Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Με… δίψα, θα το πάρει!»

Ο Πέλκας αναλύει τον ΠΑΟΚ και δίνει το δικό του στίγμα με φόντο τον τελικό

PAOK24

«Με… δίψα, θα το πάρει!»

Βρίσκεται πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα παρακολουθήσει κι αυτός με αρκετή αγωνία τον αποψινό τελικό.

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε στη FORZA για το αποψινό παιχνίδι. Αναλυτικά:

Ξέρει τον τρόπο και εξηγεί στη FORZA τη συνταγή της επιτυχίας για να έρθει άλλο ένα κύπελλο στη Θεσσαλονίκη

Ήταν πρωταγωνιστής των τελικών του 2018 και του 2019. Γκολ στον πρώτο που σφράγισε τον τίτλο, ασίστ στον δεύτερο που έφερε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η FORZA, εντόπισε τον Δημήτρη Πέλκα στην έναρξη των μίνι διακοπών του, αφού σύντομα θα επιστρέψει για να ενταχθεί στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος.

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ και νυν παίκτης της Φενέρμπαχτσέ, θα δει τον τελικό στον Άγιο Δομίνικο, αφού θα βρίσκεται εκεί με την αρραβωνιαστικιά του. Από τα όσα μας είπε, καταλάβαμε πως όχι απλά παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ, αλλά τον έχει αναλύσει κιόλας.

«Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι. Δεν παίζει ρόλο αν κάποια ομάδα είναι σε φόρμα τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν παίζει τίποτα ρόλο μπροστά στο ποιος το θέλει περισσότερο. Είναι θέμα θέλησης» μας λέει αρχικά ο Δημήτρης Πέλκας, για να συμπληρώσει στη συνέχεια.

«Ο ΠΑΟΚ οφείλει να δείξει την δίψα που έδειξε στους προηγούμενους τελικούς. Είναι ένα παιχνίδι υπομονής, ένα παιχνίδι που χρειάζεται καθαρό μυαλό. Δεν έχει καμία σημασία αν θα παίξεις καλά. Και στους τρεις τελικούς που παίξαμε και τους κερδίσαμε, δεν μας απασχόλησε το πως θα γίνει, αλλά το να γίνει. Πρέπει η ομάδα να σκέφτεται μόνο την ουσία. Αν λοιπόν η ομάδα έχει πάθος, έχει θέληση και το πιστέψουν τα παιδιά, ο ΠΑΟΚ θα προσθέσει άλλο ένα τρόπαιο. Ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος διψάει για τρόπαιο για να καλύψει ότι του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια».

«Αυτά του έδωσε η αλλαγή σχηματισμού»

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Δημήτρης Πέλκας σχολίασε την αλλαγή που έγινε στην ομάδα για να μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα. Το 5-4-1 είναι ξεκάθαρα πιο αποδοτικό και ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ και νυν μεσοεπιθετικός της Φενέρμπαχτσέ, εξηγεί το γιατί.

«Δεν είναι ο ένας παίκτης παραπάνω στην άμυνα. Είναι ο τρόπος που έπαιξε συνολικά η ομάδα από την ώρα, που είδαμε την πεντάδα. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών εκμηδενίστηκαν, η ομάδα έγινε πολύ πιο σφιχτή, αρκετά πίσω είναι η αλήθεια με ελάχιστη διάθεση να πιέσει ψηλά και από τη στιγμή που βρήκε την αμυντική ισορροπία, τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Η ομάδα έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα και ήταν σχετικά εύκολο για αυτούς να βγουν στο ανοιχτό γήπεδο και να δημιουργήσουν φάσεις και να βρουν σκορ. Έτσι ήρθαν τα αποτελέσματα».

Η χρονιά του Δημήτρη Πέλκα στη Τουρκία ήταν εντυπωσιακή και θα μπορούσε να συνδυαστεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η ομάδα του “αυτοκτόνησε”, με την εντός έδρας ήττα από την Σίβασπορ την προτελευταία αγωνιστική.

«Αν κερδίζαμε τη Σίβασπορ θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Είναι το μελανό σημείο της χρονιάς, αφού προσωπικά θεωρώ πως έκανα πολύ καλή σεζόν. Είχα δέκα γκολ, οκτώ ασίστ, τα στελέχη της ομάδας μου, οι συμπαίκτες μου, όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά μου, αισθάνομαι περίφημα όμως ήθελα πολύ τον τίτλο. Είμαι πολύ καλά εδώ και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο αυτή τη στιγμή» μας λέει ο Δημήτρης Πέλκας, απαντώντας ουσιαστικά στα σενάρια που θέλουν τη Ρούμπιν Καζάν να δίνει 15 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει «Είμαι πολύ χαρούμενος και από την ομάδα και από τη ζωή στη Πόλη. Θα ήταν λάθος μου αυτή τη στιγμή να σκέφτομαι να φύγω».

Πηγή: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και πέμπτος κατηγορούμενος προφυλακιστέος

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός του, ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πέμπτος κατά σειρά) για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος ηλικίας 27 ετών, γνωστός με το παρατσούκλι «Όμλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή! Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ