Connect with us
Banner Image Banner Image

ΜΠΑΣΚΕΤ

Απ’αγκάθι βγαίνει ρόδο

Αυτό που μέτρησε με τη Λάρισα και οι αποφάσεις για το ρόστερ. Γράφει ο Νίκος Μοσχοβίτης

Νίκος Μοσχοβίτης

Απ’αγκάθι βγαίνει ρόδο

Στα δικά μας τα μάτια, η αντίδραση της ομάδας στο παιχνίδι με τη Λάρισα, μετά τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν, ήταν σχεδόν δεδομένη. Όπως είπε και ο Άρης Λυκογιάννης, για περίπου 25 λεπτά, ο ΠΑΟΚ Μαteco έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ φέτος, χωρίς να έχει Γκρίφιν, Κάρτερ και Τζόουνς. Κακά τα ψέματα, αυτό είχε να κάνει και με το επίπεδο του αντιπάλου, τουλάχιστον στη φάση που είναι τώρα.

Το μομέντουμ της κάθε ομάδας μέσα στη σεζόν όμως, όπως έχουμε σημειώσει από την αρχή της, φυσικά και παίζει ρόλο. Είδατε τι έγινε στο παιχνίδι του Λαυρίου με την ΑΕΚ. Την πρώτη αγωνιστική, το ξεκούραστο Λαύριο, πέρασε «αέρας» από το Παλατάκι. Το περασμένο Σάββατο, μετά από Ρόδο και Νίζνι Νόβγκοροντ (δύο ταξίδια-δύο ήττες), έχασε από αυτήν, τη φετινή ΑΕΚ που έχει να διαχειριστεί στην καθημερινότητά της, το απίστευτο θέμα του Στέφαν Γέλοβατς, που μακάρι να γίνει καλά ο άνθρωπος.

Επιστρέφοντας στα χθεσινά στο Παλατάκι, ο Τολιόπουλος, έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 24 λεπτά, ελλείψει Γκρίφιν, με 13 πόντους (5/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/3 βολές), 4 ασίστ για 3 λάθη και 5 κερδισμένα φάουλ. Ο Ογκμπέιντε, ελλείψει Τζόουνς, είχε 12 πόντους (5/5 δίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ και 1 τάπα, σε κάτι περισσότερο από 14 λεπτά. Το κενό του Τζόουνς, καλύφθηκε από κοινού με τον Kαμαριανό, ο οποίος έπαιξε σχεδόν 26 λεπτά, έχοντας 6 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 τάπες.

Παίκτες να βγουν μπροστά, ήθελε η ομάδα χθες, παίκτες βγήκαν. Και φυσικά, όταν μετά από το +26 της τρίτης περιόδου (57-31), οι άμυνες χαλάρωσαν για να βάζουν τα πάντα ο… Παπαντωνίου και ο… Κρουμπάλι, ο Λοβ καθάρισε την υπόθεση νίκη.

Το αναφέρουμε από την αρχή της σεζόν, πως το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ Μαteco, είναι μια χαρά για το επίπεδο του. Ότι ο Άρης Λυκογιάννης, έχει σαφώς πιο μεγάλο ροτέισον από πέρσι και φυσικά, θα υπάρχουν παιχνίδια που θα προκύπτουν και άλλοι πρωταγωνιστές από τους συνηθισμένους. Προφανώς και κάτι τέτοιο είναι πιο εύκολο με αντιπάλους του επιπέδου της Λάρισας, παρότι π.χ. με Λαύριο, Προμηθέα, Περιστέρι. Πάντως τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή, είναι πάνω-κάτω με αντιπάλους τέτοιου επιπέδου.

Γενικά, ακολουθούν αγώνες στο πρωτάθλημα που, θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ Μαteco έχει το προβάδισμα για τη νίκη και σίγουρα, έχει την ανάγκη για νίκες, όντας στο 2-5, ενώ μετά τη διακοπή θα κριθεί και η ευρωπαϊκή του συνέχεια. Μετά την εξέλιξη με τον Κάρτερ, καλείται να τα διεκδικήσει όλα αυτά, με έναν ακόμα νέο παίκτη, μετά τον Μάντζαρη, που έκανε ένα νορμάλ ντεμπούτο χθες.

Το σκεπτικό που αναφέραμε μέσα από το PAOK24, για απόκτηση θέση που παίζει κυρίως στο «4», έχει μια λογική, δεδομένου ότι η ομάδα κλασσικό παίκτη για τη θέση αυτή, δεν έχει. Γιάνκοβιτς και ΝτιΛέο θα τους χαρακτηρίζαμε ως «τριαροτεσσάρια» και μόνο ο Καμαριανός ουσιαστικά, παίζει σε αυτήν τη θέση. Το αν θα βρει βέβαια, τέτοιο παίκτη στην αγορά, είναι μια άλλη κουβέντα, ωστόσο κάτι τέτοιο αναζητά σε αυτήν τη φάση.

Όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν από αυτήν εδώ τη γωνία, όταν μια ομάδα προχωράει σε αλλαγή-ες, μέσα στη σεζόν, η διαχείριση αυτής της κατάστασης, είναι πολύ ιδιαίτερη και απαιτητική. Ο κάθε παίκτης, θέλει το δικό του χρόνο για να προσαρμοστεί, όπως βέβαια, ανάλογο χρόνο χρειάζονται και τα εκάστοτε χαρακτηριστικά να «κουμπώσουν» στα ήδη υπάρχοντα της ομάδας. Πέρσι, όταν προέκυψε το σοβαρό πρόβλημα του Μήτρου-Λονγκ και ήρθε ο Κάρτερ, ο έμπειρος Αμερικανός, μπήκε άμεσα στο ρόλο του, παρότι προερχόταν από αγωνιστική απραξία, λόγω πανδημίας. Κάτι ανάλογο, πρέπει να γίνει και τώρα με το σοβαρό τραυματισμό του Κάρτερ.

Δεν είναι και τόσο εύκολο όσο νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά στη μεγάλη εικόνα, όσο προχωράμε στη σεζόν, μπορεί μια τέτοια αλλαγή, να έχει θετική επίδραση στην εικόνα της ομάδας. Όπως ήρθε η χθεσινή αντίδραση, λόγω απουσιών, έτσι μπορεί ο παίκτης που θα έρθει αντί του Κάρτερ, να προσθέσει χαρακτηριστικά που λείπουν.

Υ.Γ.: Ο Τζος Κάρτερ είναι εξαιρετικός επαγγελματίας κι ένας ωραίος τύπος. Δυστυχώς, στα 35 του, ήρθε από το πουθενά ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός στη μέση του. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπορεί να επιστρέψει.

Υ.Γ. 2: Αυτά που είπε χθες ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, βγήκαν από την καρδιά του. Και καλό είναι να τα ερμηνεύσουμε όλοι, όπως πρέπει. Όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά για τη ζωή γενικά.

Υ.Γ. 3: Σωστό mindset από τον Τολιόπουλο χθες, όχι σε τυχαίο timing. Ο ανταγωνισμός σχεδόν πάντα, βελτιώνει.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ρόμα BC για τον ΠΑΟΚ

Όσα είπαν ο κόουτς Μάγκρο και ο Σιμόνοβιτς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Ρόμα BC αντιμετωπίζει αύριο τον ΠΑΟΚ στο Παλατάκι (20:00, Novasports Prime) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Eurocup, με τον προπονητή, Αλεσάντρο Μάγκρο, να δηλώνει ενόψει της αυριανής αναμέτρησης...

«Ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε μία από τις ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Το ρόστερ τους περιλαμβάνει παίκτες με εμπειρία στην Euroleague, ενώ στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Θα είναι μια εξαιρετικά απαιτητική και ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμάς, αλλά και μια σπουδαία ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό το επίπεδο εκτός έδρας, σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα».

Από την πλευρά του, ο Μάρκο Σιμόνοβιτς, σημείωσε... «Αύριο αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στο Eurocup. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Η νίκη επί της Σκαφάτι ήταν σημαντική για την ομάδα και θέλουμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

PAOK24 on studio! (live streaming)

Από τις 18:00 ως τις 20:00 στις οθόνες σας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το PAOK24 On Studio και σήμερα μαζί σας, «ζωντανά» μέσα από το κανάλι του PAOK24 στο Υοutube.

Από τις 18:00 έως τις 20:00, οι Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Στέργιος Αναστασιάδης, Νίκος Μοσχοβίτης και Αγάπη Γαβριηλίδου σας ενημερώνουν για όλο το «ασπρόμαυρο» ρεπορτάζ, πάντα με τη δική σας συμμετοχή μέσω μηνυμάτων.

Στο σημερινό επίκεντρο, η χθεσινή νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, η απόφαση του ΠΑΟΚ για τον Τάισον, τα νέα προβλήματα του Αλέσιο Λίσι, η νίκη του Δικεφάλου στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή και η «μάχη» με τη Ρόμα αύριο στο «Παλατάκι»!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην κορυφή το “πόστερ” του Ταϊρί (vid)

Στο Νο1 του Top-10 το εντυπωσιακό κάρφωμα του Αμερικανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Μπριν Ταϊρί έδωσε την πιο εντυπωσιακή φάση της αγωνιστικής, με το κάρφωμα μπροστά στον Νόα Χόρχλερ, στο πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το κάρφωμα αυτό, ήταν στο Νο1 του Top-10 της 5ης αγωνιστικής της GBL, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ