ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ακόμα ψάχνει την πρώτη νίκη
Ισόπαλο χωρίς σκορ το παιχνίδι του ΠΑΟΚ Β με τον Ηρακλή
Ηρακλής και ΠΑΟΚ Β έμειναν στο 0-0 μετά από ένα 90λεπτο με ελάχιστες καλές στιγμές, αρκετή δύναμη, πολλά λάθη και συνολικά μέτριο θέαμα.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ηρακλή να ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ στον ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να μην περνάει το κέντρο στα πρώτα επτά λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν δυο κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Δικεφάλου του βορρά. Ο ΠΑΟΚ, όσο περνούσαν τα λεπτά άρχισε αρχικά να κερδίζει μονομαχίες και μέτρα στο γήπεδο, καταφέροντας στο 20’ να έχει ισορροπήσει. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον Ηρακλή ήρθε στο 21’ με τον Μ. Παπαστεργιανό να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ αυτή του είχε «στρωθεί» στο ημικύκλιο της περιοχής. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε στο 37’ όταν ο γκολκίπερ του Ηρακλή, Παλαβράκης, αρχικά πρόλαβε με έξοδο τον Γκορντεζιάνι και στη συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τζίμα. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τον Ηρακλή να έχει την ευκαιρία του αγώνα με τον Τότσκα, ο οποίος έπιασε σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με τον Ταλιχμανίδη να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ, στο 56’. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, το παιχνίδι πήγαινε στη δύναμη, με τις ομάδες να ψάχνουν με γεμίσματα τον τρόπο να απειλήσουν.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Παλαβράκης, Πανάγου, Κωστούλας, Μανωλάκης, Παπαστεργιανός Μ., Παπαστεργιανός Α., Ματίας (74’ Μασούρας), Παπαδόπουλος (46’ Πήλιος), Βιτίνιο, Τότσκα, Μπαστακός.
ΠΑΟΚ Β: Ταλιχμανίδης, Αποστολόπουλος, Καλουτσικίδης, Ίνγκασον, Παναγιώτου, Γιαξής, Σαλαμούρας, Χατζηστραβός (83’ Φασίδης), Τζίμας (75’ Πανίδης), Γαϊτανίδης (46’ Σπυρίδης), Γκορντεζιάνι (68’ Κουλούρης).
Στα βιβλία της ιστορίας πέρασε ο Τάσος Δουβίκας και μαζί του η Κόμο, η οποία δεν έδειξε οίκτο στην Λανς και την διέυσυρε με το σοκαριστικό 1-9 στο Bollaert.
Ο 27χρονος φορ έγινε ο 3ος Έλληνας που πετυχαίνει χατ-τρικ στο Champions League, πρώτος που το κάνει μαζί με ασίστ και πλέον είναι ο Νο1 σκόρερ της League Phase με 6 γκολ!
Στην 4η θέση με 9 βαθμούς βρίσκεται πλέον η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, η οποία την επόμενη αγωνιστική, στις 24 Νοεμβρίου, υποδέχεται την ΑΕΚ.
Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μπέτις 2-1
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας με μία κλασική του κίνηση και συρτό σουτ ήταν αυτός που λύτρωσε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο 72ο λεπτό με το πρώτο του γκολ με την φανέλα της.
Ένα γκολ με τεράστια βαθμολογική, αλλά και σημειολογική σημασία για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος μπήκε στον αγώνα στο 23ο λεπτό μετά τον τραυματισμό του Γκιρασί και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Φάμπιο Σίλβα άνοιξε το σκορ λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (49’), όμως η Μπέτις είχε ισοφαρίσει προσωρινά (67’) με τον Ρουϊμπάλ.
Η καταιγιστική Ντόρτμουντ πήρε αυτό που άξιζε με το γκολ του Καρέτσα και με 9 βαθμούς δικαιούται να ονειρεύεται ακόμα και θέση στην πρώτη οκτάδα.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Χαλδέζος: «Περήφανοι για την πρόκριση, ήμασταν ανώτεροι»
«Πρόκληση για το PAOK Academy το Μουντιάλ Κ17»
Την ανωτερότητά της επιβεβαίωσε η Κ19 του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ζρίνσκι (3-0) παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Youth League.
Αυτό άλλωστε επισήμανε και ο Νίκος Χαλδέζος σε δηλώσεις του στην κάμερα της Magenta TV.
«Νομίζω φάνηκε η ανωτερότητά μας, ήμασταν πολύ ανώτερη ομάδα και το δείξαμε στο γήπεδο. Όλοι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προπόνηση και είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόκριση».
Για τις αλλαγές συγκριτικά με τον Αστέρα: «Είμαστε πάρα πολλά παιδιά. Προσπαθούμε όλοι να παίξουμε».
Για την Εθνική ομάδα: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι στη Εθνική. Και για το PAOK Academy είναι πολύ σημαντική πρόκληση. Πάμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό στα προκριματικά. Θα δώσουμε τα πάντα με όποιον και να παίξουμε».
Αντίστροφα μετρά ο ΠΑΟΚ για το εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό.
Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση, rondo και παιχνίδι ένας εναντίον ενός (1v1). Στη συνέχεια, το τεχνικό επιτελείο έδωσε έμφαση στην αμυντική και επιθετική τακτική, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τουρνουά τριών ομάδων σε περιορισμένο χώρο.
Σε ό,τι αφορά το ιατρικό δελτίο, ο Πέλκας συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας του, ο Λουσέ συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης, ενώ ο Μιχαηλίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.
https://www.youtube.com/watch?v=zfmSFL51s2Y




