας ενδιαφέρουσες… ατάκες, για τον Μπάνκι και την ΑΕΚ, τη σχέση του με την Ελλάδα, αλλά και τη φετινή του παρουσία στον ΠΑΟΚ.

Όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον Λούκα Μπάνκι και την παρουσία του στην ΑΕΚ, ο Αμερικανός απάντησε… «Πιστεύω ότι τα προβλήματα είχαν να κάνουν με τη διοίκηση της ομάδας. Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ για τον εαυτό μου. Ξέρω αρκετούς παίκτες που ήταν σε αυτήν την ομάδα κι έχουν ανάλογες ιστορίες. Σε μένα φαινόταν ότι ο Λούκα Μπάνκι, ασχολούταν μόνο με το μπάσκετ, οπότε θα έλεγα ότι η διοίκηση δημιουργούσε προβλήματα, που με έκαναν να φύγω.

Ο Μπάνκι ως προπονητής, ήταν υπό καθεστώς πίεσης και μερικές φορές, οι αποφάσεις του επηρεάζονταν πολύ από την ατμόσφαιρα. Φυσικά, ήταν κάτι σαν παράδοση ανάμεσα σε ομάδα και διοίκηση και κάποιες φορές, εκνευρίστηκα μαζί του. Στην πραγματικότητα, ήταν το πρόσωπο από αυτό που συνέβαινε στη διοίκηση της ομάδας.

Αν συναντιόμασταν σήμερα, θα μιλούσαμε σίγουρα και θα ευχόμασταν ο ένας στον άλλο, καλή τύχη. Θα μου άρεσε να παίξω ξανά μαζί του. Με πίστευε, αλλά υπήρχαν πολλά μεγάλα ονόματα σε σε εκείνη την ομάδα. Ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν, είναι κάτι σαν παιχνίδι πολιτικής. Ήταν μία δύσκολη σεζόν, παρότι νικούσαμε συχνά, μου στοίχισε πολλά σε προσωπικό επίπεδο».

Ο Γκρίφιν μίλησε στη συνέχεια για τη γενικότερη παρουσία του στην Ελλάδα…

«Μετά την πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα, είπα στον εαυτό μου, ότι έχω καταφέρει ήδη πολλά εδώ και δε θα επιστρέψω, εκτός αν έρθει κάποια πρόταση από μία μεγάλη ομάδα. Ήρθε η επιλογή της ΑΕΚ. Από τη στιγμή που έχεις αποδείξει ποιος είσαι στην αγορά, οι ομάδες πάντα προσπαθούν να σε προσεγγίσουν όσο πιο πολύ μπορούν. Μερικές φορές, ίσως αυτή να είναι και η καλύτερη επιλογή, γιατί γνωρίζεις ήδη το πρωτάθλημα και ξέρεις τι να περιμένεις. Οι καλύτερες συμφωνίες μου, έρχονταν πάντα από Ελλάδα.

Φέτος στον ΠΑΟΚ είναι προπονητής, ο ίδιος προπονητής που είχα στον Κολοσσό. Ήξερα ότι είμαι στα πλάνα του και θα παίζω πολύ. Η Ελλάδα είναι ένα ωραίο μέρος, αλλά δε θα απορρίψω ποτέ κάποια πρόταση από ομάδα άλλης χώρας. Το μπάσκετ είναι παντού και θέλω να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή θέση».

Όσο για τον ΠΑΟΚ, την παράδοση που έχει σα σύλλογος και αν αυτό, δημιουργεί έξτρα πιέση; «Θα είμαι ειλικρινής, αυτήν τη σεζόν δε νιώθουμε πίεση για το λόγο αυτό. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η περσινή σεζόν ήταν αρκετά άσχημη για την ομάδα. Ό,τι καλύτερο κάνουμε φέτος, θα είναι καλοδεχούμενο. Έχουμε ήδη κερδίσει τα διπλάσια παιχνίδια απ’ό,τι πέρσι.

Οι οπαδοί μπορεί να περίμεναν να είμαστε μια καλύτερη ομάδα, αλλά δεν ήξεραν τι είδους μαχητές είμαστε. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Έχουμε νικήσει σε πέντε από τα έξι (σ.σ. η συνέντευξη ήταν πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό) τελευταία παιχνίδια μας, δίνοντας μεγάλες μάχες και η μόνη ήττα ήταν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, σε ένα παιχνίδι που είχα βγει με πέντε φάουλ. Αν δεν είχα αναγκαστεί να βγω νωρίτερα από το παρκέ, πιστεύω ότι θα κερδίζαμε.

Φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις ομάδες που είναι από πάνω μας στη βαθμολογία. Αν η σεζόν ολοκληρωνόταν σήμερα, όλοι οι Αμερικανοί της ομάδας μας, θα μπορούσαμε να βρούμε καλά συμβόλαια για την επόμενη σεζόν» απάντησε ο Γκρίφιν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα και… ένσταση για Παναθηναϊκό

Έχασε με 85-83 από τη Μακάμπι, δυσκολεύει η παρουσία του F4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» στην 4η περίοδο του τρίτου προημιτελικού της Euroleague κόντρα στη Mακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά οι βολές του Μπράουν και το άστοχο τρίποντο του Ναν, έφεραν τη νίκη με 85-83 για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πήγαν στο 2-1 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

O Nαν ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πράσινους με 25 πόντους (5/8 τρίποντα, 4/13 δίποντα), ο Παπαπέτρου είχε 17 και ο Λεσόρ, 14, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλούκας έμεινε στο 0!

Ο τέταρτος ημιτελικός, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στο Βελιγράδι, με τον Παναθηναϊκό να παίζει για να γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα, ενώ μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Εργκίν Αταμάν, οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση για μια τάπα του Λεσόρ στον Μπράουν, με το σκορ στο 83-83, για την οποία οι διαιτητές μετά από εξέταση στο instant replay, έδωσαν τζάμπολ και στην εξέλιξη, προέκυψε το φάουλ και οι νικητήριες βολές του Αμερικανού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Πέτζα! (pic)

Σπουδαία στιγμή για τον Στογιάκοβιτς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ και μερικά χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, έρχεται μια μεγάλη διάκριση.

Το όνομα του Σέρβου, είναι μέσα σε αυτά που θα μπουν στο «Hall of Fame» της FIBA για το 2024, με τον Ρέτζι Μίλερ και τον Ρομέιν Σάτο, να ξεχωρίζουν από τους άλλους αθλητές που βρίσκονται μαζί του.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ