Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σφιντέρσκι: «Μάχη μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα»

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ και την μονιμοποίησή του στην Εθνική Πολωνίας!

Στέργιος Αναστασιάδης

Σφιντέρσκι: «Μάχη μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα»

Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν, το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα (20:30) αλλά και τη… μονιμοποίησή του στην Εθνική Πολωνίας, μίλησε ο Κάρολ Σφιντέρσκι στην κάμερα της Nova

Για την κατάσταση στην οποία που βρίσκεται: “Τώρα αισθάνομαι καλύτερα σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Προσβλήθηκα από κορωνοϊό στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά τώρα είμαι καλά. Ήταν ένα απαιτητικό καλοκαίρι γιατί είχα και υποχρεώσεις με την Εθνική Πολωνίας στο Euro, αλλά είχα 2-3 εβδομάδες χρόνο να ξεκουραστώ και τώρα είμαι σε θέση να παίζω ανά 3-4 ημέρες”.

Για την εμπειρία του στην Εθνική Πολωνίας: “Ήταν εκπληκτικό το ότι βρέθηκα στο Euro και έφτασα στο σημείο να ξεκινάω στη βασική ενδεκάδα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Ίσως τα αποτελέσματα μπορούσαν να είναι καλύτερα για εμάς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Για το αν νιώθει πλέον πιο έμπειρος και ολοκληρωμένος: “Φυσικά αισθάνομαι καλύτερα, όταν παίζω δίπλα στον καλύτερο επιθετικό του κόσμου, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι”.

Για το αν μίλησε με κάποιους συμπατριώτες του στην Εθνική για τον ΠΑΟΚ: “Την προηγούμενη φορά που βρέθηκα στην Εθνική, πριν από λίγες εβδομάδες, με ρώτησε ο Λεβαντόφσκι γιατί δεν έχει ακόμα ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που δεν το περίμενα, δείχνει πως ασχολήθηκε και έψαξε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μου έκανε εντύπωση”.

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ στα έως τώρα παιχνίδια της σεζόν: “Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, θέλαμε να ξεκινήσουμε καλύτερα.  Όμως, έχουμε τρεις σερί εκτός έδρας νίκες, ξέρουμε πως φτιάχνουμε μια καινούργια ομάδα με έναν καινούργιο προπονητή και νομίζω πως είμαστε στον σωστό δρόμο.

Για το αν είναι διαφορετική η φετινή ομάδα από την περσινή: “Έχουμε καινούργιους παίκτες, αγωνιζόμαστε με καινούργιο σύστημα. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να προσαρμοστούμε. Είμαι σίγουρος πως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα”.

Για το πως αντέδρασε όταν έμαθε πως επέστρεψε ο Τσούμπα Άκπομ: “Ήμουν χαρούμενος. Γνωρίζω τον Τσούμπα, κάποιες φορές παίξαμε μαζί, κάποιες φορές έπαιζα εγώ βασικός, κάποιες αυτός. Ήταν λογικό πως έπρεπε να έρθει κάποιος επιθετικός από τη στιγμή που ο Νέλσον χτύπησε στο γόνατό του. Νομίζω πως μαζί θα σκοράρουμε πολλά γκολ φέτος”.

Για το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Είμαι χαρούμενος που θα είναι ο κόσμος στο γήπεδο, και θα παίξουμε ένα ντέρμπι μπροστά στον κόσμο, ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Γνωρίζουμε ότι η Θύρα 4 θα είναι κλειστή, θα είναι όμως γεμάτο το υπόλοιπο γήπεδο και είναι πολύ σημαντικό, γιατί μας δίνει ώθηση να αγωνιζόμαστε με τον κόσμο μας.

Θα είναι το πρώτο ντέρμπι, θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με την ΑΕΚ και θα πρέπει να παλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ