Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζαγοράκης: “Η πρακτική της αφαίρεσης βαθμών είναι άδικη”

Η τοποθέτηση Ζαγοράκη για την υπόθεση του Άρη

PAOK24

Ζαγοράκης: “Η πρακτική της αφαίρεσης βαθμών είναι άδικη”

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης πήρε θέση για την απόφαση αφαίρεσης έξι βαθμών από τον Άρη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κρύβομαι…Ανεξάρτητα από τη θέση, την ιδιότητα ή τις σωματειακές μου προτιμήσεις.

Για αυτό θα είμαι ξεκάθαρος. Η απόφαση για την επιβολή αφαίρεσης βαθμών στην ΠΑΕ Άρης είναι μια απόφαση άδικη για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τη στιγμή που ο Άρης έχει ενισχυθεί αγωνιστικά, είναι λογικό μια τέτοια απόφαση να εγείρει αντιδράσεις και να προκαλεί δυσπιστία ως προς τα κίνητρα της.

Προφανώς και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα γίνουν απολύτως σεβαστές. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω το νομικό κομμάτι της υπόθεσης. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Νομικά η απόφαση μπορεί να είναι απολύτως σύννομη και σωστή. Ως πρόεδρος όμως της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν μπορώ να αποδεχτώ μια υπόθεση του 2018, η οποία είχε βαλτώσει επί σειρά ετών, να υπονομεύει το πρωτάθλημα του 2021-22.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης διεμήνυσα στη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, ότι συμπαραστέκομαι σε κάθε προσπάθεια της για την εξεύρεση λύσης. Μια λύση θεσμική και νομικά ισχυρή. Τα πυροτεχνήματα και οι αερολογίες σε δημόσιες τοποθετήσεις, όπου ο καθένας τσαλαβουτάει στον δικαιολογημένο θυμό των οπαδών της α΄ ή της β’ ομάδας μόνο κακό κάνουν αυτή τη στιγμή.

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και ως πρώην ποδοσφαιριστής, μου είναι αδιανόητο να δεχτώ τα πρωταθλήματα να κρίνονται έξω από τα γήπεδα. Η πρακτική της αφαίρεσης βαθμών από τις ομάδες είναι μια πρακτική άδικη πρωτίστως για τους παίκτες και τον αγώνα που κάνουν όλη τη χρονιά εντός του γηπέδου. Έχει αποτύχει διαχρονικά, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως άλλοθι, από τις διοικήσεις των ομάδων για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες και λάθη.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για την αλλαγή των πειθαρχικών ποινών. Η όποια τιμωρία πρέπει να στοχεύει στους πραγματικούς υπαίτιους της όποιας παράβασης και όχι στον αγώνα και την προσπάθεια των παικτών.

Πολλοί μπορεί να μιλήσουν για θεσμικό ατόπημα του προέδρου της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι παίρνω θέση για μια δικαστική απόφαση. Θα ήταν πιο βολικό να κρυφτώ πίσω από την ιδιότητα μου. Αυτό το κρυφτούλι, όμως, έφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση και εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να το συνεχίσω. Δε θα χρησιμοποιήσω το «εργαλείο των ισορροπιών» ως μέσο παραγοντικής επιβίωσης μου στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση, το ζύγι πάντα θα γέρνει στο τέλος της ημέρας προς την πλευρά των αρχών και αξιών μου.

Το έκανα και στο παρελθόν. Όσοι νόμιζαν ότι θα πράξω διαφορετικά τώρα, μάλλον έχουν ποντάρει στο λάθος άτομο.

Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: Ο ΠΑΟΚ Β επικράτησε με 1-2 του Αιολικού, ανατρέποντας τα δεδομένα του πρώτου ημιχρόνου και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.

 

79' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ , 1-2. Ο Κανίς ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Τομαρά.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784956110744510615

 

74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! 1-1 Ο Κανίς έκανε σουτ, ο Ντόκιτς απέκρουσε και ο Σαποβάλοφ πλασάρει για το 1-1 καθώς πήρε το «ριμπάουντ».

70' στην αναμέτρηση, το 1-0 υπέρ του Αιολικού παραμένει.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784952237728337929

46΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Τσοπούρογλου έκανε το γύρισμα στον Γκούμα, ο οποίος πρόλαβε να κάνει την προβολή, με την άμυνα του Αιολικού να διώχνει σε κόρνερ.

Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Αιολικός - ΠΑΟΚ 1-0

33': 1-0 Ο Αιολικός. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Γιοκέ και Ζάκαριτς, που συνδυάστηκαν και ο Ζάκαριτς με πλασέ άνοιξε το σκορ.

14': Ο ΠΑΟΚ φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μπράντονιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά που έκανε, σε σέντρα τον Μανιωλούδη.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωνσταντέλιας: «Είχαμε ψυχή και το θέλαμε…» (vid)

Οι ατάκες του σκόρερ του ΠΑΟΚ on camera

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και έμεινε στην διεκδίκηση του τίτλου.
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζόαν Σάστρε: Ο… επιζών

Η ξεχωριστή περίπτωση του Ισπανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ζόαν Σάστρε είναι ένα από τα πρόσωπα της χθεσινής βραδιάς και της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει ένα στο κύπελλο και ένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ασπρόμαυρη καριέρα του ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Βόλο, και μάλιστα με γκολ. Ετσι συστήθηκε στο «ασπρόμαυρο» κοινό. Η παρουσία του στον Δικέφαλο έχει περάσει από πολλά κύματα. Στο πρώτο του εξάμηνο έγραψε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Το highlight του ήταν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού με το οποίο είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ακολούθησε η περσινή σεζόν στην οποία μέτρησε 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος, έχει φτάσει αισίως τις 28 συμμετοχές και είναι η πλέον παραγωγική του καθώς μετράει 3 γκολ και 4 ασίστ.

Η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει περάσει από πολλά στάδια, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μιλά για τον Ισπανό: «Ο Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ