Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Μετά την Γερμανία, η Δανία έκλεισε θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ

Όσα έγιναν την Τρίτη

Αντώνης Τσακαλέας

Μετά την Γερμανία, η Δανία έκλεισε θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ

Μετά την Γερμανία, η Δανία έγινε η δεύτερη ομάδα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στους τελικούς της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022 στο Κατάρ.

Στους υπόλοιπους ομίλους, η μάχη Σερβίας και Πορτογαλίας στον 1ο για την πρώτη θέση συνεχίζεται μετά τις αποψινές νίκες των δύο πρωτοπόρων, ενώ στον 3ο όμιλο η Ελβετία με την άνετη επικράτησή της στην Λιθουανία εξασφάλισε τουλάχιστον την 2η θέση του γκρουπ και με την Ιταλία θα δώσει μάχη για την πρωτιά και το απευθείας «εισιτήριο».

Το γκολ του Μέλε στο δεύτερο μέρος έστειλε αρκούσε στην Δανία να επικρατήσει με 1-0 επί της Αυστρίας στην Κοπεγχάγη και να εξασφαλίσει το δεύτερο «εισιτήριο» των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης για την τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι Σκανδιναβοί έκαναν το 8Χ8 από την έναρξη των αγώνων και παράλληλα διατήρησαν το μηδέν στην άμυνά τους (27-0), έχοντας και την δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από την Ολλανδία των 29 γκολ.

Το αήττητο στο τουρνουά διατήρησαν και οι Σερβία (5-1-0), Πορτογαλία (5-2-0) στο πρώτο γκρουπ, με τους «πλάβι» να επικρατούν 3-1 εντός έδρας του Αζερμπαϊτζάν και τους Ίβηρες να κάνουν «περίπατο» με το Λουξεμβούργο (5-0), με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ τρικ (δύο γκολ με πέναλτι).

Η Ελβετία με το άνετο 4-0 εκτός έδρας επί της Λιθουανίας «έπιασε» στην κορυφή του 3ου ομίλου της Ιταλία, που είχε ρεπό και, πλέον, η πρωτιά θα παιχτεί στα δύο ματς που απομένουν τον επόμενο μήνα. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Εμπολό με δύο γκολ.

Η Ουκρανία στον 4ο όμιλο έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την 2η θέση και να πλησιάσει στο -1 από την πρωτοπόρο Γαλλία, μετά το εντός έδρας 1-1 με την Βοσνία, η οποία με το βαθμό που απέσπασε έμεινε «ζωντανή» στη μάχη για την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

«Γκέλα» για την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, όπου έμεινε στο 1-1 με την Ουγγαρία, σε έναν πολύ ανοικτό όμιλο. Κερδισμένη της 8ης αγωνιστικής ήταν η Πολωνία, η οποία με το γκολ του σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, πέρασε από τα Τίρανα με 1-0 επί της Αλβανίας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Λονδίνο, πέρασε στην 2η θέση του 9ου γκρουπ και ελπίζει βάσιμα ακόμη και στην πρώτη!

Το ματς διακόπηκε για αρκετά λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, καθώς οπαδοί των γηπεδούχων εκτόξευσαν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα προς τον αγωνιστικό χώρο, κάποια από αυτά χτύπησαν παίκτες της Πολωνίας, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στ΄ αποδυτήρια, μαζί και οι διαιτητές της αναμέτρησης. Επεισόδια είχαν γίνει και πριν την έναρξη της αναμέτρησης στους δρόμους των Τιράνων, ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

1ος Όμιλος

Πορτογαλία-Λουξεμβούργο  5-0
(8΄πεν, 11΄πεν, 87΄ Ρονάλντο, 17΄ Φερνάντες, 69΄ Παλίνια)

Σερβία-Αζερμπαϊτζάν      3-1
(30΄,53΄ Βλάχοβιτς, 83΄ Τάντιτς – 45΄+2 Μαχμούντοφ)

Ρεπό: Ιρλανδία

2ος Όμιλος

Κόσοβο-Γεωργία           1-2
(45΄ Μουρίκι – 11΄ Οκριασβίλι, 82΄ Νταβιτασβίλι)

Σουηδία-ΕΛΛΑΔΑ           2-0
(59΄πεν. Φόρσμπεργκ, 69΄ Ισακ)

Ρεπό: Ισπανία

3ος Όμιλος

Βουλγαρία-Β. Ιρλανδία    2-1
(53΄,63΄ Νεντέλεβ – 38΄ Ουάσινγκτον)

Λιθουανία-Ελβετία        0-4
(31΄,45΄ Εμπολό, 42΄ Στέφεν, 90΄+4 Γκαβράνοβιτς)

Ρεπό: Ιταλία

4ος Όμιλος

Καζακστάν-Φινλανδία      0-2
(45΄,48΄ Πούκι)

Ουκρανία-Βοσνία          1-1
(15΄ Γιαρμολένκο – 77΄ Αχμέντοτζιτς)

Ρεπό: Γαλλία

5ος Όμιλος

Λευκορωσία-Τσεχία        0-2
(22΄ Σικ, 65΄ Χλόζεκ)

Εσθονία-Ουαλία           0-1
(12΄ Μουρ)

Ρεπό: Βέλγιο

6ος Όμιλος

Δανία-Αυστρία            1-0
(53΄ Μέλε)

Ν. Φερόε-Σκωτία          0-1
(86΄ Ντάικς)

Ισραήλ-Μολδαβία          2-1
(28΄ Ζάχαβι, 49΄ Νταμπούρ – 90΄+5 Νικολαέσκου)

7ος Όμιλος

Λετονία-Τουρκία          1-2
(70΄αυτ. Ντεμιράλ – 76΄ Ντουρσούν, 90΄+8 πεν. Γιλμάζ)

Ολλανδία-Γιβραλτάρ       6-0
(21΄ Φαν Ντάικ, 21΄,45΄+3 πεν. Ντεπάι, 48΄ Ντάμφρις, 75΄ Νταντζούμα, 86΄ Μάλεν)

Νορβηγία-Μαυροβούνιο     2-0
(29΄, 90΄+6 Ελιουνούσι)

8ος Όμιλος

Κροατία-Σλοβακία         2-2
(25΄ Κράμαριτς, 71΄ Μόντριτς – 20′  Σχράντς, 45΄ Χαράσλιν)

Κύπρος-Μάλτα             2-2
(7΄ Παπουλής, 80΄ Σωτηρίου – 53΄ Μουσκάτ, 90΄+8 Ντεγκαμπριέλε)

Σλοβενία-Ρωσία           1-2
(40΄ Ίλιτσιτς – 28΄,32΄ Ντιβέγεφ)

9ος Όμιλος

Αλβανία-Πολωνία          0-1
(77΄ Σφιντέρσκι)

Αγγλία-Ουγγαρία          1-1
(37΄ Στόουνς – 23΄ Σάλαϊ)

Σαν Μαρίνο-Ανδόρα        0-3
(11΄ Πουγιόλ, 53΄ Μορένο, 89΄ Μπέτριου)

10ος Όμιλος

Ισλανδία-Λιχτενστάιν     4-0
(19΄ Θόρνταρσον , 35΄πεν, 79΄πεν. Γκούντμουντσον, 89΄ Γκούντγιονσεν)

Β. Μακεδονία-Γερμανία    0-4
(50΄ Χάβερτς, 70΄,73΄ Βέρνερ, 83΄ Μουσιάλα)

Ρουμανία-Αρμενία         1-0
(26΄ Μιτρίτα)

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αστον Βίλα: Δύσκολα με Ολυμπιακό ο Μαρτίνες

Ο βασικός κίπερ των Αγγλων βγαίνει νοκ άουτ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Kαλά και κακά νέα ανέδειξαν οι εξετάσεις που υποβλήθηκαν ο Εμιλιάνο Μαρτίνες και ο Γιούρι Τίλεμανς.Οι δύο παίκτες της Άστον Βίλα,τραυματίστηκαν την ισοπαλία (2-2)εναντίον της Τσέλσι, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα να μην επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Βέλγος μέσος αντικαταστάθηκε στο 27ο λεπτό.
Η ιστοσελίδα της Αργεντινής Infobae, αναφέρει ότι ο 31χρονος Μαρτίνες «δεν έχει υποστεί ρήξη αλλά καταπόνηση» στον μηρό του και προσθέτει ότι ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμος έως ότου η ομάδα του αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στις 13 Μαΐου και θα λείψει και από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (9/5) στα ημιτελικά του Conference League.
Ωστόσο ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος θα απουσίαζε από το πρώτο παιχνίδι (2/5) λόγω τιμωρίας (κίτρινες) ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό.
Νέα που φαίνεται να έχει δεκτά με ικανοποίηση την Άστον Βίλα, αφού η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη.
Εν τω μεταξύ, η βελγική εφημερίδα «Het Belang van Limburg» ισχυρίζεται ότι ο Τίλεμανς υπέστη τραυματισμό στη βουβωνική χώρα.
Ο 26χρονος μέσος υποβλήθηκε σε εξετάσεις χθες (28/4) και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι «δεν υπάρχει σοβαρή ζημιά». Αν και ο τραυματισμός δεν φαίνεται να είναι «πολύ άσχημος», ο Ουνάι Έμερι δεν μπορεί να τον υπολογίζει φια το επόμενο διάστημα και τα ματς με τον Ολυμπιακό.
Η Άστον Βίλα είναι αυτή τη στιγμή τέταρτη στην Premier League (67 βαθμοί σε 35 ματς), επτά βαθμούς μπροστά από την -5η- Τότεναμ , η οποία όμως έχει δύο παιχνίδια στο λιγότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Λίβερπουλ: Νέα γκέλα και επεισόδιο Σαλάχ – Κλοπ!

Ενταση ανάμεσα στον Αιγύπτιο και τον Γερμανό τεχνικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε ματς η Λίβερπουλ αδυνατεί να πάρει το «τρίποντο» της νίκης στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, σε αναμέτρηση για την 35η αγωνιστική της Premier League, και τέθηκε ουσιαστικά νοκ-άουτ από τη μάχη του τίτλου.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (43΄) με τον Μπόουεν. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις στο 48΄ με τον Ρόμπερτσον, ενώ στο 65΄ πραγματοποίησε την ανατροπή μετά από αυτογκόλ του Σούτσεκ. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Μιχαϊλ Αντόνιο στο 77΄.

Το χειρότερο για τη Λιβερπουλ ήταν ο τσακωμός Σαλάχ - Κλοπ την ώρα που ο Γερμανός είχε σηκώσει τον Αιγύπτιο για να τον περάσει στο ματς. Τότε, χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία, οι δύο άνδρες ενεπλάκησαν σε μία έντονη λογομαχία, με τον Σαλάχ να χειρονομεί και να φωνάζει, και τον Κλοπ να κουνά ειρωνικά το κεφάλι του. Ο έμπειρος πλάγιος επιθετικός, μάλιστα, προσέγγιζε τον προπονητή του και χρειάστηκε η επέμβαση του Νούνιεζ, ώστε να απομακρυνθεί. Κατά την αποχώρηση της ομάδας από το γήπεδο, ο Σαλάχ δεν επιχείρησε να χαλαρώσει την κατάσταση, αλλά αντιθέτως απέδειξε ότι υπάρχει τεράστια ένταση στις τάξεις της ομάδας. Περνώντας από τη μικτή ζώνη είπε στους δημοσιογράφους «Θα ανάψει… φωτιά σήμερα αν μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ