Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Να εφαρμόσουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού κόντρα στην ΑΕΚ” (vid)

Οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που έρχεται

PAOK24

“Να εφαρμόσουμε το δικό μας τρόπο παιχνιδιού κόντρα στην ΑΕΚ” (vid)

O προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τον αγώνα με την ΑΕΚ που έρχεται, τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια και την αποτελεσματικότητα της ομάδας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα των καναλιών Novasports:

Για τα συνεχόμενα ματς του ΠΑΟΚ:

«Είναι κομμάτι της διαδικασίας, δεν θα είχαμε το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό παιχνίδι αν δεν είχαμε καταφέρει να περάσουμε στους ομίλους του Conference League, οπότε είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Θέλουμε να έχουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Είναι θετικό και για τους ποδοσφαιριστές, γιατί έχουν όλοι την ευκαιρία να αγωνίζονται. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας».

Για το αν εστιάζει στο αγωνιστικό ή στο πνευματικό κομμάτι:

«Η αλήθεια είναι ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, έχουμε την ευκαιρία μετά τα παιχνίδια να δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές που δεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και να δουλέψουμε σε πολλά θέματα οργάνωσης και τακτικής, από εκεί και πέρα οι παίκτες που αγωνίζονται στα ματς έχουμε ως πρωταρχικό στόχο να υπάρξει πλήρης αποκατάστασή τους τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Ουσιαστικά γίνεται μια μίξη των τρόπων που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Σε αυτό αφοσιωνόμαστε».

Για το πώς προσεγγίζει τους αγώνες:

«Νομίζω πώς δεν είμαστε μια ομάδα που έχει την τάση να προσαρμόζεται στο στιλ του αντιπάλου, είναι φυσιολογικό από την άλλη να ξέρεις τον τρόπο του αντιπάλου. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε έναν τρόπο παιχνιδιού και ξέρουμε ότι καμία φορά μπορεί να μην λειτουργεί όπως θέλουμε, αλλά από εκεί και πέρα πάντα στο δικό μας πλάνο είναι να αντιδράσουμε και να βρούμε ένα διαφορετικό πλάνο για να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

Για τον Βιεϊρίνια:

«Δυστυχώς δεν θα βρίσκεται στα πλάνα μας. Υποφέρει από ένα διάστρεμμα στην ποδοκνημική, προσπαθήσαμε χθες, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμος, θα κάνει την προσπάθειά του για το επόμενο παιχνίδι και ελπίζω να είναι μαζί μας στο παιχνίδι με την Σλόβαν».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

«Δεν μπορώ σαν αντίπαλος προπονητής να εκφράσω δημόσια τη γνώμη μου για την αντίπαλη ομάδα. Μπορώ να σας πω ότι έχοντας μια σειρά συνεχόμενων παιχνιδιών, φτάνεις σε ένα σημείο που απλά σκέφτεσαι ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι στη σειρά. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που φέρνει διαφορετικά συναισθήματα, αλλά στο τέλος καταλήγεις να σκέφτεσαι ότι είναι απλά ένα παιχνίδι μέσα στην σειρά αγώνων που έχεις να ακολουθήσεις. Η σημαντικότητα του παιχνιδιού είναι η ίδια με την σημαντικότητα που είχε το ματς στο Γιβραλτάρ, ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε πόντους ξεκινώντας τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια, το παιχνίδι με την Τρίπολη ήταν σημαντικό, όπως σημαντικό ήταν και το ματς με τον Παναιτωλικό, έτσι το ίδιο σημαντικό για τους τρεις βαθμούς είναι και το επόμενο παιχνίδι. Αφού αναλύσαμε την σημαντικότητα του παιχνιδιού, αν ακούσεις τον κόσμο και γενικότερα τον ρυθμό που υπάρχει στην πόλη γεννούνται πολύ ωραία συναισθήματα για αυτό το παιχνίδι, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε σωστά αυτά τα συναισθήματα, για το κίνητρο δεν χρειάζεται να μιλήσουμε είναι ένα απαραίτητο κομμάτι όταν μιλάμε για τέτοια παιχνίδια».

Για την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ματς:

«Είναι σημαντικό να κερδίζεις τα εκτός έδρας παιχνίδια, το ίδιο σημαντικό είναι να κερδίζεις και τα ματς στην έδρα σου. Η Τούμπα είναι κάτι μοναδικό για εμάς, εγώ σαν προπονητής είχα 30 παιχνίδια στα οποία είχα κερδίσει τα 29 και έχασα ένα ματς, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ελπίζω να ήταν και η τελευταία ήττα και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και στην έδρα μας και εκτός, θα είναι το ιδανικό για εμάς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρα για το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ομάδες όπως η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ και η Παρτιζάν συμμετέχουν μεταξύ άλλων στο τουρνουά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ποδαρικό κάνει σήμερα το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διεξάγεται φυσικά στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, τη φετινή χρονιά έχει ανέβει κατακόρυφα το επίπεδο ανταγωνισμού στο εν λόγω τουρνουά, καθώς συμμετέχουν αναπτυξιακά τμήματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Στο τουρνουά, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, λαμβάνουν μέρος ομάδες όπως η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας, η Νιουκάστλ και η Μπόχουμ στις ηλικιακές ομάδες των Κ13 και Κ15.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο Λώλας στη Σουρωτή.

Αναλυτικά η πρόσφατη ανακοίνωσή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τουρνουά:

«Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A
ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B
Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C
Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D
Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A
ΠΑΟΚ, Έξετερ, ΑΕΚ Λεμεσού, Red Star School

GROUP Β
Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C
Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Αγία Άννα Βόλου, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D
Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ατσαλένιος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες.

Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: 433 μέρες χωρίς νίκη απέναντι στην ΑΕΚ!

Η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν την ομάδα του Αλμέιδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ξεχωρίζει στην 8η στροφή των playoffs, με τους γηπεδούχους να καίγονται για νίκη και την «Ένωση» να ψάχνει το «τρίποντο» που θα της δώσει το πρωτάθλημα στα... χέρια!

Μετά το...επεισοδιακό πρωτάθλημα του 2017-18 ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε μία απίστευτη παράδοση κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», η οποία έλαβε τέλος όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ματίας Αλμέιδα. Σε επτά παιχνίδια ανάμεσα σε Λουτσέσκου και Αλμέιδα, ο ΠΑΟΚ μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Η τελευταία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ήταν στις 19 Φεβρουαρίου 2023 για τον δεύτερο γύρο της Super League 1, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Εκείνο το ντέρμπι χαρακτηρίστηκε από την ένταση, το πάθος, τις μονομαχίες και χρωματίστηκε έντονα από μια στιγμή μαγείας του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πεσμένος έκανε τρεις επαφές, η μία με τον ώμο του, έστρωσε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και την έδωσε στον Νάρεϊ που με σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη δίνοντας το προβάδισμα με 1-0 (14’) στους «ασπρόμαυρους». Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο μέρος, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο χορτάρι της Τούμπας κάτι που επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ. Στο 62ο λεπτό ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα με 2-0, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 433 μέρες χωρίς νίκη για τον ΠΑΟΚ σε συνολικά έξι αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τον αυριανό αγώνα -εκτός των άλλων- να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψει ο «Δικέφαλος» στις νίκες απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

https://www.youtube.com/watch?v=b2BIOlKYzzs

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δε ξεχνά… Αθάνατος!»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο... Κανείς δεν ξεχνά... Αθάνατος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ