Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπόθεση βιτριόλι: Πιθανότατα σήμερα η απόφαση των δικαστών για την κατηγορούμενη! (vid)

Φτάνει στο τέλος της η πολύκροτη υπόθεση…

PAOK24

Υπόθεση βιτριόλι: Πιθανότατα σήμερα η απόφαση των δικαστών για την κατηγορούμενη! (vid)
Συνεχίζεται η αγόρευση του δικηγόρου υπεράσπισης Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση καθώς δεν ζήτησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για την εντολέα του.
ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το PAOK24 συμμετέχει στην απεργία

Η ΕΣΗΕΜ-Θ συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά.

Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με  έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

Σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της διαβίωσης, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύονται σε κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Με  κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, ως εξής:

* Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024,  από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά.

* Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, οπουδήποτε και εάν απασχολούνται, απεργούν από τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης 1η Μαΐου 2024 έως και τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης 2 Μαΐου 2024.

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνουμε την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και ελεύθερο επαγγελματία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης, με χρήση των SLAPPs και  φαινομένων «παρακολούθησης» του δημοσιογραφικού έργου

Η προστασία και ενίσχυση των θέσεων εργασίας,  η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, η  προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να είναι εύρωστα και βιώσιμα,  και της  δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, αποτελούν πάγιες αγωνιστικές, διεκδικήσεις  όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

Η 1η του Μάη, σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, δυναμώνει και ισχυροποιεί τη φωνή όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:

  • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση την πρόσφατη διαβεβαίωση της για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στα δημόσια ΜΜΕ και τους εργοδότες των ιδιωτικών ΜΜΕ να καθίσουν στο τραπέζι των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προς τούτο επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη οδηγία της Ε.Ε για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση.
  • Αποτελεσματικά μέτρα  για  την αντιμετώπισης της ανεργίας και την προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Μέτρα για την στήριξη και ενίσχυση της κυκλοφορίας του Τύπου και της φιλαναγνωσίας, όπως  γίνεται σε άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη
  • Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Ενημέρωση με αξιοπιστία , πλουραλισμό και κοινωνική ευαισθησία

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου είναι η  υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της 1ης Μαΐου, οι οποίες, όμως, θα προβληθούν και θα μεταδοθούν μετά τη λήξη της απεργίας, την επόμενη ημέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι από τις σημερινές απολογίες

Ανάμεσά τους ηγετικό στέλεχος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απολογητική διαδικασία για τη δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια στο Ρέντη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τους 32 συνολικά κατηγορούμενους, που οδηγήθηκαν σήμερα, Κυριακή (28/4), στη δικαιοσύνη, οι πέντε κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Πλέον, ο αριθμός των κατηγορουμένων που οδηγούνται στη φυλακή, από τη σημερινή αλλά και τη χτεσινή διαδικασία, ανέρχεται στους 12.

Στη φυλακή ένας εκ των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος για ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση οπαδών του Ολυμπιακού, που είναι αντιμέτωπος και με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Το στέλεχος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στην δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το… σήμα για την έναρξη των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Πρόκειται για τον κατηγορούμενο που σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών είχε το προσωνύμιο “Κοντός”, ο οποίος το απόγευμα του μοιραίου αγώνα στον Ρέντη, βρισκόταν μέσα στο γήπεδο μαζί με τον ήδη προφυλακισμένο μάνατζερ καλλιτέχνη της τραπ μουσικής.

Μάλιστα, στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «Κοντός», μόλις έφτασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης», το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα. Κατά την δικογραφία, με απόφαση του κατηγορούμενου, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος του πρώτου σετ.

“Ο “Κοντός” φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ, ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν, τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο “κοντός” τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις αστυνομικές δυνάμεις”.

Ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται όσα καταλογίζονται σε βάρος του.

Προφυλακιστέος ο 22χρονος που έδωσε το “σήμα” για την επίθεση

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.

Στα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ανακριτής, περιγράφεται πως ο κατηγορούμενος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα, έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών «και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της ΥΑΤ με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις, συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Ο 22χρονος επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των “πολεμοφόδιων” στο γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”». Τέλος, του αποδίδεται πως από κοινού με συνομήλικο συγκατηγορούμενό του «μετάφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μελίνα Μερκούρη”, προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδου».

Στο υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές, προκύπτει, όπως περιγράφεται, πως ο 22χρονος μπήκε εντός του γηπέδου κατά την διάρκεια του πρώτου σετ και πήγε «προς ομάδα οπαδών που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο όπου ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν “ΝΕΑ 7 LIOSIA” και “KAMATERO” και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων, φράσεων-προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου“.

Η διαδικασία των απολογιών συνεχίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έφυγε» ο Στράτος Σεφτελής

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο δημοσιογράφος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος, Στράτος Σεφτελής, σήμερα (28/4) σε ηλικία 68 ετών.Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από την εφημερίδα "Φως των Σπορ", ενώ στην συνέχεια πέρασε από την "Αθλητική Ηχώ" και αργότερα στο "Έθνος", όπου έμεινε για πάνω από 30 χρόνια.

Από το 1981 εργάστηκε στην ΕΡΤ, όπου κάλυψε αμέτρητους αγώνες ποδοσφαίρου, στίβου και υγρού στίβου, παρουσιάζοντας και αθλητικές εκπομπές, ενώ υπήρξε διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων στη δημόσια τηλεόραση από το 1993 έως το 1998. Παράλληλα, είχε διατελέσει και έφορος του ΠΣΑΤ.

Η ανάρτηση του αδελφού του, Κώστα, ανέφερε:

"ΣΤΡΑΤΟΣ Γ. ΣΕΦΤΕΛΗΣ (1/11/1955 Μυτιλήνη – 28/04/2024 Αθήνα)

Ετών 68

Δημοσιογράφος – Αθλητικός συντάκτης Ε.Ρ.Τ., εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», «Αθλητική Ηχώ» «ΦΩΣ», «ΔΙΚΕΦΑΛΟ» κ.λπ.

Ο αδερφός μου ο Στράτος ξεκίνησε το δικό του ταξίδι.

Δεν διαβαίνει δρόμους, δεν διασχίζει τις θάλασσες που λάτρεψε.

Ο Στράτος μου πετάει! Πετάει για την αιωνιότητα!

Ο Στράτος μου όπως πάλεψε σε όλη του τη ζωή, για να καταξιωθεί στη δουλειά του και στη συνείδηση αμέτρητων φίλων του, έτσι αγωνίστηκε για 14 μήνες δίνοντας τον τελευταίο του αγώνα που δυστυχώς ήταν άνισος.

Πάλεψε σαν παλικάρι, συνειδητά, με γενναιότητα αλλά κυρίως με αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς δεν άντεξε….

Ο Στράτος ήταν παράδειγμα για όλους μας.

Τον χαρακτήριζαν η εντιμότητα η ντομπροσύνη, η αξιοπρέπεια του και κυρίως η αντικειμενικότητά του.

Με μηδενική ανοχή στο άδικο και στη διπροσωπία.

Φανατικός υπερασπιστής των ανυπεράσπιστων, των αδύναμων, του δίκιου και της αλήθειας.

Ήταν αυτά που καθόρισαν τον τρόπο σκέψης του αλλά και το λόγο του, τον οποίο διατύπωνε με ξεχωριστό τρόπο, πολύ καθαρά και ντόμπρα.

Χωρίς στρογγυλέματα και μισόλογα.

Από τη Μυτιλήνη που ξεκινήσαμε, τον είχε κερδίσει ο αθλητισμός το ποδόσφαιρο αλλά κυρίως η θάλασσα και ο υγρός στίβος αφού υπήρξε αθλητής ο ίδιος στο πόλο και στην ιστιοπλοΐα με αρκετές διακρίσεις.

Παρόλο που από μικρό παιδάκι ήταν φίλος της Α.Ε.Κ., αυτό δεν επηρέασε στο παραμικρό το λόγο του και τη γραφή του.

Φεύγει αφήνοντας πίσω του πολλούς που έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία και να πουν μια καλή κουβέντα.

Οι ουρανοί έχουν ανοίξει διάπλατα και το αιώνιο ταξίδι του ξεκίνησε….

Πάει να συναντήσει τους γονείς μας, τους συγγενείς μας, τους συναδέλφους του, αγαπητούς συμπατριώτες Μυτιληνιούς και αναρίθμητους φίλους.

Απαρηγόρητος συνεχίζω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς το καμάρι μου.

Καλό σου ταξίδι Στράτο!

Καλό σου ταξίδι αδερφέλιμ!

Καλό Παράδεισο!

Καλή αντάμωση!"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ